| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 24/07/2017
[Nieuws]Microsoft: Office 365 doet het prima!
[Nieuws]Microsoft: alle bestanden op OneDrive krijgen...
[Nieuws]AI herkent op basis van foto's ingrediŽnten v...
[Site]De oude doos: Warshooter
[Site]De oude doos: Open software van toen
[Tip]Problemen met de Flash add-on in je Firefox 1...
[Software]Photo Collage Design Studio
[Software]Quiet for Gmail
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Microsoft: Office 365 doet het prima!
Het is lange tijd zo geweest dat iedereen wel werkte met Office - met Word, Excel, PowerPoint, en sommigen ook met de database Access. Maar er waren weinige privťgebruikers die eigelik officieel aan hun Office geraakt waren - het Office pakket was nu eenmaal erg duur, en om de X jaren moest je dan ook nog eens een nieuwe versie kopen.

Enkele jaren geleden heeft Microsoft echter resoluut de knop omgedraaid, en bracht het Office 365 uit, een abonnementsdienst die voor de privťgebruiker maar 99 euro per jaar kost. Voor die prijs heb je recht op altijd de nieuwste versie van Office, en mag je hem zelfs delen met meerdere personen in je gezin, die het product dan ook nog eens op verschillende toestellen mogen zetten. Bovendien mag je de apps ook online gebruiken, in een cloud-versie.

Een wijze keuze, zo blijkt nu. Voor het eerst heeft Microsoft nu meer inkomsten uit de Office 365 abonnementen dan van de traditionele Office licenties. Deze inkomsten stegen jaar over jaar met maar liefst 43%. "De cloud" is trouwens een slimme keuze van Microsoft op meer gebieden. Hosting in de cloud bij Azure is bijvoorbeeld met maar liefst 97% gestegen. Daarmee ligt Microsoft nog altijd iets achter op AMazon.com, de eerst die eigenlijk op grote schaal met cloud-hosting begon, maar volgens Credit Suiss Group AG zouden de klanten steeds vaker voor Microsoft zelf kiezen, zo lees je bij Bloomberg.

Voor de liefhebbers van nog meer cijfers: de verkoop van Surface toestellen bracht 2% minder op dan het jaar tevoren, maar hier moet wel opgemerkt worden dat er twee nieuwe toestellen uitgebracht zijn op 15 juni, wat te laat was om de verkoop hiervan nog in de kwartaalresultaten te krijgen.

Over het algemeen mooie resultaten voor Microsoft, dat onder Satya Nadella waarlijk een nieuw elan gekregen heeft...

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-20/microsoft ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft: alle bestanden op OneDrive krijgen Version History
Het is heel handig dat je bestanden kan synchroniseren op de verschillende toestellen waarmee je werkt. Alleen... loopt die synchronisatie soms mank. Wijzigingen die je aan een document gemaakt hebt op je laptop terwijl je offline was, zouden wel eens overschreven kunnen worden door de wijzigingen aan het document die je op je werkcomputer uitvoert, wanneer je niet eerst op je laptop de nieuwe versie gesynchroniseerd had met de cloud.

Daarom is dit een goed bericht: voortaan krijgen alle bestanden in jouw OneDrive, de ingebackken cloud opslagplaats van je Windows besturingssysteem, ook een Version History. Hiermee zal je dus ook oudere delen van een mogelijk beschadigd of per vergissing bewerkt document of bestand kunnen recupereren. Het bijzondere hierbij is dat dit niet alleen geldt voor Office documenten, maar voor ŗlle soorten bestanden, dus ook PDF's, CAD bestanden, foto's, video's. Gedurende 30 dagen worden oudere bestanden bijgehouden.

Deze nieuwe mogelijkheid zou nog deze zomer naar alle gebruikers uitgerold worden.

http://www.zdnet.com/article/microsoft-brings-version-histor ...
https://blogs.office.com/en-us/2017/07/19/expanding-onedrive ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] AI herkent op basis van foto's ingrediŽnten van maaltijd
Erger je je ook blauw aan al die mensen die foto's nemen van hun gerechtjes in het restaurant, vooraleer dat op te eten? Echt goede tafelmanieren kan je het niet noemen. Maar misschien zit er binnenkort nog een andere reden achter die foto's: die mensen willen gewoon weten wat er in het gerecht zit, om het thuis na te kunnen maken?

Wetenschappers aan de MIT universiteit hebben namelijk een deep-learning algoritme ontwikkeld, dat op basis van foto's van voedsel, een lijst van alle ingrediŽnten kan maken en zelfs recepten kan aanbevelen om een dergelijk gerecht zelf thuis te kunnen maken. Het AI systeem heeft echter nog wat fine-tuning nodig, zo meldt Gizmodo.

Het systeem zou wel kunnen helpen om bijvoorbeeld calorieŽn te tellen, en zo beter op onze lijn te letten. Of gezonder te eten, wanneer we bijvoorbeeld te weinig groentjes en teveel vlees eten. Maar zou het AI systeem ook kunnen weten welke kruiden, en in welke hoeveelheid toegevoegd werden? Bij testen was het systeem in staat om in 65% van de gevallen het juiste recept te "raden" als we die term mogen gebruiken. Want bij dit succesgehalte is het nog niet "bepalen", toch?

Misschien moet deze AI wel gecombineerd worden met een sensor, een kunstmatige "tong", die smaken kan analyseren?

Meer bij Gizmodo.

http://gizmodo.com/ingenious-ai-converts-images-of-food-into ...
geef uw reactie hier

  

[Site] De oude doos: Warshooter
In de vele jaren van ons bestaan hebben wij ontelbare links bekeken of genoteerd om te bekijken. En af en toe gaan wij eens terug naar dat lijstje, om te zien of die sites nog bestaan.
Deze site bijvoorbeeld was bedoeld als portaal voor oorlogsfotografen. In 2008 werd gestopt met het toevoegen van nieuw materiaal. Wat er staat is toch nog altijd de moeite waard om te bekijken, al is het maar vanuit historisch perspectief.
[Taal: ENG]

http://www.warshooter.com/
geef uw reactie hier

[Site] De oude doos: Open software van toen
Hopelijk vind je deze reeks met oude websites interessant - al is het maar om te vergelijken met wat nu bestaat? Bekijk bijvoorbeeld deze twee websites. Zij vermelden open source software voor de twee meest gebruikte besturingssystemen: Windows en Mac. Verschillende categorieŽn komen aan bod. Ook news feeds en podcasts worden behandeld. En weet je wat ontbreekt? Juist ja, sociale netwerken! Om even te bekijken, en te zien wat er nog bestaat...
[Taal: ENG]

http://www.opensourcewindows.org/
http://www.opensourcemac.org/
geef uw reactie hier

[Tip] Problemen met de Flash add-on in je Firefox 1: oppassen met updaten
Het gebruik van Flash wordt al jarenlang afgeraden, maar nog steeds zijn er websites waar Flash gebruikt wordt. Om ten volle van die pagina's te kunnen genieten, ben je wel verplicht om Flash te activeren. Toch geeft Flash verschillende problemen. In de volgende reeks artikelen zullen we die problemen bespreken en zien hoe je die kan oplossen.
Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je Flash add-on in je browser altijdj up to date is. Ga hiervoor in Firefox naar Menu (de drie balkjes rechts bovenaan). Klik daar op Add-ons. Nu zie je welke add-ons geÔnstalleerd zijn. Per add-on kan je bepalen of die automatisch uitgevoerd wordt, nooit mag uitgevoerd worden, of het telkens aan jou gevraagd moet worden of de add-on geactiveerd mag worden.
Via de button "Opties" krijg je informatie over de update: wanneer die bijgewerkt werd, en of de automatische updates geactiveerd zijn.
Is je Flash te oud, dan moet je hem updaten. Hierbij moet je echter goed opletten. Voor die update word je naar de homepagina gebracht van Adobe. Vooraleer daar op "installeren" te klikken, moet je goed uitkijken, want standaard staat daar een optie geactiveerd om extra software te installeren. Een ergerlijke gewoont om de gebruiker iets op te solferen, waarvoor wij al vaker gewaarschuwd hebben. Vink dus best deze optie uit vooraleer je op Installeren klikt.

geef uw reactie hier

[Software] Photo Collage Design Studio
Windows 10 - $29,99 (nu nog 8 dagen: $9,79)
Hiermee kan je collages maken zonder vast te hangen aan de bijgeleverde sjablonen van een software. Je hebt verschillende lay-outs om mee te starten, maar kan ze zelf ook aanpassen en zelf nieuwe ontwerpen maken.

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/photo-collage-design ...
geef uw reactie hier

[Software] Quiet for Gmail
Android - freeware
Wil je geen mails meer ontvangen van je werk, na de werkuren? Als je werkt met een Gmail account, dan moet je deze app voor je Android toestel eens proberen. Je sluit er als het ware je mailbox af na de werkuren, en dan moet de afzender maar tot morgen wachten op een antwoord.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sgarcia.qu ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Nieuwigheden in Google Docs moeten online sam... 18/08
En wat als... je digitaal slot het begeeft?... 18/08
Online dienstverleners stappen af van content... 17/08
Facebook: verbeteringen aan Camera, commentar... 17/08
LinkedIn toont voortaan wanneer je online ben... 17/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Groups en L... 16/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Marketplace... 16/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Trending Ne... 16/08
Googleís wonderkleine omzet in BelgiŽ... 16/08
Na het nieuwste China-initiatief van Facebook... 16/08
Meer artikels ....
Hardware
MIT bedenkt nieuwe manier om via AI beter te ... 18/08
Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstati... 14/08
Microsoft werkt samen met Tobbi voor eye-cont... 03/08
Microsoft lanceert hardware abonnement voor d... 02/08
Microsoft brengt zijn eigen klavier uit met H... 01/08
Adobe Color Palette benadert het ťcht schilde... 31/07
Apple werkt samen met Cochlear voor een gehoo... 28/07
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Meer artikels ....
Oor
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Timo Becker... 18/08
Vrijdag multimedia 78-toeren platen... 18/08
Hier spreekt men Nederlands: de mandaten... 17/08
Hier spreekt men Nederlands: Groenten kweken... 17/08
Just Read: extensie om online teksten naar je... 16/08
TraveLibro: reisverhalen... 14/08
PHP Bot: voor programmeurs... 14/08
Vrijdag multimedia:Apple foto's op Instagram... 11/08
Vrijdag multimedia: ARKit Weekly... 11/08
Vrijdag multimedia: Lynching in America... 11/08
Meer artikels ....
Tip
Tip: hoe het virtuele touchpad activeren op W... 17/08
PDF converteren naar Word & Cį: OpenOffice... 16/08
PDF converteren naar Word & Cį: LibreOffice... 14/08
PDF omzetten naar Word & Cį: online hulpmidde... 10/08
PDF omzetten naar Word & cį: externe hulpmidd... 09/08
PDF omzetten naar Word & Cį: externe hulpmidd... 08/08
PDF's omzetten naar Word & Co... 07/08
Instagram Stories negeren... 04/08
Instagram op je desktop: Stories bekijken met... 03/08
Instagram op je desktop: foto's uploaden met ... 02/08
Meer artikels ....
Software
Google Maps: voortaan ook vragen stellen... 18/08
Google Allo nu ook in de browser... 17/08
World Fitness Level... 16/08
Recall: reminders... 16/08
Samsung browser nu voor alle Android >5.0 toe... 14/08
Twitch nu ook als desktop app... 14/08
Vrijdag appdag: Inbox voor Gmail... 11/08
Ontdek de ruimte vanachter je computer: 1900-... 10/08
Bezoek de ruimte vanachter je computer: Micro... 09/08
Right Click Enhancer... 08/08
Meer artikels ....

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017