| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 04/07/2017
[Nieuws]Adobe voegt Voice Analytics to aan zijn analy...
[Nieuws]Iconen uit de internetcultuur... maar ze bren...
[Nieuws]Een knap concept: podcasts als boeken
[Site]Morning Reader: tech nieuws bij het ontbijt
[Site]Native Land: over 'd'indianen'
[Site]Word Counter: voor sociale media
[Tip]Tip: een timer in Google
[Software]Day One: een dagboek bijhouden
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Adobe voegt Voice Analytics to aan zijn analyses
Steeds meer maken mensen gebruik van spraakgestuurde interactie met toestellen. Denk aan Siri en Google Now, maar ook aan de slimme luidsprekers zoals Amazon Echo en Google Home. Een interactie die ook bevelen uitvoert, zoals dingen bestellen, informatie opvragen, muziek beluisteren, enz. Steeds meer mediabedrijven en merken spelen al een tijdje hierop in en creŽren functies die inhaken op de slimme assistenten die in de luidsprekers en smartphones zitten, met name Alexa van Amazon, Assistant van Google, Siri van Apple, Cortana van Windows.

Tot nu werd eigenlijk niet echt gemeten hoeveel van die interacties gebeurden. Adobe wil daar nu verandering in brengen en voegt Voice Analytics toe aan zijn Adobe Analytics Cloud. Daarbij maakt Adobe gebruik van Sensei, zijn eigen AI en machine learning dienst. Zo zal het trends kunnen opsporen in de massale datasets die heen en weer vliegen bij de digitale assistenten. Bedrijven die dan functies maken voor de assistenten (skills of vaardigheden genoemd) zullen dan zo een zicht krijgen van de performantie van hun skill op verschillende toestellen, platformen, en hoe dit vergeleken kan worden met andere interacties.

Een interessant achtergrondartikel hierover bij Adweek.

http://www.adweek.com/digital/adobe-is-launching-ai-powered- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Iconen uit de internetcultuur... maar ze brengen geen geld op
Naar aanleiding van de overname van bloggingsite Tumblr stelt New York Magazine dat er geen geld is voor iconen in de internetcultuur. Tumblr behoorde tot de stal van Yahoo, dat er in 2013 maar liefst 1 miljard dollar voorbetaalde. Maar het werd onlangs, samen met de overige poten van Yahoo, overgenomen door telecombedrijf Verizon. Een aantal van de Tumblr werknemers werden ontslagen, net als werknemers bij andere Yahoo-onderdelen zoals de Huffington Post.

Tumblr is weliswaar enorm populair bij het jonge volkje, en het heeft haast evenveel gebruikers als INstagram. Maar het slaagde er nooit echt in om geld te verdienen. Wat voor een groot deel te wijten was aan het feit dat de oprichter van Tumblr, David Karp, zich verzette tegen het idee om advertenties in te lassen in de postings van de gebruikers. Ook andere experimenten, zoals extra opties tegen betaling mislukten. En het is nu eenmaal moeilijk om geld te verdienen wanneer je userbase zo jong is dat zij nog geen vast inkomen hebben...

NYMag trekt dit geval echter verder open, en stelt dat verschillende iconen uit de internetcultuur in hetzelfde bedje ziek zijn. Twitter is echt belangrijk voor de internetcultuur, het is waar gesprekken plaatsvinden, waar journalisten nieuws vinden en brengen, maar het geraakt maar niet winstgevend. Vine, de dienst waar je GIFs of filmpjes van max. 6 seconden kon maken en die dan gebruikt werden als bewegende emoji's, was enorm populair en heeft dit fenomeen op het internet gezet. Toch werd het onlangs afgesloten. Reddit heeft een enorm publiek, maar kan die massa kijkers en lezers en de invloed die het heeft, niet omzetten in harde dollars. Zelfs YouTube, dat voor velen het synoniem is van video op het internet, heeft het moeilijk om winst te maken. Volgens de CEO van YouTube zou het bedrijf nog altijd in "investeringsmodus" zijn, en is er nog geen tijdstip voorop gezet waarop het winstgevend zou moeten zijn.

Het artikel gaat nader in op de oorzaak waarom zij zo populair zijn, uitgegroeid zijn tot een plek waar mensen zich creatief kunnen uitdrukken. En wat dit juist de sites zo onbetrouwbaar maakt voor adverteerders, die bang zijn dat een verkeerd geplaatste advertentie het imago van het merk kan bezoedelen.

Interessante lectuur - trek er even je tijd voor uit.

http://nymag.com/selectall/2017/06/theres-no-money-in-intern ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Een knap concept: podcasts als boeken
Eigenlijk is het een art project, maar wij zijn alvast voorstander dat het ingeburgerd geraakt als concept: het verwerken van populaire podcasts tot fysieke voorwerpen. Het kadert eigenlijk in een beweging die al een hele tijd te merken is. Mensen willen tastbare voorwerpen - een vinyl plaat, met hoes en songteksten, om in hun platenkast te zetten. Een papieren boek, met cover afbeelding en achterflap, om in je boekenkast te zetten. En om te kunnen uitlenen, want bij het digitale equivalent kan je dat niet. Meer nog: zelfs al heb je een collectie van duizenden digitale boeken en MP3's, die kan je in je erfenis niet nalaten. En toch vertegenwoordigen zij geld...

Maar we dwalen af. Het gaat dus om een trend waarbij digitale zaken in een tastbare vorm gegoten worden. En in dit geval is het een heel interessant concept. Enkele populaire podcasts werden tot boek gemaakt. Dat moet je je voorstellen dat je wel een podcast hebt, als MP3, maar dat je dan bijkomende content krijgt.

Zo bijvoorbeeld de populaire podcast Serial, over bekende moordzaken. De artiest Seung Tae Oh verpakte die in een kunstzinnige boekvorm, maar voegde als extra content foto's bij van de echte moordzaak, van bijvoorbeeld de plek delict, van het slachtoffer. Voor elke episode is er een envelope.

Een mooi project. Hopelijk wordt het nog gevolgd!

Meer bij The NExt Web.

https://thenextweb.com/dd/2017/07/03/beautiful-books-actuall ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Morning Reader: tech nieuws bij het ontbijt
Deze webdienst wil jou het nieuwste nieuws uit de tech wereld brengen van bronnen zoals TechCrunch, ReCode, The Verge, Wired, Bloomberg, Venturebeat, Gueardian, NY Times en meer. Je hebt verschillende manieren om het nieuws te bekijken, waaronder River, een chronologisch overzicht van de recente top verhalen.
Om uit te testen!
[Taal: ENG]

https://morningreader.com/
geef uw reactie hier

[Site] Native Land: over "d'indianen"
Deze website werd gemaakt door iemand die vond dat de traditionele landkaarten van de VS en Canada teveel gebaseerd zijn op wat nu is, na de "verovering" van het continent door de "settlers", de kolonialisten, en te weinig op wat er voorheen bestond, de territoria van de oorspronkelijke bewoners.
[Taal: ENG]

http://native-land.ca/
geef uw reactie hier

[Site] Word Counter: voor sociale media
Een handige site: plak hier even de tekst die je wil invullen als posting in je sociale netwerken (Twitter, Google, Facebook). Zo zie je meteen of je tekst binnen het maximum aantal karakters past.
[Taal: ENG]

https://wordcounter.io/
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: een timer in Google
Wil je een alarm instellen, maar heb je geen eierwekker bij de hand? Ongelooflijk maar waar: de Google zoekmachine kan ook hier weer helpen. Je moet gewoon een bepaalde tijd invullen, en het woord "timer" toevoegen.
Bijvoorbeeld five minute timer
maar ook 30 seconden timer werkt
Je krijgt dan een tijdlijn die aftelt, en een alarm dat afgaat aan het einde.
Probeer maar!

http://www.google.com
geef uw reactie hier

[Software] Day One: een dagboek bijhouden
Een app voor je iPad, iPhone en mac, die belooft dat het heel simpel wordt om een dagboek bij te houden. Je vult gewoon je gedachten en herinnering in, en zij worden gesynchroniseerd met je account in de cloud. Bij je mobiele toestellen heb je meteen ook de context van wanneer, waar, en wat, door automatische toevoeging van datum, tijd, locatie, weer en of je aan het bewegen was.

http://dayoneapp.com/about/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017