| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 03/07/2017
[Nieuws]Facebook wijzigt News Feed: teveel slechte li...
[Nieuws]Facebook 'Find Wi-Fi' nu wereldwijd
[Nieuws]Samsung heeft wandel-app voor verstrooide voe...
[Site]De geschiedenis van programmeertalen
[Site]Hoe hoog worden reeksen gewaardeerd?
[Site]RightToCopy: Chrome extensie
[Tip]De verborgen schatten van Google: Google Keep
[Software]Twinkie Paste: snel kopiŽren
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Facebook wijzigt News Feed: teveel slechte linken? Foei!
Tot nu kon je met een druk op de toets PRTSCR (printscreen) een schermafdruk maken van je huidige scherm; die werd dan op het klembord gezet, zodat je hem kon oproepen in je favoriete beeldbewerker. Maar je kon altijd maar ťťn schermafdruk tegelijk maken. In Windows 8 verandert dit: met de toetscombinatie Windows + PRTSCR kan je meerdere schermafdrukken tegelijk maken, die allemaal gezet worden in de map c:\users\uwgebruiksnaam\pictures\screenshots.We moeten jou niet meer vertellen dat er een probleem is bij Facebook. Er worden heel veel links gedeeld die ofwel naar linkbaits leiden, naar sensationele verhalen waarvan de echtheid fel te betwijfelen valt, en naar ronduit valse berichten. Degene die deze berichten verspreid, doet dat misschien niet opzettelijk - het kan gewoon zijn dat je die link zelf sensationeel vond, en dat je hoopt, door die link te verspreiden, ook zelf populair gaat worden.

Facebook kan mensen die vaak twijfelachtige of valse berichten verspreiden, eigenlijk niet blokkeren door hun account op te schorten. Mensen hebben het recht dingen te delen, zelfs al zijn het domme dingen. Maar wat Facebook wel kan, is zorgen dat wŗt gedeeld wordt, niet bovenaan in de newsfeed komt van de andere mensen. EN dat is wat Facebook dit weekend aangekondigd heeft.

Er komt namelijk een algoritme dat ontdekt welke links er agressief gedeeld worden door mensen die van spam verdacht worden, en zal die lager zetten in de News Feed. Daarmee hoopt Facebook een dubbele slag te slaan: de spammers het gras voor de voeten te maaien, en de kwaliteit van jouw newsfeed te verbeteren.

Alhoewel dit enkel op individuele accounts betrekking heeft, belooft Facebook dat de gevolgen voor de gebruiker zelf beperkt zullen blijven. Deel jij graag veel dingen, en zit daar soms (ongewild) link bait bij, dan zal dat jouw persoonlijke account niet beÔnvloeden. Voor Pages, dus accounts van bedrijven en organisaties, telt het algoritme niet. Maar Pages die hun verkeer vooral halen doordat spammers hun pagina delen, zullen wel bemerken dat hun postings minder gedeeld worden.

Meer bij TechCrunch.

https://techcrunch.com/2017/06/30/facebook-spammers/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook 'Find Wi-Fi' nu wereldwijd
Ben jij een ervaren gebruiker, dan weet jij echt wel hoe je open WiFi netwerken in je omgeving vinden kan. Maar niet iedereen is zo slim als jij, en sommige gebruikers weten niet goed hoe ze kunnen zoeken naar WiFi netwerken, laat staan dat ze weten hoe ze op een ander, niet bekend WiFi netwerk moeten overschakelen.

Daarom had Facebook al een tijdje geleden 'Find Wi-Fi' uitgebracht, dat op heel eenvoudige manier toont welke gratis open WiFi netwerken er in jouw omgeving zijn. Maar toen was die optie enkel nog verkrijgbaar voor iOS, en dan nog in een beperkt aantal landen, als een test.

Nu is deze optie dus algemeen beschikbaar, ook voor Android gebruikers. Wat echt wel handig is wanneer je op reis bent, of wanneer 3G niet beschikbaar is of veel te duur.

Deze nieuwe optie vind je onder het tabblaadje 'Meer' in je mobiele Facebook app. Ga je naar het Find Wi-Fi tab, dan zal Facebook je melden dat je deze optie eerst moet activeren. Daarna krijg je een landkaart te zien met daarop de dichtstbijzijnde hotspots, en de bedrijven die deze gratis WiFi aanbieden zoals Starbucks of McDonalds.

Denk eraan: zend geen vertrouwelijke informatie over dergelijke open netwerken, want de kans bestaat dat je communicatie afgeluisterd wordt...

https://techcrunch.com/2017/06/30/facebook-is-rolling-out-it ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Samsung heeft wandel-app voor verstrooide voetgangers
Je hebt ze wellicht al gezien: mensen die zo verhangen zijn aan hun smartphone, dat zij die ook voor hun ogen houden wanneer zij op straat wandelen. Met alle gevolgen vandien: tegen palen oplopen, tegen mensen botsen, vallen, de straat oversteken zonder links of rechts te kijken...

Maar wist je dat Samsung een app heeft speciaal voor deze mensen, om hen tegen ongevallen te behoeden? De app heet Walk Mode, en werd eigenlijk uitgebracht voor India. Maar laat het maar aan de jongens en meisjes van Reddit over om een APK te maken die je ook op je eigen Android toestel kan installeren...

Er zijn vier verschillende modes, zo lees je bij The Next Web. Bij Unsafe Walking Alerts bijvoorbeeld krijg je een waarschuwing op je scherm wanneer je tijdens het wandelen naar je smartphone kijkt. Een andere modus is 'Horn Detection' die in het oog houdt of er auto's toeteren en je dan waarschuwt - voor het geval je zo in door je smartphone in beslag genomen wordt, dat je het zelf niet merkt.

Volgens TNW is de app niet 100% betrouwbaar. Zo zou hij enkel waarschuwing voor dingen die zich voor de camera bevinden - en vermits jij naar het scherm kijkt, is dat de grond, of voorwerpen op enige afstand. De paal recht voor je neus, daar zal hij je niet voor waarschuwen!

Uitproberen doe je op eigen risico :)

https://thenextweb.com/apps/2017/06/28/samsung-walk-mode-ped ...
https://www.reddit.com/r/GalaxyS8/comments/6jzeyr/samsungs_n ...
geef uw reactie hier

  

[Site] De geschiedenis van programmeertalen
Deze infograph vertelt je in het kort de geschiedenis van programmeertalen. De infograph is wel een beetje gedateerd, want hij stopt in 1995. Maar wij vermelden hem toch, omdat het zo interessant is de eeste programmeertalen te kennen. Die, tussen haakjes, teruggaan tot 1883. Toen een vrouw, notabene, Ada Lovelace, een algoritme schreef voor wat toen de Analytical Engine genoemd werd, en eigenlijk de eerste mechanische computer was.
[Taal: ENG]

https://pbs.twimg.com/media/DDGX0T4XkAAu2If.jpg
geef uw reactie hier

[Site] Hoe hoog worden reeksen gewaardeerd?
Deze website gaat na hoe hoog bepaalde reeksen op tv of Netflix gewaardeerd worden. Je kan selecteren op de hele reeks, of op seizoen. Handig is ook dat je bij elke reeks een link vindt naar de reeks op IMDB of Wikipedia.
[Taal: ENG]

http://graphtv.kevinformatics.com/
geef uw reactie hier

[Site] RightToCopy: Chrome extensie
Hoe vaak heb je al niet gevloekt wanneer iemand zo bang was dat je zijn content zou "stelen", dat hij het onmogelijk gemaakt hebt dat je zou rechts klikken op zijn website, en gewoon een stukje van zijn tekst zou selecteren en kopiŽren? Deze extensie voor de Chrome browser lost het probleem op. Handig!
https://chrome.google.com/webstore/detail/righttocopy/plmcim ...
geef uw reactie hier

[Tip] De verborgen schatten van Google: Google Keep
Bij Business Insider vonden wij een interessant artikel over verschillende tools en functies die Google in zijn vele apps, zijn zoekmachine, zijn productiviteitsproducten aanbiedt. Allemaal dingen die eigenlijk wel best handig zijn, maar die je wellicht nog niet kende. En uiteraard konden wij je dit niet onthouden!
Om te beginnen: Google Keep. Dat is een uitstekende tool om nota's te maken en om je aan dingen te laten herinneren. Keep werkt zowel in de browser op je desktop, als op je smartphone. Een YouTube filmpje legt de werking uit. Een tweede YouTube filmpje maakt de vergelijking met Evernote. Een vergelijking die voor mij persoonlijk niet opgaat - Evernote is voor mij langere teksten, die meteen op al mijn toestellen gedeeld worden, en in handige notaboeken zitten. Keep is teveel agenda, herinneringen.

https://www.google.com/keep/
https://www.youtube.com/watch?v=UbvkHEDvw-o
https://www.youtube.com/watch?v=qq_0eeZO4oE
geef uw reactie hier

[Software] Twinkie Paste: snel kopiŽren
WIndows - shareware $19
Dit is een tool om vaak gebruikte teksten, data, begroetingen, standaard antwoorden, maar ook internetadressen (URL's), logins en wachtwoorden, snel in te vullen in haast elke toepassing, waardoor je uiteraard heel wat tijd bespaart.

http://amlpages.com/home_twp.php
https://fileforum.betanews.com/detail/TwinkiePaste/136110592 ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Jouw tv weet binnenkort wat je bij de superma... 25/09
Apple FaceID: poitief en negatief... 25/09
Walmart en smart slot-maker August brengen pa... 25/09
Gemor over aan/uit knoppen in iOS 11 Controle... 22/09
Better Together gaat live voor Minecraft... 22/09
iOS 11: een review, en een waarschuwing... 21/09
Nieuw bij Twitter: Populair... 21/09
Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook ... 20/09
EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren va... 20/09
Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefo... 20/09
Meer artikels ....
Hardware
Amazon werkt aan Alexa-wearables zoals slimme... 22/09
Nest met beveiligingssysteem voor jouw huis (... 22/09
Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel ... 21/09
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Polly: een snelle poll... 25/09
ReportLinker data... 25/09
Vrijdag multimedia: Slimste mens (trailer)... 22/09
Vrijdag multimedia: Google Arts & Culture... 22/09
Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes... 21/09
Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park H... 21/09
Nuzzel: nieuws ontdekken... 21/09
Ukelele spelen... 20/09
Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan... 20/09
Session Manager (Chrome extensie)... 20/09
Meer artikels ....
Tip
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Meer artikels ....
Software
Skimmerscammer: geen spiedende ogen meer bij ... 25/09
Vrijdag appdag: Prisma... 22/09
Neon Chrome: game voor Android... 21/09
J. River Media Center... 20/09
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017