| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 20/07/2017
[Nieuws]Zijn de ICO's een bom die dreigt te ontploffe...
[Nieuws]Facebook lanceert een nieuws abonnement
[Nieuws]Binnenland: Telenet op de vingers getikt, en ...
[Site]Hier srpeekt men Nederlands: ICC zomerkap
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Antwerp City Dro...
[Software]Spotify voor Windows
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Zijn de ICO's een bom die dreigt te ontploffen in het gezicht van de investeerders?
We hebben het al eerder gehad over ICO's of Initial Coin Offering. Dat is een vorm van geld ophalen die startups (vooral rond blockchain) tegenwoordig vaak gebruiken. Zij geven de beleggers geen aandeel in hun bedrijf, in ruilt voor hun centjes, maar een virtuele "coin", een munt, een token. Een belofte op een toekomstig product of dienst.

Beleggers geloven erin, en zij stoppen er dapper geld in. Maar dat is niet zonder gevaar, zo waarschuwt een van de mensen die ethereum ontwikkeld hebben, een op blockchain gebaseerde financiŽle technologie. Het is een bom die op het punt staat te ontploffen, aldus Charles Hoskinson.

De cijfers zijn inderdaad indrukwekkend. Dit jaar hebben bedrijven al 1,3 miljard dollar opgehaald in digital coin verkopen, wat dus meer is dan de venture capital fonden die in blockchain bedrijven gestoken werd. In een artikel bij Bloomberg wordt er ook op gewezen dat er geen vorm van controle is bij deze beleggingen. De startups die de gelden ophalen controleren bijvoorbeeld niet de oorsprong van de fondsen die zij ontvangen, of de achtergrond van de beleggers. Dat zou later, wanneer de Securities and Exchange Commission, de organisatie die in de VS de financiŽle markten controleert, zich gaat bemoeien met deze nieuwe vorm van financieren.

Geen simpel onderwerp om te volgen. Wie zich erin wil verdiepen kan terecht bij het artikel van Bloomberg.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-18/ethereum- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook lanceert een nieuws abonnement
Zelf zijn wij geen voorstander van het publiceren van nieuwscontent op Facebook - toch zeker niet wanneer het de voornaamste vorm van publicatie zou zijn. Als uitgever moet je controle hebben over de plek waar je publiceert, en bij Facebook is dat niet het geval. Het sociale netwerk heeft nogal eens de neiging om eigengereid veranderingen door te voeren, die soms kunnen beteken dat artikels veel minder gelezen worden.

Maar velen gebruiken Facebook gretig als uitgeversplatform, het motto indachtig "je moet gaan waar je lezers zijn". Alleen: wanneer je op je gewone website werkt met een betaalmuur, ga je dan je content op Facebook gratis en voor niets aan je lezers geven? Je zou jezelf in de voet schieten, want de lezers zouden massaal naar Facebook lokken en weg van de eigen website, en zijn betaalmuur.

Nu heeft Facebook aangekondigd dat het in oktober begint met een nieuwe vorm van publicatie voor nieuwsartikels. Deze nieuwe feature zou gebaseerd zijn op Instant Articles van Facebook, dat verhalen van honderden uitgevers verzamelt, en de lezer voorschotelt, gebaseerd op zijn belangstellingspunten en voorkeuren. Voortaan zal Facebook een paywall oprichten op die dienst, waarbij de lezer een abonnement zou moeten nemen op het platform nadat zij 10 artikels gelezen hebben.

Een slim idee? Blijft het niet beter om je lezers door te verwijzen naar de eigen site, waar zij een abonnement nemen op jouw uitgave, dan je lezers hun geld te laten afgeven aan Facebook? Om over na te denken...

https://www.thestreet.com/story/14233293/1/facebook-s-campbe ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Binnenland: Telenet op de vingers getikt, en patiŽntengegevens te grabbel
Donderdag, en dan schenken we altijd even aandacht aan eigen land. De twee belangrijkste feiten die deze week te noteren waren, betreffen Telenet, en een bedrijf dat een digitale dienst verleent aan huisartsen, Digitale Wachtkamer.

Bij dat laatste ontdekte een hacker dat de toegang niet perfect afgesloten was, zodat hij kon binnendringen. Hij kon wachtwoorden bemachtigen van de gebruikers van de dienst, omdat die niet versleuteld waren. Nu moet je weten dat Digitale Wachtkamer een dienst is waarbij mensen een afspraak konden maken bij hun arts. De boodschap die zij via de Digitale Wachtkamer verstuurden konden ook gelezen worden door de hacker. Zelfs al zijn de eignelijke patiŽntendossiers van de artsen die van het systeem gebruik maken, veilig gebleven, toch zal er ongetwijfeld heel wat vertrouwelijke informatie in die boodschappen gestaan hebben.

Een ethische hackar had, wanneer hij ontdekt dat er een systeem met gevoelige informatie open staat, gewoon de eigenaar van dat systeem verwittigd - eventueel binnengedrongen om een bewijs te verzamelen van het feit dat het systeem wel degelijk hackbaar is. Dit was blijkbaar gťťn ethische hacker. Hij vroeg namelijk van het bedrijf achter Digitale Wachtkamer 42 bitcoins, goed voor 85.000 euro. Ook aan de aangesloten artsen werd een som gevraagd.

Heb jij via je huisarts gebruik gemaakt van dit systeem, dan doe je er in elk geval best aan om je wachtwoord te veranderen!(1)

Het tweede bericht betreft Telenet. Wie zelf een Telenet-aansluitng heeft voor tv, weet dat je daar programma's kan stilzetten. In plaats van dan gewoon het bevrozen beeld te tonen, heeft Telenet bedacht dat daar evengoed reclame zou kunnen staan. Reclame die dan afgestemd is op de kijkgewoonten van de gebruiker. Alleen: Telenet voerde dit automatisch in voor ŗl zijn gebruikers, en wie niet in het systeem wou instappen, moest een extra inspanning doen om deze gepersonaliseerde reclame niet meer te zien.

En daarvoor werd Telenet deze week op de vingers getikt door de Privacycommissie, die de praktijk onderzocht op verzoek van de Staatssecretaris voor Privacy. Telenet heeft beterschap beloofd, en zal nieuwe klanten voortaan expliciet toestemming vragen, en bij de bestaande klanten worden er duidelijkere instructies gegeven om onder het systeem onderuit te komen. Meer bij Nieuwsblad.

https://nieuws.vtm.be/binnenland/hacker-steelt-gegevens-half ...
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170719_02979055
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier srpeekt men Nederlands: ICC zomerkap
Eigenlijk is dit een internationaal project, maar het vindt zijn roots in ons eigen landje, en dus hoort het in deze rubriek thuis. Dubbel en dik zelfs, want het gaat om een project met een speciaal doel: een zomerkam voor blinden en slechtziende jongeren uit meer dan 15 Europese landen.
Want eigenlijk zou technologie er vooral op toegespitst moeten zijn om het ťchte leven van mensen te verbeteren, zoals mensen beter laten lopen, lezen, bewegen, zien, in plaats van frivoliteiten zoals de nieuwste zottigheden bij Facebook en co - toch?
Er zijn gelukkig wel heel veel nieuwe technologieŽn die het mensen met een handicap simpeler maken in het dagelijkse leven. Dit zomerkap voor blinde en slechtziende jongeren uit meer dan 15 Europese landen biedt de deelnemers workshops, waar zij leren omgaan met de nieuwste technologieŽn en sociale vaardigheden. En uiteraard leggen zij er de nodige contacten om een internationaal netwerk uit te bouwen.
Op de website van het initiatief meer info.

http://iccbelgium.org/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Antwerp City Drops
Op 23 en 24 september wordt Antwerpen het toneel van urban sports. Allerlei spectakels, demonstraties van sporten waaraan je ook zelf kan deelnemen. Wrijf je benen al maar in!
[Taal: NL]

https://www.antwerpcitydrops.be/nl/nieuws/tweede-editie-belo ...
geef uw reactie hier

[Software] Spotify voor Windows
Soms vergeet je dat bekende apps niet alleen op je mobiele toestel, je smartphone, gebruiken kan, maar ook op je desktop computer (of laptop). Want daar pas is het eigenlijk handig: je hebt hier meestal de beste internetverbinding om van een perfecte geluidservaring te genieten.
Met Spotify kan je ook songs delen met vrienden, maar ook playlists. Je kan ook met verschillende vrienden een playlist uitwerken.

http://www.spotify.com/
https://fileforum.betanews.com/detail/Spotify-for-Windows/12 ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft Fall Creators Update: wat is er nie... 19/10
Facebook: de mogelijke terugkeer van je statu... 19/10
Facebook koopt tbh-app, enorm populair bij ti... 18/10
Extra beveiligde accounts bij Google nu mogel... 18/10
Google Calendar voor het web: een nieuw uiter... 18/10
Nieuwe taxivormen als Uber niet echt goed voo... 17/10
Ernstige zwakke plek ontdekt in WPA2 protocol... 17/10
Virtuele bubbels - ook op tech gebied... 17/10
GDPR: ook Netties moet zich aan de regels hou... 16/10
USB-C: toch niet de verwachte uniformiteit?... 16/10
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Garmin maakt Echo voor in de wagen... 19/10
Sony wil weer een robotje uitbrengen... 12/10
Kamigami: Robotjes zelf bouwen... 12/10
Google: nieuwe Pixel 2, Pixel 2XL smartphone... 06/10
Google: de Pixelbook... 06/10
Google: Home Mini, Home Max, DayDeam View, Pi... 06/10
Google: een aparte camera, Google CLips... 06/10
Kano: laat je spruit zelf zijn/haar laptop bo... 02/10
Amazon: Echo breidt familie uit... 29/09
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Energiepact... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: Holland Craft Be... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: RadiosOnline... 19/10
Replug: call-to-action... 18/10
SmileWidget: antwoorden op vragen... 18/10
Media Diversity Reviews... 17/10
Chemie leren... 16/10
ScanUrl: wapen u... 16/10
Vrijdag multimedia: Origami... 13/10
Vrijdag multimedia: schattige vossen... 13/10
Meer artikels ....
Tip
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Meer artikels ....
Software
Dropbox met extra opties... 18/10
The Food Life... 17/10
HQ: Trivia game... 17/10
Dropped: klembord voor iPad... 16/10
Attribute Changer: bestanden... 12/10
IrfanView: nieuwe editie... 11/10
softwareSoda Player: torrents... 10/10
Celly: samen leren... 09/10
Instagram: nu ook met poll... 05/10
Dropbox met nieuwe design... 05/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017