| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 04/07/2017
[Nieuws]Adobe voegt Voice Analytics to aan zijn analy...
[Nieuws]Iconen uit de internetcultuur... maar ze bren...
[Nieuws]Een knap concept: podcasts als boeken
[Site]Morning Reader: tech nieuws bij het ontbijt
[Site]Native Land: over 'd'indianen'
[Site]Word Counter: voor sociale media
[Tip]Tip: een timer in Google
[Software]Day One: een dagboek bijhouden
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Adobe voegt Voice Analytics to aan zijn analyses
Steeds meer maken mensen gebruik van spraakgestuurde interactie met toestellen. Denk aan Siri en Google Now, maar ook aan de slimme luidsprekers zoals Amazon Echo en Google Home. Een interactie die ook bevelen uitvoert, zoals dingen bestellen, informatie opvragen, muziek beluisteren, enz. Steeds meer mediabedrijven en merken spelen al een tijdje hierop in en creŽren functies die inhaken op de slimme assistenten die in de luidsprekers en smartphones zitten, met name Alexa van Amazon, Assistant van Google, Siri van Apple, Cortana van Windows.

Tot nu werd eigenlijk niet echt gemeten hoeveel van die interacties gebeurden. Adobe wil daar nu verandering in brengen en voegt Voice Analytics toe aan zijn Adobe Analytics Cloud. Daarbij maakt Adobe gebruik van Sensei, zijn eigen AI en machine learning dienst. Zo zal het trends kunnen opsporen in de massale datasets die heen en weer vliegen bij de digitale assistenten. Bedrijven die dan functies maken voor de assistenten (skills of vaardigheden genoemd) zullen dan zo een zicht krijgen van de performantie van hun skill op verschillende toestellen, platformen, en hoe dit vergeleken kan worden met andere interacties.

Een interessant achtergrondartikel hierover bij Adweek.

http://www.adweek.com/digital/adobe-is-launching-ai-powered- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Iconen uit de internetcultuur... maar ze brengen geen geld op
Naar aanleiding van de overname van bloggingsite Tumblr stelt New York Magazine dat er geen geld is voor iconen in de internetcultuur. Tumblr behoorde tot de stal van Yahoo, dat er in 2013 maar liefst 1 miljard dollar voorbetaalde. Maar het werd onlangs, samen met de overige poten van Yahoo, overgenomen door telecombedrijf Verizon. Een aantal van de Tumblr werknemers werden ontslagen, net als werknemers bij andere Yahoo-onderdelen zoals de Huffington Post.

Tumblr is weliswaar enorm populair bij het jonge volkje, en het heeft haast evenveel gebruikers als INstagram. Maar het slaagde er nooit echt in om geld te verdienen. Wat voor een groot deel te wijten was aan het feit dat de oprichter van Tumblr, David Karp, zich verzette tegen het idee om advertenties in te lassen in de postings van de gebruikers. Ook andere experimenten, zoals extra opties tegen betaling mislukten. En het is nu eenmaal moeilijk om geld te verdienen wanneer je userbase zo jong is dat zij nog geen vast inkomen hebben...

NYMag trekt dit geval echter verder open, en stelt dat verschillende iconen uit de internetcultuur in hetzelfde bedje ziek zijn. Twitter is echt belangrijk voor de internetcultuur, het is waar gesprekken plaatsvinden, waar journalisten nieuws vinden en brengen, maar het geraakt maar niet winstgevend. Vine, de dienst waar je GIFs of filmpjes van max. 6 seconden kon maken en die dan gebruikt werden als bewegende emoji's, was enorm populair en heeft dit fenomeen op het internet gezet. Toch werd het onlangs afgesloten. Reddit heeft een enorm publiek, maar kan die massa kijkers en lezers en de invloed die het heeft, niet omzetten in harde dollars. Zelfs YouTube, dat voor velen het synoniem is van video op het internet, heeft het moeilijk om winst te maken. Volgens de CEO van YouTube zou het bedrijf nog altijd in "investeringsmodus" zijn, en is er nog geen tijdstip voorop gezet waarop het winstgevend zou moeten zijn.

Het artikel gaat nader in op de oorzaak waarom zij zo populair zijn, uitgegroeid zijn tot een plek waar mensen zich creatief kunnen uitdrukken. En wat dit juist de sites zo onbetrouwbaar maakt voor adverteerders, die bang zijn dat een verkeerd geplaatste advertentie het imago van het merk kan bezoedelen.

Interessante lectuur - trek er even je tijd voor uit.

http://nymag.com/selectall/2017/06/theres-no-money-in-intern ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Een knap concept: podcasts als boeken
Eigenlijk is het een art project, maar wij zijn alvast voorstander dat het ingeburgerd geraakt als concept: het verwerken van populaire podcasts tot fysieke voorwerpen. Het kadert eigenlijk in een beweging die al een hele tijd te merken is. Mensen willen tastbare voorwerpen - een vinyl plaat, met hoes en songteksten, om in hun platenkast te zetten. Een papieren boek, met cover afbeelding en achterflap, om in je boekenkast te zetten. En om te kunnen uitlenen, want bij het digitale equivalent kan je dat niet. Meer nog: zelfs al heb je een collectie van duizenden digitale boeken en MP3's, die kan je in je erfenis niet nalaten. En toch vertegenwoordigen zij geld...

Maar we dwalen af. Het gaat dus om een trend waarbij digitale zaken in een tastbare vorm gegoten worden. En in dit geval is het een heel interessant concept. Enkele populaire podcasts werden tot boek gemaakt. Dat moet je je voorstellen dat je wel een podcast hebt, als MP3, maar dat je dan bijkomende content krijgt.

Zo bijvoorbeeld de populaire podcast Serial, over bekende moordzaken. De artiest Seung Tae Oh verpakte die in een kunstzinnige boekvorm, maar voegde als extra content foto's bij van de echte moordzaak, van bijvoorbeeld de plek delict, van het slachtoffer. Voor elke episode is er een envelope.

Een mooi project. Hopelijk wordt het nog gevolgd!

Meer bij The NExt Web.

https://thenextweb.com/dd/2017/07/03/beautiful-books-actuall ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Morning Reader: tech nieuws bij het ontbijt
Deze webdienst wil jou het nieuwste nieuws uit de tech wereld brengen van bronnen zoals TechCrunch, ReCode, The Verge, Wired, Bloomberg, Venturebeat, Gueardian, NY Times en meer. Je hebt verschillende manieren om het nieuws te bekijken, waaronder River, een chronologisch overzicht van de recente top verhalen.
Om uit te testen!
[Taal: ENG]

https://morningreader.com/
geef uw reactie hier

[Site] Native Land: over "d'indianen"
Deze website werd gemaakt door iemand die vond dat de traditionele landkaarten van de VS en Canada teveel gebaseerd zijn op wat nu is, na de "verovering" van het continent door de "settlers", de kolonialisten, en te weinig op wat er voorheen bestond, de territoria van de oorspronkelijke bewoners.
[Taal: ENG]

http://native-land.ca/
geef uw reactie hier

[Site] Word Counter: voor sociale media
Een handige site: plak hier even de tekst die je wil invullen als posting in je sociale netwerken (Twitter, Google, Facebook). Zo zie je meteen of je tekst binnen het maximum aantal karakters past.
[Taal: ENG]

https://wordcounter.io/
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: een timer in Google
Wil je een alarm instellen, maar heb je geen eierwekker bij de hand? Ongelooflijk maar waar: de Google zoekmachine kan ook hier weer helpen. Je moet gewoon een bepaalde tijd invullen, en het woord "timer" toevoegen.
Bijvoorbeeld five minute timer
maar ook 30 seconden timer werkt
Je krijgt dan een tijdlijn die aftelt, en een alarm dat afgaat aan het einde.
Probeer maar!

http://www.google.com
geef uw reactie hier

[Software] Day One: een dagboek bijhouden
Een app voor je iPad, iPhone en mac, die belooft dat het heel simpel wordt om een dagboek bij te houden. Je vult gewoon je gedachten en herinnering in, en zij worden gesynchroniseerd met je account in de cloud. Bij je mobiele toestellen heb je meteen ook de context van wanneer, waar, en wat, door automatische toevoeging van datum, tijd, locatie, weer en of je aan het bewegen was.

http://dayoneapp.com/about/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Gemengd nieuws van Google: geen Instant meer,... 27/07
Google brengt zijn versie uit van Facebook's ... 27/07
'Facebook boosting', de nieuwe vorm van adver... 27/07
Neen, Paint is niet dood en begraven!... 26/07
Wie er wel mee stopt, is Adobe Flash...... 26/07
iRobot wil door Roomba gemaakte grondplan van... 26/07
Microsoft: HoloLens herkent spraak en beelden... 25/07
Microsoft: Paint moet baan ruimen voor Paint ... 25/07
Inrichting van restaurant niet meer afgestemd... 25/07
Microsoft: Office 365 doet het prima!... 24/07
Meer artikels ....
Hardware
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd... 26/06
HP brengt een PC-in-een-rugzak uit... 08/06
Swapbots, de nieuwste rage?... 06/06
Nieuwe processoren van Intel en ARM... 31/05
Microsoft brengt nieuwe Surface Pro uit... 24/05
HTC U11: een toestel dat je kan knijpen!... 18/05
Microsoft Build conferentie: een overzicht... 12/05
Meer artikels ....
Oor
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Podcast: Geert Mak... 05/04
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: NPData... 27/07
Hier spreekt men Nederlands: De Getuigen... 27/07
Hier spreekt men Nederlands: MeFirst... 27/07
Decora Studio: online tool voor het inrichten... 26/07
Zingcam: sociaal netwerk... 26/07
Headline Analyzer... 25/07
Read2me... 25/07
CCC extensie voor Chrome... 25/07
De oude doos: Warshooter... 24/07
De oude doos: Open software van toen... 24/07
Meer artikels ....
Tip
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 3... 26/07
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 2... 25/07
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 1... 24/07
Tips voor de beginnende fotograaf... 19/07
Tips voor fotografen, van Steve McCurry... 14/07
De verborgen schatten van Google: Google Book... 06/07
De verborgen schatten van Google: Sky... 05/07
Tip: een timer in Google... 04/07
De verborgen schatten van Google: Google Keep... 03/07
Tip: tools om je Wifi te verbeteren... 30/06
Meer artikels ....
Software
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 4... 27/07
Google Trusted Contacts... 26/07
Cairn: offline reizen en toch in contact blij... 25/07
Tenreads: de belangrijkste berichten... 25/07
Photo Collage Design Studio... 24/07
Quiet for Gmail... 24/07
Spotify voor Windows... 20/07
Dictate: plug-in voor Office... 19/07
LinkedIn app voor Windows 10... 18/07
Readerware: een cataloog aanmaken... 17/07
Meer artikels ....

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Mei
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017