| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 06/07/2017
[Nieuws]Uber: Frankrijk mag Uber vervolgen, en Indone...
[Nieuws]Photobucket bezorgt gebruikers onaangename ve...
[Hardware]Biometrische ring als betaalmiddel?
[Oor]Computertotaal: zo vind je de beste audioboek...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Vokastages
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Vlaanderen feest
[Site]Hier spreekt men Nederlands: hoe veilig is uw...
[Tip]De verborgen schatten van Google: Google Book...
[Software]CSVFile View: CSV bestanden bekijken
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Uber: Frankrijk mag Uber vervolgen, en Indonesia zet limieten op tarieven
Elke dag lees je wel in een of ander lifestyle programma dat dit of dat voedingsmiddel goed of slecht is voor je gezondheid. Maar is dat wel echt waar? Deze website wil het kaf van het koren scheiden. De site werd ontwikkeld in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap door CEBAM, het Centrum voor Evidence-Based Medicine.
Twijfel over een bepaald advies over voeding? Is zout echt slecht voor je gezondheid, of is een volledig gebrek aan zout nog slechter? De site is volledig doorzoekbaar. (Tip: Aline)
[Taal: NL]
Het gaat Uber niet voor de wind. Het bedrijf heeft niet alleen te kampen met het aftreden van zijn CEO, Travis Kalanick, na een reeks schandalen, het krijgt in veel landen de wetgever tegen zich.

Zo heeft de EU beslist dat Frankrijk wel degelijk Uber mag aanklagen, omdat het illegaal een taxibedrijf zou uitbaten. Zoals je weet blijft Uber volhouden dat het enkel een software ter beschikking stelt waarmee chauffeurs hun ritjes kunnen vinden, en dus niet onder de wetgeving op taxi's noch op transportbedrijf valt. De Franse rechter had dit argument verworpen, maar Uber was in beroep gegaan omdat de Franse wetten op taxi's in strijd zouden zijn met de EU-wetgeving. Dat beroep is nu dus verworpen. Meer bij Reuters (1).

In Indonesia kreeg Uber dan weer goed en minder goed nieuws te horen. Het goede nieuws: de dienst wordt er officieel toegelaten. Het slechte nieuws: de tarieven die Uber toepast worden zowel in de hoogte als de laagte beperkt.

Zoals je weet past Uber variabele tarieven toe: lage tarieven op stille momenten, hoge tarieven op momenten dat er veel vraag is naar transport. Door deze beperkingen op te leggen brengt Indonesia de tarieven van Uber meer in lijn met die van de reguliere taxibedrijven zodat er minder sprake is van oneerlijke concurrentie. Bovendien zouden de Uber chauffeurs ook moeten werken met een soort vergunningen. Meer bij

http://uk.reuters.com/article/uk-uber-court-eu-idUKKBN19P0R7
https://www.techinasia.com/ride-hailing-tariffs-sets
geef uw reactie hier

[Nieuws] Photobucket bezorgt gebruikers onaangename verrassing
De fotodienst Photobucket bestaal sinds 2003. Je kan er jouw foto's plaatsen, en meer dan 100 miljoen gebruikers doen dat, samen goed voor 15 miljard afbeeldingen op de Photobucket servers.

Een van de redenen waarom zoveel mensen hiervoor kozen was dat je, als kleine retailers, gebruik kon maken van een gratis, door advertenties betaalde account, waarmee je afbeeldingen kon uploaden van goeden die je verkoopt, en die afbeeldingen dan op verschillende plekken op het wep oproepen via een link. Het bespaarde jou dus de moeite om de afbeeling op elke plek te zetten - eBay, 2ehands.be enz.

Welnu,PhotoBucket heeft de voorbije week die gebruikers flink tegen zich in harnas gejaagd. In plaats van de afbeeldingen, verscheen er op al die sites, waaronder Amazon, plots een melding dat de afbeeldin niet te zien was, tenzij de gebruiker zijn account zou updaten naar een betalende versie. En als je weet dat zo'n abonnemnt bij PhotoBucket $399 per jaar kost, dan is het niet verwonderlijk dat vele gebruikers erg verontwaardigd reageerden, en zelfs de term 'ransomware' in de mond namen.

Je kan natuurlijk zeggen dat Photobucket baas is over zijn eigen voorwaarden, en dat het gerechtigd is om geld aan te rekenen - de afbeeldingen nemen serverruimte in, en het ophalen van de foto's bij Photobucket vraagt heel wat bandbreedte. Maar er zijn ook beleefdere manieren om een wijziging in de tarieven aan te kondigen, niet?

Meer bij BBC.

http://www.bbc.com/news/technology-40492668?ocid=socialflow_ ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Biometrische ring als betaalmiddel?
Elektrnisch betalen, ons op digitale manier aanmelden - we doen het steeds vaker met dingen die we op ons dragen, zoals de smartphone. Maar alhoewel we onze smartphone altijd wel bij ons hebben (wie kan nog zonder!) is het een voorwerp dat meestal in je jaszak zit of handtas, want het is niet zo eenvoudig om die op je lijf te dragen.

Het bedrijf Token heeft nu een biometrische ring uitgebracht, die het digitaal identificeren en betalen zou vereenvoudigen. Aan de binnenkant zit namelijk een vingerafdruk sensor. Vooraleer je de ring aandoet, bevestig je met je vingerafdruk dat jij het bent die de ring draagt. Zolang je de ring draagt, zal een IR optische sensor in de ring in het oog houden dat de ring nog altijd rond jouw vinger zit. Trek je de ring uit, dan moet je je opnieuw identificeren.

Je kan betaalkaarten zoals kredietkaarten aan de Token ring toevoegen, wachtwoorden om op diensten in te loggen, je kan zelfs verschillende profielen instellen via de bijhorende app. Doch slechts ÚÚn vingerafdruk per ring is mogelijk, zodat je hem niet kan delen.

Een slim concept. Meer bij Engadget.

https://www.engadget.com/2017/06/27/token-biometric-ring-han ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Computertotaal: zo vind je de beste audioboeken
Audioboeken zijn in opmars. Ben je aan het sporten, zit je in de auto in de file, of ben je op andere manier bezig met iets waarbij je handen met iets anders bezig zijn of je je handen niet kan gebruiken om via je smartphone je informatieverslaving te lenigen, dan bieden audioboeken (naast uiteraard hoorspelen!) de redding.
In dit uitstekende artikel bij het Nederlandse Computertotaal vind je tips voor websites waar je de beste audioboeken vinden kan.
[Taal: NL]

https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/zo-vind-je ...
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Vokastages
Er wordt vaak van politici beweerd dat zij wereldvreemd zijn en eigenlijk geen idee hebben van hoe het er in de "echte" wereld aan toe gaat. Kwatongen beweren zelfs dat zij nooit "echt" gewerkt hebben. Werkgeversorganisatie VOKA heeft een initiatief waarbij politici, nu het parlement toch in verlof is, twee dagen stage kunnen lopen bij een bedrijf. En je kan hun ervaringen volgen via onderstaande website. Heel sympathiek: politicie van alle partijen doen mee.
[Taal: NL]

http://www.vokastages.be/stages
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Vlaanderen feest
Het is begin juli, en dat wil zeggen dat het volgende week 11 juli is, de Vlaamse feestdag. Traditiegetrouw worden wijkcomitÚs en organisaties aangemoedigd om die dag te vieren met een buurtfeest. Via deze website konden de organisaties subsidies aanvragen voor hun feest, nu vind je er een lijst van de feesten die die dag plaatsvinden.
[Taal: NL]

http://vlaanderenfeest.eu/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: hoe veilig is uw buurt?
De federale politie heeft een versie van Google Maps gemaakt, waarop de verkeersstatistieken weergegeven worden, met alle verkeersongevallen tussen 2014 en de eerste helft 2016. Zo kan jij ook zien welke plekken er in jouw omgeving eigenlijk gevaarlijk zijn. En word je je hopelijk bewust van het risico in jouw omgeving.
[Taal: NL]

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.3012092
geef uw reactie hier

[Tip] De verborgen schatten van Google: Google Books nGram Viewer
Heeft deze tool echt een nut? Misschien voor sociologen. Maar voor de gewone gebruiker is het gewoon fun. Je kan namelijk in de 5,2 miljoen boeken die tussen 1500 en 2008 gepubliceerd werden naar trefwoorden, die je ook vergelijke kan. Bijvoorbeeld: Frankenstein vs. Albert Einstein en Sherlock Holmes. Zo zie je hoe het gebruik van doorheen de jaren veranderd is.
https://books.google.com/ngrams
geef uw reactie hier

[Software] CSVFile View: CSV bestanden bekijken
Windows all - freeware
Dit progje doet wat de naam zegt: je kan een CSV (comma separated values - een database waarbij de velden door een komma of een tab van elkaar gescheiden worden) bekijken in een tabel. Daarna kan je de lijnen sorteren op basis van ÚÚn of meerdere velden, je kan ongewenste velden verwijderen, en meer. Het resultaat kan je opnieuw als .csv bewaren, of als .xml of .html

https://fileforum.betanews.com/detail/CSVFileView-64bit/1472 ...
http://www.nirsoft.net/utils/csv_file_view.html
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017