| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 24/07/2017
[Nieuws]Microsoft: Office 365 doet het prima!
[Nieuws]Microsoft: alle bestanden op OneDrive krijgen...
[Nieuws]AI herkent op basis van foto's ingrediŽnten v...
[Site]De oude doos: Warshooter
[Site]De oude doos: Open software van toen
[Tip]Problemen met de Flash add-on in je Firefox 1...
[Software]Photo Collage Design Studio
[Software]Quiet for Gmail
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Microsoft: Office 365 doet het prima!
Het is lange tijd zo geweest dat iedereen wel werkte met Office - met Word, Excel, PowerPoint, en sommigen ook met de database Access. Maar er waren weinige privťgebruikers die eigelik officieel aan hun Office geraakt waren - het Office pakket was nu eenmaal erg duur, en om de X jaren moest je dan ook nog eens een nieuwe versie kopen.

Enkele jaren geleden heeft Microsoft echter resoluut de knop omgedraaid, en bracht het Office 365 uit, een abonnementsdienst die voor de privťgebruiker maar 99 euro per jaar kost. Voor die prijs heb je recht op altijd de nieuwste versie van Office, en mag je hem zelfs delen met meerdere personen in je gezin, die het product dan ook nog eens op verschillende toestellen mogen zetten. Bovendien mag je de apps ook online gebruiken, in een cloud-versie.

Een wijze keuze, zo blijkt nu. Voor het eerst heeft Microsoft nu meer inkomsten uit de Office 365 abonnementen dan van de traditionele Office licenties. Deze inkomsten stegen jaar over jaar met maar liefst 43%. "De cloud" is trouwens een slimme keuze van Microsoft op meer gebieden. Hosting in de cloud bij Azure is bijvoorbeeld met maar liefst 97% gestegen. Daarmee ligt Microsoft nog altijd iets achter op AMazon.com, de eerst die eigenlijk op grote schaal met cloud-hosting begon, maar volgens Credit Suiss Group AG zouden de klanten steeds vaker voor Microsoft zelf kiezen, zo lees je bij Bloomberg.

Voor de liefhebbers van nog meer cijfers: de verkoop van Surface toestellen bracht 2% minder op dan het jaar tevoren, maar hier moet wel opgemerkt worden dat er twee nieuwe toestellen uitgebracht zijn op 15 juni, wat te laat was om de verkoop hiervan nog in de kwartaalresultaten te krijgen.

Over het algemeen mooie resultaten voor Microsoft, dat onder Satya Nadella waarlijk een nieuw elan gekregen heeft...

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-20/microsoft ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft: alle bestanden op OneDrive krijgen Version History
Het is heel handig dat je bestanden kan synchroniseren op de verschillende toestellen waarmee je werkt. Alleen... loopt die synchronisatie soms mank. Wijzigingen die je aan een document gemaakt hebt op je laptop terwijl je offline was, zouden wel eens overschreven kunnen worden door de wijzigingen aan het document die je op je werkcomputer uitvoert, wanneer je niet eerst op je laptop de nieuwe versie gesynchroniseerd had met de cloud.

Daarom is dit een goed bericht: voortaan krijgen alle bestanden in jouw OneDrive, de ingebackken cloud opslagplaats van je Windows besturingssysteem, ook een Version History. Hiermee zal je dus ook oudere delen van een mogelijk beschadigd of per vergissing bewerkt document of bestand kunnen recupereren. Het bijzondere hierbij is dat dit niet alleen geldt voor Office documenten, maar voor ŗlle soorten bestanden, dus ook PDF's, CAD bestanden, foto's, video's. Gedurende 30 dagen worden oudere bestanden bijgehouden.

Deze nieuwe mogelijkheid zou nog deze zomer naar alle gebruikers uitgerold worden.

http://www.zdnet.com/article/microsoft-brings-version-histor ...
https://blogs.office.com/en-us/2017/07/19/expanding-onedrive ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] AI herkent op basis van foto's ingrediŽnten van maaltijd
Erger je je ook blauw aan al die mensen die foto's nemen van hun gerechtjes in het restaurant, vooraleer dat op te eten? Echt goede tafelmanieren kan je het niet noemen. Maar misschien zit er binnenkort nog een andere reden achter die foto's: die mensen willen gewoon weten wat er in het gerecht zit, om het thuis na te kunnen maken?

Wetenschappers aan de MIT universiteit hebben namelijk een deep-learning algoritme ontwikkeld, dat op basis van foto's van voedsel, een lijst van alle ingrediŽnten kan maken en zelfs recepten kan aanbevelen om een dergelijk gerecht zelf thuis te kunnen maken. Het AI systeem heeft echter nog wat fine-tuning nodig, zo meldt Gizmodo.

Het systeem zou wel kunnen helpen om bijvoorbeeld calorieŽn te tellen, en zo beter op onze lijn te letten. Of gezonder te eten, wanneer we bijvoorbeeld te weinig groentjes en teveel vlees eten. Maar zou het AI systeem ook kunnen weten welke kruiden, en in welke hoeveelheid toegevoegd werden? Bij testen was het systeem in staat om in 65% van de gevallen het juiste recept te "raden" als we die term mogen gebruiken. Want bij dit succesgehalte is het nog niet "bepalen", toch?

Misschien moet deze AI wel gecombineerd worden met een sensor, een kunstmatige "tong", die smaken kan analyseren?

Meer bij Gizmodo.

http://gizmodo.com/ingenious-ai-converts-images-of-food-into ...
geef uw reactie hier

  

[Site] De oude doos: Warshooter
In de vele jaren van ons bestaan hebben wij ontelbare links bekeken of genoteerd om te bekijken. En af en toe gaan wij eens terug naar dat lijstje, om te zien of die sites nog bestaan.
Deze site bijvoorbeeld was bedoeld als portaal voor oorlogsfotografen. In 2008 werd gestopt met het toevoegen van nieuw materiaal. Wat er staat is toch nog altijd de moeite waard om te bekijken, al is het maar vanuit historisch perspectief.
[Taal: ENG]

http://www.warshooter.com/
geef uw reactie hier

[Site] De oude doos: Open software van toen
Hopelijk vind je deze reeks met oude websites interessant - al is het maar om te vergelijken met wat nu bestaat? Bekijk bijvoorbeeld deze twee websites. Zij vermelden open source software voor de twee meest gebruikte besturingssystemen: Windows en Mac. Verschillende categorieŽn komen aan bod. Ook news feeds en podcasts worden behandeld. En weet je wat ontbreekt? Juist ja, sociale netwerken! Om even te bekijken, en te zien wat er nog bestaat...
[Taal: ENG]

http://www.opensourcewindows.org/
http://www.opensourcemac.org/
geef uw reactie hier

[Tip] Problemen met de Flash add-on in je Firefox 1: oppassen met updaten
Het gebruik van Flash wordt al jarenlang afgeraden, maar nog steeds zijn er websites waar Flash gebruikt wordt. Om ten volle van die pagina's te kunnen genieten, ben je wel verplicht om Flash te activeren. Toch geeft Flash verschillende problemen. In de volgende reeks artikelen zullen we die problemen bespreken en zien hoe je die kan oplossen.
Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je Flash add-on in je browser altijdj up to date is. Ga hiervoor in Firefox naar Menu (de drie balkjes rechts bovenaan). Klik daar op Add-ons. Nu zie je welke add-ons geÔnstalleerd zijn. Per add-on kan je bepalen of die automatisch uitgevoerd wordt, nooit mag uitgevoerd worden, of het telkens aan jou gevraagd moet worden of de add-on geactiveerd mag worden.
Via de button "Opties" krijg je informatie over de update: wanneer die bijgewerkt werd, en of de automatische updates geactiveerd zijn.
Is je Flash te oud, dan moet je hem updaten. Hierbij moet je echter goed opletten. Voor die update word je naar de homepagina gebracht van Adobe. Vooraleer daar op "installeren" te klikken, moet je goed uitkijken, want standaard staat daar een optie geactiveerd om extra software te installeren. Een ergerlijke gewoont om de gebruiker iets op te solferen, waarvoor wij al vaker gewaarschuwd hebben. Vink dus best deze optie uit vooraleer je op Installeren klikt.

geef uw reactie hier

[Software] Photo Collage Design Studio
Windows 10 - $29,99 (nu nog 8 dagen: $9,79)
Hiermee kan je collages maken zonder vast te hangen aan de bijgeleverde sjablonen van een software. Je hebt verschillende lay-outs om mee te starten, maar kan ze zelf ook aanpassen en zelf nieuwe ontwerpen maken.

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/photo-collage-design ...
geef uw reactie hier

[Software] Quiet for Gmail
Android - freeware
Wil je geen mails meer ontvangen van je werk, na de werkuren? Als je werkt met een Gmail account, dan moet je deze app voor je Android toestel eens proberen. Je sluit er als het ware je mailbox af na de werkuren, en dan moet de afzender maar tot morgen wachten op een antwoord.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sgarcia.qu ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft Fall Creators Update: wat is er nie... 19/10
Facebook: de mogelijke terugkeer van je statu... 19/10
Facebook koopt tbh-app, enorm populair bij ti... 18/10
Extra beveiligde accounts bij Google nu mogel... 18/10
Google Calendar voor het web: een nieuw uiter... 18/10
Nieuwe taxivormen als Uber niet echt goed voo... 17/10
Ernstige zwakke plek ontdekt in WPA2 protocol... 17/10
Virtuele bubbels - ook op tech gebied... 17/10
GDPR: ook Netties moet zich aan de regels hou... 16/10
USB-C: toch niet de verwachte uniformiteit?... 16/10
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Garmin maakt Echo voor in de wagen... 19/10
Sony wil weer een robotje uitbrengen... 12/10
Kamigami: Robotjes zelf bouwen... 12/10
Google: nieuwe Pixel 2, Pixel 2XL smartphone... 06/10
Google: de Pixelbook... 06/10
Google: Home Mini, Home Max, DayDeam View, Pi... 06/10
Google: een aparte camera, Google CLips... 06/10
Kano: laat je spruit zelf zijn/haar laptop bo... 02/10
Amazon: Echo breidt familie uit... 29/09
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Energiepact... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: Holland Craft Be... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: RadiosOnline... 19/10
Replug: call-to-action... 18/10
SmileWidget: antwoorden op vragen... 18/10
Media Diversity Reviews... 17/10
Chemie leren... 16/10
ScanUrl: wapen u... 16/10
Vrijdag multimedia: Origami... 13/10
Vrijdag multimedia: schattige vossen... 13/10
Meer artikels ....
Tip
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Meer artikels ....
Software
Dropbox met extra opties... 18/10
The Food Life... 17/10
HQ: Trivia game... 17/10
Dropped: klembord voor iPad... 16/10
Attribute Changer: bestanden... 12/10
IrfanView: nieuwe editie... 11/10
softwareSoda Player: torrents... 10/10
Celly: samen leren... 09/10
Instagram: nu ook met poll... 05/10
Dropbox met nieuwe design... 05/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017