| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 08/06/2017
[Nieuws]Apple WWDC: het nieuwe iOS
[Nieuws]Apple WWDC: macOS High Sierra en Apple Watch
[Hardware]HP brengt een PC-in-een-rugzak uit
[Site]Hier spreekt men (geen) Nederlands: belasting...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Jonge Journalist
[Site]Hier spreekt men Nederlands: DigitaleCultuur
[Software]Wireless Protector Enterprise
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Apple WWDC: het nieuwe iOS
Gisteren hadden wij het over de vele nieuwe hardware die Apple voorgesteld heeft tijdens zijn WorldWide Developer Conference. Vandaag gaat het vooral over de software, en met name het nieuwe iOS dat er binnenkort aankomt. Enkele nieuwigheden op een rijtje:

- iMessage zou voortaan beter synchroniseren op je verschillende toestellen. Enkel de laatste boodschappen blijven op jouw toestel bewaard - de rest gaat naar je iCloud, vermoeden we dan.

- Apple Pay: je kan ook in iMessage personen betalen. Er komt ook een Apple Pay cash kaart waarmee je geld kan verzenden, bewaren, overschrijven.

- Siri: de stem krijgt een upgrade zodat die natuurlijker klinkt. Siri zou ook teksten kunnen vertalen, en er komt SiriKit voor apps van derden zoals OmniFocus, Evernoge, Banking, WeChat.

- Apple houdt vast aan zijn principe dat het jouw gegevens niet verzamelt, en beperkt zich dus tot "on device learning". Siri zal je dus dingen suggereen zoals nieuwsartikels, gebaseerd op jouw locatie, of dingen uit je agenda herinneren gebaseerd op jouw locatie.

- Foto's: op iOS 11 zullen de video's gecodeerd worden in HEVC, waardoor 4K video's minder ruimte innemen. Foto's worden niet meer bewaard in JPEG maar in HEIF, wat voor betere beelden zou zorgen aan half de grootte (maar wordt het ondersteund voor presentatie op het web, en kunnen anderen die géén i-toestel hebben, ook jouw foto's gemakkelijk bekijken, vragen wij ons af?). Bij de zogenaamde Live foto's, die bestaan uit verschillende beelden achter elkaar, kan je de centrale foto vervangen door een die volgens jou beter is.

- De Photos app: die krijgt een Memories functie, gebaseerd op machine learning, zodat de app zal herkennen wat sportwedstrijden zijn, huwelijken enz.

- Apps en controlecentrum: dat wordt een groot scherm vol met widgets. 3D touch geeft meer opties.

- Maps: dat zal ook kaarten bevatten van de plattegrond van shoppincentral in 8 Amerikaanse steden (anderen volgen), 30 luchthavens. Ook maximum snelheden zullen op de landkaarten aangeduid worden.

- CarPlay: wanneer je aan het rijden bent, zal de functie Do Not Disturb geactiveerd worden, gebaseerd op WiFi of Bluetooth. Dan zal je toestel elke oproep automatisch beantwoorden met een sms. Je kan een uitzondering maken voor bepaalde mensen, en hun gesprek toch aannemen.

- Apple Music: Apple doet een nieuwe poging om wat sociaal te doen, en je zal kunnen zien wat jouw vrienden beluisteren.

- App Store: die kreeg een redesign, waardoor er nu tabblaadjes zijn voor games en apps, updates en search.

- Augmented Reality: Apple heeft een ARKit uitgebracht voor ontwikkelaars, die werkt met de camera, bewegingssensoren en de GPU en CPU van het toestel. Engadget is laaiend enthousiast over die ARKit, en beweert zelfs dat Apple echt AR heruitgevonden heeft. Een boude bewering die wij voor rekening van Engadget laten - Google (Glass en Tango) en Microsoft (HoloLens) lijken ons een stuk verder te staan...)

Vele nieuwigheden dus, maar je hebt al wel begrepen dat dingen zoals Augmented Reality veel processorkracht vragen, en dus niet geschikt zijn voor oudere toestellen. Bovendien wordt iOS11 64 bits, dus ook alle apps. iOS 11 zal je dus niet kunnen installeren op toestellen ouderd dan de iPhone6 - wie een 5C heeft bijvoorbeeld kan zijn toestel in de prullenmand gooien. De iPhone 5, 5C en de iPad 4 zullen het niet overleven. Enkel toestellen vanaf de 5S en de iPad Air zullen het overleven.

Hoe weet je welke apps de overschakeling naar 64 bit zullen overleven? Ga naar Settings > General > About > Applications > App compatibility.

https://www.theverge.com/2017/6/5/15732070/apple-ios-11-anno ...
https://www.theverge.com/2017/6/5/15732136/apple-siri-update ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Apple WWDC: macOS High Sierra en Apple Watch
Toch nog even vertellen dat er ook een update uit komt voor het macOS, het besturingssysteem voor niet-mobiele toestellen zoals de MacBook en de MacBook Pro.

MacOS heeft om te beginnen een nieuwe versie van de Apple browser, Safari. Die zou volgens Apple nu de snelste browser van allemaal zijn, voor de desktop. Safari heeft twee functies die je wel zal kunnen appreciëren: op een pagina zal hij ontdekken welke video's automatisch willen gaan spelen, en die blokkeren. En bovendien zou hij voorkomen dat trackers je volgen tijdens je surftochten, een functie die Intelligent Tracking Prevention heet. Bij Engadget een uitgebreide bespreking met foto's.

Voor de nieuwigheden bij WatchOS4 gaan we dan weer te rade bij Ars Technica. Daar lees je dat de belangrijkste nieuwigheid eigenlijk een watch face (een digitale achtergrond voor je wijzerplaat) die door Siri aangedreven wordt. Daarop verschijnt informatie die proactief gegeven wordt. Jij hebt daarbij zelf ook nog een stem in het kapitel, en je kunt aangeven welke informatie je daadwerkelijk wenst op basis van het tijdstip, je locatie en je routines. Alles wat je moet doen om de dynamische informatie te zien, is je pols naar boven brengen.

Voor de sportievelingen is deze nieuwe mogelijkheid wel interessant: via NFC kan je informatie delen met de apparatuur die in de fitness aanwezig is (en die de mogelijkheid ondersteunt).Zo kan je bijvoorbeeld de hartslag die je AppleWatch meet, op dat toestel ook weergegeven zien - zo moet je dus geen hartmonitoring band meer rond je borst knopen. Je kan ook meerdere disciplines binnen één workout registreren.

En daarmee sluiten wij onze berichtgeving af over WWDC. Zeg nu zelf, dat hebben wij uitgebreid gebracht, niet?

https://www.engadget.com/2017/06/05/macos-high-sierra/
https://arstechnica.com/apple/2017/06/apple-introduces-watch ...
geef uw reactie hier

[Hardware] HP brengt een PC-in-een-rugzak uit
Heb je er eigenlijk al bij stilgestaan dat je, wanneer je echt met Virtual Reality wil werken, en dus zo'n helm moet opzetten, je ook een computer moet hebben die de VR berekeningen maakt. En dat je dan de keuze hebt om netjes naast je computer te blijven staan, ofwel die computer onder je arm moet nemen wanneer je je ook wil bewegen in de kamer tijdens een game.

Dat leidt dan tot het concept "backpack PC", of een computer in een rugzak. Met voldoende batterijduur uiteraard, en ook met een slimme manier om alle kabels te geleiden, een verbinding legt met je headset en waarop ook de "joysticks" aangesloten zijn.

Verschillende computerbedrijven hebben al een poging ondernomen om een dergelijk toestel uit te brengen, waaronder HP, maar nu heeft het een nieuwe versie uitgebracht, en volgens The Verge zou deze versie wel eens kunnen slagen waar de voorgaande de mist in ging. De computer zit weliswaar in een rugzak, maar komt ook met een dockstation. Zo wordt de computer ook "nuttig" en kan je hem op je desktop gebruiken. Om te gamen, uiteraard!

Meer bij The Verge, dat het toestel kon uittesten.

https://www.theverge.com/circuitbreaker/2017/6/6/15744586/hp ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men (geen) Nederlands: belastinggegevens
Geen Nederlands op deze pagina, maar wel gegevens over België / Vlaanderen. Voer voor wiskundigen, statistici en politici, want hier vind je allerlei cijfers over de belastingen: rechtstreeks en onrechtstreeks, op verbruik, op kapitaal en op werk, op immpobiliën en meer. Een vette kluif!
[Taal: ENG]

https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/economic-anal ...
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Jonge Journalist
Jerry Vermanen, datajoufnalist bij KRO-NCRV heeft op deze website een aantal tips bijeengebracht die je op weg kunnen zetten wanneer je zelf als pas afgestudeerde journalist aan de slag wil gaan.
[Taal: NL]

http://jongejournalist.nl/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: DigitaleCultuur
Deze website wil theatergezelschappen, dansgroepen, muzikanten en andere kunstenaars helpen om hun archieven en collecties te digitaliseren en zo te bewaren voor het nageslacht.
[Taal: NL]

http://www.den.nl/nieuws/bericht/5832
http://www.digitalecultuur.nl/
geef uw reactie hier

[Software] Wireless Protector Enterprise
Met deze tool worden automatisch draadloze en andere toestellen die aan computers gekoppeld zijn die via de LAN kabel verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk, uitgeschakeld. Wanneer de LAN kabel van de beschermde computers terug aangekoppeld wordt, worden de toestellen terug geactiveerd. Een uitvoerige uitleg bij Fileforum.
https://fileforum.betanews.com/detail/Wireless-Protector-Ent ...
http://www.lan-secure.com/WirelessAutoDisable.htm
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Jouw tv weet binnenkort wat je bij de superma... 25/09
Apple FaceID: poitief en negatief... 25/09
Walmart en smart slot-maker August brengen pa... 25/09
Gemor over aan/uit knoppen in iOS 11 Controle... 22/09
Better Together gaat live voor Minecraft... 22/09
iOS 11: een review, en een waarschuwing... 21/09
Nieuw bij Twitter: Populair... 21/09
Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook ... 20/09
EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren va... 20/09
Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefo... 20/09
Meer artikels ....
Hardware
Amazon werkt aan Alexa-wearables zoals slimme... 22/09
Nest met beveiligingssysteem voor jouw huis (... 22/09
Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel ... 21/09
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Polly: een snelle poll... 25/09
ReportLinker data... 25/09
Vrijdag multimedia: Slimste mens (trailer)... 22/09
Vrijdag multimedia: Google Arts & Culture... 22/09
Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes... 21/09
Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park H... 21/09
Nuzzel: nieuws ontdekken... 21/09
Ukelele spelen... 20/09
Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan... 20/09
Session Manager (Chrome extensie)... 20/09
Meer artikels ....
Tip
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Meer artikels ....
Software
Skimmerscammer: geen spiedende ogen meer bij ... 25/09
Vrijdag appdag: Prisma... 22/09
Neon Chrome: game voor Android... 21/09
J. River Media Center... 20/09
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017