| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 25/07/2017
[Nieuws]Microsoft: HoloLens herkent spraak en beelden...
[Nieuws]Microsoft: Paint moet baan ruimen voor Paint ...
[Nieuws]Inrichting van restaurant niet meer afgestemd...
[Site]Headline Analyzer
[Site]Read2me
[Site]CCC extensie voor Chrome
[Tip]Problemen met de Flash add-on in je Firefox 2...
[Software]Cairn: offline reizen en toch in contact blij...
[Software]Tenreads: de belangrijkste berichten
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Microsoft: HoloLens herkent spraak en beelden op toestel zelf
Een van de problemen bij Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) is de processorkracht. Om de virtuele beelden niet alleen weer te geven maar ook de interactie met die beelden snel te kunnen verwerken, is er heel wat rekenkracht nodig. In sommige projecten wordt dit opgelost door een headset te verbinden met een computer - maar echt handig is dat niet, zelfs wanneer je die computer in een soort rugzak op je rug meedraagt. Bij andere projecten worden de data naar de cloud gestuurd, om daar te verwerken. Dat zorgt echter voor vertraging.

Microsoft heeft nu aangekondigd dat het een nieuwe AI chip ontworpen heeft, een coprocessor die door derden geproduceerd zal worden, en dat daarmee de visuele data rechtstreeks op zijn HOloLens geanalyseerd zullen worden. Dat is het principe waarop de nieuwe versie van de AR headset van Microsoft zal draaien.

De nieuwe chip zal niet alleen beelden maar ook geluid op het toestel zelf kunnen analyseren, in plaats van naar de cloud te sturen. Daarmee zou veel tijd gewonnen worden, en het toestel dus handiger worden.

Microsoft is niet de enige fabrikant die, in de zoektocht naar een manier om AR en VR soepeler, gebruiksvriendelijker te maken, een eigen processor ontworpen heeft. Ook Apple werkt momenteeel aan een prototype van een iPhone, met daarin een chip die AI moet kunnen verwerken. Google werkt zelfs al aan een tweede versie van zijn eigen AI chips.

Meer achtergrond hierover bij Bloomberg en The Verge.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-24/quest-for ...
https://www.theverge.com/2017/7/24/16018558/microsoft-ai-cop ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft: Paint moet baan ruimen voor Paint 3D
Dit najaar komt erde lang verwachte Fall Creators Edition aan van het Windows 10 besturingssysteem. Een van de meest opmerkelijke wijzigingen, althans die veel aandacht krijgt in de pers, is het verdwijnen van Paint, de heel simpele beelbewerker, gratis onderdeel van het Windows besturingssysteem.

Nu is Paint van "rudimentaire" tool, waarvan de resultaten enkel opgeslagen konden worden als .bmp (bitmaps) die enorm veel opslagruimte vergden, erg geŽvolueerd in de latere versies. Bij de laatste edities van Windows werd er zelfs een nieuwe beeldbewerker toegevoegd, Paint 3D, waarmee je echt heel complexe 3D ontwerpen kan maken. Het heeft uiteraard geen zin om Windows te verschepen met twee versies van dezelfde tekensoftware, en daarom werd aangekondigd dat Paint als "deprecated" beschouwd wordt, vanaf deze nieuwe update.

Dat wil zeggen dat er niet verder gewerkt zal worden aan de ontwikkeling van Paint, en dat het een stille dood zal sterven - net zoals Outlook Express, Reader app en Reading list. Het zal dus nog wel aanwezig zijn, tot grote vreugde van velen die eigenlijk alleen maar een heel simpele beeldbewerkers zoeken, zonder alle mogelijke toeters en bellen.

Meer bij The Guardian en The Next Web, dat Microsoft smeekt om de simpele Paint toch te behouden. Bij Webwereld vind je dan weer een lijst met allerlei andere tools die in de nieuwe versie van Windows zullen verdwijnen.

https://thenextweb.com/creative/2017/07/24/dear-microsoft-pl ...
https://www.theguardian.com/technology/2017/jul/24/microsoft ...
http://webwereld.nl/software/100068-18-features-die-microsof ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Inrichting van restaurant niet meer afgestemd op comfort eetgast, maar op... Instagram foto's!
De beeldcultuur waarmee we met zijn allen onze leefomgeving, onze buren, familie en vrienden en zelfs onbekenden willen imponeren, heeft heel wat gevolgen. Nieuwe producten ontstaan, zoals de selfie-stick. Ergerlijke gewoonten ontstaan ook, zoals iedereen die zijn mobieltje de lucht inhoudt bij concerten, zodat je niet meer vrij genieten kan van het beeld op het podium. Een van de gebieden waarop deze narcistische beeldcultuur een negatieve impact heeft, is wel de manier waarop we een maaltijd gebruiken. In restaurants neemt niemand nog een hap vooraleer het gerecht gefotografeerd is. Wie zelf gekookt heeft, neemt een foto van zijn gerecht, zelfs wanneer de gasten aan tafel dan even moeten wachten. En de foto gaat dan naar Instagram.

Iedereen is zich ondertussen wel bewust van de kracht van een foto op Instagram. En speelt daar dan ook op in. Zo lees je bij The Verge dat sommige restaurants hun voedsel speciaal ontwerpen omdat zij via Instagram viraal gaan. En nu blijkt dat restuarants zelfs de inrichting van de eetruimte aanpassen, niet om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken, wel om tot zoveel mogelijk foto's te inspireren. Neonreclame die een dubbelzinnige tekst bevatten, heel gedetailleerde muurschilderingen met fauna, zelfs vloertegels met speciale groetjes.

In het verleden, zo voegt The Verge eraan toe, bekommerden binnenhuisarchitecten zich bij de inrichting van een resaturant voornamelijk om de effecten die de ruimte heeft op de gast. Hoe de ruimte eruit ziet op foto's was bijzaak, als er al aan gedacht werd. En dus zal je, in plaats van intieme eetplekken, met kaarsjes verlicht, veel houtwerk, discrete kleuren, een veel lichtere inrichting zien, ideaal afgestemd om foto's te maken.

Een tendens die je wellicht een zucht zal ontlokken. Maar wellicht behoor jij tot die mensen die trendy restaurants, gefrequenteerd door Instagrammers, zal mijden als de pest, en de voorkeur geeft aan rustige eetplaatsen, waar het enige geflits dat van de weerspiegeling van de kaars op je lepel is, en de smaak van het eten op je bord belangrijker is dan hoe het eruitziet, op het wereldwijde web?

https://www.theverge.com/2017/7/20/16000552/instagram-restau ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Headline Analyzer
Deze website is heel simpel: wanneer je een artikel schrijft, dan moet je de titel hier invullen, en je krijgt een analyse van de tekst, plus suggesties. De tool wordt aangeboden door een bedrijf dat SEO aanbiedt.
[Taal: ENG]

https://coschedule.com/headline-analyzer
geef uw reactie hier

[Site] Read2me
Dit is wel handig: hier moet je gewoon de link van een website of bestand invullen, en je krijgt een audio bestand dat je als podcast kan beluisteren, terwijl je aan het strijken bent, in de auto zit, of andere. Best werk je met Engelstalige bestanden.
[Taal: ENG]

https://read2me.online/
geef uw reactie hier

[Site] CCC extensie voor Chrome
Deze extensie voor je Chrome browser zorgt ervoor dat alle bedragen in een bepaalde munt op de website die je bezoekt, automatisch omgezet worden in de munteenheid die je in je voorkeuren aangegeven hebt. Handig bij het shoppen, of bij artikels waarin bedragen uit verschillende munten vermeld worden.
[Taal: ENG]

http://www.makeuseof.com/tag/best-chrome-extensions/
geef uw reactie hier

[Tip] Problemen met de Flash add-on in je Firefox 2: Flash deactiveren
Sommige lezers die automatische updates geactiveerd hebben voor Flash, hebbn erover geklaagd dat Flash plots terug actief is, alhoewel zij in hun voorkeuren Flash uitgeschakeld hadden. Dat komt omdat sommige updates gaan rommelen met jouw instellingen van Flash, en die op op hun eigen houtje activeren.
Daarvoor moet je dan via Menu (de drie streepjes rechts bovenaan) naar Add-Ons en kies je de optie "Nooit activeren" of "altijd vragen".

geef uw reactie hier

[Software] Cairn: offline reizen en toch in contact blijven
Wil je bij je reis echt genieten van je tocht, dan zou je eigenlijk je smartphone uit moeten laten. Maar hoe houd je dan je familie en vrienden op de hoogte van het feit dat alles ok is? En hoe kan je reisroutes vinden en downloaden, om dan offline te gebruiken? Deze app belooft dat, en toont je ook waar je een internetverbinding hebt (iOS)
http://www.cairnme.com/
geef uw reactie hier

[Software] Tenreads: de belangrijkste berichten
Deze app voor iOS en Android toestellen belooft dat je meteen het belangrijkste nieuws te zien krijgt, samengevat in niet meer 3 lijnen. WIl je meer te weten komen, dan moet je maar klikken!

http://www.tenreads.io/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft stopt nog wat meer AI in Office 365... 15/12
Ook Bing en Cortana worden slimmer, dankzij A... 15/12
Apple: nieuweversie vanFinal Cut Pro... 15/12
Facebook geeft aan Caesar wat aan Caesar toek... 14/12
Hopelijk is je spaarpot goed gevuld: de nieuw... 14/12
Twitter: laat de tweetstorm maar uitbarsten!... 14/12
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Google BelgiŽ Year in Sea... 15/12
Vrijdag multimedia: Geo Nature Photographer 2... 15/12
Hier spreekt men Nederlands: Lach je krom... 14/12
Hier spreekt men Nederlands: Data!... 14/12
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Mixer livestreaming app... 15/12
Djay Pro2: app met AI om muziek te mixen... 14/12
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiŽnt... 04/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017