| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 12/06/2017
[Nieuws]Komt er een bot met persoonlijkheid?
[Nieuws]Nieuwe zoekfunctie in App Store volop misbrui...
[Nieuws]Alphabet verkoopt Boston Dynamics en Schaft
[Site]ICO evenementen
[Site]Een opiniepeiling houden
[Site]Chrome extensie: Hover Free
[Software]Film Database: houd je eigen cataloog bij
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Komt er een bot met persoonlijkheid?
Het is dé grote trend: de interface waarmee wij met onze computers communiceren, is een gesprek geworden. En dan zowel in gesproken vorm, zoals bij de Amazon Echo, als in geschreven vorm, als bij de bots in de messaging diensten. Jij spreekt tegen producten, en je producten spreken terug.

Nu begint echter de vraag te rijzen: moeten er eigenlijk geen persoonlijkheden ontworpen voor deze bots? En dan hebben we het niet zozeer over een mannen- of vrouwenstem, met een NEderlands of Vlaams accent, bij gesproken woord robots, maar echt wel over een persoonlijkheid.

Waarom? Wel, gewoon omdat niet iedereen hetzelfde is. En niet iedereen op dezelfde manier reageert. De persoonlijkheid van een robot moet passen bij de persoonlijkheid van de gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan een bot die gebruikt wordt om gebruikers van een merk voor tienerkledij te helpen een keuze te maken. Dat moet een jonge stem zijn, met jong taalgebruik. Iets helemaal anders dan een bot die een ouder cliënteel moet bedienen.

En er is ook psychologie nodig. Wanneer je luistert naar de bot in jouw gps, dan zal je (hoogstwaarschijnlijk) zijn of haar instructies volgen wanneer die zegt: "Bij de volgende straat naar links". Maar een klant begeleiden om spullen te kopen is iets helemaal anders.

Een interessant artikel hierover vind je bij Protypr.io. Daarin lees je onder andere dat verschillende grote techbedrijven de laatste maanden naarstig op zoek zijn naar schrijvers, ontwerpers, acteurs, komieken, scenaristen, psychologen. Google bijvoorbeeld rekruteert moenteel creatieve mensen die humor en storytelling moeten brengen in mens-machine interacties. Het schrijvend team voor Cortana, de slimme assistent van Microsoft, bevat onder andere een dichter, een novelist, een scenarist, en een voormalig tv-scenarist. Om te volgen!

https://blog.prototypr.io/a-guide-to-developing-bot-personal ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nieuwe zoekfunctie in App Store volop misbruikt door scammers
Sinds kort kunnen makers van app in de App Store een advertentie plaatsen, die zal verschijnen wanneer iemand in de Store gaat zoeken naar een bepaalde app. Een beetje te vergelijken met wat Google doet bij de Search resultaten - daar kan je ook een advertentie plaatsen die verschijnt bij een zoekopdracht naar een bepaald trefwoord.

Maar in het geval van de App Store Search blijkt er iets fout te gaan. Dat kan je lezen in een artikel bij Medium, waarin verteld wordt hoe auteur Johnny Lin zich vrage, stelde bij de aankondiging van Apple dat het 80 miljard dollar uitgekeerd had aan ontwikkelaars, waarvan 30% (dus 21 miljard) in het laatste jaar alleen. Een enorme stijging dus, terwijl Johnny bij zichzelf en zijn vrieden vastgesteld had dat zij toch niet meer uitgaven aan apps dan vroeger.

Hij ging daarom op onderzoek uit, en bij de productiviteitsapp, onder het tabblad Most Grossing, zag hij daar een app staan met de naam "Mobile Protection :Clean & Security VPN". Een vreemde titel, met verkeerde punctuatie, wat al meteen alarmbelletjes deed rinkelen.

Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een app, vervaardigd door een persoon met een Viëtnamees aandoende naam, niet eens een bedrijf dus. En de app slaagde er in om op heel slinkse wijze de argeloze gebruiker ertoe te verleiden om een abonnement van 100 dollar per week(!) te nemen op zogenaamde bescherming.

Nog verder onderzoek bracht aan het licht dat de app eigenlijk misbruik maakte van de bekendheid van een andere app met dezelfde naam. Maar door een adverteerplek te kopen bij de zoekresultaten, en logo enz. van die andere app te imiteren, kon het zijn slachtoffers maken.

Volgens de auteur is dit enkel mogelijk omdat Apple momenteel nieuw is in de add-business, en nog onvoldoende controle uitoefent over de advertenties, om te voorkomen dat die mensen misleiden. Een boeiend verhaal, en goed speurwerk!

https://medium.com/@johnnylin/how-to-make-80-000-per-month-o ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Alphabet verkoopt Boston Dynamics en Schaft
Weet je nog, die indrukwekkende beelden van de robots die Boston Dynamics ontworpen heeft? "Beesten", op vier poten, die kunnen lopen, en als ze omver geduwd worden, toch zelfstandig kunnen rechtkomen. Indrukwekkend... en ook een beetje beangstigend. Maar heel knappe technologie, gemaakt door een van de vele bedrijven die onder de overkoepelende organisatie Alphabet zitten, waarin ook Google zit.

Welnu, ondanks die prachtige vooruitgang in robotica, heeft Alphabet deze afdeling nu verkocht. Volgens waarnemers zijn daar verschillende verklaringen voor. Sommigen menen dat deze robotica projecten té traag gaan, op té lange termijn gepland zijn om binnen de Google stal te passen. Anderen menen dan weer dat de reden hiervoor gezocht moet worden bij het feit dat Boston Dynamics ook spullen maakt voor het Amerikaanse leger, en als dusdanig aan bepaalde normen van beveiliging enz. moet voldoen.

Wat ook de reden mag zijn, Boston Dynamics is in elk geval in goede handen. Het Japanse bedrijf Softbank, dat de nieuwe eigenaar is, is zeer sterk in robots. Het heeft namelijk , via zijn onderafdeling Aldebaran Robotics, de interactieve bot Pepper gemaakt. Die kan menselijke emoties ontdekken en erop reageren, hij kan mensen amuseren door te dansen, en meer.

Ook een andere robot-afdeling van Alphabet werd aan Softbank verkocht: Schaft. Meer bij The NExt Web (waar je een filmpje vindt van de indrukwekkende robots) en Engadget.

https://thenextweb.com/google/2017/06/09/its-no-wonder-googl ...
https://www.engadget.com/2017/06/08/softbank-boston-dynamics ...
geef uw reactie hier

  

[Site] ICO evenementen
Deze site is voor mensen die zich bezighouden met de financiële kant van startups - beleggers, en zij die een duitje willen meepikken wanneer die startups wat groter worden, vooral startups op financieel vlak. OP de site worden namelijk ICO evenmenten getoond. En een ICO is een evenement waar nieuwe cryptocurrency projecten een deel van hun cryptocurrency tokens verkopen aan early adopters in ruil voor geld, meestal Bitcoins. Wij wisten niet dat dit bestond - maar interessant om eens in deze toch onduidelijke wereld te duiken...
https://www.smithandcrown.com/what-is-an-ico/
https://www.icoalert.com/
geef uw reactie hier

[Site] Een opiniepeiling houden
Met deze webtool kan je een poll houden. Je stelt een vraag, en vult de verschillende antwoorden in op die vraag, waarop de deelnemers aan de poll dan kunnen stemmen. Je kan ook bepalen dat er per IP slechts één stem uitgebracht mag worden.
[Taal: ENG]

http://better-vote.com/
geef uw reactie hier

[Site] Chrome extensie: Hover Free
Kom je op een website, dan zie je vaak minitatuurtjes (thumbnails) van afbeeldingen. Om die in het groot te kunnen bekijken, moet je ze dan aanklikken - tenzij je deze extensie installeert. Die zorgt er namelijk voor dat de foto vergroot wordt wanneer je jouw cursor erover beweegt. De site moet natuurlijk wel compatibel zijn met de tool, en inmiddels zijn er meer dan 100 sites in dat geval, waaronder Flickr.
[Taal: ENG]

https://chrome.google.com/webstore/detail/hover-free/hcmnngg ...
geef uw reactie hier

[Software] Film Database: houd je eigen cataloog bij
Met deze app voor WIndows 10 kan je een eigen cataloog bijhouden van de films in je bezit. Je kan films op verschillende manieren toevoegen, onder andere door de streepjescode in te scannen van blu-rays die je bezit. Dan wordt de informatie opgehaald, zoals naam van de film, categorie en meer. Om de tool te gebruiken moet je wel registreren, maar registratie is gratis. De data worden online bewaard.

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/film-database/9n4qrc ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017