| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 14/06/2017
[Nieuws]Begin maar te beven: 'Crash Override' ontdekt...
[Nieuws]Sociale media: wees toch voorzichtig met wat ...
[Nieuws]Twitter Test: 'Happening Now'
[Site]Nieuwe dating app: First
[Site]Craftbeer: bier... maar dan op zijn Amerikaan...
[Site]Image-Toolbar: Chrome extensie
[Software]Mixed Companion apps (Acer / HP)
[Software]IconEdit: icoontjes bewerken/ creŽren
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Begin maar te beven: 'Crash Override' ontdekt, opvolger van Stuxnet
Weet je nog, enkele maanden geleden? Toen klonken er heel alarmerende berichten over een malware die ontdekt werd door beveiligingsbedrijven, Stuxnet. Die malware zou zich niet tegen gewone gebruikers richten, maar expliciet bedoeld zijn om industriŽle systemen aan te vallen, en dan met name de kerncentrifuges in Iran. Dat konden de beveiligingsdeskundigen vaststellen, die de malware ontdekten. En inderdaad blijken er in die periode verschillende incidenten geweest te zijn waarbij die centrifuges in Iran zware schade opliepen.

Een verhaal dat zo weggelopen kon zijn uit een spionagethriller, maar echt gebeurd is. De documentarie die Canvas daarover voorbije zondag uitzond is heel verhelderend - je kan die nog tot 10 juli bekijken via de canvas-website (1).

Zijn je haren nog niet ten berge gerezen bij het bekijken van deze documentaire, dan zal dat ongetwijfeld gebeuren bij dit bericht: beveiligingsexperts hebben een nieuwe malware ontdekt, die ze de naam "Crash Override" gaven, en die in staat is om elektrische grids, de netwerken om een land of een regio van stroom te voorzien, lam te leggen. Volgens deze experts is deze malware verantwoordelijk voor een stroomstoring in OekraÔne die diuzenden gezinnen zonder stroom zette in december, op een van de koudste momenten van het jaar.

Volgens bronnen zouden deze hackers banden met Rusland. Wat tot de volgende conclusie leidt: wanneer Stuxnet, zoals in de Zero Day documentaire beweerd wordt, bedacht werd door IsraŽl en de VS, zou dit wel eens het antwoord kunnen zijn van Rusland, en zijn we in een wedloop beland die doet denken aan de nucleaire wapenwedloop enkele decennia terug.

Ook in de Canvas documentaire wordt onderstreept dat de regeringsleiders zich bewust moeten worden van de gevaren die deze malware kan aanrichten. Tot nu toe ging het om gerichte aanvallen, met beperkte schade. Een machtsvertoon als het ware. Maar wat als terroristen dergelijke wapens in handen krijgen? Of wanneer de malware aan de controle ontsnapt van de maker? Er wordt dan ook opgeroepen om, net als bij nucleaire wapens, akkoorden af te sluiten waarbij landen zich vrijwillig beperken tot het hanteren van bepaalde regels.

Over de nieuwe malware lees je onder andere bij Ars Technica.

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/zero-days/2016/zero-days-s2016/
https://arstechnica.com/security/2017/06/crash-override-malw ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Sociale media: wees toch voorzichtig met wat je post
Een tweet, een Facebook posting of commentaar, een fotootje op Snapchat... het is zo gemakkelijk geplaatst, maar het heeft zo'n verstrekkende gevolgen...

Twee berichten die aantonen dat je honderdduizend keer moet nadenken vooraleer je iets plaatst op de sociale netwerken. Zelfs wanneer je denkt dat het enkel bij je vrienden terecht komt. Zelfs wanneer je iets enkel naar ťťn persoon stuurt. Want eens gestuurd, eens gezegd, eens een foto getoond, neem je de woorden of het beeld niet meer terug en blijft het voor altijd op het internet rondzwerven.

Een eerste bericht betreft een man in Pakistan, ene Taimoor Raza, 30 jaar oud. Hij is deze week ter dood veroordeeld voor blasfemie, omdat hij op de sociale media (Facebook en WhatsApp) denigrerende opmerkingen geplaatst had over de profeet Mohammed en diens vrouwen. Daarbij moet je weten dat Pakistan die doodstraf wel degelijk uitvoert - in april werd er nog een student omgebracht die eveneens blasfemische content op de sociale media gepost had.

Opmerkelijk daarbij was dat de man veroordeeld werd door een antiterrorisme gerechtshof, omdat hij zou behoren tot een Sjiitische groep die bij wet verboden is. Nu is het gemakkelijk te zeggen dat deze gebeurtenis te wijten is aan te strenge godsdienstige regels, maar het feit blijft dat je o zo voorzichtig moet zijn met wat je post.

De tweede gebeurtenis betreft de zelfdoding deze week van een jongeman, nadat een sexting foto van hem op Whatsapp verschenen was, en circuleerde bij zijn vrienden. Alhoewel bij zelfdoding van tieners meestal heel terughouden bericht wordt, om te vermijden dat het anderen zou aanzetten dezelfde drastische beslissing te nemen, heeft Focus toch aan de alarmbel getrokken. De organisatie waarschuwt nogmaals voor sexting - het versturen van een gewaagde foto van jezelf. De kans is tť groot dat die later ergens opduikt en je je hele leven lang blijft achtervolgen.

Ouders moeten zich van dit gevaar bewust zijn, en dit met hun kinderen bespreken. En hen vooral op het hart drukken om, als ze dan toch een gewaagde foto sturen, ervoor te zorgen dat zij niet herkenbaar zijn. Tieners willen nu eenmaal hun seksualiteit ontdekken, dagen elkaar uit, en het is moeilijk om hen tegen te houden. Je bent overmoedig wanneer je jong bent, toch. Ervoor zorgen dat je onherkenbaar bent bij een gewaagde foto, is een raad waar tieners wellicht wťl oren naar hebben.

En, o ja, wanneer je commentaren plaatst op een Facebook of Twitter bericht? Houd het dan ook netjes. Laat je niet meeslepen in discussies, lees elke tweet of posting honderd keer na voor je op "send" klikt. Ook die commentaren en reacties kunnen hun eigen leven gaan leiden. Berouw over een tweet of Facebook commentaar komt altijd te laat - er is altijd wel iemand die een screenprint ervan gemaakt heeft, en ervoor zorgen kan dat jouw misplaatste opmerking je eeuwig kan achtervolgen...

https://www.nytimes.com/2017/06/12/world/asia/pakistan-blasp ...
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.3001864
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter Test: "Happening Now"
Twitter blijft actueel. Wanneer er iets gebeurt, dan is wellicht ook jouw eerste reactie om Twitter te openen, en in je tijdlijn te kijken naar de berichten die je, minuut na minuut, op de hoogte houden. Dat er soms foute informatie bij zit, dat is iets waarmee je wel rekening dient te houden. Maar zodra je deze foutenmarge inrekent, heb je met Twitter een uitstekende bron van informatie.

Twitter weet dat. Het wil die functie dan ook uitbouwen. Enkele gebruikers hebben opgemerkt dat zij via hun tijdlijn toegang hadden tot een functie die "Happening Now" heet. Die bevat dan "cards" voor bepaalde evenementen. Klik je daarop, dan krijg je een tijdlijn te zien van tweets die over deze gebeurtenissen gaan. Je kan daarbij links en rechts bladeren doorheen die evenementen, en krijgt onderaan de tweets te zien.

Volgens Re/code gaat het bijvoorbeeld om sportevenementen, die Twitter zelf niet uitzendt via zijn live video.

Als je het ons vraagt een heel waardevolle functie, maar ze moet een goede mengeling kunnen vinden tussen regionaal / wereldwijd. Benieuwd hoe dit verder gaat!

https://www.recode.net/2017/6/12/15788796/twitter-product-te ...
http://www.adweek.com/digital/twitter-happening-now/
geef uw reactie hier

  

[Site] Nieuwe dating app: First
De dating app First vindt dat je eigenlijk niet veel met mensen moet praten vooraleer je ze in het echt ontmoet: wanneer je volgens de activiteiten die je gemeenschappelijk hebt een match vindt, dan moet je gewoon het risico nemen en die persoon in het echt ontmoeten. Zo kan je de vaak onaangename gesprekken vermijden in een dating app. Of het werkt? Wij gaan het niet uitzoeken - wij zijn gelukkig met onze partner :)
[Taal: ENG]

https://gofirst.co/guidelines
http://gizmodo.com/finally-a-dating-app-that-doesnt-allow-ta ...
geef uw reactie hier

[Site] Craftbeer: bier... maar dan op zijn Amerikaans
Over bieren, in het bijzonder Belgische bieren bestaan er wel meer sites. Deze site bekijkt bieren echter vanuit een Amerikaanse hoek, want in de VS zijn er ook verschillende brouwerijen die bieren boruwen in een "Belgische" stijl - of andere stijlen. Deze website laat je deze smaken virtueel ontdekken.
[Taal: ENG]

https://www.craftbeer.com/styles/belgian-style-tripel
geef uw reactie hier

[Site] Image-Toolbar: Chrome extensie
Deze extensie voor de Chrome browser zet boven elke afbeelding die je tegenkomt op het web een knoppenbalk. Die geeft je opties om de afbeelding te downloaden naar de locatie van je keuze. Bij enkele van de knoppen in die balk kan je zelf een functie toewijzen, zoals het openen van de afbeeldingen in een nieuw tabblaadje.
https://chrome.google.com/webstore/detail/image-toolbar/cpga ...
geef uw reactie hier

[Software] Mixed Companion apps (Acer / HP)
Deze Windows 10 apps zijn bedoeld voor wie een headset bezit van Acer of HP. Wanneer zij hun Mixed Reality headset aankoppelen aan de pc, zal de app je begeleidn bij het begrijpen van de functie van de headset. Helaas heb je geen enkel nut van deze app wanneer je geen Acer of HP headset hebt.

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/acer-windows-mixed-r ...
https://www.microsoft.com/en-us/store/p/device-companion-app ...
geef uw reactie hier

[Software] IconEdit: icoontjes bewerken/ creŽren
Windows all - freeware
Met deze tool kan je heel gemakkelijk icoontjes aanmaken. BOvendien heeft hij volledige ondersteuning voor half-transparante afbeeldingen en icoontjes met meerdere afbeeldingen. De kleurendiepte en de grootte kan je ook gemakkelijk bepalen.

https://fileforum.betanews.com/detail/IconEdit2/972717590/1
http://www.iconedit2.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Gemengd nieuws van Google: geen Instant meer,... 27/07
Google brengt zijn versie uit van Facebook's ... 27/07
'Facebook boosting', de nieuwe vorm van adver... 27/07
Neen, Paint is niet dood en begraven!... 26/07
Wie er wel mee stopt, is Adobe Flash...... 26/07
iRobot wil door Roomba gemaakte grondplan van... 26/07
Microsoft: HoloLens herkent spraak en beelden... 25/07
Microsoft: Paint moet baan ruimen voor Paint ... 25/07
Inrichting van restaurant niet meer afgestemd... 25/07
Microsoft: Office 365 doet het prima!... 24/07
Meer artikels ....
Hardware
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd... 26/06
HP brengt een PC-in-een-rugzak uit... 08/06
Swapbots, de nieuwste rage?... 06/06
Nieuwe processoren van Intel en ARM... 31/05
Microsoft brengt nieuwe Surface Pro uit... 24/05
HTC U11: een toestel dat je kan knijpen!... 18/05
Microsoft Build conferentie: een overzicht... 12/05
Meer artikels ....
Oor
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Podcast: Geert Mak... 05/04
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: NPData... 27/07
Hier spreekt men Nederlands: De Getuigen... 27/07
Hier spreekt men Nederlands: MeFirst... 27/07
Decora Studio: online tool voor het inrichten... 26/07
Zingcam: sociaal netwerk... 26/07
Headline Analyzer... 25/07
Read2me... 25/07
CCC extensie voor Chrome... 25/07
De oude doos: Warshooter... 24/07
De oude doos: Open software van toen... 24/07
Meer artikels ....
Tip
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 3... 26/07
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 2... 25/07
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 1... 24/07
Tips voor de beginnende fotograaf... 19/07
Tips voor fotografen, van Steve McCurry... 14/07
De verborgen schatten van Google: Google Book... 06/07
De verborgen schatten van Google: Sky... 05/07
Tip: een timer in Google... 04/07
De verborgen schatten van Google: Google Keep... 03/07
Tip: tools om je Wifi te verbeteren... 30/06
Meer artikels ....
Software
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 4... 27/07
Google Trusted Contacts... 26/07
Cairn: offline reizen en toch in contact blij... 25/07
Tenreads: de belangrijkste berichten... 25/07
Photo Collage Design Studio... 24/07
Quiet for Gmail... 24/07
Spotify voor Windows... 20/07
Dictate: plug-in voor Office... 19/07
LinkedIn app voor Windows 10... 18/07
Readerware: een cataloog aanmaken... 17/07
Meer artikels ....

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Mei
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017