| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 27/07/2017
[Nieuws]Gemengd nieuws van Google: geen Instant meer,...
[Nieuws]Google brengt zijn versie uit van Facebook's ...
[Nieuws]'Facebook boosting', de nieuwe vorm van adver...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: NPData
[Site]Hier spreekt men Nederlands: De Getuigen
[Site]Hier spreekt men Nederlands: MeFirst
[Software]Problemen met de Flash add-on in je Firefox 4...
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Gemengd nieuws van Google: geen Instant meer, wel filmpjes met autoplay, en nu ook vakantiehuisjes
Drie berichten over Google en zijn zoekmachine. Om te beginnen, een verandering bij de zoekmachine die opgemerkt werd door Search Engine Land. Wanneer je in de toekomst trefwoorden intikte, dan kreeg je niet alleen autosuggesties die je trefwoord(en) verder aanvulden met termen die eveneens vaak opgezocht worden, maar ook meteen een "instant" gedeelte. Daarbij kreeg je meteen een preview van de zoekresultaten die die bepaalde combinatie zou opleveren.

Heel handig, want zo zie je meteen of deze zoekwoordcombinatie je de resultaten gaat opleveren die je zoekt. Google heeft Google Instant nu echter afgeschaft. Wat wel spijtig is, want het was wel handig. De reden voor de afschaffing? Steeds meer mensen zoeken op hun mobiele toestel, en daar is onvoldoende schermruimte om die instant suggesties ook te tonen... Meer bij SearchEngineLand (1)

Was je al ongelukkig over het verdwijnen van Instant, dan zal je slechte-humeur-meter ongetwijfeld een paar graden hoger springen bij dit tweede bericht. Het blijkt namelijk dat Google de video's die je krijgt bij je zoekresultaten, op autoplay zet. Voorlopig is het maar als kleinschalig experiment dat het gebeurt, en we kunnen alleen maar hopen dat het bij dit experiment blijft en de mogelijkheid snel opnieuw afgevoerd wordt.

Er is niets ergerlijkers dan autoplay bij video's, wanneer je rustig aan het bladeren bent in berichten. Om autoplay bij advertenties niet eens te vermelden! Meer bij The Next Web (2.

Het derde Google-bericht is dan weer positiever - alhoewel... Het gaat om nog een ander experiment dat Google momenteel uitvoert, en waarbij het wil zien of er interesse bestaat voor een vergelijkende site voor vakantieverblijven. De website Skift stelde vast dat het vakantiehuizen kon vergelijken in steden zoals Barcelona, Berlijn, Keulen, Parijs, en meer. Het aanbod was tamelijk beperkt, zo merkt Skift op - in totaal een 7.000 mogelijkheden werden aangeboden, wat maar een fractie is van de huurmarkt in Europa.

Toch is het een waarschuwing voor websites die zich nu al gespecialseerd hebben in het aanbieden van toeristisch logement. Bij Skift vind je een uitgebreide bespreking van de tool, met ook conclusies van wat positief is en wat verbeteren kan.

http://searchengineland.com/google-dropped-google-instant-se ...
https://thenextweb.com/google/2017/07/26/google-enabled-auto ...
https://skift.com/2017/07/20/google-is-testing-vacation-rent ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google brengt zijn versie uit van Facebook's Safety Check
Zoekgigant Google brengt een nieuwe functie uit, zowel in de zoekmachine als bij zijn landkaarten. Met 'SOS Alerts' krijg je, bij een ramp zoals een brand, overstroming aanslag of andere, extra informatie hierover. Voer je een zoekopdracht ernaar uit, dan zie je nieuwsberichten, noodnummers van de hulpdiensten en extra ingelegde telefoonnummers, relevante websites, updates van plaatselijke overheden. Ook wanneer je op de landkaarten gaat zien, zal je deze informate ontvangen.

Het bijzondere hierbij is dat deze informatie niet automatisch aangemaakt wordt door algortimes, maar verzameld wordt door de medewerkers van Google. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Voordeel is dat het betere informatie zal zijn, nadeel is dat niet èlke ramp gecovered zal worden.

Volgens The Verge zou Google ook overwegen om push waarshuwingen uit te zenden naar mensen in de naaste omgeving van die ramp, om hen op de hoogte te brengen. The Verge maakt ook de vergelijking met wat Facebook aanbiedt bij rampen, de Safety Check, dat eveneens informatie brengt bij rampen, en waar je dan aan je vrienden kan laten weten dat het met jou ok is. Dat laatste gedeelte zit er dus bij deze nieuwe functie van Google niet bij.

https://www.theverge.com/2017/7/25/16025138/google-sos-alert ...
http://www.blog.google/products/search/helping-people-crisis ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] 'Facebook boosting', de nieuwe vorm van adverteren?
Wanneer je een nieuw product hebt, dan kan je dat bekend maken door er reclame voor te maken via de geijkte wegen. Een advertentie dus. Maar er blijkt een andere mogelijkheid te bestaan, die erg populair blijkt bij bedrijven: geld geven aan Facebook om een artikel van onverdachte bron, waarin positief over jouw product geschreven wordt, hoog te laten verschijnen in de newsfeed van mensen.

Zo vertelt Buzzfeed van een app, Blind, waarvan een nieuwe versie verscheen. De makers van Blind bemerkten een artikel van Mashable waarin positief over de app geschreven werd, en betaalden duizenden dollars om het artikel bij Facebook te promoten. De posting bracht uiteindelijk meer dan 11.000 bezoekers naa de downloadpagina van de app.

Waarom is dit belangrijk? Om te beginnen omdat het niet eerlijk is tegenover Mashable. Dat zag geen cent van dat geld. Terwijl dat nieuwsblog normaal gezien zelf adverteerruimte verhuurt, wat zijn business model is. Het geld dat naar Facebook ging, wer evenmin bij andere uitgevers besteed.

En dan is er nog het aspect van objectiviteit. Het artikel van Mashable was wel objectief geschreven, maar door enkel een positief artikel te promoten, en geen kritisch artikel, wordt de lezer in het ongewisse gelaten over de échte opinie over het product. Hij weet niet dat hij een gepromote content leest, met andere woorden.

Een interessant fenomeen om in het oog te houden. Meer bij Buzzfeed.

https://www.buzzfeed.com/alexkantrowitz/media-companies-lose ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: NPData
Wil je in een discussie met sterke argumenten afkomen, dan moet je met cijfers op tafel kunnen kloppen. Vooral bij politieke debatten, want iederen lijkt daar wel zijn waarheid te hebben. Op deze website vind je enorm veel cijfers, o.a. over de leeftijden van de loontrekkenden in België, per gewest en per beroepscategorie. Ook over tewerkstelling, migratie enz. Voortaan weet jij ook waar Abraham de mosterd haalde!
[Taal: NL]

http://www.npdata.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: De Getuigen
Een website die uit dezelfde bron afkomstig lijkt als NPData. Het bevat de gegevens en getuigenissen van mensen die in de Belgische kampen verbleven hebben tijdens de 2e Wereldoorlog, met de nadruk op Breendonk en Mechelen. Een heel sobere site, die juist daardoor heel krachtig overkomt. Je leest de persoonlijke verhalen van mensen, over hun wedervaren in die kampen. Enorm uitgebreid, een indrukwekkende getuigenis.
[Taal: NL]

http://www.getuigen.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: MeFirst
Je hebt eerder al kunnen lezen dat wij een beetje een historische tocht maken naar links, die wij ooit verzameld hebben, meer dan 10 jaar terug, maar nooit behandeld hebben. En dat het daarbij onthutsend is om vast te stellen hoeveel van die websites niet meer bestaan.
Zo was er Taalboulevard.be, een initiatief van de Vlaamse overheid. Daarover hadden wij deze tekst genoteerd: "Ze wil daarmee anderstaligen beter helpen om Nederlands te leren en Vlaamse organisaties ondersteunen bij het in het Nederlands communiceren met anderstaligen. Taalboulevard.be stelt hulpmiddelen ter beschikking van organisaties zodat medewerkers het Nederlands effectief kunnen leren gebruiken. Ook staat Taalboulevard.be open voor iedereen die eigen taalprojecten in het Nederlands wil beginnen."
Maar kijk, zoveel jaren later is het project dus afgevoerd.
Een andere site uit die periode bestaat nog wel: MeFirst. Daar kan je dan weer allerlei verzekeringen vergelijken van bepaalde partners, om de beste verzekering op jouw maat te vinden.
[Taal: NL]
(Niet meer bestaand) http://www.taalboulevard.be

http://www.mefirst.be/nl/verzekeringen-vergelijken/
geef uw reactie hier

[Software] Problemen met de Flash add-on in je Firefox 4: Flashblock installeren
Er bestaat ook een manier om niet voor een hele pagina toestemming te geven om Flash te activeren, maar per Flash element op die pagina. Daarvoor moet je de Flashblock extensie voor Firefox installeren. Die zorgt ervoor dat op de plek waar het Flash-element staat, er een icoontje verschijnt. Erop klikken zal Flash activeren, enkel voor dat element.
http://flashblock.mozdev.org/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Nieuwigheden in Google Docs moeten online sam... 18/08
En wat als... je digitaal slot het begeeft?... 18/08
Online dienstverleners stappen af van content... 17/08
Facebook: verbeteringen aan Camera, commentar... 17/08
LinkedIn toont voortaan wanneer je online ben... 17/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Groups en L... 16/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Marketplace... 16/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Trending Ne... 16/08
Google’s wonderkleine omzet in België... 16/08
Na het nieuwste China-initiatief van Facebook... 16/08
Meer artikels ....
Hardware
MIT bedenkt nieuwe manier om via AI beter te ... 18/08
Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstati... 14/08
Microsoft werkt samen met Tobbi voor eye-cont... 03/08
Microsoft lanceert hardware abonnement voor d... 02/08
Microsoft brengt zijn eigen klavier uit met H... 01/08
Adobe Color Palette benadert het écht schilde... 31/07
Apple werkt samen met Cochlear voor een gehoo... 28/07
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Meer artikels ....
Oor
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Timo Becker... 18/08
Vrijdag multimedia 78-toeren platen... 18/08
Hier spreekt men Nederlands: de mandaten... 17/08
Hier spreekt men Nederlands: Groenten kweken... 17/08
Just Read: extensie om online teksten naar je... 16/08
TraveLibro: reisverhalen... 14/08
PHP Bot: voor programmeurs... 14/08
Vrijdag multimedia:Apple foto's op Instagram... 11/08
Vrijdag multimedia: ARKit Weekly... 11/08
Vrijdag multimedia: Lynching in America... 11/08
Meer artikels ....
Tip
Tip: hoe het virtuele touchpad activeren op W... 17/08
PDF converteren naar Word & C°: OpenOffice... 16/08
PDF converteren naar Word & C°: LibreOffice... 14/08
PDF omzetten naar Word & C°: online hulpmidde... 10/08
PDF omzetten naar Word & c°: externe hulpmidd... 09/08
PDF omzetten naar Word & C°: externe hulpmidd... 08/08
PDF's omzetten naar Word & Co... 07/08
Instagram Stories negeren... 04/08
Instagram op je desktop: Stories bekijken met... 03/08
Instagram op je desktop: foto's uploaden met ... 02/08
Meer artikels ....
Software
Google Maps: voortaan ook vragen stellen... 18/08
Google Allo nu ook in de browser... 17/08
World Fitness Level... 16/08
Recall: reminders... 16/08
Samsung browser nu voor alle Android >5.0 toe... 14/08
Twitch nu ook als desktop app... 14/08
Vrijdag appdag: Inbox voor Gmail... 11/08
Ontdek de ruimte vanachter je computer: 1900-... 10/08
Bezoek de ruimte vanachter je computer: Micro... 09/08
Right Click Enhancer... 08/08
Meer artikels ....

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017