| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 20/06/2017
[Nieuws]Qualcomm stelt nieuwe chips voor, die slimme ...
[Nieuws]Sony werkt aan 'mini robots' voor Lego bouwst...
[Nieuws]Accenture en Microsoft werken aan een op bloc...
[Site]Privacy Tools: voor wie zich beschermen wil
[Site]SweetSoundTrack: songs in films
[Software]Gaishan.io: voor beginnende muzikanten
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Qualcomm stelt nieuwe chips voor, die slimme luidsprekers mogelijk maken
Het was al "slimme luidsprekers" wat de laatste maanden de klok sloeg: het begon met Amazon en zijn Echo, die de slimme assistent Alexa aan boord had. Daarop volgde Google met zijn Google Home, die dan weer de assistent Google Now een stem gaf. Ook Apple en Microsoft kondigden dergelijke technologieŽn aan. Maar dat zijn allemaal gesloten systemen - de luidspreker en het OS behoren tot dezelfde fabrikant.

Qualcomm kan er echter voor zorgen dat die nieuwe walled garden, die zo gecreŽerd wordt, doorbroken wordt. Het bedrijf heeft namelijk een pakket nieuwe technologieŽn aangekondigd, zogenaamd "smart audio", die zowel een microfoon, luidspreker en spraakherekenning technologie bevatten. OEM's kunnen die gebruiken om hun eigen producten te bouwen, zonder het warm water opnieuw te moeten uitvinden. Bovendien is deze technologie compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, zodat de OEM's deze voice assistenten ook kunnen verwerken in andere audio producten.

Maar wat Qualcomm aankondigde gaat eigenlijk verder dan die slimme luidsprekers. Het is een heel nieuw audio platform. Buiten de high end flash chip voor draadloze luidspekers, is er ook een chip voor bijhorende koptelefoons, de CSRA8100. ER is ook een nieuwe reeks Bluetooth SoCS of System on a Chp, voor producten in de midden en hogere klasse, dus een nieuwe manier van verbinding via Bluetooth. Voor kabelverbinding via USB TypeC-toestellen heeft Qualcomm ook nieuwe SoCs: de WHS9420 en WHS9410.

Kortom: in de nabije toekomst mag je je verwachten aan heel wat verbeteringen bij draadloze audio. Lees meer bij Engadget en Android Authority.

http://www.androidauthority.com/qualcomm-unveils-5-new-audio ...
https://www.engadget.com/2017/06/14/qualcomm-s-new-chips-wil ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Sony werkt aan "mini robots" voor Lego bouwstenen
Via zijn crowdfunding site "First Flight" heeft Sony een project voorgesteld, dat de creativiteit van kinderen bij het spelen met de Lego blokjes zou moeten ontwikkelen. Het gaat om mini-robotjes, oftewel Toio Cubes (blokjes).

Deze blokjes bevatten, zoals je al vermoeden kan, programmeerbare technologie en kunnen gecombineerd worden met andere Lego-onderdelen. Concreet bevatten de Toio Cubes Bluetooth, waardoor zij via het voortbewegingsmechanisme aan de onderkant commando's kunnen uitvoeren en zelfs met andere blokjes kunnen communiceren of samen bevelen van een externe console ontvangen en uitvoeren.

Bij Pressetext vind je een filmpje - het is weliswaar in het Japans, maar de beelden spreken eigenlijk voor zich. Knap - en het zet onze kleintjes weeral aan het programmeren :)

https://www.pressetext.com/news/20170614016
http://first-flight.sony.com/pj/toio
geef uw reactie hier

[Nieuws] Accenture en Microsoft werken aan een op blockchain gebaseerd digitaal ID-netwerk
Wereldwijd zijn er 1,1 miljard mensen die geen officiŽle documenten hebben. Hoe kan je hen een "identiteit" geven, waarmee zij echt "bestaan" - want tegenwoordig besta je nergens, zolang je je niet kan identificeren. Zonder identiteit kan je geen contracten afsluiten, noch voor een job of een woning, kan je geen ondersteuning krijgen voor de opvoeding van je kinderen of voor hun scholing...

De VN heeft daarom in samenspraak met de bedrijven Accenture en Microsoft een digitaal ID netwerk gecreŽerd. het bijzondere is dat het gebaseerd is op de blockchain technologie. Dat is een nieuwe manier om dingen te noteren - een soort grote database, die niet centraal bijgehouden wordt maar op vele verschillende plekken, net zoals P2P netwerken bijvoorbeeld. Het bijzondere is dat elke input die in de database gemaakt wordt, ook verwijst naar de vorige input. Waardoor het eigenlijk onmogelijk is om een van de gegevens in die keten te vervalsen. Het is, met andere woorden, een volledig betrouwbaar systeem, zonder dat ťťn enkel bedrijf of autoriteit, certficaat-verstrekker, garant moet staan voor de integriteit ervan.

Deze week werd een prototype van het netwerk voorsteld in het VN-hoofdkwartier in New York. De bedoeling van het project is om vluchtelingen, die zonder papieren terechtkomen in een opvangland, een identiteit te geven, en te laten bewijzen wie zij zijn. Het nieuwe platform zou ook compatibele zijn met bestaande idntificatiesystemen van commerciŽle en overheidsorganisaties, zodat die ook daar gegevens kunnen opzoeken.

Meer bij Reuters.

http://www.reuters.com/article/us-microsoft-accenture-digita ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Privacy Tools: voor wie zich beschermen wil
We jammeren met zijn allen over de vele inbreuken op onze privacy. Maar doen wij er eigenlijk zelf iets aan? Maken wij met zijn allen gebruik van de alternatieve tools die er bestaan om te surfen, te mailen, te chatten, en die onze privacy niet in het gebruik brengen?

Deze website wil daaraan iets doen. Veel informatie, in simpele woorden verteld, maar het blijft toch nog altijd een brok lectuur om door te nemen. Laat je daar niet door afschrikken: je privacy is je hoogste goed!
[Taal: ENG]

https://privacytoolsio.github.io/privacytools.io/
geef uw reactie hier

[Site] SweetSoundTrack: songs in films
Kondigt ook verschillende nieuwigheden aan

Enkele weken geleden had Microsoft al de pagina met de gewone zoekresultaten van zijn Bing zoekmachine in een nieuw kleedje gestoken. Deze week kregen de resultaten bij het zoeken naar beelden een beurt.

Enerzijds het uiterlijk: voortaan vind je iets meer afbeeldingen op de pagina, en krijg je een grotere vergroting van de thumbnail (miniatuurafbeelding) te zien wanneer je de cursor erover beweegt. Een functie die trouwens vlotter werkt dan bij Google, zo meent TechCrunch (1). Bovendien werd de optie om de resultaten te filteren op grootte, kleur, soort en lay-out naar bovenaan de pagina verschoven. In de recher balk vind je nu ook een (langere) lijst met verwante zoekopdrachten, en trending zoekopdrachten, die dus populair zijn bij de zoekmachine.

Ook de Bing Maps kreeg een update. Maar liefst 165 TB aan satellietbeelden werd toegevoegd aan Bing Maps, maar ook ortho-beelden. Enkele prachtige voorbeelden vnd je meteen op het Bing-Blog (2). OM zelf te ontdekken!

Tussen haakjes: verleden week werd de Computer Society Conference on Computer Vision and Patter Recognition gehouden. Daarop hebben de ingenieurs van Microsoft onthuld waaraan zij bezig zijn - iets wat je ook op het zoek blog van Bing terugvinden kan. (3). Een redelijk technische uitleg, waaruit je vooral mag onthouden dat Microsoft echt wel zijn best en op technologisch vlak niet stil zit.
In films worden songs gebruikt. Soms valt je dat niet eens op. SOms zijn die songs juist heel belangrijk voor het succes van de film, voor de reden waarom de film in jouw geheugen blijft hangen. Maar hoe heet die song nog weer? Deze website wil je helpen om die songs terug te vinden, door alle mogelijke informatie te verschaffen over soundtracks.
[Taal: ENG]

http://sweetsoundtrack.com/
geef uw reactie hier

[Software] Gaishan.io: voor beginnende muzikanten
Deze app is bedoeld voor wie zich wil bekwamen in het bespelen van een instrument. Want daarvoor moet je oefenen, oefenen en nog eens veel oefenene. Toonladders, vingeroefeningen, enz. Dit progje helpt je om die vervelende maar noodzakelijke oefeningen bij te houden: hij herinnert je eraan wanneer je die moet doen, en stelt een timer in om de tijd bij te houden die je aan de oefeningen zou moeten besteden.
https://gaishan.io/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017