| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 26/06/2017
[Nieuws]Google stopt met het lezen van jouw mails... ...
[Nieuws]Maps functie van SnapChat toch niet zonder ri...
[Hardware]Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd...
[Site]Pixel Peeper: hoe werd een JPEG bewerkt?
[Site]Alles weten over Bitcoin
[Site]Chrome extensie: Black Menu
[Tip]Hoe kan je een vergrendeld bestand wissen, ve...
[Software]Cleverdeck: leer talen met flash cards
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google stopt met het lezen van jouw mails... maar niet van jouw search opdrachten!
Gmail is heel handig - ťťn account op alle toestellen, gratis bovendien. Maar het grote addertje onder het gras, dat velen ongetwijfeld zal tegenhouden om Gmail te gebruiken, is het feit dat Google jouw mails mee leest. Niet omdat het nieuwsgierig is, maar omdat het wil weten welke woorden erin voorkomen, zodat het advertenties rond die trefwoorden kan tonen aan jou.

Dat meelezen van Google was tot nu toe voor bedrijven de belangrijkste reden om niet met Gmail te gaan werken - zij wensen dat hun mails vertrouwelijk blijven uiteraard. De aankondiging verleden week dat Google niet langer je mails gaat meelezen, moet je dus in die context beschouwen.

Daarbij moeten toch enkele opmerkingen gemaakt worden. Om te beginnen: de aankondiging kwam niet van het advertentieteam van Google. Wel van de Cloud afdeling, die meer corporate klanten binnen wil rijven, en daarom de adverteerafdeling van Google voor voldongen feiten zet.

En verder is het zo dat Google niet meer je mails zal lezen, maar nog altijd wel jouw zoekopdrachten zal monitoren. Nu, als je het ons vraagt is dat eigenlijk slimmer. Mails, dat zijn berichten aan jou, die over dingen kunnen gaan die de mailschrijver interesseren, maar jou niet. Opzoekingen, dat zijn dus wel degelijk dingen die jou interesseren. Het is slimmer om op de trefwoorden van jouw zoekopdrachten te targeten, dan op trefwoorden in jouw mails.

En tussen haakjes: die targeting kan je nog altijd uitzetten via de opties van je Google-acccount. Je kan ook uitloggen natuurlijk. In beide gevallen zal je nog altijd advertenties zien, maar zogezegd minder doelgericht. Maar of je het verschil zal merken?

Meer bij Bloomberg.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-06-23/google-wi ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Maps functie van SnapChat toch niet zonder risico voor je privacy
Verleden week hadden wij het kort over een nieuwe functie bij Snapchat, Snap Mat. Dat is een functie waarbij je jouw locatie kan delen met jouw vrieden op een landkaart. In de video waarin Snap Map voorgesteld werd, kon je zien hoe de geposte Snaps te zien waren in Our Story, zodat je bijvoorbeeld alle Snaps van een bepaald evenement kon bekijken.

De nieuwe tool is opt-in, en jij moet hem activeren wanneer de nieuwe functie bij de update van de Snapchat app geÔnstalleerd is. De meeste mensen accepteren deze functie, omdat zij menen dat het hier enkel om Our Story gaat. Wat zij echter niet weten, is dat jouw locatie telkens je Snapchat opent, op de Snap Map getoond wordt.

En dat houdt wel wat gevaar in, zo lees je bij The Verge. De reporter kon namelijk zo van een vriendin, die hij niet wist te wonen, het adres achterhalen. De vriendin was geschokt, want zij had, net als iedereen, gedacht dat haar locatie enkel gebruikt zou worden bij Our Story, en dus niet getoond zou worden telkens zij de Snapchat app opende.

Hoe je dit dan kan vermijden? Heel simpel. Schakel de locatie uit wanneer je die niet nodig hebt. Ofwel doe je dat bij de initiŽle introductie van de nieuwe functie, door "Ghost Mode" te kiezen. Heb je de Map functie al geactiveerd, klik dan op het symbool met het tandwieltje rechts bovenaan wanneer je de Map bekijkt, en selecteer daar Ghost Mode.

https://www.theverge.com/2017/6/23/15864552/snapchat-snap-ma ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafdruksensor
Het bericht dateert eigenlijk al van enkele dagen geleden, maar was onze radar gebleven. Toch is het interessant genoeg om dit even te melden - zelfs al gaat het om een klavier en een muis. Want die dingen zijn enorm belangrijk, wanneer je echt veel met teksten werkt op je computer - niet gewoon maar wat klikt en scrollt op een tablet.

Welnu, Microsoft heeft de Modern Mouse en het Modern Keyboard voorgesteld, een nieuwe generatie WIndows 10 input toestellen. Het nieuwe klavier heeft toetsen die men "chiclet" noemt - dus niet de klassieke toetsen die bovenop de achtergrond als het ware zweven, maar kleine plaatjes met afgeronde hoeken zoals een 'chiclet', een Amerikaanse kauwgum, die niet ver boven het oppervlak uitsteken.

Deze toetsen zitten vervat in een aluminium kader, dat tamelijk zwaar is en onverwoestbaar zou zijn, zo belooft Microsoft. Maar het interessantste is wel dat er een vingerafdruksensor zit tussen de Alt en CTRL toets, netjes verborgen zodat hij niet in de weg zit bij het typen.

Je kan het klavier aansluiten via kabel of via Bluetooth, en het is zowel met Windows 8-10, WIndows 10 Phone, Android en MacOS compatibel zolang die maar BLuetooth 4.0 of hoger ondersteunen.

De Modern Mouse van zijn kant is heel stijlvol, met bijna onzichtbare knoppen en een metalen scrollwieltje. Ook hier weer Bluetooth 4.0 en Microsoft belooft dat de muis uitzonderlijk nauwkeurig zou werken.

Meer bij Engadget.

https://www.engadget.com/2017/06/16/microsoft-modern-keyboar ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Pixel Peeper: hoe werd een JPEG bewerkt?
Te weten hoe anderen dingen doen is altijd een goede leerschool. Deze website bijvoorbeeld toont je wat er aan een JPEG foto bewerkt werd in Lightroom. Het vertelt je ook met welke camera de foto genomen werd, de lens en de instellingen (tenminste wanneer die info in de EXIF data staan van het bestand). Interessant voor fotografen die wat willen bijleren!
[Taal: ENG]

https://petapixel.com/2017/06/19/website-can-reveal-jpeg-pho ...
https://pixelpeeper.io/
geef uw reactie hier

[Site] Alles weten over Bitcoin
Verschillende aspecten aan de bitcoin zullen het petje van de gewone internaut te boven gaan. Dat het een virtuele munt is, zal je allicht begrijpen. Maar hoe zit dat met het "minen' van bitcoins? Hoe kan je "munten" creŽren door computerkracht ter beschikking te stellen? HOe verlopen de transacties, en hoe komt het dat de koers van de bitcoin zo enorm gestegen is?
Op deze pagina bij Github vind je een leeslijst met allerlei interessante artikelen. Geen simpele lectuur, maar wie zich erin verdiepen wil kan hier beginnen.
[Taal: ENG]

https://github.com/jashmenn/bitcoin-reading-list/blob/master ...
geef uw reactie hier

[Site] Chrome extensie: Black Menu
Maak je heel veel gebruik van het pakket diensten van Google, dan zal je met deze handige extensie heel wat tijd kunnen winnen. Klik je het symbooltje aan, dan krijg je een pop-up menu dat je meteen toegang geeft tot alle Google diensten die je het vaakst gebruikt.
Bij MakeUseOf vind je een uitgebreide bespreking.

https://chrome.google.com/webstore/detail/black-menu-for-goo ...
http://www.makeuseof.com/tag/black-menu-access-all-google-se ...
geef uw reactie hier

[Tip] Hoe kan je een vergrendeld bestand wissen, verplaatsen of hernoemen?
Soms gebeurt het dat je een bestand wil verplaatsen of verwijderen, maar dat je de melding krijgt dat het gebruikt wordt door een ander programma, en dat je het programma eerst moet sluiten. Of dat het bestand vergrendeld is, en dat je de vergrendeling moet opheffen. Wat nu?
Wanneer je niet weet welk programma dit bestand vergrendeld heeft. Dat kan bijvoorbeeld een achtergrond programma zijn, dat wel klaar is met het verwerken van het bestand, maar het nog niet vrijgegeven heeft, of toch niet op de juiste manier.
Eerst toch nog even een waarschuwing: bepaalde bestanden ontgrendelen en verwijderen kan problemen veroorzaken bij programma's die op dat moment draaien. En begin niet te rommelen met bestanden van het Windows systeem, want dat is om moeilijkheden vragen!
Hoe ga je nu te werk? Wel, er bestaat een programma dat hiervoor uiterst geschikt is: Process Explorer. Het is bovendien een portable app, dus je kan het gewoon op een stick zetten en vandaar draaien - wel met admin rechten. In Process Explorer klik je op het menu Bestand / File en kies je Show Details for All Processes.
Vervolgens klik je op het Find menu, en kies je Find Handle or DLL. Nu ga je op zoek naar de naam van het vergendeld bestand of map. Selecteer dat en je zal de handle zien in het vak onderaan met de detail. Klik rechts op de handle en selecteer Close Handle. WOrden er meerdere processen getoond in het zoekvenster, , herhaal dan deze stap om van elk proces de handle te sluiten.
Nu kan je het bestand normaal verwijderen of hernoemen, verplaatsen.
Meer over het gebruik van Process Explorer bij HowToGeek.

http://technet.microsoft.com/en-ca/sysinternals/bb896653.asp ...
https://www.howtogeek.com/school/sysinternals-pro/lesson2/
geef uw reactie hier

[Software] Cleverdeck: leer talen met flash cards
Deze app voor de iPhone helpt je bij het leren van een nieuwe taal en werkt met kaarten die 3.000 van de meest gebruikte woorden in de populairste talen bevatten. Telkens met een afbeelding, de audio van hoe je het woord moet uitspreken, en voorbeeldzinnen in het Engels en de doeltaal.
http://cleverdeck.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Gemengd nieuws van Google: geen Instant meer,... 27/07
Google brengt zijn versie uit van Facebook's ... 27/07
'Facebook boosting', de nieuwe vorm van adver... 27/07
Neen, Paint is niet dood en begraven!... 26/07
Wie er wel mee stopt, is Adobe Flash...... 26/07
iRobot wil door Roomba gemaakte grondplan van... 26/07
Microsoft: HoloLens herkent spraak en beelden... 25/07
Microsoft: Paint moet baan ruimen voor Paint ... 25/07
Inrichting van restaurant niet meer afgestemd... 25/07
Microsoft: Office 365 doet het prima!... 24/07
Meer artikels ....
Hardware
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd... 26/06
HP brengt een PC-in-een-rugzak uit... 08/06
Swapbots, de nieuwste rage?... 06/06
Nieuwe processoren van Intel en ARM... 31/05
Microsoft brengt nieuwe Surface Pro uit... 24/05
HTC U11: een toestel dat je kan knijpen!... 18/05
Microsoft Build conferentie: een overzicht... 12/05
Meer artikels ....
Oor
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Podcast: Geert Mak... 05/04
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: NPData... 27/07
Hier spreekt men Nederlands: De Getuigen... 27/07
Hier spreekt men Nederlands: MeFirst... 27/07
Decora Studio: online tool voor het inrichten... 26/07
Zingcam: sociaal netwerk... 26/07
Headline Analyzer... 25/07
Read2me... 25/07
CCC extensie voor Chrome... 25/07
De oude doos: Warshooter... 24/07
De oude doos: Open software van toen... 24/07
Meer artikels ....
Tip
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 3... 26/07
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 2... 25/07
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 1... 24/07
Tips voor de beginnende fotograaf... 19/07
Tips voor fotografen, van Steve McCurry... 14/07
De verborgen schatten van Google: Google Book... 06/07
De verborgen schatten van Google: Sky... 05/07
Tip: een timer in Google... 04/07
De verborgen schatten van Google: Google Keep... 03/07
Tip: tools om je Wifi te verbeteren... 30/06
Meer artikels ....
Software
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 4... 27/07
Google Trusted Contacts... 26/07
Cairn: offline reizen en toch in contact blij... 25/07
Tenreads: de belangrijkste berichten... 25/07
Photo Collage Design Studio... 24/07
Quiet for Gmail... 24/07
Spotify voor Windows... 20/07
Dictate: plug-in voor Office... 19/07
LinkedIn app voor Windows 10... 18/07
Readerware: een cataloog aanmaken... 17/07
Meer artikels ....

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Mei
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017