| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 20/07/2017
[Nieuws]Zijn de ICO's een bom die dreigt te ontploffe...
[Nieuws]Facebook lanceert een nieuws abonnement
[Nieuws]Binnenland: Telenet op de vingers getikt, en ...
[Site]Hier srpeekt men Nederlands: ICC zomerkap
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Antwerp City Dro...
[Software]Spotify voor Windows
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Zijn de ICO's een bom die dreigt te ontploffen in het gezicht van de investeerders?
We hebben het al eerder gehad over ICO's of Initial Coin Offering. Dat is een vorm van geld ophalen die startups (vooral rond blockchain) tegenwoordig vaak gebruiken. Zij geven de beleggers geen aandeel in hun bedrijf, in ruilt voor hun centjes, maar een virtuele "coin", een munt, een token. Een belofte op een toekomstig product of dienst.

Beleggers geloven erin, en zij stoppen er dapper geld in. Maar dat is niet zonder gevaar, zo waarschuwt een van de mensen die ethereum ontwikkeld hebben, een op blockchain gebaseerde financiŽle technologie. Het is een bom die op het punt staat te ontploffen, aldus Charles Hoskinson.

De cijfers zijn inderdaad indrukwekkend. Dit jaar hebben bedrijven al 1,3 miljard dollar opgehaald in digital coin verkopen, wat dus meer is dan de venture capital fonden die in blockchain bedrijven gestoken werd. In een artikel bij Bloomberg wordt er ook op gewezen dat er geen vorm van controle is bij deze beleggingen. De startups die de gelden ophalen controleren bijvoorbeeld niet de oorsprong van de fondsen die zij ontvangen, of de achtergrond van de beleggers. Dat zou later, wanneer de Securities and Exchange Commission, de organisatie die in de VS de financiŽle markten controleert, zich gaat bemoeien met deze nieuwe vorm van financieren.

Geen simpel onderwerp om te volgen. Wie zich erin wil verdiepen kan terecht bij het artikel van Bloomberg.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-18/ethereum- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook lanceert een nieuws abonnement
Zelf zijn wij geen voorstander van het publiceren van nieuwscontent op Facebook - toch zeker niet wanneer het de voornaamste vorm van publicatie zou zijn. Als uitgever moet je controle hebben over de plek waar je publiceert, en bij Facebook is dat niet het geval. Het sociale netwerk heeft nogal eens de neiging om eigengereid veranderingen door te voeren, die soms kunnen beteken dat artikels veel minder gelezen worden.

Maar velen gebruiken Facebook gretig als uitgeversplatform, het motto indachtig "je moet gaan waar je lezers zijn". Alleen: wanneer je op je gewone website werkt met een betaalmuur, ga je dan je content op Facebook gratis en voor niets aan je lezers geven? Je zou jezelf in de voet schieten, want de lezers zouden massaal naar Facebook lokken en weg van de eigen website, en zijn betaalmuur.

Nu heeft Facebook aangekondigd dat het in oktober begint met een nieuwe vorm van publicatie voor nieuwsartikels. Deze nieuwe feature zou gebaseerd zijn op Instant Articles van Facebook, dat verhalen van honderden uitgevers verzamelt, en de lezer voorschotelt, gebaseerd op zijn belangstellingspunten en voorkeuren. Voortaan zal Facebook een paywall oprichten op die dienst, waarbij de lezer een abonnement zou moeten nemen op het platform nadat zij 10 artikels gelezen hebben.

Een slim idee? Blijft het niet beter om je lezers door te verwijzen naar de eigen site, waar zij een abonnement nemen op jouw uitgave, dan je lezers hun geld te laten afgeven aan Facebook? Om over na te denken...

https://www.thestreet.com/story/14233293/1/facebook-s-campbe ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Binnenland: Telenet op de vingers getikt, en patiŽntengegevens te grabbel
Donderdag, en dan schenken we altijd even aandacht aan eigen land. De twee belangrijkste feiten die deze week te noteren waren, betreffen Telenet, en een bedrijf dat een digitale dienst verleent aan huisartsen, Digitale Wachtkamer.

Bij dat laatste ontdekte een hacker dat de toegang niet perfect afgesloten was, zodat hij kon binnendringen. Hij kon wachtwoorden bemachtigen van de gebruikers van de dienst, omdat die niet versleuteld waren. Nu moet je weten dat Digitale Wachtkamer een dienst is waarbij mensen een afspraak konden maken bij hun arts. De boodschap die zij via de Digitale Wachtkamer verstuurden konden ook gelezen worden door de hacker. Zelfs al zijn de eignelijke patiŽntendossiers van de artsen die van het systeem gebruik maken, veilig gebleven, toch zal er ongetwijfeld heel wat vertrouwelijke informatie in die boodschappen gestaan hebben.

Een ethische hackar had, wanneer hij ontdekt dat er een systeem met gevoelige informatie open staat, gewoon de eigenaar van dat systeem verwittigd - eventueel binnengedrongen om een bewijs te verzamelen van het feit dat het systeem wel degelijk hackbaar is. Dit was blijkbaar gťťn ethische hacker. Hij vroeg namelijk van het bedrijf achter Digitale Wachtkamer 42 bitcoins, goed voor 85.000 euro. Ook aan de aangesloten artsen werd een som gevraagd.

Heb jij via je huisarts gebruik gemaakt van dit systeem, dan doe je er in elk geval best aan om je wachtwoord te veranderen!(1)

Het tweede bericht betreft Telenet. Wie zelf een Telenet-aansluitng heeft voor tv, weet dat je daar programma's kan stilzetten. In plaats van dan gewoon het bevrozen beeld te tonen, heeft Telenet bedacht dat daar evengoed reclame zou kunnen staan. Reclame die dan afgestemd is op de kijkgewoonten van de gebruiker. Alleen: Telenet voerde dit automatisch in voor ŗl zijn gebruikers, en wie niet in het systeem wou instappen, moest een extra inspanning doen om deze gepersonaliseerde reclame niet meer te zien.

En daarvoor werd Telenet deze week op de vingers getikt door de Privacycommissie, die de praktijk onderzocht op verzoek van de Staatssecretaris voor Privacy. Telenet heeft beterschap beloofd, en zal nieuwe klanten voortaan expliciet toestemming vragen, en bij de bestaande klanten worden er duidelijkere instructies gegeven om onder het systeem onderuit te komen. Meer bij Nieuwsblad.

https://nieuws.vtm.be/binnenland/hacker-steelt-gegevens-half ...
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170719_02979055
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier srpeekt men Nederlands: ICC zomerkap
Eigenlijk is dit een internationaal project, maar het vindt zijn roots in ons eigen landje, en dus hoort het in deze rubriek thuis. Dubbel en dik zelfs, want het gaat om een project met een speciaal doel: een zomerkam voor blinden en slechtziende jongeren uit meer dan 15 Europese landen.
Want eigenlijk zou technologie er vooral op toegespitst moeten zijn om het ťchte leven van mensen te verbeteren, zoals mensen beter laten lopen, lezen, bewegen, zien, in plaats van frivoliteiten zoals de nieuwste zottigheden bij Facebook en co - toch?
Er zijn gelukkig wel heel veel nieuwe technologieŽn die het mensen met een handicap simpeler maken in het dagelijkse leven. Dit zomerkap voor blinde en slechtziende jongeren uit meer dan 15 Europese landen biedt de deelnemers workshops, waar zij leren omgaan met de nieuwste technologieŽn en sociale vaardigheden. En uiteraard leggen zij er de nodige contacten om een internationaal netwerk uit te bouwen.
Op de website van het initiatief meer info.

http://iccbelgium.org/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Antwerp City Drops
Op 23 en 24 september wordt Antwerpen het toneel van urban sports. Allerlei spectakels, demonstraties van sporten waaraan je ook zelf kan deelnemen. Wrijf je benen al maar in!
[Taal: NL]

https://www.antwerpcitydrops.be/nl/nieuws/tweede-editie-belo ...
geef uw reactie hier

[Software] Spotify voor Windows
Soms vergeet je dat bekende apps niet alleen op je mobiele toestel, je smartphone, gebruiken kan, maar ook op je desktop computer (of laptop). Want daar pas is het eigenlijk handig: je hebt hier meestal de beste internetverbinding om van een perfecte geluidservaring te genieten.
Met Spotify kan je ook songs delen met vrienden, maar ook playlists. Je kan ook met verschillende vrienden een playlist uitwerken.

http://www.spotify.com/
https://fileforum.betanews.com/detail/Spotify-for-Windows/12 ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft stopt nog wat meer AI in Office 365... 15/12
Ook Bing en Cortana worden slimmer, dankzij A... 15/12
Apple: nieuweversie vanFinal Cut Pro... 15/12
Facebook geeft aan Caesar wat aan Caesar toek... 14/12
Hopelijk is je spaarpot goed gevuld: de nieuw... 14/12
Twitter: laat de tweetstorm maar uitbarsten!... 14/12
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Google BelgiŽ Year in Sea... 15/12
Vrijdag multimedia: Geo Nature Photographer 2... 15/12
Hier spreekt men Nederlands: Lach je krom... 14/12
Hier spreekt men Nederlands: Data!... 14/12
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Mixer livestreaming app... 15/12
Djay Pro2: app met AI om muziek te mixen... 14/12
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiŽnt... 04/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017