| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 31/07/2017
[Nieuws]Google voert radicale wijziging door in zoekp...
[Nieuws]Apple bezwijkt voor druk Chinese censuur
[Nieuws]Google baseert zich op ccTLDs
[Hardware]Adobe Color Palette benadert het écht schilde...
[Site]BrightSide: enkele levenslessen
[Site]Let's make GIF's!
[Site]SaveText 2.0: Chrome extensie
[Tip]Instagram ook gebruiken op je desktop
[Software]MediaPortal: alternatief voor WIndows Media C...
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google voert radicale wijziging door in zoekpagina
Ga jij nog vaak op zoek naar dingen op de Google zoekmachine? Of breng je meer tijd door op de sociale netwerken, waar informatie jou aangereikt wordt, zonder dat je ernaar moet gaan zoeken? Dan behoor jij tot de trend die Google vreest en ben jij er mee de oorzaak van dat Google zijn zoekpagina radicaal gaat veranderen.

In plaats van zijn simpele startpagina met de zoekbalk, het handelsmerk van Google sinds 1996, zou Google een newsfeed willen brengen à la Facebook. Artificial Intelligence zou ervoor moeten zorgen dat de newsfeed bevolkt wordt door nieuws dat jou zou kunnen interesseren. Daarvoor baseert Google zich ook op jouw locatie, het tijdstip van de dag, je gewoonten die Google al kent uit je zoekopdrachten.

Is het een goede evolutie? Moeilijk te zeggen. Sommigen zullen nog altijd de voorkeur geven aan de gewone zoekopdrachten, en de zoekbalk zal ook niet verdwijnen. Maar AI zal, zo wordt voorspeld, steeds belangrijker worden, en in die zin is het dan ook belangrijk dat Google zich hierop voorbereidt.

Een interessant artikel hierover bij Mashable.

http://mashable.com/2017/07/24/google-is-preparing-for-end-o ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Apple bezwijkt voor druk Chinese censuur
China is een erg belangrijke markt voor Apple. Maar verkopen in China is niet simpel - China heeft nu eenmaal een andere cultuur, en vrije meningsuiting moet daar vaak wijken voor overheidscontrole, alles in het 'belang van de burger' uiteraard.

Om in China zijn iPhones te kunnen blijven verkopen -en, heel belangrijk, de apps die uiteraard op de iPhone moeten staan- heeft Apple nu een toegeving moeten doen. Het heeft namelijk alle VPN-apps uit zijn CHinese App Store verwijderd.

Met een VPN of Virtual Private Netwerk creëer je als het ware een tunnel op het internet, waarin jouw communicatie beschermd is en afgeschermd tegen spiedende ogen. VPN's zijn ideaal in een land als China, waar de toegang tot bepaalde website verboden is. Je kan dan als Chinese burger inloggen bij een VPN-aanbieder in de VS bijvoorbeeld, en dan zo ongemerkt naar die websites surfen.

Dat Apple nu al deze VPN-apps teruggetrokken heeft uit zijn App Store, wordt door sommige waarnemers niet bepaald toegejuicht. Voeg daar nog bij dat Apple een nieuw datacenter aan het bouwen is in Guizhou, zijn eerste in China, en dat dit zal voldoen aan de regels van de Chinese overheid voor het opslaan van data. Wat die zijn, wordt niet expliciet vermeld in een artikel bij NPR, maar de veronderstelling dat China toegang moet hebben tot de opgeslagen data is snel gemaakt.

ExpressVPN, een van de aanbieders van de VPN-apps voor iOS, heeft in een reactie gemeld dat zijn apps voor andere besturingssystemen nog altijd toegankelijk blijven. Het is bovendien mogelijk (maar niet gemakkelijk) voor Chinese gebruikers om een account aan te maken voor een App Store in een ander land, maar zij moeten dan wel een facturatieadres daar hebben. (1)

TechCrunch echter voorspelt dat deze beslissing Apple niet in dank afgenomen zal worden in de rest van de wereld, met de VS voorop (2)

Tussen haakjes: wil je zelf met VPN werken, dan vind je in dit artikel bij AndroidCentral een lijstje met de beste VPN diensten van 2017 (3)

http://www.npr.org/sections/thetwo-way/2017/07/29/540280448/ ...
https://techcrunch.com/2017/07/30/apples-capitulation-to-chi ...
https://www.androidcentral.com/best-vpn-services
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google baseert zich op ccTLDs
Dit berichtje zal vooral mensen aanbelangen die zelf een website hebben, en die graag zo hoog mogelijk in de search rankings bij Google zien. Want hoog in de zoekresultaten voorkomen, dat betekent beter gezien, en dus beter bezocht worden.

Het blijkt namelijk dat Google zich, bij zijn zoekresultaten, ook baseert op de ccTLD - oftewel de Country Code Top Level Domain. Een domeinnaam zoals netties.be bestaat immers uit de domeinnaam (netties) en de suffix, de Top Level Domain. In ons geval is dat .be, een landencode of country code TLD. Omdat netties nu eenmaal in België ligt en wij ons tot Belgische (maar ook Nederlandse) lezers richten.

In het verleden hield Google vooral rekening met de plek waar de server staat, waarop de website gehost wordt. Nu zou de server locatie dus minder van belang zijn. Google zou meer rekening houden met de CC-extensie, om websites hoger in de zoekresultaten te zetten wanneer internauten uit dat bepaalde land naar een bepaald trefwoord zoeken.

https://www.searchenginejournal.com/google-uses-cctlds-searc ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Adobe Color Palette benadert het écht schilderen
Een échte schilder werkt met verf, die hij op zijn palet mengt om zo tot bijzondere kleuren te komen. Zij slagen erin de kleuren op natuurlijke wijze te mengen, om zo tot mooie combinaties te komen. Werk je echter digitaal, dan zit je met 'color-pickers', waarbij je een specifieke kleur kiest, maar je de kleur niet kan combineren met een andere.

Adobe heeft nu echter een techniek ontworpen die dat wel mogelijk zou maken, en die het Playfull Palette noemt. Daarmee kan je "blobs" verf maken, die je dan kan vermengen voor aflopende tonen. En omdat je digitaal werkt, kan je de bewerking van de elementen ook opslaan, de geschiedenis terug oproepen, enz.

Hoe het juist in zijn werk ga, lees je bij Engadget, dat ook een filmpje heeft. Momenteel is de techniek enkel nog in labo-versie. Het is nog niet geweten of deze techniek ook naar Photoshop CC of de cloud foto-editor zou komen. Duimen dus maar!

https://www.engadget.com/2017/07/26/adobe-playful-palette-or ...
geef uw reactie hier

  

[Site] BrightSide: enkele levenslessen
Ach, we zijn zo druk bezig. Maar zijn we ook goed bezig? Enkele goede levenslessen om even bij stil te staan vind je bij BrightSide. Wat je nu denkt, zou je over 10 jaar wel eens wensen dat je helemaal anders gedaan/gedacht had!
[Taal: ENG]

https://brightside.me/wonder-curiosities/9-things-youll-regr ...
geef uw reactie hier

[Site] Let's make GIF's!
Dit artikel op Github vertelt je stap voor stap, met duidelijke foto's, hoe je GIF's maakt met Photoshop, Quicktime, vanuit de commando lijn of vanuit andere bronnen. Aan de slag dus!
[Taal: ENG]

https://github.com/lenagroeger/gifs/blob/master/README.md
geef uw reactie hier

[Site] SaveText 2.0: Chrome extensie
Er zijn heel wat apps om notities te nemen, maar die zitten altijd zo ergens verborgen. Dit is een extensie voor je Chrome browser, dus altijd handig meteen binnen bereik. Gewoon de bookmarklet aanklikken en beginnen typen. Al je notities worden automatisch bewaard in Google Drive.
https://chrome.google.com/webstore/detail/save-text-20/nokpd ...
geef uw reactie hier

[Tip] Instagram ook gebruiken op je desktop
De meeste sociale netwerken hebben een app voor op je smartphone, maar eveneens een webinterface zodat je ook op je desktop computer op je bureautje in je favoriete sociale netwerk kan vertoeven. Maar bij Instagram ligt dat anderes. Dit sociale netwerk waar je je foto's kan delen en foto's van anderen kan liken, beperkt hoeveel je kan posten, bekijken en mee interageren wanneer je ingelogd bent via een computer.
De reden daarvoor? Wel, Instagram wil dat je spontaan bent en live foto's plaatst die een actualiteit hebben en je dagelijkse leven weergeven. Wat INstagram zeker wil vermijden is dat je professioneel bewerkte foto's vanop je computer gaat uploaden.
Wanneer je Instagram in een browser opent, dan zal je doorheen je feed kunnen bladeren, de foto's van je vrienden kunnen liken, je meldingen bekijken en het tabblad Explore bezoeken. Maar er is geen mogelijkheid om foto's te uploaden. En ook Instagram stories kan je niet bekijken.
Er bestaan natuurlijk omwegen om foto's te uploaden. Mail ze naar jezelf bijvoorbeeld, en deel ze dan vanuit je mail. Hetzelfde kan je doen met een sms of via Airdrop als je met een Mac werkt. Bij Lifehacker hebben ze nu echter een methode uitgewerkt om in je Safari browser je foto's te uploaden naar je Instagram.
Daarover vertellen wij je morgen

geef uw reactie hier

[Software] MediaPortal: alternatief voor WIndows Media Center
Heel wat gebruikers betreuren het dat Windows Media Center niet langer meegeleverd wordt in de nieuwe Windows versies; dat was namelijk een knap mediacenter, waarbij je mediabestanden met het hele gezin via het netwerk delen kon. Om van de software gebruik te kunnen maken, moet je wel Windows Media Player geïnstalleerd hebben, alsook het Codec pakket ffdshow en Microsoft .NET framwork en DirectX.
Meer bij Chip.de

http://www.chip.de/downloads/MediaPortal-2_42554418.html
https://www.team-mediaportal.com/wiki/display/MediaPortal2/M ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Nieuwigheden in Google Docs moeten online sam... 18/08
En wat als... je digitaal slot het begeeft?... 18/08
Online dienstverleners stappen af van content... 17/08
Facebook: verbeteringen aan Camera, commentar... 17/08
LinkedIn toont voortaan wanneer je online ben... 17/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Groups en L... 16/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Marketplace... 16/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Trending Ne... 16/08
Google’s wonderkleine omzet in België... 16/08
Na het nieuwste China-initiatief van Facebook... 16/08
Meer artikels ....
Hardware
MIT bedenkt nieuwe manier om via AI beter te ... 18/08
Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstati... 14/08
Microsoft werkt samen met Tobbi voor eye-cont... 03/08
Microsoft lanceert hardware abonnement voor d... 02/08
Microsoft brengt zijn eigen klavier uit met H... 01/08
Adobe Color Palette benadert het écht schilde... 31/07
Apple werkt samen met Cochlear voor een gehoo... 28/07
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Meer artikels ....
Oor
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Timo Becker... 18/08
Vrijdag multimedia 78-toeren platen... 18/08
Hier spreekt men Nederlands: de mandaten... 17/08
Hier spreekt men Nederlands: Groenten kweken... 17/08
Just Read: extensie om online teksten naar je... 16/08
TraveLibro: reisverhalen... 14/08
PHP Bot: voor programmeurs... 14/08
Vrijdag multimedia:Apple foto's op Instagram... 11/08
Vrijdag multimedia: ARKit Weekly... 11/08
Vrijdag multimedia: Lynching in America... 11/08
Meer artikels ....
Tip
Tip: hoe het virtuele touchpad activeren op W... 17/08
PDF converteren naar Word & C°: OpenOffice... 16/08
PDF converteren naar Word & C°: LibreOffice... 14/08
PDF omzetten naar Word & C°: online hulpmidde... 10/08
PDF omzetten naar Word & c°: externe hulpmidd... 09/08
PDF omzetten naar Word & C°: externe hulpmidd... 08/08
PDF's omzetten naar Word & Co... 07/08
Instagram Stories negeren... 04/08
Instagram op je desktop: Stories bekijken met... 03/08
Instagram op je desktop: foto's uploaden met ... 02/08
Meer artikels ....
Software
Google Maps: voortaan ook vragen stellen... 18/08
Google Allo nu ook in de browser... 17/08
World Fitness Level... 16/08
Recall: reminders... 16/08
Samsung browser nu voor alle Android >5.0 toe... 14/08
Twitch nu ook als desktop app... 14/08
Vrijdag appdag: Inbox voor Gmail... 11/08
Ontdek de ruimte vanachter je computer: 1900-... 10/08
Bezoek de ruimte vanachter je computer: Micro... 09/08
Right Click Enhancer... 08/08
Meer artikels ....

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017