| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 20/06/2017
[Nieuws]Qualcomm stelt nieuwe chips voor, die slimme ...
[Nieuws]Sony werkt aan 'mini robots' voor Lego bouwst...
[Nieuws]Accenture en Microsoft werken aan een op bloc...
[Site]Privacy Tools: voor wie zich beschermen wil
[Site]SweetSoundTrack: songs in films
[Software]Gaishan.io: voor beginnende muzikanten
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Qualcomm stelt nieuwe chips voor, die slimme luidsprekers mogelijk maken
Het was al "slimme luidsprekers" wat de laatste maanden de klok sloeg: het begon met Amazon en zijn Echo, die de slimme assistent Alexa aan boord had. Daarop volgde Google met zijn Google Home, die dan weer de assistent Google Now een stem gaf. Ook Apple en Microsoft kondigden dergelijke technologieŽn aan. Maar dat zijn allemaal gesloten systemen - de luidspreker en het OS behoren tot dezelfde fabrikant.

Qualcomm kan er echter voor zorgen dat die nieuwe walled garden, die zo gecreŽerd wordt, doorbroken wordt. Het bedrijf heeft namelijk een pakket nieuwe technologieŽn aangekondigd, zogenaamd "smart audio", die zowel een microfoon, luidspreker en spraakherekenning technologie bevatten. OEM's kunnen die gebruiken om hun eigen producten te bouwen, zonder het warm water opnieuw te moeten uitvinden. Bovendien is deze technologie compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, zodat de OEM's deze voice assistenten ook kunnen verwerken in andere audio producten.

Maar wat Qualcomm aankondigde gaat eigenlijk verder dan die slimme luidsprekers. Het is een heel nieuw audio platform. Buiten de high end flash chip voor draadloze luidspekers, is er ook een chip voor bijhorende koptelefoons, de CSRA8100. ER is ook een nieuwe reeks Bluetooth SoCS of System on a Chp, voor producten in de midden en hogere klasse, dus een nieuwe manier van verbinding via Bluetooth. Voor kabelverbinding via USB TypeC-toestellen heeft Qualcomm ook nieuwe SoCs: de WHS9420 en WHS9410.

Kortom: in de nabije toekomst mag je je verwachten aan heel wat verbeteringen bij draadloze audio. Lees meer bij Engadget en Android Authority.

http://www.androidauthority.com/qualcomm-unveils-5-new-audio ...
https://www.engadget.com/2017/06/14/qualcomm-s-new-chips-wil ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Sony werkt aan "mini robots" voor Lego bouwstenen
Via zijn crowdfunding site "First Flight" heeft Sony een project voorgesteld, dat de creativiteit van kinderen bij het spelen met de Lego blokjes zou moeten ontwikkelen. Het gaat om mini-robotjes, oftewel Toio Cubes (blokjes).

Deze blokjes bevatten, zoals je al vermoeden kan, programmeerbare technologie en kunnen gecombineerd worden met andere Lego-onderdelen. Concreet bevatten de Toio Cubes Bluetooth, waardoor zij via het voortbewegingsmechanisme aan de onderkant commando's kunnen uitvoeren en zelfs met andere blokjes kunnen communiceren of samen bevelen van een externe console ontvangen en uitvoeren.

Bij Pressetext vind je een filmpje - het is weliswaar in het Japans, maar de beelden spreken eigenlijk voor zich. Knap - en het zet onze kleintjes weeral aan het programmeren :)

https://www.pressetext.com/news/20170614016
http://first-flight.sony.com/pj/toio
geef uw reactie hier

[Nieuws] Accenture en Microsoft werken aan een op blockchain gebaseerd digitaal ID-netwerk
Wereldwijd zijn er 1,1 miljard mensen die geen officiŽle documenten hebben. Hoe kan je hen een "identiteit" geven, waarmee zij echt "bestaan" - want tegenwoordig besta je nergens, zolang je je niet kan identificeren. Zonder identiteit kan je geen contracten afsluiten, noch voor een job of een woning, kan je geen ondersteuning krijgen voor de opvoeding van je kinderen of voor hun scholing...

De VN heeft daarom in samenspraak met de bedrijven Accenture en Microsoft een digitaal ID netwerk gecreŽerd. het bijzondere is dat het gebaseerd is op de blockchain technologie. Dat is een nieuwe manier om dingen te noteren - een soort grote database, die niet centraal bijgehouden wordt maar op vele verschillende plekken, net zoals P2P netwerken bijvoorbeeld. Het bijzondere is dat elke input die in de database gemaakt wordt, ook verwijst naar de vorige input. Waardoor het eigenlijk onmogelijk is om een van de gegevens in die keten te vervalsen. Het is, met andere woorden, een volledig betrouwbaar systeem, zonder dat ťťn enkel bedrijf of autoriteit, certficaat-verstrekker, garant moet staan voor de integriteit ervan.

Deze week werd een prototype van het netwerk voorsteld in het VN-hoofdkwartier in New York. De bedoeling van het project is om vluchtelingen, die zonder papieren terechtkomen in een opvangland, een identiteit te geven, en te laten bewijzen wie zij zijn. Het nieuwe platform zou ook compatibele zijn met bestaande idntificatiesystemen van commerciŽle en overheidsorganisaties, zodat die ook daar gegevens kunnen opzoeken.

Meer bij Reuters.

http://www.reuters.com/article/us-microsoft-accenture-digita ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Privacy Tools: voor wie zich beschermen wil
We jammeren met zijn allen over de vele inbreuken op onze privacy. Maar doen wij er eigenlijk zelf iets aan? Maken wij met zijn allen gebruik van de alternatieve tools die er bestaan om te surfen, te mailen, te chatten, en die onze privacy niet in het gebruik brengen?

Deze website wil daaraan iets doen. Veel informatie, in simpele woorden verteld, maar het blijft toch nog altijd een brok lectuur om door te nemen. Laat je daar niet door afschrikken: je privacy is je hoogste goed!
[Taal: ENG]

https://privacytoolsio.github.io/privacytools.io/
geef uw reactie hier

[Site] SweetSoundTrack: songs in films
Kondigt ook verschillende nieuwigheden aan

Enkele weken geleden had Microsoft al de pagina met de gewone zoekresultaten van zijn Bing zoekmachine in een nieuw kleedje gestoken. Deze week kregen de resultaten bij het zoeken naar beelden een beurt.

Enerzijds het uiterlijk: voortaan vind je iets meer afbeeldingen op de pagina, en krijg je een grotere vergroting van de thumbnail (miniatuurafbeelding) te zien wanneer je de cursor erover beweegt. Een functie die trouwens vlotter werkt dan bij Google, zo meent TechCrunch (1). Bovendien werd de optie om de resultaten te filteren op grootte, kleur, soort en lay-out naar bovenaan de pagina verschoven. In de recher balk vind je nu ook een (langere) lijst met verwante zoekopdrachten, en trending zoekopdrachten, die dus populair zijn bij de zoekmachine.

Ook de Bing Maps kreeg een update. Maar liefst 165 TB aan satellietbeelden werd toegevoegd aan Bing Maps, maar ook ortho-beelden. Enkele prachtige voorbeelden vnd je meteen op het Bing-Blog (2). OM zelf te ontdekken!

Tussen haakjes: verleden week werd de Computer Society Conference on Computer Vision and Patter Recognition gehouden. Daarop hebben de ingenieurs van Microsoft onthuld waaraan zij bezig zijn - iets wat je ook op het zoek blog van Bing terugvinden kan. (3). Een redelijk technische uitleg, waaruit je vooral mag onthouden dat Microsoft echt wel zijn best en op technologisch vlak niet stil zit.
In films worden songs gebruikt. Soms valt je dat niet eens op. SOms zijn die songs juist heel belangrijk voor het succes van de film, voor de reden waarom de film in jouw geheugen blijft hangen. Maar hoe heet die song nog weer? Deze website wil je helpen om die songs terug te vinden, door alle mogelijke informatie te verschaffen over soundtracks.
[Taal: ENG]

http://sweetsoundtrack.com/
geef uw reactie hier

[Software] Gaishan.io: voor beginnende muzikanten
Deze app is bedoeld voor wie zich wil bekwamen in het bespelen van een instrument. Want daarvoor moet je oefenen, oefenen en nog eens veel oefenene. Toonladders, vingeroefeningen, enz. Dit progje helpt je om die vervelende maar noodzakelijke oefeningen bij te houden: hij herinnert je eraan wanneer je die moet doen, en stelt een timer in om de tijd bij te houden die je aan de oefeningen zou moeten besteden.
https://gaishan.io/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
iOS 11: een review, en een waarschuwing... 21/09
Nieuw bij Twitter: Populair... 21/09
Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook ... 20/09
EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren va... 20/09
Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefo... 20/09
Ooops... CCleaner besmet 2,27 miljoen gebruik... 19/09
Ook Bing, de Microsoft zoekmachine, gaat fact... 19/09
Opgelet met je Android back-up!... 19/09
Face ID: toch nog veel vragen... 18/09
Wie wil in 's hemelsnaam een iPhone 8?... 18/09
Meer artikels ....
Hardware
Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel ... 21/09
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
MIT bedenkt nieuwe manier om via AI beter te ... 18/08
Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstati... 14/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes... 21/09
Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park H... 21/09
Nuzzel: nieuws ontdekken... 21/09
Ukelele spelen... 20/09
Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan... 20/09
Session Manager (Chrome extensie)... 20/09
Dead Domains... 19/09
ETHnews: Ethereum... 19/09
Windy: hoe waait de wind?... 18/09
Spotcrowd: camera's bekijken... 18/09
Meer artikels ....
Tip
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Verborgen iOS instelling laat je ruimte winne... 04/09
Een backup van je online accounts: Gmail... 25/08
Meer artikels ....
Software
Neon Chrome: game voor Android... 21/09
J. River Media Center... 20/09
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Firefox Focus: Firefox op je Android, maar da... 12/09
Chwazi Finger Chooser: virtuele dobbelsteen... 11/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017