| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 12/06/2017
[Nieuws]Komt er een bot met persoonlijkheid?
[Nieuws]Nieuwe zoekfunctie in App Store volop misbrui...
[Nieuws]Alphabet verkoopt Boston Dynamics en Schaft
[Site]ICO evenementen
[Site]Een opiniepeiling houden
[Site]Chrome extensie: Hover Free
[Software]Film Database: houd je eigen cataloog bij
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Komt er een bot met persoonlijkheid?
Het is dé grote trend: de interface waarmee wij met onze computers communiceren, is een gesprek geworden. En dan zowel in gesproken vorm, zoals bij de Amazon Echo, als in geschreven vorm, als bij de bots in de messaging diensten. Jij spreekt tegen producten, en je producten spreken terug.

Nu begint echter de vraag te rijzen: moeten er eigenlijk geen persoonlijkheden ontworpen voor deze bots? En dan hebben we het niet zozeer over een mannen- of vrouwenstem, met een NEderlands of Vlaams accent, bij gesproken woord robots, maar echt wel over een persoonlijkheid.

Waarom? Wel, gewoon omdat niet iedereen hetzelfde is. En niet iedereen op dezelfde manier reageert. De persoonlijkheid van een robot moet passen bij de persoonlijkheid van de gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan een bot die gebruikt wordt om gebruikers van een merk voor tienerkledij te helpen een keuze te maken. Dat moet een jonge stem zijn, met jong taalgebruik. Iets helemaal anders dan een bot die een ouder cliënteel moet bedienen.

En er is ook psychologie nodig. Wanneer je luistert naar de bot in jouw gps, dan zal je (hoogstwaarschijnlijk) zijn of haar instructies volgen wanneer die zegt: "Bij de volgende straat naar links". Maar een klant begeleiden om spullen te kopen is iets helemaal anders.

Een interessant artikel hierover vind je bij Protypr.io. Daarin lees je onder andere dat verschillende grote techbedrijven de laatste maanden naarstig op zoek zijn naar schrijvers, ontwerpers, acteurs, komieken, scenaristen, psychologen. Google bijvoorbeeld rekruteert moenteel creatieve mensen die humor en storytelling moeten brengen in mens-machine interacties. Het schrijvend team voor Cortana, de slimme assistent van Microsoft, bevat onder andere een dichter, een novelist, een scenarist, en een voormalig tv-scenarist. Om te volgen!

https://blog.prototypr.io/a-guide-to-developing-bot-personal ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nieuwe zoekfunctie in App Store volop misbruikt door scammers
Sinds kort kunnen makers van app in de App Store een advertentie plaatsen, die zal verschijnen wanneer iemand in de Store gaat zoeken naar een bepaalde app. Een beetje te vergelijken met wat Google doet bij de Search resultaten - daar kan je ook een advertentie plaatsen die verschijnt bij een zoekopdracht naar een bepaald trefwoord.

Maar in het geval van de App Store Search blijkt er iets fout te gaan. Dat kan je lezen in een artikel bij Medium, waarin verteld wordt hoe auteur Johnny Lin zich vrage, stelde bij de aankondiging van Apple dat het 80 miljard dollar uitgekeerd had aan ontwikkelaars, waarvan 30% (dus 21 miljard) in het laatste jaar alleen. Een enorme stijging dus, terwijl Johnny bij zichzelf en zijn vrieden vastgesteld had dat zij toch niet meer uitgaven aan apps dan vroeger.

Hij ging daarom op onderzoek uit, en bij de productiviteitsapp, onder het tabblad Most Grossing, zag hij daar een app staan met de naam "Mobile Protection :Clean & Security VPN". Een vreemde titel, met verkeerde punctuatie, wat al meteen alarmbelletjes deed rinkelen.

Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een app, vervaardigd door een persoon met een Viëtnamees aandoende naam, niet eens een bedrijf dus. En de app slaagde er in om op heel slinkse wijze de argeloze gebruiker ertoe te verleiden om een abonnement van 100 dollar per week(!) te nemen op zogenaamde bescherming.

Nog verder onderzoek bracht aan het licht dat de app eigenlijk misbruik maakte van de bekendheid van een andere app met dezelfde naam. Maar door een adverteerplek te kopen bij de zoekresultaten, en logo enz. van die andere app te imiteren, kon het zijn slachtoffers maken.

Volgens de auteur is dit enkel mogelijk omdat Apple momenteel nieuw is in de add-business, en nog onvoldoende controle uitoefent over de advertenties, om te voorkomen dat die mensen misleiden. Een boeiend verhaal, en goed speurwerk!

https://medium.com/@johnnylin/how-to-make-80-000-per-month-o ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Alphabet verkoopt Boston Dynamics en Schaft
Weet je nog, die indrukwekkende beelden van de robots die Boston Dynamics ontworpen heeft? "Beesten", op vier poten, die kunnen lopen, en als ze omver geduwd worden, toch zelfstandig kunnen rechtkomen. Indrukwekkend... en ook een beetje beangstigend. Maar heel knappe technologie, gemaakt door een van de vele bedrijven die onder de overkoepelende organisatie Alphabet zitten, waarin ook Google zit.

Welnu, ondanks die prachtige vooruitgang in robotica, heeft Alphabet deze afdeling nu verkocht. Volgens waarnemers zijn daar verschillende verklaringen voor. Sommigen menen dat deze robotica projecten té traag gaan, op té lange termijn gepland zijn om binnen de Google stal te passen. Anderen menen dan weer dat de reden hiervoor gezocht moet worden bij het feit dat Boston Dynamics ook spullen maakt voor het Amerikaanse leger, en als dusdanig aan bepaalde normen van beveiliging enz. moet voldoen.

Wat ook de reden mag zijn, Boston Dynamics is in elk geval in goede handen. Het Japanse bedrijf Softbank, dat de nieuwe eigenaar is, is zeer sterk in robots. Het heeft namelijk , via zijn onderafdeling Aldebaran Robotics, de interactieve bot Pepper gemaakt. Die kan menselijke emoties ontdekken en erop reageren, hij kan mensen amuseren door te dansen, en meer.

Ook een andere robot-afdeling van Alphabet werd aan Softbank verkocht: Schaft. Meer bij The NExt Web (waar je een filmpje vindt van de indrukwekkende robots) en Engadget.

https://thenextweb.com/google/2017/06/09/its-no-wonder-googl ...
https://www.engadget.com/2017/06/08/softbank-boston-dynamics ...
geef uw reactie hier

  

[Site] ICO evenementen
Deze site is voor mensen die zich bezighouden met de financiële kant van startups - beleggers, en zij die een duitje willen meepikken wanneer die startups wat groter worden, vooral startups op financieel vlak. OP de site worden namelijk ICO evenmenten getoond. En een ICO is een evenement waar nieuwe cryptocurrency projecten een deel van hun cryptocurrency tokens verkopen aan early adopters in ruil voor geld, meestal Bitcoins. Wij wisten niet dat dit bestond - maar interessant om eens in deze toch onduidelijke wereld te duiken...
https://www.smithandcrown.com/what-is-an-ico/
https://www.icoalert.com/
geef uw reactie hier

[Site] Een opiniepeiling houden
Met deze webtool kan je een poll houden. Je stelt een vraag, en vult de verschillende antwoorden in op die vraag, waarop de deelnemers aan de poll dan kunnen stemmen. Je kan ook bepalen dat er per IP slechts één stem uitgebracht mag worden.
[Taal: ENG]

http://better-vote.com/
geef uw reactie hier

[Site] Chrome extensie: Hover Free
Kom je op een website, dan zie je vaak minitatuurtjes (thumbnails) van afbeeldingen. Om die in het groot te kunnen bekijken, moet je ze dan aanklikken - tenzij je deze extensie installeert. Die zorgt er namelijk voor dat de foto vergroot wordt wanneer je jouw cursor erover beweegt. De site moet natuurlijk wel compatibel zijn met de tool, en inmiddels zijn er meer dan 100 sites in dat geval, waaronder Flickr.
[Taal: ENG]

https://chrome.google.com/webstore/detail/hover-free/hcmnngg ...
geef uw reactie hier

[Software] Film Database: houd je eigen cataloog bij
Met deze app voor WIndows 10 kan je een eigen cataloog bijhouden van de films in je bezit. Je kan films op verschillende manieren toevoegen, onder andere door de streepjescode in te scannen van blu-rays die je bezit. Dan wordt de informatie opgehaald, zoals naam van de film, categorie en meer. Om de tool te gebruiken moet je wel registreren, maar registratie is gratis. De data worden online bewaard.

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/film-database/9n4qrc ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Jouw tv weet binnenkort wat je bij de superma... 25/09
Apple FaceID: poitief en negatief... 25/09
Walmart en smart slot-maker August brengen pa... 25/09
Gemor over aan/uit knoppen in iOS 11 Controle... 22/09
Better Together gaat live voor Minecraft... 22/09
iOS 11: een review, en een waarschuwing... 21/09
Nieuw bij Twitter: Populair... 21/09
Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook ... 20/09
EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren va... 20/09
Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefo... 20/09
Meer artikels ....
Hardware
Amazon werkt aan Alexa-wearables zoals slimme... 22/09
Nest met beveiligingssysteem voor jouw huis (... 22/09
Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel ... 21/09
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Polly: een snelle poll... 25/09
ReportLinker data... 25/09
Vrijdag multimedia: Slimste mens (trailer)... 22/09
Vrijdag multimedia: Google Arts & Culture... 22/09
Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes... 21/09
Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park H... 21/09
Nuzzel: nieuws ontdekken... 21/09
Ukelele spelen... 20/09
Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan... 20/09
Session Manager (Chrome extensie)... 20/09
Meer artikels ....
Tip
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Meer artikels ....
Software
Skimmerscammer: geen spiedende ogen meer bij ... 25/09
Vrijdag appdag: Prisma... 22/09
Neon Chrome: game voor Android... 21/09
J. River Media Center... 20/09
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017