| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 09/06/2017
[Nieuws]Mag een politicus mensen blokkeren op Twitter...
[Nieuws]AirBnB lanceert Open Homes, speciaal voor vlu...
[Nieuws]Jouw Echo / Google HOme / HomePod luistert me...
[Site]Vrijdag multimedia: Fotogenerator
[Site]Vrijdag multimedia: Planet of the Apps
[Site]Vrijdag multimedia: virtueel bezoek aan compu...
[Software]Vrijdag appdag: World Around Me
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Mag een politicus mensen blokkeren op Twitter?
Een interessante vraag, die gesteld wordt door het Amerikaanse Knight First Amendment Institute van de Amerikaanse Columbia University. Deze instelling eist namelijk dat president Trump verschillende mensen, die kritiek op hem spuien op Twitter, niet langer blokkeert op Twitter.

Het is logisch dat een politicus die in de kijker loopt, veel commentaren krijgt. Dat die commentaren niet altijd leuk zijn om te lezen, valt te veronderstellen, zelfs dat sommige ronduit beledigend zijn. In zekere zin kan je dus verdedigen dat de politicus, als persoon, sommige andere accounts blokkeert zodat hij/zij die beledigingen niet langer hoeft te slikken.

Maar de Amerikaanse organisatie vindt dat de politicus dat recht niet heeft. Wie geblokkeerd is kan weliswaar de tweets van de politicus nog lezen, maar kan niet niet op hem antwoorden. Ook gesprekken waaraan de politicus deelneemt of vermeld wordt, zijn voor de geblokkeerde verboden terrein.

Volgens de organisatie is de account van president Trump, @realDonaldTrump, een publiek forum, en dat behoort tot het First Amendment, dat onder andere bepaalt dat de overheid burgers niet mag uitsluiten van een publiek forum op basis van hun opinie. En dus zou de president, bekeken vanuit dit oogpunt, niemand mogen blokkeren.

Een delicate zaak. In eigen land kom je regelmatig ook commentaren tegen van Twitteraars die het niet leuk vinden dat bepaalde politici hen geblokkeerd hebben - maar dezelfde commentaar hebben op gewone andere Twitteraars. Blokkeren zou 'not done' zijn, alhoewel het ons lijkt dat het een slim middel is om jezelf nog een beetje te kunnen afschermen van mensen die je maar blijven lastig vallen.

In elk geval: deze discussie al binnenkort voor de rechter uitgevochten worden, in de VS. Om met aandacht te volgen!

https://knightcolumbia.org/news/knight-institute-demands-pre ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] AirBnB lanceert Open Homes, speciaal voor vluchtelingen
iOS
Hoe vaak lig je niet in bed, te draaien en te keren, te denken aan alle dingen die je nog moet doen, de gebeurtenissen van de dag te overdenken? Deze app voor iOS zorgt ervoor dat je kan ontspannen. Hij bevat meer dan 500 kalmerende geluiden uit de hele wereld.Daardoor zou je, volgens de makers van de app, diep kunnen slapen en dus ook fris en vol energie kunnen opstaan.
In het verleden heeft het online logies-platform Airbnb ervoor gezorgd dat mensen in tijden van crisis tijdelijk terecht konden bij anderen die hun huis voor hen open stelden. Dat was onder andere zo toen het plots uitgevaardigde reisverbod van President Trump menige reiziger blokkeerde en voor grote chaos op de luchthavens zorgde. Een mooi initiatief.

Nu heeft Airbnb dat ad-hoc initiatief in een meer permanente vorm gegoten met Open Homes. Daarbij kunnen mensen zich aanmelden wanneer zij vluchtelingen willen opvangen. Zij geven op het platofmr aan op welke dagen hun huis beschikbaar is, hoeveel mensen er terecht kunnen, enz. Deze gastheren worden dan in contact gebracht met publieke instellingen die zich met vluchtelingen bezighouden en die zullen zorgen voor de plaatsing van deze mensen.

Momenteel zijn er 6.000 aanmeldingen voor OPen Homes over de hele wereld. De helft daarvan van mensen die normaal gezien niet deelnemen aan Airbnb, maar die nu gewoon willen helpen. Er is gelukkig nog veel goedheid op de wereld...

https://www.theverge.com/2017/6/7/15753756/airbnb-open-homes ...
http://blog.atairbnb.com/opening-more-homes-to-people-in-nee ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Jouw Echo / Google HOme / HomePod luistert mee: eerste geval van per ongeluk door Amazon Echo verzonden boodschap!
Je kent wellicht het woord "butt dialing". Dat duidt op een incident waarbij jouw telefoon per ongeluk een nummer draait, waarschijnlijk omdat de telefoon in je achterzak zit en je per ongeluk een bepaalde toets hebt aangeraakt. Degene die dan aan de andere kant van de lijn is, kan op dat moment alles mee luisteren van wat jij aan het zeggen bent - en reken maar dat daar al kleine drama's van gekomen zijn!

Welnu, we zullen een nieuw woord moeten bedenken voor een nieuwe vorm van onbedoeld opbellen - en het is Alexa, de slimme assistent die in de Amazon Echo zit, die de schuldige is bij dit nieuwe fenomeen. Sinds kort kan je immers ook via Alexa naar iemand een voice boodschap sturen. Die persoon moet dan wel eveneens over een Amazon Echo beschikken, en moet in jouw contactlijst staan. En zoals het zich laat raden, is het heel simpel om Alexa per ongeluk te activeren.

Het eerste geval van zo'n "ongelukje" is al gesignaleerd. Een man in de VS beweert dat hij door zijn verzekeringsagent opgebeld werd, die hem zei dat hij een boodschap van 20 seconden ontvangen had, verstuurd door de man. Blijkbaar had hij op een of andere manier Alexa geactiveerd zodat die de verzekeringsagent opbelde en daarna gedurende 20 seconden de geluiden in de kamer opnam.

Gelukkig voor de man bleek het gesprek dat hij in die 20 seconden met zijn echtgenote voerde in de huiskamer heel onschuldig, maar je kan wel raden dat ook hier heel wat genante situaties kunnen ontstaan!

Meer bij Wral.com.

http://www.wral.com/cary-man-says-alexa-disclosed-private-co ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: Fotogenerator
Een heel leuke tool, bedacht door de Nederlandse publieke omroep NPO en die op artificiële intelligentie gebaseerd is. Aan de tool werden allerlei foto's gevoerd van presentatrice Lara Rense. En wanneer je nu een tekening invult op de speciale website, zal de AI een foto van haar weergeven die aan deze tekening ongeveer beantwoordt.
[Taal: NL/ENG]

http://fotogenerator.npocloud.nl/
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Planet of the Apps
Apple had het aangekondigd, dat het zelf zou beginnen met eigen content. En die is er nu dan: "Planet of the Apps". De kritieken zijn niet bepaald lovend. Maar ontdek het zelf!
[Taal: ENG]

https://www.planetoftheapps.com/en-us
https://entertainment.slashdot.org/story/17/06/07/172223/app ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: virtueel bezoek aan computermuseum
Zowel het Britse National Museum of Computing, als het Computer History Museum in Mountain View, California, kan je bezoeken vanuit je luie zetel, in virtuele realiteit. Je doet dat ofwel met je browser, of met je Samsung Gear of een Google Cardboard headset. In dit artikel bij ZDNet vind je nog meer links naar VR bezoekjes.
[Taal: ENG]

http://www.zdnet.com/article/take-a-3d-virtual-tour-of-the-u ...
https://matterport.com/3d-space/computer-history-museum/
https://my.matterport.com/show/?m=Vz8kCqGRjQA
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: World Around Me
Google doet alles om zijn alternatief voor JPEG erdoor te krijgen...
Web standaards... het is een delicaat evenwicht. Iets wordt een standaard wanneer het door velen gebruikt wordt, en bij voorkeur open is, of althans niet het eigendom is van één bedrijf, zodat iedereen licenties moet betalen aan de bedenker van die technologie.
Flash bijvoorbeeld is/was een de facto standaard, omdat hij zo ingeburgerd is. Maar het was geen open standaard, en bovendien bleek hij vooral voor mobiele toestellen teveel energie te gebruiken. En dus wordt Flash nu afgevoerd. JPEG is een andere technologie voor afbeeldingen, die uitgegroeid is tot een standaard. In tegenstelling tot Flash is JPEG niet het eigendom van één bedrijf, maar verschillende bedrijven ehbben elk een deeltje van de uitvinding in hun bezit. Wat op termijn tot discussies kan leiden.
Daarom heeft Google een tijdje geleden beslist om een nieuwe, open standaard voor afbeeldingen te promoten: WebP. Een eerste versie daarvan maakte gebruik van compressie met verlies, wat betekent dat je dus wat kwaliteit van het beeld moest inboeten om toch maar een kleiner bestand te hebben dat snel laadt op webpagina's.
Nu is er een nieuwe versie uit, die "verliesloze" (lossless) compressie bevat. Je krijgt kleinere bestanden, zonder kwaliteitsverlies. Maar helaas wordt WebP enkel ondersteund in Chrome en de Opera browser. Wat spijtig is, want volgens het WebP team zou deze technologie een compressie geven die 25 tot 34% beter is dan JPEG afbeeldingen. In vergelijking met PNG afbeeldingen zijn zij 28% kleiner.
Op de pagina van het webteam van WebP vind je een galerij met voorbeelden van zulke afbeeldingen.
Met deze tool voor Android kan je uitvinden wat er aan interessants te vertellen valt over wat zich rondom jou bevindt. De app maakt gebruik van de camera van je toestel om restaurants, parken, musea en meer te belichten. De app won de Google Early Adaptor Award.

https://play.google.com/store/apps/details?id=app.WTInfoTech ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017