| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 31/07/2017
[Nieuws]Google voert radicale wijziging door in zoekp...
[Nieuws]Apple bezwijkt voor druk Chinese censuur
[Nieuws]Google baseert zich op ccTLDs
[Hardware]Adobe Color Palette benadert het écht schilde...
[Site]BrightSide: enkele levenslessen
[Site]Let's make GIF's!
[Site]SaveText 2.0: Chrome extensie
[Tip]Instagram ook gebruiken op je desktop
[Software]MediaPortal: alternatief voor WIndows Media C...
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google voert radicale wijziging door in zoekpagina
Ga jij nog vaak op zoek naar dingen op de Google zoekmachine? Of breng je meer tijd door op de sociale netwerken, waar informatie jou aangereikt wordt, zonder dat je ernaar moet gaan zoeken? Dan behoor jij tot de trend die Google vreest en ben jij er mee de oorzaak van dat Google zijn zoekpagina radicaal gaat veranderen.

In plaats van zijn simpele startpagina met de zoekbalk, het handelsmerk van Google sinds 1996, zou Google een newsfeed willen brengen à la Facebook. Artificial Intelligence zou ervoor moeten zorgen dat de newsfeed bevolkt wordt door nieuws dat jou zou kunnen interesseren. Daarvoor baseert Google zich ook op jouw locatie, het tijdstip van de dag, je gewoonten die Google al kent uit je zoekopdrachten.

Is het een goede evolutie? Moeilijk te zeggen. Sommigen zullen nog altijd de voorkeur geven aan de gewone zoekopdrachten, en de zoekbalk zal ook niet verdwijnen. Maar AI zal, zo wordt voorspeld, steeds belangrijker worden, en in die zin is het dan ook belangrijk dat Google zich hierop voorbereidt.

Een interessant artikel hierover bij Mashable.

http://mashable.com/2017/07/24/google-is-preparing-for-end-o ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Apple bezwijkt voor druk Chinese censuur
China is een erg belangrijke markt voor Apple. Maar verkopen in China is niet simpel - China heeft nu eenmaal een andere cultuur, en vrije meningsuiting moet daar vaak wijken voor overheidscontrole, alles in het 'belang van de burger' uiteraard.

Om in China zijn iPhones te kunnen blijven verkopen -en, heel belangrijk, de apps die uiteraard op de iPhone moeten staan- heeft Apple nu een toegeving moeten doen. Het heeft namelijk alle VPN-apps uit zijn CHinese App Store verwijderd.

Met een VPN of Virtual Private Netwerk creëer je als het ware een tunnel op het internet, waarin jouw communicatie beschermd is en afgeschermd tegen spiedende ogen. VPN's zijn ideaal in een land als China, waar de toegang tot bepaalde website verboden is. Je kan dan als Chinese burger inloggen bij een VPN-aanbieder in de VS bijvoorbeeld, en dan zo ongemerkt naar die websites surfen.

Dat Apple nu al deze VPN-apps teruggetrokken heeft uit zijn App Store, wordt door sommige waarnemers niet bepaald toegejuicht. Voeg daar nog bij dat Apple een nieuw datacenter aan het bouwen is in Guizhou, zijn eerste in China, en dat dit zal voldoen aan de regels van de Chinese overheid voor het opslaan van data. Wat die zijn, wordt niet expliciet vermeld in een artikel bij NPR, maar de veronderstelling dat China toegang moet hebben tot de opgeslagen data is snel gemaakt.

ExpressVPN, een van de aanbieders van de VPN-apps voor iOS, heeft in een reactie gemeld dat zijn apps voor andere besturingssystemen nog altijd toegankelijk blijven. Het is bovendien mogelijk (maar niet gemakkelijk) voor Chinese gebruikers om een account aan te maken voor een App Store in een ander land, maar zij moeten dan wel een facturatieadres daar hebben. (1)

TechCrunch echter voorspelt dat deze beslissing Apple niet in dank afgenomen zal worden in de rest van de wereld, met de VS voorop (2)

Tussen haakjes: wil je zelf met VPN werken, dan vind je in dit artikel bij AndroidCentral een lijstje met de beste VPN diensten van 2017 (3)

http://www.npr.org/sections/thetwo-way/2017/07/29/540280448/ ...
https://techcrunch.com/2017/07/30/apples-capitulation-to-chi ...
https://www.androidcentral.com/best-vpn-services
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google baseert zich op ccTLDs
Dit berichtje zal vooral mensen aanbelangen die zelf een website hebben, en die graag zo hoog mogelijk in de search rankings bij Google zien. Want hoog in de zoekresultaten voorkomen, dat betekent beter gezien, en dus beter bezocht worden.

Het blijkt namelijk dat Google zich, bij zijn zoekresultaten, ook baseert op de ccTLD - oftewel de Country Code Top Level Domain. Een domeinnaam zoals netties.be bestaat immers uit de domeinnaam (netties) en de suffix, de Top Level Domain. In ons geval is dat .be, een landencode of country code TLD. Omdat netties nu eenmaal in België ligt en wij ons tot Belgische (maar ook Nederlandse) lezers richten.

In het verleden hield Google vooral rekening met de plek waar de server staat, waarop de website gehost wordt. Nu zou de server locatie dus minder van belang zijn. Google zou meer rekening houden met de CC-extensie, om websites hoger in de zoekresultaten te zetten wanneer internauten uit dat bepaalde land naar een bepaald trefwoord zoeken.

https://www.searchenginejournal.com/google-uses-cctlds-searc ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Adobe Color Palette benadert het écht schilderen
Een échte schilder werkt met verf, die hij op zijn palet mengt om zo tot bijzondere kleuren te komen. Zij slagen erin de kleuren op natuurlijke wijze te mengen, om zo tot mooie combinaties te komen. Werk je echter digitaal, dan zit je met 'color-pickers', waarbij je een specifieke kleur kiest, maar je de kleur niet kan combineren met een andere.

Adobe heeft nu echter een techniek ontworpen die dat wel mogelijk zou maken, en die het Playfull Palette noemt. Daarmee kan je "blobs" verf maken, die je dan kan vermengen voor aflopende tonen. En omdat je digitaal werkt, kan je de bewerking van de elementen ook opslaan, de geschiedenis terug oproepen, enz.

Hoe het juist in zijn werk ga, lees je bij Engadget, dat ook een filmpje heeft. Momenteel is de techniek enkel nog in labo-versie. Het is nog niet geweten of deze techniek ook naar Photoshop CC of de cloud foto-editor zou komen. Duimen dus maar!

https://www.engadget.com/2017/07/26/adobe-playful-palette-or ...
geef uw reactie hier

  

[Site] BrightSide: enkele levenslessen
Ach, we zijn zo druk bezig. Maar zijn we ook goed bezig? Enkele goede levenslessen om even bij stil te staan vind je bij BrightSide. Wat je nu denkt, zou je over 10 jaar wel eens wensen dat je helemaal anders gedaan/gedacht had!
[Taal: ENG]

https://brightside.me/wonder-curiosities/9-things-youll-regr ...
geef uw reactie hier

[Site] Let's make GIF's!
Dit artikel op Github vertelt je stap voor stap, met duidelijke foto's, hoe je GIF's maakt met Photoshop, Quicktime, vanuit de commando lijn of vanuit andere bronnen. Aan de slag dus!
[Taal: ENG]

https://github.com/lenagroeger/gifs/blob/master/README.md
geef uw reactie hier

[Site] SaveText 2.0: Chrome extensie
Er zijn heel wat apps om notities te nemen, maar die zitten altijd zo ergens verborgen. Dit is een extensie voor je Chrome browser, dus altijd handig meteen binnen bereik. Gewoon de bookmarklet aanklikken en beginnen typen. Al je notities worden automatisch bewaard in Google Drive.
https://chrome.google.com/webstore/detail/save-text-20/nokpd ...
geef uw reactie hier

[Tip] Instagram ook gebruiken op je desktop
De meeste sociale netwerken hebben een app voor op je smartphone, maar eveneens een webinterface zodat je ook op je desktop computer op je bureautje in je favoriete sociale netwerk kan vertoeven. Maar bij Instagram ligt dat anderes. Dit sociale netwerk waar je je foto's kan delen en foto's van anderen kan liken, beperkt hoeveel je kan posten, bekijken en mee interageren wanneer je ingelogd bent via een computer.
De reden daarvoor? Wel, Instagram wil dat je spontaan bent en live foto's plaatst die een actualiteit hebben en je dagelijkse leven weergeven. Wat INstagram zeker wil vermijden is dat je professioneel bewerkte foto's vanop je computer gaat uploaden.
Wanneer je Instagram in een browser opent, dan zal je doorheen je feed kunnen bladeren, de foto's van je vrienden kunnen liken, je meldingen bekijken en het tabblad Explore bezoeken. Maar er is geen mogelijkheid om foto's te uploaden. En ook Instagram stories kan je niet bekijken.
Er bestaan natuurlijk omwegen om foto's te uploaden. Mail ze naar jezelf bijvoorbeeld, en deel ze dan vanuit je mail. Hetzelfde kan je doen met een sms of via Airdrop als je met een Mac werkt. Bij Lifehacker hebben ze nu echter een methode uitgewerkt om in je Safari browser je foto's te uploaden naar je Instagram.
Daarover vertellen wij je morgen

geef uw reactie hier

[Software] MediaPortal: alternatief voor WIndows Media Center
Heel wat gebruikers betreuren het dat Windows Media Center niet langer meegeleverd wordt in de nieuwe Windows versies; dat was namelijk een knap mediacenter, waarbij je mediabestanden met het hele gezin via het netwerk delen kon. Om van de software gebruik te kunnen maken, moet je wel Windows Media Player geïnstalleerd hebben, alsook het Codec pakket ffdshow en Microsoft .NET framwork en DirectX.
Meer bij Chip.de

http://www.chip.de/downloads/MediaPortal-2_42554418.html
https://www.team-mediaportal.com/wiki/display/MediaPortal2/M ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft Fall Creators Update: wat is er nie... 19/10
Facebook: de mogelijke terugkeer van je statu... 19/10
Facebook koopt tbh-app, enorm populair bij ti... 18/10
Extra beveiligde accounts bij Google nu mogel... 18/10
Google Calendar voor het web: een nieuw uiter... 18/10
Nieuwe taxivormen als Uber niet echt goed voo... 17/10
Ernstige zwakke plek ontdekt in WPA2 protocol... 17/10
Virtuele bubbels - ook op tech gebied... 17/10
GDPR: ook Netties moet zich aan de regels hou... 16/10
USB-C: toch niet de verwachte uniformiteit?... 16/10
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Garmin maakt Echo voor in de wagen... 19/10
Sony wil weer een robotje uitbrengen... 12/10
Kamigami: Robotjes zelf bouwen... 12/10
Google: nieuwe Pixel 2, Pixel 2XL smartphone... 06/10
Google: de Pixelbook... 06/10
Google: Home Mini, Home Max, DayDeam View, Pi... 06/10
Google: een aparte camera, Google CLips... 06/10
Kano: laat je spruit zelf zijn/haar laptop bo... 02/10
Amazon: Echo breidt familie uit... 29/09
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Energiepact... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: Holland Craft Be... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: RadiosOnline... 19/10
Replug: call-to-action... 18/10
SmileWidget: antwoorden op vragen... 18/10
Media Diversity Reviews... 17/10
Chemie leren... 16/10
ScanUrl: wapen u... 16/10
Vrijdag multimedia: Origami... 13/10
Vrijdag multimedia: schattige vossen... 13/10
Meer artikels ....
Tip
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Meer artikels ....
Software
Dropbox met extra opties... 18/10
The Food Life... 17/10
HQ: Trivia game... 17/10
Dropped: klembord voor iPad... 16/10
Attribute Changer: bestanden... 12/10
IrfanView: nieuwe editie... 11/10
softwareSoda Player: torrents... 10/10
Celly: samen leren... 09/10
Instagram: nu ook met poll... 05/10
Dropbox met nieuwe design... 05/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017