| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 20/06/2017
[Nieuws]Qualcomm stelt nieuwe chips voor, die slimme ...
[Nieuws]Sony werkt aan 'mini robots' voor Lego bouwst...
[Nieuws]Accenture en Microsoft werken aan een op bloc...
[Site]Privacy Tools: voor wie zich beschermen wil
[Site]SweetSoundTrack: songs in films
[Software]Gaishan.io: voor beginnende muzikanten
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Qualcomm stelt nieuwe chips voor, die slimme luidsprekers mogelijk maken
Het was al "slimme luidsprekers" wat de laatste maanden de klok sloeg: het begon met Amazon en zijn Echo, die de slimme assistent Alexa aan boord had. Daarop volgde Google met zijn Google Home, die dan weer de assistent Google Now een stem gaf. Ook Apple en Microsoft kondigden dergelijke technologieŽn aan. Maar dat zijn allemaal gesloten systemen - de luidspreker en het OS behoren tot dezelfde fabrikant.

Qualcomm kan er echter voor zorgen dat die nieuwe walled garden, die zo gecreŽerd wordt, doorbroken wordt. Het bedrijf heeft namelijk een pakket nieuwe technologieŽn aangekondigd, zogenaamd "smart audio", die zowel een microfoon, luidspreker en spraakherekenning technologie bevatten. OEM's kunnen die gebruiken om hun eigen producten te bouwen, zonder het warm water opnieuw te moeten uitvinden. Bovendien is deze technologie compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, zodat de OEM's deze voice assistenten ook kunnen verwerken in andere audio producten.

Maar wat Qualcomm aankondigde gaat eigenlijk verder dan die slimme luidsprekers. Het is een heel nieuw audio platform. Buiten de high end flash chip voor draadloze luidspekers, is er ook een chip voor bijhorende koptelefoons, de CSRA8100. ER is ook een nieuwe reeks Bluetooth SoCS of System on a Chp, voor producten in de midden en hogere klasse, dus een nieuwe manier van verbinding via Bluetooth. Voor kabelverbinding via USB TypeC-toestellen heeft Qualcomm ook nieuwe SoCs: de WHS9420 en WHS9410.

Kortom: in de nabije toekomst mag je je verwachten aan heel wat verbeteringen bij draadloze audio. Lees meer bij Engadget en Android Authority.

http://www.androidauthority.com/qualcomm-unveils-5-new-audio ...
https://www.engadget.com/2017/06/14/qualcomm-s-new-chips-wil ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Sony werkt aan "mini robots" voor Lego bouwstenen
Via zijn crowdfunding site "First Flight" heeft Sony een project voorgesteld, dat de creativiteit van kinderen bij het spelen met de Lego blokjes zou moeten ontwikkelen. Het gaat om mini-robotjes, oftewel Toio Cubes (blokjes).

Deze blokjes bevatten, zoals je al vermoeden kan, programmeerbare technologie en kunnen gecombineerd worden met andere Lego-onderdelen. Concreet bevatten de Toio Cubes Bluetooth, waardoor zij via het voortbewegingsmechanisme aan de onderkant commando's kunnen uitvoeren en zelfs met andere blokjes kunnen communiceren of samen bevelen van een externe console ontvangen en uitvoeren.

Bij Pressetext vind je een filmpje - het is weliswaar in het Japans, maar de beelden spreken eigenlijk voor zich. Knap - en het zet onze kleintjes weeral aan het programmeren :)

https://www.pressetext.com/news/20170614016
http://first-flight.sony.com/pj/toio
geef uw reactie hier

[Nieuws] Accenture en Microsoft werken aan een op blockchain gebaseerd digitaal ID-netwerk
Wereldwijd zijn er 1,1 miljard mensen die geen officiŽle documenten hebben. Hoe kan je hen een "identiteit" geven, waarmee zij echt "bestaan" - want tegenwoordig besta je nergens, zolang je je niet kan identificeren. Zonder identiteit kan je geen contracten afsluiten, noch voor een job of een woning, kan je geen ondersteuning krijgen voor de opvoeding van je kinderen of voor hun scholing...

De VN heeft daarom in samenspraak met de bedrijven Accenture en Microsoft een digitaal ID netwerk gecreŽerd. het bijzondere is dat het gebaseerd is op de blockchain technologie. Dat is een nieuwe manier om dingen te noteren - een soort grote database, die niet centraal bijgehouden wordt maar op vele verschillende plekken, net zoals P2P netwerken bijvoorbeeld. Het bijzondere is dat elke input die in de database gemaakt wordt, ook verwijst naar de vorige input. Waardoor het eigenlijk onmogelijk is om een van de gegevens in die keten te vervalsen. Het is, met andere woorden, een volledig betrouwbaar systeem, zonder dat ťťn enkel bedrijf of autoriteit, certficaat-verstrekker, garant moet staan voor de integriteit ervan.

Deze week werd een prototype van het netwerk voorsteld in het VN-hoofdkwartier in New York. De bedoeling van het project is om vluchtelingen, die zonder papieren terechtkomen in een opvangland, een identiteit te geven, en te laten bewijzen wie zij zijn. Het nieuwe platform zou ook compatibele zijn met bestaande idntificatiesystemen van commerciŽle en overheidsorganisaties, zodat die ook daar gegevens kunnen opzoeken.

Meer bij Reuters.

http://www.reuters.com/article/us-microsoft-accenture-digita ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Privacy Tools: voor wie zich beschermen wil
We jammeren met zijn allen over de vele inbreuken op onze privacy. Maar doen wij er eigenlijk zelf iets aan? Maken wij met zijn allen gebruik van de alternatieve tools die er bestaan om te surfen, te mailen, te chatten, en die onze privacy niet in het gebruik brengen?

Deze website wil daaraan iets doen. Veel informatie, in simpele woorden verteld, maar het blijft toch nog altijd een brok lectuur om door te nemen. Laat je daar niet door afschrikken: je privacy is je hoogste goed!
[Taal: ENG]

https://privacytoolsio.github.io/privacytools.io/
geef uw reactie hier

[Site] SweetSoundTrack: songs in films
Kondigt ook verschillende nieuwigheden aan

Enkele weken geleden had Microsoft al de pagina met de gewone zoekresultaten van zijn Bing zoekmachine in een nieuw kleedje gestoken. Deze week kregen de resultaten bij het zoeken naar beelden een beurt.

Enerzijds het uiterlijk: voortaan vind je iets meer afbeeldingen op de pagina, en krijg je een grotere vergroting van de thumbnail (miniatuurafbeelding) te zien wanneer je de cursor erover beweegt. Een functie die trouwens vlotter werkt dan bij Google, zo meent TechCrunch (1). Bovendien werd de optie om de resultaten te filteren op grootte, kleur, soort en lay-out naar bovenaan de pagina verschoven. In de recher balk vind je nu ook een (langere) lijst met verwante zoekopdrachten, en trending zoekopdrachten, die dus populair zijn bij de zoekmachine.

Ook de Bing Maps kreeg een update. Maar liefst 165 TB aan satellietbeelden werd toegevoegd aan Bing Maps, maar ook ortho-beelden. Enkele prachtige voorbeelden vnd je meteen op het Bing-Blog (2). OM zelf te ontdekken!

Tussen haakjes: verleden week werd de Computer Society Conference on Computer Vision and Patter Recognition gehouden. Daarop hebben de ingenieurs van Microsoft onthuld waaraan zij bezig zijn - iets wat je ook op het zoek blog van Bing terugvinden kan. (3). Een redelijk technische uitleg, waaruit je vooral mag onthouden dat Microsoft echt wel zijn best en op technologisch vlak niet stil zit.
In films worden songs gebruikt. Soms valt je dat niet eens op. SOms zijn die songs juist heel belangrijk voor het succes van de film, voor de reden waarom de film in jouw geheugen blijft hangen. Maar hoe heet die song nog weer? Deze website wil je helpen om die songs terug te vinden, door alle mogelijke informatie te verschaffen over soundtracks.
[Taal: ENG]

http://sweetsoundtrack.com/
geef uw reactie hier

[Software] Gaishan.io: voor beginnende muzikanten
Deze app is bedoeld voor wie zich wil bekwamen in het bespelen van een instrument. Want daarvoor moet je oefenen, oefenen en nog eens veel oefenene. Toonladders, vingeroefeningen, enz. Dit progje helpt je om die vervelende maar noodzakelijke oefeningen bij te houden: hij herinnert je eraan wanneer je die moet doen, en stelt een timer in om de tijd bij te houden die je aan de oefeningen zou moeten besteden.
https://gaishan.io/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Gemengd nieuws van Google: geen Instant meer,... 27/07
Google brengt zijn versie uit van Facebook's ... 27/07
'Facebook boosting', de nieuwe vorm van adver... 27/07
Neen, Paint is niet dood en begraven!... 26/07
Wie er wel mee stopt, is Adobe Flash...... 26/07
iRobot wil door Roomba gemaakte grondplan van... 26/07
Microsoft: HoloLens herkent spraak en beelden... 25/07
Microsoft: Paint moet baan ruimen voor Paint ... 25/07
Inrichting van restaurant niet meer afgestemd... 25/07
Microsoft: Office 365 doet het prima!... 24/07
Meer artikels ....
Hardware
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd... 26/06
HP brengt een PC-in-een-rugzak uit... 08/06
Swapbots, de nieuwste rage?... 06/06
Nieuwe processoren van Intel en ARM... 31/05
Microsoft brengt nieuwe Surface Pro uit... 24/05
HTC U11: een toestel dat je kan knijpen!... 18/05
Microsoft Build conferentie: een overzicht... 12/05
Meer artikels ....
Oor
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Podcast: Geert Mak... 05/04
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: NPData... 27/07
Hier spreekt men Nederlands: De Getuigen... 27/07
Hier spreekt men Nederlands: MeFirst... 27/07
Decora Studio: online tool voor het inrichten... 26/07
Zingcam: sociaal netwerk... 26/07
Headline Analyzer... 25/07
Read2me... 25/07
CCC extensie voor Chrome... 25/07
De oude doos: Warshooter... 24/07
De oude doos: Open software van toen... 24/07
Meer artikels ....
Tip
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 3... 26/07
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 2... 25/07
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 1... 24/07
Tips voor de beginnende fotograaf... 19/07
Tips voor fotografen, van Steve McCurry... 14/07
De verborgen schatten van Google: Google Book... 06/07
De verborgen schatten van Google: Sky... 05/07
Tip: een timer in Google... 04/07
De verborgen schatten van Google: Google Keep... 03/07
Tip: tools om je Wifi te verbeteren... 30/06
Meer artikels ....
Software
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 4... 27/07
Google Trusted Contacts... 26/07
Cairn: offline reizen en toch in contact blij... 25/07
Tenreads: de belangrijkste berichten... 25/07
Photo Collage Design Studio... 24/07
Quiet for Gmail... 24/07
Spotify voor Windows... 20/07
Dictate: plug-in voor Office... 19/07
LinkedIn app voor Windows 10... 18/07
Readerware: een cataloog aanmaken... 17/07
Meer artikels ....

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Mei
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017