| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 15/06/2017
[Nieuws]Microsoft gaat dan toch patches uitbrengen vo...
[Nieuws]Mozilla brengt Firefox 54 uit
[Nieuws]Kan technologie de commentaren op nieuwsberic...
[Site]Hier spreekt men ... Frans
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Be Alert
[Site]Giftige planten voor honden
[Software]Gentse Feesten app
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Microsoft gaat dan toch patches uitbrengen voor oudere Windows systemen
Een van de redenen waarom de ransomware WannaCry zich zo massaal heeft kunnen verspreiden, is het feit dat vele bedrijven en organisaties nog altijd gebruik maken van oudere versies van het Windows besturingssysteem - zoals bijvoorbeeld Windows XP. Nochtans brengt Microsoft al een hele tijd geen patches meer uit om beveiligingslekken die recent ontdekt werden, te verhelpen. Enkel wie daarvoor extra betaalt, krijgt die updates nog.

Je vraagt je natuurlijk af waarom die bedrijven toch blijven werken met een besturingssysteem, waarvan zij moeten weten dat het niet langer veilig is. Wellicht wegen zij het risico op een hack af, tegenover de investering om hun machinepark te moeten updaten. Vaak gebruiken zij immers eigen software die wellicht problemen kan geven wanneer die op een nieuwere versie van Windows draaien moet.

Nu heeft Microsoft dus beslist dat het alsnog de updates zal uitbrengen die door hackers misbruikt werden om de Wannacry te verspreiden. Bedrijven doen er dan ook best aan om die updates zo spoedig mogelijk te installeren.

Bij deze hele hetze willen we toch nog maar eens herhalen dat deze exploit gebruik maakt van een van de hacking tools uit de gereedschappenkist van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Hackers slaagden erin die toolbox te stelen, en sindsdien is de NSA de controle kwijt over deze tools. Hackers vinden het daarentegen heel leuk om die tools te gebruiken.

En dan moeten wij verwijzen naar ons artikel van gisteren, over Stuxnet, en zijn opvolger, die industriŽle systemen volledig lam kunnen leggen. Wat als die aan de controle van NSA en consoorten ontsnappen?

http://www.zdnet.com/article/microsoft-reverses-course-patch ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Mozilla brengt Firefox 54 uit
Er was een tijd dat Firefox de wereld stormenderhand veroverde. Als snel en vooral: open source alternatief voor de browser van Microsoft, toen nog Bing geheten, slaagde Firefox erin een groot marktaandeel te veroveren. Tijden veranderen, en ondertussen is het landschap veranderd. Google heeft zijn eigen browser, Chrome, uitgebracht. De nieuwe browser van Microsoft, Edge, heeft duidelijk heel wat verbeteringen. En ook Safari, de standaard browser op Apple-toestellen, heeft een belangrijk marktaandeel. Allemaal ten koste van Firefox...

Met de nieuwe versie die nu uitgebracht werd, hoopt Mozilla het tij te kunnen keren. Deze versie, Electrolysis geheten, splitst verschillende computing taken in verschillende processen die elk apart geheugen verbruiken, compartimenten, wat de kans op problemen of crashes zou moeten verminderen. Websites worden als het ware van elkaar afgeschermd.

Maar Firefox gaat daarbij niet zo ver als zijn collega-browsers, die elke website zijn eigen proces geven. Firefox wijst elke website toe aan ťťn van vier processen, zoals kamergenoten die een appartement delen. Zo wordt op geheugen bespaard.

Meer bij CNet.

https://www.cnet.com/news/firefox-speed-boost-maybe-try-mozi ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Kan technologie de commentaren op nieuwsberichten voldoende wieden?
Steeds meer websites hebben de mogelijkheid om commentaar te geven op artikels afgeschaft. Er werd vaak zoveel bagger gepost, zoveel beledigende of ongewenste content, dat het teveel mankracht vergde om alles in het oog te houden en de beledigende postings te verwijderen. Met natuurlijk tot gevolg dat de enkele websites waar je nog altijd commentaar lezen kan, bedolven worden onder de commentaren van mensen die nergens anders terecht kunnen en toch hun zegje willen doen.

Maar de kans bestaat dat deze trend omgebogen kan worden. En wel dankzij machine learning. In de VS is de New York Times begonnen met een experiment waarbij het beroep doet op technologie van Jigsaw, een tech incubator die behoort tot de stal van Alphabet, moederbedrijf van Google. In de toekomst zouden algoritmes en niet langer mensen de commentaren moeten doorspitten.

Concreet, zo lees je bij Poynter.com, zit het zo: momenteel is slechts een 10% van alle artikels in de NYT open voor commentaar. Vanaf deze week maakt de krant gebruik van Perspective, een op algoritmes gebaseerde applicatie van Jagsaw. Die moet dan de giftige commentaren scheiden van de gezonde. Dat moet de community editors dan wat ontlasten, zodat zij de tijd hebben om de commentaren op 25% van alle verhalen te lezen. En als alles goed gaat, zou het aantal artikels open voor commentaar, opgevoerd worden tot 80% De resterende 20% zouden artikels zijn waar commentaar sowieso geen zin heeft, zoals braking news.

Meer bij Poynter.org

http://www.poynter.org/2017/the-new-york-times-is-teaming-up ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men ... Frans
Een van de interessantste sites om te volgen is Quora. Daar kan je vragen stellen, en krijg je echt antwoord van experts. En het leuke is: heel weinig gescheld, een echte community van positief ingestelde mensen. Quora spreekt voortaan ook Frans. Had je Quora nog niet ontdekt (in het Engels) breng dan eens een bezoekje, en schrijf je in op de meest interessante vragen. Echt leerrijk!

https://fr.quora.com/
http://www.quora.com
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Be Alert
Wanneer je je computer moet delen met anderen, dan doe je er best aan je sporen te verwijderen. Deze extensie voor je Chrome browser doet dat, op heel simpele manier. Je kan URL's wissen, je cache legen, cookies verwijderen maar toch nog ingelogd blijven op Gmail, Facebook enz.Deze week werd een noodsysteem aangekondigd op vrijwillige basis, waarbij je kan aangeven op welke manier je verwittigd wil worden wanneer zich een noodsituatie voordoet. Je geeft zelf aan of je via vaste lijn, gsm of andere verwittigd wil worden bij een ramp. Wat natuurlijk toch wel de vraag oproept: wanneer er zich een overstroming voordoet, zit je dan echt te wachten op een sms'je dat je vertelt dat het water hoog staat, of heb je dat zelf al gevoeld aan het water dat tot je knieŽn reikt? Bij een brand op een industrieterrein, waarbij alle inwoners in de buurt de raad krijgen om ramen en deuren te sluiten, heeft zo'n be-alert al meer zin. Maar dan moet je je op dat moment wel in de buurt bevinden, niet? Handiger is dan bijvoorbeeld het systeem dat binnenkort uitgetest zal worden, waarbij ŗlle operatoren aan ŗlle gsm's in een bepaalde straal, een boodschap sturen bij een ramp, geregistreerd of niet. Een eerste oefening zal uitgevoerd worden tijdens een van de volgende festivals, Rock Werchter

http://www.be-alert.be/
https://stubru.be/music/overheidtestsmsalertoprockwerchter
geef uw reactie hier

[Site] Giftige planten voor honden
Sinds kort loopt er op onze redactie een puppy rond. En die zijn nu eenmaal per definitie nieuwsgierig en nemen, net als een babietje, alles in hun mond. Iets waarmee wij plots geconfronteerd werden toen onze puppy niet alleen een gladiool uit de bloembak ging opgraven, maar plots ook de bloembol waaruit die ontsprongen was, verdwenen bleek. Paniek- want bloembollen zijn giftig voor honden en katten!
Gelukkig bleek alles mee te vallen, maar het heeft ons er meteen toe aangezet om na te kijken of er geen andere planten in onze tuin staan die nieuwsgierige puppies in hun speelsheid kunnen opeten - met vreselijke gevolgen! Deze websites vertellen je hier meer over:

https://www.puppyopvoeden.nl/giftige-planten-voor-honden/
http://www.hondenpage.com/hondenforum/70947/bloembol.php
http://www.hillspet.be/nl-be/dog-puppy/is-your-garden-safe-f ...
geef uw reactie hier

[Software] Gentse Feesten app
Binnenkort is het weer zover. Dan beginnen in het heerlijke Gent de Gentse Feesten, een combinatie van gezelligheid en cultuur, van rock en kleinkunst. Via de speciale app kan je volgen wat zich waar afspeelt. En heb je de app niet geÔnstalleerd, volg dan de #hashtag #GF17.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.genschefie ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Gemengd nieuws van Google: geen Instant meer,... 27/07
Google brengt zijn versie uit van Facebook's ... 27/07
'Facebook boosting', de nieuwe vorm van adver... 27/07
Neen, Paint is niet dood en begraven!... 26/07
Wie er wel mee stopt, is Adobe Flash...... 26/07
iRobot wil door Roomba gemaakte grondplan van... 26/07
Microsoft: HoloLens herkent spraak en beelden... 25/07
Microsoft: Paint moet baan ruimen voor Paint ... 25/07
Inrichting van restaurant niet meer afgestemd... 25/07
Microsoft: Office 365 doet het prima!... 24/07
Meer artikels ....
Hardware
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd... 26/06
HP brengt een PC-in-een-rugzak uit... 08/06
Swapbots, de nieuwste rage?... 06/06
Nieuwe processoren van Intel en ARM... 31/05
Microsoft brengt nieuwe Surface Pro uit... 24/05
HTC U11: een toestel dat je kan knijpen!... 18/05
Microsoft Build conferentie: een overzicht... 12/05
Meer artikels ....
Oor
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Podcast: Geert Mak... 05/04
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: NPData... 27/07
Hier spreekt men Nederlands: De Getuigen... 27/07
Hier spreekt men Nederlands: MeFirst... 27/07
Decora Studio: online tool voor het inrichten... 26/07
Zingcam: sociaal netwerk... 26/07
Headline Analyzer... 25/07
Read2me... 25/07
CCC extensie voor Chrome... 25/07
De oude doos: Warshooter... 24/07
De oude doos: Open software van toen... 24/07
Meer artikels ....
Tip
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 3... 26/07
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 2... 25/07
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 1... 24/07
Tips voor de beginnende fotograaf... 19/07
Tips voor fotografen, van Steve McCurry... 14/07
De verborgen schatten van Google: Google Book... 06/07
De verborgen schatten van Google: Sky... 05/07
Tip: een timer in Google... 04/07
De verborgen schatten van Google: Google Keep... 03/07
Tip: tools om je Wifi te verbeteren... 30/06
Meer artikels ....
Software
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 4... 27/07
Google Trusted Contacts... 26/07
Cairn: offline reizen en toch in contact blij... 25/07
Tenreads: de belangrijkste berichten... 25/07
Photo Collage Design Studio... 24/07
Quiet for Gmail... 24/07
Spotify voor Windows... 20/07
Dictate: plug-in voor Office... 19/07
LinkedIn app voor Windows 10... 18/07
Readerware: een cataloog aanmaken... 17/07
Meer artikels ....

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Mei
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017