| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 29/06/2017
[Nieuws]Met zijn groeiend aantal gebruikers neemt ook...
[Nieuws]Eindelijk een doorbraak voor simpele vingeraf...
[Nieuws]Google steekt zijn News in een -dringend nodi...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: hardware onderde...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: hardware onderde...
[Software]WiFi Map: wachtwoorden tot gratis WiFi netwer...
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Met zijn groeiend aantal gebruikers neemt ook de verantwoordelijkheid van Facebook toe
Een trotse Mark Zuckerberg maakte bekend dat Facebook nu de enorme kaap van 2 miljard maandelijks actieve gebruikers telt, dus mensen die minstens één keer per maand inloggen. Een enorm aantal, vooral wanneer je het vergelijkt met andere sociale netwerken en bijhorende diensten.

YouTube doet het niet slecht, met 1,5 miljard maandelijks actieve gebruikers, gevolgd door Whatsapp (ook van Facebook) en Messenger (ook van Facebook) met elk 1,2 miljard gebruikers. WeChat, de messenger dienst die vooral gebruikt wordt in China, kent 889 miljoen maandelijkse gebruikers, en Instagram 700 miljoen. Twitter moet het stellen met 328 miljoen en Snapchat met 255 miljoen.

Om deze indrukwekkende kaap te vieren, heeft Facebook een tool uitgebracht om een video te maken, "Good Adds up", een stramien dat je zelf kan aanpassen en dan kan delen.

Het feit dat Facebook nu zo'n groot aantal gebruikers heeft -niet alleen via Facebook zelf, maar ook via WhatsApp, Messenger, Instagram - zorgt ervoor dat Facebook een steeds grotere impact heeft op onze maatschappij. Met die impact komt verantwoordelijkheid. Denk aan de zelfmoorden die live op Facebook uitgezonden werden. Denk aan de mogelijkheid dat nepnieuws op Facebook heeft bijgedragen tot de verkiezing van Trump. Maar denk ook aan het feit dat Facebook kan leiden tot een internetverslaving die mensen van elkaar vervreemdt. Het kan de zeepbellen die we creëren rondom ons, nog verder verstreken waardoor de maatschappij nog meer gepolariseerd wordt.

Facebook (of liever: Mark Zuckerberg) lijkt zich bewust van die verantwoordelijkheid, getuige daarvan de 'mission statement' die hij onlangs in een lange open brief uiteenzette. Nu moet Facebook ook de daad bij het woord voegen. 2 miljard gebruikers, dat moet je verdienen, elke dag!

Bij Techmeme vind je een hele verzameling artikels die over de kaap van 2 miljard gebruikers gaan.

https://techcrunch.com/2017/06/27/facebook-2-billion-users/
http://www.techmeme.com/170627/p18#a170627p18
geef uw reactie hier

[Nieuws] Eindelijk een doorbraak voor simpele vingerafdruk-scanners?
Een vingerafdruk scanner is een hele zegen. Hij kan bij vele toepassingen voorkomen dat je nog wachtwoorden moet invoeren. En dat zou een zegen zijn, niet? Maar tot nu toe moest je voor zo'n scanner een speciale toets op jouw toestel hebben, hetzij in hardware of software. Daar komt nu verandering in.

Voortaan kan je namelijk bij toestellen die de technologie toepassen, gewoon je vinger op het OLED scherm leggen en dient dat als vingerafdruk scanner. En neen, de technologie is niet afkomstig van Apple - veel geruchten hadden wel aangekondigd dat Apple deze technologie onderzoekt, maar het is Qualcomm dat als eerste een werkende demo voorgesteld heeft, op het Mobile World Congress in Shanghai, van een ultrasonie vingerafdruk scanner.

Die zit onder een OLED scherm dat tot 1,2 mm dik kan zijn, dus het scannen doet geen afbreuk aan de robuustheid van het scherm, het bestand zijn tegen vallen. BOvendien werkt de scanner ook onder water (goed wanneer je een scan wil maken terwijl je in de regen staat), bij stoffige omstandigheden (wanneer je aarde op je vinger hebt omdat je in de tuin aan het werken bent) en zweet (wanneer je klamme handjes hebt).

Het is de fabrikant Vivo (die ons eerlijk gezegd tot nu toe onbekend was), die een demo gaf van de technologie. Bij Engadget zie je een demo.

https://www.engadget.com/2017/06/28/vivo-qualcomm-under-disp ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google steekt zijn News in een -dringend nodig!- nieuw kleedje
De desktop versie van Google News kreeg een redesign, althans de desktop versie. Wanneer je de zoekmachine bezoekt en op News klikt, zal je een pagina zien die een veel beter overzicht geeft.

Er zijn nu drie secties midden in de pagina: bovenaan de headlines, de krantenkoppen dus, daaronder een lijst met plaatselijk nieuws, aangepast aan jouw woon/verblijfplaats, en daaronder een "For You" gedeelte, dat je verhalen geeft op basis van de interesses die je in jouw instellingen aangeduid hebt.

Bovendien heeft Google voor het presenteren van de artikels een kaart-systeem gekozen: elk artikel wordt in een kader geplaatst, zonder verdere afleiding, met links naar verwante berichten en onderwerpen. De foto kreeg een prominentere plaats, en ook belangrijke informatie wordt beter beklemtoond zoals de bron van het artikel, de headline, en het tijdstip waarop het gepubliceerd werd.

Heel belangrijk is echter de fact-checking balk aan de rechterkant van de desktop versie. Je kan daar dan zien of wat je leest, ook bevestigd wordt door sites zoals PolitFact en Snopes. Prima zo - het helpt je om het kaf van het koren te scheiden!

https://www.blog.google/topics/journalism-news/redesigning-g ...
https://www.theverge.com/2017/6/27/15883430/google-news-rede ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: hardware onderdelen 1
Wat doe je wanneer er een onderdeel van je laptop defect is? Bij een desktop kan je je klavier, muis, scherm zonder probleem vervangen. Dat wordt niet voor niets "randapparatuur" genoemd. Maar bij een laptop kan je dat niet. Maar je gaat je laptop, die 900 euro of meer gekost heeft, toch niet weggooien omdat je klavier niet meer werkt?
Met dat probleem werden wij deze week geconfronteerd. En we vonden gelukkig, na enig speurwerk via onze vriend Google, verschillende mogelijkheden om het klavier als onderdeel van de laptop apart te kopen. Er waren heel wat sites die met AliExpress of eBay gelinkt waren, maar dan bestel je iets in China - en krijg je het wel aan, en zo ja: wanneer?
We vonden ook een website dichter bij huis, en dat is Hardwarecity.nl. Het specifieke model van onze laptop stond niet in de lijst, maar op een mailtje met de vraag welk model eventueel compatibel zou zijn, kregen we binnen het uur antwoord. Benieuwd nu of de vervanging vlot verlopen kan!
[Taal: NL]

https://www.hardwarecity.nl/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: hardware onderdelen 2
Mijn partner moest toevallig op zoek naar een nieuwe batterij voor zijn eigen laptop. En na enig zoeken vond hij de site Replacedirect.be. Ook daar veel onderdelen (maar niet voor mijn klavier). Het voordeel van deze site is dat je daar ook kan afspreken om je toestel te laten ophalen, om de herstelling te laten uitvoeren. Bij een batterij is het gewoon even de oude batterij verwijderen, en de nieuwe plaatsen, maar bij andere onderdelen vergt het wel enige behendigheid en technische kennis.
Zij wachten dan wel eerst tot het onderdeel binnen is zodat je niet te lang moet wachten om je toestel terug te krijgen. De prijs voor de herstelling wordt op voorhand afgesproken.
(Voor alle duidelijkheid: dit is geen reclame, gewoon even vertellen wat we zelf ontdekt hebben bij het surfen).
In elk geval: loopt er iets fout met je laptop, kijk dan eens even of je het niet kan (laten) herstellen. Zo'n onderdeel kost meestal niet veel (in ons geval: 60 euro voor het klavier, 40 euro voor de batterij). En het weegt niet op tegen de aankoop van een nieuw toestel... en het vele werk om al jouw bestanden en programma's weer over te zetten, waarmee je toch even zoet bent!
Het is niet alleen ecologisch, maar ook nog eens goed voor je portemonnee!

http://www.replacedirect.be
geef uw reactie hier

[Software] WiFi Map: wachtwoorden tot gratis WiFi netwerken
Je kan, wanneer je op verplaatsing bent, gratis internettoegang vinden in een coffeshoop, of een plek inhuren in een gedeelde werkplaats. Maar wil je liever gewoon overal internettoegang hebben waar je ook bent, dan is dit iets voor jou. Deze app toont je waar je veilige en snelle wifi vindt, aarop je kan inloggen. Je vindt in de lijst ook de snelheid van het netwerk, en in sommige gevallen ook de paswoorden van beveiligde netwerken krijgt van andere gebruikers.

https://play.google.com/store/apps/details?id=io.wifimap.wif ...
https://itunes.apple.com/us/app/wifi-map-scan-get-fast-inter ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Twitter maakt 'verified' badge afhankelijk va... 20/11
Twitter zal het gemakkelijker maken om Tweets... 20/11
Nieuwe consumentenmaatregel maakt het iets te... 17/11
Twitter neemt vinkjes af van mensen die het n... 17/11
Twitter brengt een premium API uit voor ontwi... 17/11
Mozilla brengt Firefox Quantum uit: sneller, ... 16/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Vrijdag multimedia: Fokke & Sukke... 17/11
Vrijdag multimedia: Florian Ledoux... 17/11
Dreadit: horror films... 16/11
Everyday Check: goede gewoontes... 16/11
Internet Encyclopedie over Filosofie... 16/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Meer artikels ....
Software
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Vrijdag appdag: Amazon Kindle Lite... 10/11
FileZilla v3 is uit... 08/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017