| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 14/06/2017
[Nieuws]Begin maar te beven: 'Crash Override' ontdekt...
[Nieuws]Sociale media: wees toch voorzichtig met wat ...
[Nieuws]Twitter Test: 'Happening Now'
[Site]Nieuwe dating app: First
[Site]Craftbeer: bier... maar dan op zijn Amerikaan...
[Site]Image-Toolbar: Chrome extensie
[Software]Mixed Companion apps (Acer / HP)
[Software]IconEdit: icoontjes bewerken/ creŽren
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Begin maar te beven: 'Crash Override' ontdekt, opvolger van Stuxnet
Weet je nog, enkele maanden geleden? Toen klonken er heel alarmerende berichten over een malware die ontdekt werd door beveiligingsbedrijven, Stuxnet. Die malware zou zich niet tegen gewone gebruikers richten, maar expliciet bedoeld zijn om industriŽle systemen aan te vallen, en dan met name de kerncentrifuges in Iran. Dat konden de beveiligingsdeskundigen vaststellen, die de malware ontdekten. En inderdaad blijken er in die periode verschillende incidenten geweest te zijn waarbij die centrifuges in Iran zware schade opliepen.

Een verhaal dat zo weggelopen kon zijn uit een spionagethriller, maar echt gebeurd is. De documentarie die Canvas daarover voorbije zondag uitzond is heel verhelderend - je kan die nog tot 10 juli bekijken via de canvas-website (1).

Zijn je haren nog niet ten berge gerezen bij het bekijken van deze documentaire, dan zal dat ongetwijfeld gebeuren bij dit bericht: beveiligingsexperts hebben een nieuwe malware ontdekt, die ze de naam "Crash Override" gaven, en die in staat is om elektrische grids, de netwerken om een land of een regio van stroom te voorzien, lam te leggen. Volgens deze experts is deze malware verantwoordelijk voor een stroomstoring in OekraÔne die diuzenden gezinnen zonder stroom zette in december, op een van de koudste momenten van het jaar.

Volgens bronnen zouden deze hackers banden met Rusland. Wat tot de volgende conclusie leidt: wanneer Stuxnet, zoals in de Zero Day documentaire beweerd wordt, bedacht werd door IsraŽl en de VS, zou dit wel eens het antwoord kunnen zijn van Rusland, en zijn we in een wedloop beland die doet denken aan de nucleaire wapenwedloop enkele decennia terug.

Ook in de Canvas documentaire wordt onderstreept dat de regeringsleiders zich bewust moeten worden van de gevaren die deze malware kan aanrichten. Tot nu toe ging het om gerichte aanvallen, met beperkte schade. Een machtsvertoon als het ware. Maar wat als terroristen dergelijke wapens in handen krijgen? Of wanneer de malware aan de controle ontsnapt van de maker? Er wordt dan ook opgeroepen om, net als bij nucleaire wapens, akkoorden af te sluiten waarbij landen zich vrijwillig beperken tot het hanteren van bepaalde regels.

Over de nieuwe malware lees je onder andere bij Ars Technica.

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/zero-days/2016/zero-days-s2016/
https://arstechnica.com/security/2017/06/crash-override-malw ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Sociale media: wees toch voorzichtig met wat je post
Een tweet, een Facebook posting of commentaar, een fotootje op Snapchat... het is zo gemakkelijk geplaatst, maar het heeft zo'n verstrekkende gevolgen...

Twee berichten die aantonen dat je honderdduizend keer moet nadenken vooraleer je iets plaatst op de sociale netwerken. Zelfs wanneer je denkt dat het enkel bij je vrienden terecht komt. Zelfs wanneer je iets enkel naar ťťn persoon stuurt. Want eens gestuurd, eens gezegd, eens een foto getoond, neem je de woorden of het beeld niet meer terug en blijft het voor altijd op het internet rondzwerven.

Een eerste bericht betreft een man in Pakistan, ene Taimoor Raza, 30 jaar oud. Hij is deze week ter dood veroordeeld voor blasfemie, omdat hij op de sociale media (Facebook en WhatsApp) denigrerende opmerkingen geplaatst had over de profeet Mohammed en diens vrouwen. Daarbij moet je weten dat Pakistan die doodstraf wel degelijk uitvoert - in april werd er nog een student omgebracht die eveneens blasfemische content op de sociale media gepost had.

Opmerkelijk daarbij was dat de man veroordeeld werd door een antiterrorisme gerechtshof, omdat hij zou behoren tot een Sjiitische groep die bij wet verboden is. Nu is het gemakkelijk te zeggen dat deze gebeurtenis te wijten is aan te strenge godsdienstige regels, maar het feit blijft dat je o zo voorzichtig moet zijn met wat je post.

De tweede gebeurtenis betreft de zelfdoding deze week van een jongeman, nadat een sexting foto van hem op Whatsapp verschenen was, en circuleerde bij zijn vrienden. Alhoewel bij zelfdoding van tieners meestal heel terughouden bericht wordt, om te vermijden dat het anderen zou aanzetten dezelfde drastische beslissing te nemen, heeft Focus toch aan de alarmbel getrokken. De organisatie waarschuwt nogmaals voor sexting - het versturen van een gewaagde foto van jezelf. De kans is tť groot dat die later ergens opduikt en je je hele leven lang blijft achtervolgen.

Ouders moeten zich van dit gevaar bewust zijn, en dit met hun kinderen bespreken. En hen vooral op het hart drukken om, als ze dan toch een gewaagde foto sturen, ervoor te zorgen dat zij niet herkenbaar zijn. Tieners willen nu eenmaal hun seksualiteit ontdekken, dagen elkaar uit, en het is moeilijk om hen tegen te houden. Je bent overmoedig wanneer je jong bent, toch. Ervoor zorgen dat je onherkenbaar bent bij een gewaagde foto, is een raad waar tieners wellicht wťl oren naar hebben.

En, o ja, wanneer je commentaren plaatst op een Facebook of Twitter bericht? Houd het dan ook netjes. Laat je niet meeslepen in discussies, lees elke tweet of posting honderd keer na voor je op "send" klikt. Ook die commentaren en reacties kunnen hun eigen leven gaan leiden. Berouw over een tweet of Facebook commentaar komt altijd te laat - er is altijd wel iemand die een screenprint ervan gemaakt heeft, en ervoor zorgen kan dat jouw misplaatste opmerking je eeuwig kan achtervolgen...

https://www.nytimes.com/2017/06/12/world/asia/pakistan-blasp ...
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.3001864
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter Test: "Happening Now"
Twitter blijft actueel. Wanneer er iets gebeurt, dan is wellicht ook jouw eerste reactie om Twitter te openen, en in je tijdlijn te kijken naar de berichten die je, minuut na minuut, op de hoogte houden. Dat er soms foute informatie bij zit, dat is iets waarmee je wel rekening dient te houden. Maar zodra je deze foutenmarge inrekent, heb je met Twitter een uitstekende bron van informatie.

Twitter weet dat. Het wil die functie dan ook uitbouwen. Enkele gebruikers hebben opgemerkt dat zij via hun tijdlijn toegang hadden tot een functie die "Happening Now" heet. Die bevat dan "cards" voor bepaalde evenementen. Klik je daarop, dan krijg je een tijdlijn te zien van tweets die over deze gebeurtenissen gaan. Je kan daarbij links en rechts bladeren doorheen die evenementen, en krijgt onderaan de tweets te zien.

Volgens Re/code gaat het bijvoorbeeld om sportevenementen, die Twitter zelf niet uitzendt via zijn live video.

Als je het ons vraagt een heel waardevolle functie, maar ze moet een goede mengeling kunnen vinden tussen regionaal / wereldwijd. Benieuwd hoe dit verder gaat!

https://www.recode.net/2017/6/12/15788796/twitter-product-te ...
http://www.adweek.com/digital/twitter-happening-now/
geef uw reactie hier

  

[Site] Nieuwe dating app: First
De dating app First vindt dat je eigenlijk niet veel met mensen moet praten vooraleer je ze in het echt ontmoet: wanneer je volgens de activiteiten die je gemeenschappelijk hebt een match vindt, dan moet je gewoon het risico nemen en die persoon in het echt ontmoeten. Zo kan je de vaak onaangename gesprekken vermijden in een dating app. Of het werkt? Wij gaan het niet uitzoeken - wij zijn gelukkig met onze partner :)
[Taal: ENG]

https://gofirst.co/guidelines
http://gizmodo.com/finally-a-dating-app-that-doesnt-allow-ta ...
geef uw reactie hier

[Site] Craftbeer: bier... maar dan op zijn Amerikaans
Over bieren, in het bijzonder Belgische bieren bestaan er wel meer sites. Deze site bekijkt bieren echter vanuit een Amerikaanse hoek, want in de VS zijn er ook verschillende brouwerijen die bieren boruwen in een "Belgische" stijl - of andere stijlen. Deze website laat je deze smaken virtueel ontdekken.
[Taal: ENG]

https://www.craftbeer.com/styles/belgian-style-tripel
geef uw reactie hier

[Site] Image-Toolbar: Chrome extensie
Deze extensie voor de Chrome browser zet boven elke afbeelding die je tegenkomt op het web een knoppenbalk. Die geeft je opties om de afbeelding te downloaden naar de locatie van je keuze. Bij enkele van de knoppen in die balk kan je zelf een functie toewijzen, zoals het openen van de afbeeldingen in een nieuw tabblaadje.
https://chrome.google.com/webstore/detail/image-toolbar/cpga ...
geef uw reactie hier

[Software] Mixed Companion apps (Acer / HP)
Deze Windows 10 apps zijn bedoeld voor wie een headset bezit van Acer of HP. Wanneer zij hun Mixed Reality headset aankoppelen aan de pc, zal de app je begeleidn bij het begrijpen van de functie van de headset. Helaas heb je geen enkel nut van deze app wanneer je geen Acer of HP headset hebt.

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/acer-windows-mixed-r ...
https://www.microsoft.com/en-us/store/p/device-companion-app ...
geef uw reactie hier

[Software] IconEdit: icoontjes bewerken/ creŽren
Windows all - freeware
Met deze tool kan je heel gemakkelijk icoontjes aanmaken. BOvendien heeft hij volledige ondersteuning voor half-transparante afbeeldingen en icoontjes met meerdere afbeeldingen. De kleurendiepte en de grootte kan je ook gemakkelijk bepalen.

https://fileforum.betanews.com/detail/IconEdit2/972717590/1
http://www.iconedit2.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Jouw tv weet binnenkort wat je bij de superma... 25/09
Apple FaceID: poitief en negatief... 25/09
Walmart en smart slot-maker August brengen pa... 25/09
Gemor over aan/uit knoppen in iOS 11 Controle... 22/09
Better Together gaat live voor Minecraft... 22/09
iOS 11: een review, en een waarschuwing... 21/09
Nieuw bij Twitter: Populair... 21/09
Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook ... 20/09
EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren va... 20/09
Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefo... 20/09
Meer artikels ....
Hardware
Amazon werkt aan Alexa-wearables zoals slimme... 22/09
Nest met beveiligingssysteem voor jouw huis (... 22/09
Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel ... 21/09
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Polly: een snelle poll... 25/09
ReportLinker data... 25/09
Vrijdag multimedia: Slimste mens (trailer)... 22/09
Vrijdag multimedia: Google Arts & Culture... 22/09
Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes... 21/09
Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park H... 21/09
Nuzzel: nieuws ontdekken... 21/09
Ukelele spelen... 20/09
Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan... 20/09
Session Manager (Chrome extensie)... 20/09
Meer artikels ....
Tip
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Meer artikels ....
Software
Skimmerscammer: geen spiedende ogen meer bij ... 25/09
Vrijdag appdag: Prisma... 22/09
Neon Chrome: game voor Android... 21/09
J. River Media Center... 20/09
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017