| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 07/06/2017
[Nieuws]Apple WWDC: de HomePod
[Nieuws]Apple WWDC: nieuwe iPad Pro met nieuw OS
[Nieuws]Nieuwe iMac, nieuwe MacBook en Ma&cbook Pro, ...
[Site]Het internet in real time
[Site]Font Pairing
[Site]DOMFlags: Chrome extensie voor ontwikkelaars
[Software]Linux Mint 18.2
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Apple WWDC: de HomePod
Traditioneel wordt er op de WWDC nieuws gebracht voor ontwikkelaars - vooral nieuwe software wordt er aangekondigd, zoals een nieuwe versie van het OS, nieuwe mogelijkheden met apps, enz. Apple heeft echter met deze gewoonte gebroken, en opvallend veel nieuwe hardware aangekondigd op de World Wide Developer Conference. Vandaag bespreken we die hardware, morgen gaan we nader in op de nieuwe software die aangekondigd werd.

Om te beginnen is er de Homepod. Vergis je niet: dit is NIET het antwoord van Apple op de Google Home en Amazon Alexa, de slimme assistenten in het huis, eerder op de luidsprekers van Sonos. De nadruk ligt op het feit dat het een luidspreker is, die ook Siri aan boord heeft - geen slimme assistent die vooruitloopt op je wensen, wel een luidspreker die muziek in alle kamers speelt.

Siri zit wel degelijk aan boord, maar is beperkt tot muziekvaardigheden. Je kan bijvoorbeeld wel vragen stellen zoals "Wie is de drummer op deze song", of "Uit welk album komt deze song". En je kan bevelen welke muziek er gespeeld moet worden. Volgens Apple zit de intelligentie van de luidspreker in het feit dat hij de ruimte waarin hij staat als het ware aanvoelt, en beter vult met muziek.

Wat kan Siri nog? Je domotica bedienen, die gekoppeld zijn aan je HomeKit.Ben je niet thuis, dan kan je dat ook via je iPhone, waarbij de HomePod als brug optreedt naar je toestellen. Maar de ťcht slimme functies van Google Home en Alexa zal je nooit aantreffen in de HomePod - want dat vereist dat Apple jouw gegevens verzamelt en verwerkt, iets want Apple weigert te doen. Heel lovenswaardig van Apple eigenlijk, omdat zo jouw privacy toch beschermd wordt, maar een keuze die Apple ondertussen misschien al betreurd heeft.

Doordat het die gegevens niet verzamelt, zal het nu dus nooit dezelfde functies kunnen aanbieden als de concurrenten. En ook bij machine learningn en artificial intelligence vormt het een hinderpaal, want ook die technologieŽn zijn gebaseerd op data mining.

En dus blijft de HomePod beperkt tot algemeen nieuws, het weerbericht, je agenda. Maar wie weet is dat wel voldoende voor de meeste mensen? Het toestel is in december verkrijgbaar, in wit of Space grijs, maar enkel in de VS, VK en AustraliŽ, en het zal $349 kosten, wat duurder is dan de concurrenten. Maar dat zijn we van Apple gewoon, nietwaar?

http://www.apple.com/newsroom/2017/06/homepod-reinvents-musi ...
http://www.theverge.com/2017/6/5/15732144/apple-homepod-spea ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Apple WWDC: nieuwe iPad Pro met nieuw OS
Nog nieuw is de iPad Pro die nu 10,5 inch (26 cm) groot is, 40% minder randjes heeft. Je kan ook kiezen voor een model van 12,9 inch (32 cm)

De beeldkwaliteit van het scherm moet fantastisch zijn, want het heeft een refresh rate van 120 Hz, True Tone, is 50% helderder en kan HDR video afspelen.

Onder de motorkap een A10X fusion processor, met een 6-core CPU waarvan 3 hoog performant zijn, plus een 12-core GPU (grafische processor). Apple belooft dat de CPU 30% sneller is en de GPU 40%.

De Apple Pen, de stylus die nu met de iPda Pro werkt en waarvoor Steve Jobs, die pennen haatte, zich in zijn graf omgedraaid moet hebben, werd ook verbeterd en heeft nu een latency (vertraging) van 20ms. Je kan, dankzij de verbeteringen aan iOS voor de iPad, ook dingen markeren die je dan kan printen, of screenshots markeren. Notities die je met de hand maakte worden doorzoekbaar.

In de nieuwe iPad zit ook het nieuwe iOS voor iPad. Het bijzondere daarbij is dat je voortaan toegang krijgt tot een soort bestandsysteem, zodat je kan bladeren doorheen je documenten. Dat moet het ook gemakkelijker maken om te werken met externe cloud oplossingen zoals GDrive of Dropbox. En je kan dingen klikken en verslepen. Twee aankondigingen (file system, klikken en verslepen) die door het aanwezige publiek onthaald werden op bewonderend gejuich maar die je al jaren bij de andere besturingssystemen vindt..

http://www.theverge.com/2017/6/5/15732156/apple-ipad-pro-upd ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nieuwe iMac, nieuwe MacBook en Ma&cbook Pro, en nieuw gat in je portemonnee...
Blijkbaar heeft Apple goed geluisterd naar de vele commentarien, die het merk met de appel verweten dat het de laatste tijd zo goed als geen nieuwe toestellen uitbracht en de professionele gebruiker wat in de kou liet staan. Want zowel van de Macbook, de MacBook Pro als de iMac werden nieuwe versies aangekondigd.

De MacBook zelf kreeg een Kaby Lake processor, sneller SSD, een snellere grafische kaart. En een snellere prijs. De startprijs van de 13 inch MacBook en MBP is 1.299, wil je het toestel met ook nog de Touchbar dan ben je $1.799 kwijt. De 15 inch MacBook Pro kost maar liefst $2.399.

Tot verbazing van velen werd de iMac Pro onder het stof vandaan gehaald. Dat is een echt werkbeest geworden, met een 8-core processor maar ook verkrijgbaar in een versie met 18 cores. Ook het RAM geheugen kan je kiezen tot maximaal 16 GB en 400 GB per seconden aan geheugen bandbreedte. Wat opslagruimte betreft kan je gaan tot 4 TB aan SSD. ER zijn 4 Thunderbolt 3 poorten, en een 10 GB Ethernet poort.

Door de grote rekenkracht en de sterke processoren is dit toestel meteen geschikt om met Virtual Reality te werken, zo belooft Apple.

Een krachtig toestel dus, maar dat heeft een prijs: het instapmodel kost $4.999, en naargelang je meer wil, kost het je uiteraard meer.

De vraag is nu echter: heeft Apple niet teveel toestellen ineens aangekondigd? Echte doorwinterde Apple-fans hebben meerdere toestellen, die zij regelmatig verversen wanneer Apple een nieuwe versie aankondigt. Nu echter... is het iets teveel. Wat moet je kopen: een nieuwe MacBook Pro? Een iPad Pro? Een iPad Air? Of ineens gaan voor die prachtige maar o zo dure iMac Pro? Alles kopen zal de Apple-fan zich allicht niet kunnen veroorloven.

Apple heeft het zich met deze verschillende aankondigingen wel erg moeilijk gemaakt. Het wou de kritiek counteren dat het de professionele gebruiker in de steek laat. Maar stelt die gebruiker nu voor een tantalus-kwelling, een overdaad aan keuze - terwijl het vroeger heel gemakkelijk was: een nieuwe versie, en boem, gekocht! Je had je Apple-plicht vervuld, en was weer bij met het nieuwste van het nieuwste. Nu wordt dat dus veel, veel moeilijker!

https://www.apple.com/newsroom/2017/06/imac-pro-most-powerfu ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Het internet in real time
Op deze website kan je volgen wat er gebeurt op het internet. De klok begint op 0, en je ziet hoeveel likes op Facebook, hoeveel nieuwe foto's op Instagram, hoeveel tweets op Twitter geplaatst worden. Je kan ook 1 uur, 1 dag, 1 maand vooruitspringen - en de cijfers zijn indrukwekkend!
[Taal: ENG]

https://www.betfy.co.uk/internet-realtime/
geef uw reactie hier

[Site] Font Pairing
Op deze website kan je lettertypes combineren. Vaak wil je in een tekst verschillende lettertypes combineren, maar dat is erg delicaat. Een lettertype is iets dat erg bepalend is voor de leesbaarheid van een tekst, het algemene uitzicht, de indruk die je maakt. Je klikt op Generate om een nieuwe font pairing aan te maken, op Lock om de fonts te vergrendelen die je wil behouden, en op Edit om manueel een font te kiezen. Je kan de tekst bewerken, en zelfs vervangen door de naam van je bedrijf.
[Taal: ENG]

http://fontjoy.com/
geef uw reactie hier

[Site] DOMFlags: Chrome extensie voor ontwikkelaars
Werk je vaak met DOM elementen bij het ontwerpen van een website, dan is deze extensie wel interessant. Hiermee kan je namelijk zelf snelkoppelingen voor je klavier aanmaken voor verschillende DOM elementen. En het is nu eenaam gemakkelijker om je handen op het klavier te kunnen houden, zonder telkens naar de muis of de touchpad te moeten grijpen!
https://chrome.google.com/webstore/detail/domflags/nindoglnp ...
geef uw reactie hier

[Software] Linux Mint 18.2
Deze versie van Linux Mint is nu beschikbaar voor download. Hij is gebaseerd op Ubuntu 16.04 en maakt gebruik van de Linux Kernel 4.8. Als desktop omgeving wordt echter gebruik gemaakt van Mate of Cinammon. Je kan de de beide ISO's nu downloaden als pre-release.

https://betanews.com/2017/06/06/linux-mint-182-sonya-beta/
http://torrents.linuxmint.com/torrents/linuxmint-18.2-mate-6 ...
http://torrents.linuxmint.com/torrents/linuxmint-18.2-cinnam ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Jouw tv weet binnenkort wat je bij de superma... 25/09
Apple FaceID: poitief en negatief... 25/09
Walmart en smart slot-maker August brengen pa... 25/09
Gemor over aan/uit knoppen in iOS 11 Controle... 22/09
Better Together gaat live voor Minecraft... 22/09
iOS 11: een review, en een waarschuwing... 21/09
Nieuw bij Twitter: Populair... 21/09
Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook ... 20/09
EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren va... 20/09
Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefo... 20/09
Meer artikels ....
Hardware
Amazon werkt aan Alexa-wearables zoals slimme... 22/09
Nest met beveiligingssysteem voor jouw huis (... 22/09
Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel ... 21/09
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Polly: een snelle poll... 25/09
ReportLinker data... 25/09
Vrijdag multimedia: Slimste mens (trailer)... 22/09
Vrijdag multimedia: Google Arts & Culture... 22/09
Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes... 21/09
Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park H... 21/09
Nuzzel: nieuws ontdekken... 21/09
Ukelele spelen... 20/09
Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan... 20/09
Session Manager (Chrome extensie)... 20/09
Meer artikels ....
Tip
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Meer artikels ....
Software
Skimmerscammer: geen spiedende ogen meer bij ... 25/09
Vrijdag appdag: Prisma... 22/09
Neon Chrome: game voor Android... 21/09
J. River Media Center... 20/09
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017