| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 19/06/2017
[Nieuws]Amazon koopt supermarktketen Whole Foods. Moe...
[Nieuws]Problemen op Facebook: geweld erger dan gedac...
[Nieuws]Gebruikers kijken blijkbaar niet om zich heen...
[Oor]Podcast: Science VS
[Site]Hoe gaan musea om met nieuwe technologieŽn?
[Site]Speed Dial 2: vervanger voor je tabs
[Site]CarrťCouture: Belgische startup
[Tip]Tip: Firefox gebruikt veel geheugen
[Software]Kiwi voor Gmail
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Amazon koopt supermarktketen Whole Foods. Moeten Delhaize en co gaan beven?
In de VS is Amazon sterk. Heel sterk. Van boeken en platen, van video's en tech apparatuur tot huishoudtoestellen, scheermesjes en wc-papier: de Amerikanen kopen het bij Amazon. Alleen hun voedsel kopen ze nog zelf - de paar home-delivery bedrijven die je de ingrediŽnten voor het weekmenu thuis bezorgen te na gelaten. Voeding, maar dan vooral vers fruit, groenten, vlees, is iets dat je nog altijd zelf wil kiezen, zo menen de Amerikanen.

Amazon heeft daar nu een oplossing voor bedacht: het heeft eventjes een hele supermarktketen opgekocht, namelijk Whole Foods Market. 13,7 miljard dollar heeft het bedrijf van Jef Bezos ervoor neergeteld, een niet onaardige som. Een aankoop die volgens verschillende waarnemers perfect binnen de Amazon-strategie past. Het doelpubliek van Whole Foods Market is namelijk die gegoede burger, die iets meer geld over heeft voor kwalitatieve producten.

Mooi voor Amazon, zal je zeggen. Maar heeft dit enig effect op ons eigen landje? Waarschijnlijk niet. Tot nu toe was Amazon nog niet echt groot in dit land - af en toe zal iemand wel een boek of cd kopen, maar de meeste pakjes komen nog altijd van Coolblue, Zalando of Bol.com. En die zien wij nog niet meteen een supermarktketen kopen..

Bovendien zijn de supermarktketens in ons land zelf al een hele tijd geleden op de e-commerce overgeschakeld: je kan al jarenlang dingen bestellen bij Delhaize, Colruyt en Co en dan in de winkel afhalen - en ja, zelfs laten brengen. Een groot succes is die afhaal- of leverdienst niet te noemen, althans bij de gewone burger. Bedrijven echter maken er graag gebruik van om bijvoorbeeld water, koffie en andere kantoorbehoeften aan huis te laten brengen.

Wat dit ons leert? Dat er toch een groot verschil bestaat tussen de VS en Europa, en dat dit verschil enkel nog vergroot. De Amazon Echo bijvoorbeeld is gemeengoed geworden in de VS, terwijl hier in Europa je nog niet veel kan uitrichten met het toestel. Apple lijkt in de VS de standaard te gaan worden voor het bijhouden van je medische gegevens, als je de laatste berichten mag geloven, terwijl Europa grote schroom heeft om dergelijke gevoelige informatie aan commerciŽle bedrijven toe te vertrouwen.

Meer over Amazon en Whole Foods Market bij Bloomberg, Techcrunch en Amazon zelf.

http://techcrunch.com/2017/06/17/in-wake-of-amazonwhole-food ...
http://www.bloomberg.com/news/articles/2017-06-16/bezos-s-gr ...
http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=176060&p=irol-ne ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Problemen op Facebook: geweld erger dan gedacht, Facebook wil jouw medewerking, maar medewerkers werden voor de leeuwen gegooid...
Drie berichten over Facebook. Om te beginnen: volgens Buzzfeed is het geweld dat via Facebook Live getoond wordt, erger dan eerst gedacht. Er zijn recent enkele incidenten in de pers gekomen van moorden en zelfdodingen die live uitgezonden werden. Facebook probeert uit alle macht dat tegen te gaan, want het wil informatief ťn gebruiksvriendelijk zijn.

Maar dat blijkt niet zo simpel. Volgens een nieuwsanalyse van BuzzFeed, zou het probleem met die live uitzendingen groter zijn dan gedacht. Sinds de live feed van start ging in december 2015 werden er 45 gevallen van geweld via de feed uitgezonden, van schietincidenten tot verkrachting, moord, zelfdoding en zelfs kindermisbruik.

En dat is echt niet goed. Niet alleen voor Facebook, dat zo de sfeer van "gezellig samen" niet meer kan waarmaken, maar ook voor de IRL maatschappij. Het uitzenden van gewelddadige misdrijven via Facebook Live zou misdadigers wel eens kunnen aansporen om het medium te gebruiken om faam te verwerven. Hierover meer bij Buzzfeed (1).

Facebook doet echt zijn best om dit risico in te dammen. En het besteedt ook heel wat PR om te tonen dat het sociale netwerk echt inspanningen doet om geweld, haatspraak en andere ongewenste content op Facebook te weren. Het heeft daarom een lijst gepublicerd met zeven moeilijke vragen waarmee het worstelt, en waarvoor het de medewerking vraag van het publiek om te weten te komen wat zij vinden dat toegelaten moet zijn op het Facebook, en wat niet. Of over wat er gebeuren moet met de account van een gebruiker, wanneer de overleden is. Gebruikers kunnen antwoord geven via https://newsroom.fb.com/news/2017/06/hard-questions/ (2)

Maar nog terwijl Facebook zo ijverig aan zijn blazoen aan het poetsen was, kwam eer een nieuw bericht dat een streep trok door al die goede voornemens. Het bleek namelijk dat Facebook door een foutje in de beveiligingsinstellingen per vergissing de identiteit van mensen die bepaalde groepen moesten modereren, bekend maakten aan vermoedelijke terroristen!

Het gaat om meer dan 1.000 medewerkers in 22 departementen bij Facebook, die met behulp van de moderatie software van het bedrijf ongewenste content van het platform moesten verwijderen. Dus seksueel materiaal, haatspraak, maar ook terroristische propaganda. Een bug zorgde er echter voor dat de persoonlijke profielen van die moderators getoond werden in een melding bij de bewuste Facebook groepen, wanneer hun beheerder verwijderd werd wegens inbreuk op de gebruiksvoorwaarden.

40 van deze medewerkers hielden terroristische groepen in het oog. Facebook heeft na het vaststellen van de bug enkele van hen gecontacteerd, omdat zij mogelijk doelwit zouden kunnen worden van de terroristen. Eťn van hen is ondertussen ondergedoken. Dat verhaal lees je bij The Guardian. (3)

De moraal van het verhaal: Facebook doet zijn best, maar het moet optornen tegen een ware lawine aan ongewenste berichten. Artificial Intelligence zal de uitkomst moeten brengen, want menselijke editors kan het blijkbaar niet/onvoldoende beschermen. Maar willen we dat wel, dat AI ons sociale leven gaat managen?

https://www.buzzfeed.com/alexkantrowitz/heres-how-bad-facebo ...
https://techcrunch.com/2017/06/15/facebook-censorship-terror ...
https://www.theguardian.com/technology/2017/jun/16/facebook- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Gebruikers kijken blijkbaar niet om zich heen bij VR?
YouTube heeft een heatmap uitgebracht, die het VR content makers duidelijker moet maken wat de plekken zijn waarop de ogen, letterlijk en figuurlijk, van de kijkers gericht zijn. Het resultaat is onthutsend: 75% van de kijkers kijken gewoon voor zich uit. Je kan je afvragen waarom je dan de moeite zou doen om Łberhaupt nog VR te maken, met een volledige surround omgeving.

Google probeert al langer de makers van VR aan zich te binden, door allerlei tools uit te brengen. Google wil nu eenmaal de VR wereld domineren, maar dan wel waarbij het youTube platform een springplank moet zijn naar andere content.

Zo heeft Google al gedeelde viewing rooms uitgebracht op YouTube, en een live voice chat. Het heeft strategieŽn bedacht om de bitrates van streaming video laag te houden, en toch hoge kwaliteit te brengen. Deze nieuwe aankondiging, de heatmap, zal beschikbaar zijn voor elke 360 graden video die meer dan 1.000 view heeft. Meer bij Engadget.

https://www.engadget.com/2017/06/16/youtube-heatmaps-show-wh ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Podcast: Science VS
Deze podcast neemt allerlei hypes, trends en mythes onder de loep, op verschillende domeinen. Dit seizoen gaat het over organisch voedsel, maar ook over wapenbezit, en meer. De laatste aflevering bijvoorbeeld ging over kunstmatige zoetstoffen.
[Taal: ENG]

https://gimletmedia.com/science-vs/
geef uw reactie hier

[Site] Hoe gaan musea om met nieuwe technologieŽn?
Musea draaien per definitie rond wat achter ons ligt, niet om de toekomst. Hoe combineren zij de technologieŽn van de toekomst met dat gegeven? In dit interessante artikel bij The Verge vind je heel wat links die je laten kennismaken met VR-belevenissen van de collecties in verschillende musea. En dat vanuit je luie zetel!
[Taal: ENG]

https://www.theverge.com/2017/5/6/15563922/museums-vr-ar-app ...
geef uw reactie hier

[Site] Speed Dial 2: vervanger voor je tabs
Deze extensie voor je Chrome browser zet al jouw favoriete pagina's op het scherm dat je te zien krijgt wanneer je op "New tab" klikt. Je ziet er jouw meest bezochte websites, je bookmarks, en je surfgeschiedenis.
[Taal: ENG]

https://chrome.google.com/webstore/category/extensions?hl=en
geef uw reactie hier

[Site] CarrťCouture: Belgische startup
Deze website wil verschillende haute couture modeshops online samenbrengen. Het is een project van broer en zus Jeroen en Nathalie Pompen, die er meer dan twee jaar aan gewerkt hebben. Geen webshop, zo zeggen de makers van de site, wel een stijladviseur, een modedienstverlener, een facilitator. Het is dan ook voornamelijk de bedoeling om de collecties te tonen die je vindt bij onafhankelijke modeboeties.
[Taal: ENG/NL]

https://www.retaildetail.be/nl/news/mode/belgische-startup-b ...
https://www.carrecouture.com/en
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: Firefox gebruikt veel geheugen
Is het bij jou ook het geval: je bent aan het surfen, hebt verschillende tabblaadjes open staan, en plots bemerk je dat je klavier niet meer reageert, de dingen die je aanklikt met muis of touchpad niet meer reageren? En wanneer je dan Taakbeheer opent, bemerkt dat je Firefox browser enorm veel geheugen verbruikt - zelsfs niet ťťn, maar twee gigabyt en meer?
Dat kan verschillende oorzaken hebben. Volgens sommige bronnen kan het te maken hebben met de audio op je computer, volgens anderen zou het kunnen liggen aan de add-ons die je geactiveerd hebt in je Firefox. Over dat eerste kunnen wij je geen uitsluitsel geven. Dat tweede kan je zelf uittesten, door je Firefox te herstarten zonder de add-ons, dus in safe modus.
Dat is heel simpel: klik op het menu rechts boven (de drie balkjes), en vervolgens op het vraagteken onderaan de opties. Daar kies je dan de optie Herstarten in Safe Modus. Lost dat het probleem niet op, ga dan naar het vraagteken, maar kies daar dan de optie Probleemoplossingsinformatie.
Bij Reddit vind je deze thread over het probleem.

https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/6f2pgd/firefox ...
https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/6f2pgd/firefox ...
geef uw reactie hier

[Software] Kiwi voor Gmail
Deze app bestond al langer, maar nu is er een versie voor Windows. Kiwi is eigenlijk een app die een andere user interface biedt voor Gmail. Miljoenen mensen maken elke dag gebruik van de gratis Gmail van Google, maar velen vervloeken de toch wat hoekige interface. Deze app lost het probleem op dat je je Gmail mail enkel kan bekijken in je browser, en dat het maar ťťn van de vele tabblaadjes is die je hebt open staan - en je dus je mail voortdurend kwijt bent.
Een uitgebreide bespreking bij ZDNet. Voor de app moet je betalen, maar je kan hem wel 30 dagen lang gratis uittesten.

http://kiwiforgmail.com/order.php
http://www.zdnet.com/article/kiwi-for-gmail-lets-windows-use ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017