| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 26/06/2017
[Nieuws]Google stopt met het lezen van jouw mails... ...
[Nieuws]Maps functie van SnapChat toch niet zonder ri...
[Hardware]Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd...
[Site]Pixel Peeper: hoe werd een JPEG bewerkt?
[Site]Alles weten over Bitcoin
[Site]Chrome extensie: Black Menu
[Tip]Hoe kan je een vergrendeld bestand wissen, ve...
[Software]Cleverdeck: leer talen met flash cards
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google stopt met het lezen van jouw mails... maar niet van jouw search opdrachten!
Gmail is heel handig - ťťn account op alle toestellen, gratis bovendien. Maar het grote addertje onder het gras, dat velen ongetwijfeld zal tegenhouden om Gmail te gebruiken, is het feit dat Google jouw mails mee leest. Niet omdat het nieuwsgierig is, maar omdat het wil weten welke woorden erin voorkomen, zodat het advertenties rond die trefwoorden kan tonen aan jou.

Dat meelezen van Google was tot nu toe voor bedrijven de belangrijkste reden om niet met Gmail te gaan werken - zij wensen dat hun mails vertrouwelijk blijven uiteraard. De aankondiging verleden week dat Google niet langer je mails gaat meelezen, moet je dus in die context beschouwen.

Daarbij moeten toch enkele opmerkingen gemaakt worden. Om te beginnen: de aankondiging kwam niet van het advertentieteam van Google. Wel van de Cloud afdeling, die meer corporate klanten binnen wil rijven, en daarom de adverteerafdeling van Google voor voldongen feiten zet.

En verder is het zo dat Google niet meer je mails zal lezen, maar nog altijd wel jouw zoekopdrachten zal monitoren. Nu, als je het ons vraagt is dat eigenlijk slimmer. Mails, dat zijn berichten aan jou, die over dingen kunnen gaan die de mailschrijver interesseren, maar jou niet. Opzoekingen, dat zijn dus wel degelijk dingen die jou interesseren. Het is slimmer om op de trefwoorden van jouw zoekopdrachten te targeten, dan op trefwoorden in jouw mails.

En tussen haakjes: die targeting kan je nog altijd uitzetten via de opties van je Google-acccount. Je kan ook uitloggen natuurlijk. In beide gevallen zal je nog altijd advertenties zien, maar zogezegd minder doelgericht. Maar of je het verschil zal merken?

Meer bij Bloomberg.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-06-23/google-wi ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Maps functie van SnapChat toch niet zonder risico voor je privacy
Verleden week hadden wij het kort over een nieuwe functie bij Snapchat, Snap Mat. Dat is een functie waarbij je jouw locatie kan delen met jouw vrieden op een landkaart. In de video waarin Snap Map voorgesteld werd, kon je zien hoe de geposte Snaps te zien waren in Our Story, zodat je bijvoorbeeld alle Snaps van een bepaald evenement kon bekijken.

De nieuwe tool is opt-in, en jij moet hem activeren wanneer de nieuwe functie bij de update van de Snapchat app geÔnstalleerd is. De meeste mensen accepteren deze functie, omdat zij menen dat het hier enkel om Our Story gaat. Wat zij echter niet weten, is dat jouw locatie telkens je Snapchat opent, op de Snap Map getoond wordt.

En dat houdt wel wat gevaar in, zo lees je bij The Verge. De reporter kon namelijk zo van een vriendin, die hij niet wist te wonen, het adres achterhalen. De vriendin was geschokt, want zij had, net als iedereen, gedacht dat haar locatie enkel gebruikt zou worden bij Our Story, en dus niet getoond zou worden telkens zij de Snapchat app opende.

Hoe je dit dan kan vermijden? Heel simpel. Schakel de locatie uit wanneer je die niet nodig hebt. Ofwel doe je dat bij de initiŽle introductie van de nieuwe functie, door "Ghost Mode" te kiezen. Heb je de Map functie al geactiveerd, klik dan op het symbool met het tandwieltje rechts bovenaan wanneer je de Map bekijkt, en selecteer daar Ghost Mode.

https://www.theverge.com/2017/6/23/15864552/snapchat-snap-ma ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafdruksensor
Het bericht dateert eigenlijk al van enkele dagen geleden, maar was onze radar gebleven. Toch is het interessant genoeg om dit even te melden - zelfs al gaat het om een klavier en een muis. Want die dingen zijn enorm belangrijk, wanneer je echt veel met teksten werkt op je computer - niet gewoon maar wat klikt en scrollt op een tablet.

Welnu, Microsoft heeft de Modern Mouse en het Modern Keyboard voorgesteld, een nieuwe generatie WIndows 10 input toestellen. Het nieuwe klavier heeft toetsen die men "chiclet" noemt - dus niet de klassieke toetsen die bovenop de achtergrond als het ware zweven, maar kleine plaatjes met afgeronde hoeken zoals een 'chiclet', een Amerikaanse kauwgum, die niet ver boven het oppervlak uitsteken.

Deze toetsen zitten vervat in een aluminium kader, dat tamelijk zwaar is en onverwoestbaar zou zijn, zo belooft Microsoft. Maar het interessantste is wel dat er een vingerafdruksensor zit tussen de Alt en CTRL toets, netjes verborgen zodat hij niet in de weg zit bij het typen.

Je kan het klavier aansluiten via kabel of via Bluetooth, en het is zowel met Windows 8-10, WIndows 10 Phone, Android en MacOS compatibel zolang die maar BLuetooth 4.0 of hoger ondersteunen.

De Modern Mouse van zijn kant is heel stijlvol, met bijna onzichtbare knoppen en een metalen scrollwieltje. Ook hier weer Bluetooth 4.0 en Microsoft belooft dat de muis uitzonderlijk nauwkeurig zou werken.

Meer bij Engadget.

https://www.engadget.com/2017/06/16/microsoft-modern-keyboar ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Pixel Peeper: hoe werd een JPEG bewerkt?
Te weten hoe anderen dingen doen is altijd een goede leerschool. Deze website bijvoorbeeld toont je wat er aan een JPEG foto bewerkt werd in Lightroom. Het vertelt je ook met welke camera de foto genomen werd, de lens en de instellingen (tenminste wanneer die info in de EXIF data staan van het bestand). Interessant voor fotografen die wat willen bijleren!
[Taal: ENG]

https://petapixel.com/2017/06/19/website-can-reveal-jpeg-pho ...
https://pixelpeeper.io/
geef uw reactie hier

[Site] Alles weten over Bitcoin
Verschillende aspecten aan de bitcoin zullen het petje van de gewone internaut te boven gaan. Dat het een virtuele munt is, zal je allicht begrijpen. Maar hoe zit dat met het "minen' van bitcoins? Hoe kan je "munten" creŽren door computerkracht ter beschikking te stellen? HOe verlopen de transacties, en hoe komt het dat de koers van de bitcoin zo enorm gestegen is?
Op deze pagina bij Github vind je een leeslijst met allerlei interessante artikelen. Geen simpele lectuur, maar wie zich erin verdiepen wil kan hier beginnen.
[Taal: ENG]

https://github.com/jashmenn/bitcoin-reading-list/blob/master ...
geef uw reactie hier

[Site] Chrome extensie: Black Menu
Maak je heel veel gebruik van het pakket diensten van Google, dan zal je met deze handige extensie heel wat tijd kunnen winnen. Klik je het symbooltje aan, dan krijg je een pop-up menu dat je meteen toegang geeft tot alle Google diensten die je het vaakst gebruikt.
Bij MakeUseOf vind je een uitgebreide bespreking.

https://chrome.google.com/webstore/detail/black-menu-for-goo ...
http://www.makeuseof.com/tag/black-menu-access-all-google-se ...
geef uw reactie hier

[Tip] Hoe kan je een vergrendeld bestand wissen, verplaatsen of hernoemen?
Soms gebeurt het dat je een bestand wil verplaatsen of verwijderen, maar dat je de melding krijgt dat het gebruikt wordt door een ander programma, en dat je het programma eerst moet sluiten. Of dat het bestand vergrendeld is, en dat je de vergrendeling moet opheffen. Wat nu?
Wanneer je niet weet welk programma dit bestand vergrendeld heeft. Dat kan bijvoorbeeld een achtergrond programma zijn, dat wel klaar is met het verwerken van het bestand, maar het nog niet vrijgegeven heeft, of toch niet op de juiste manier.
Eerst toch nog even een waarschuwing: bepaalde bestanden ontgrendelen en verwijderen kan problemen veroorzaken bij programma's die op dat moment draaien. En begin niet te rommelen met bestanden van het Windows systeem, want dat is om moeilijkheden vragen!
Hoe ga je nu te werk? Wel, er bestaat een programma dat hiervoor uiterst geschikt is: Process Explorer. Het is bovendien een portable app, dus je kan het gewoon op een stick zetten en vandaar draaien - wel met admin rechten. In Process Explorer klik je op het menu Bestand / File en kies je Show Details for All Processes.
Vervolgens klik je op het Find menu, en kies je Find Handle or DLL. Nu ga je op zoek naar de naam van het vergendeld bestand of map. Selecteer dat en je zal de handle zien in het vak onderaan met de detail. Klik rechts op de handle en selecteer Close Handle. WOrden er meerdere processen getoond in het zoekvenster, , herhaal dan deze stap om van elk proces de handle te sluiten.
Nu kan je het bestand normaal verwijderen of hernoemen, verplaatsen.
Meer over het gebruik van Process Explorer bij HowToGeek.

http://technet.microsoft.com/en-ca/sysinternals/bb896653.asp ...
https://www.howtogeek.com/school/sysinternals-pro/lesson2/
geef uw reactie hier

[Software] Cleverdeck: leer talen met flash cards
Deze app voor de iPhone helpt je bij het leren van een nieuwe taal en werkt met kaarten die 3.000 van de meest gebruikte woorden in de populairste talen bevatten. Telkens met een afbeelding, de audio van hoe je het woord moet uitspreken, en voorbeeldzinnen in het Engels en de doeltaal.
http://cleverdeck.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017