| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 02/06/2017
[Nieuws]Essential: een nieuwe smartphone en een home-...
[Nieuws]Een cartridge hervullen is geen inbreuk op pa...
[Nieuws]Gmail pro-editie beschermt gebruikers tegen p...
[Site]Vrijdag multimedia: gratis e-boeken
[Site]Vrijdag multimedia: Slimme assistenten en wor...
[Site]Vrijdag multimedia: Moments of Happiness
[Tip]Tip: verborgen series en films op Netflix
[Software]Vrijdag appdag: Unclouded
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Essential: een nieuwe smartphone en een home-hub
Andy Rubin, de man die oorspronkelijk het Android besturingssysteem uitgevonden heeft, heeft twee nieuwe toestellen aangekondigd. Enerzijds is er de Essential Phone, een toestel uit de hoger middenklassen dat verkocht zou worden aan $699.

Het bijzondere aan dit toestel is dat het op de achtergrond enkele magnetische houders heeft, zodat je daarop extra modules kan zetten. Momenteel is de keuze daarvoor beperkt tot een 360 graden camera en een dockstation. Maar voor e toekomst zouden er meer modules verkrijgbaar moeten zijn.

Het toestel doet mee aan de rage om zo weinig mogelijk rand ('bezel' in vaktermen) te tonen. Onder de motorkap een Qualcomm 835 processor, 4GB RAM, 128 GB opslagruimte. Er zit ook 1 USB C poort op maar geen 3,5mm jack voor de koptelefoon. De tweede lens van de 13 MP camera is een monochrome sensor die moet helpen bij weinig licht. Het geheel is verpakt in een titanium en ceramiek omhulsel.

Wat je ongetwijfeld zal appreciëren is dat dit toestel de "gewone", pure versie van Android draait, dus geen extra interface. Wat garandeert dat de updates op geregelde tijdstippen zullen volgen. Het is immers die extra laag die ervoor zorgt dat updates aan het OS niet meteen (of zelf nooit) doorgegeven worden aan de toestellen, omdat gevreesd wordt dat de update de gebruiksinterface zal breken. (1)

Het tweede toestel dat Rubin voorgesteld heeft, is, de Essential Home. Dat is een digitale assistent en luidspreker in één, een toestel à la Amazon Echo of Google Home dus. Je kan het toestel activeren met eeen vraag of een tik op het toestel. Het toestel heeft een scherm bovenaan, rond dus, waarop informatie getoond kan worden.

Het verwerken van de informatie gebeurt haast volledig op het toestel zelf, en de gegevens worden op het toestel bewaard, niet in de cloud. Wie zich zorgen maakt over zijn privacy bij de Echo of de Google Home, zal dit aspect van de Essential Home absoluut aantrekkelijk vinden.

Het toestel draait op het Ambient besturingssysteem, en dat zou volgens Rubin kunnen samenwerken met SmartTHings, HomeKit, Nest, en dus ook met Amazon Voice Service, Siri, Google Assistant. Interoperabiliteit dus.

https://www.theverge.com/2017/5/30/15711170/essential-phone- ...
https://www.theverge.com/circuitbreaker/2017/5/30/15711162/a ...
https://www.theverge.com/2017/5/30/15716932/andy-rubin-essen ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Een cartridge hervullen is geen inbreuk op patentenrecht!
Inkt voor printers - we moeten het jou niet vertellen: die is peperduur. Per gewicht bekeken, zo lazen wij ooit, duurder dan de duurste parfum. Allerlei bedrijven proberen iets aan die prijs te doen, maar de fabrikanten van printers verweren zich als duiveltjes in een wijwatervat. Voor hen is de inkt big business, die hen van een inkomen verzekert. Ze zouden je zelfs de printer gratis geven, omdat ze hun geld verdienen met de inkt.

Daarom ook dat zij met lede ogen aanzien hoe nieuwe spelers proberen de markt te veroveren met het hervullen van cartridges: stuur hen je oude cartridge op, en je krijgt een gevulde cartridge terug. Mag niet! zo beweerde printerbedrijf Lexmark, dat een proces inspande tegen het bedrijf IMpression Products: de cartridges zijn ons patent, en door die te hervullen pleeg je inbreuk op ons patentenrecht.

Een rechter in de VS heeft nu beslist dat dit geen inbreuk is, en dat het bedrijf mag verder gaan met het hervullen van de cartridges. Een belangrijke beslissing, maar dat wil nu nog niet zeggen dat je plots overal goedkope hervulde cartridges zal kunnen kopen. Printerfabrikanten hebben nog allerlei andere middeltejs achter de hand om te voorkomen dat je een niet-originele cartridge in hun printer zou stoppen. Zo krijg je bij sommige laserprinters, wanneer je een nieuwe cartridge koopt, een kaar met een chip. Na het plaaten van de cartridge moet je die kaart in de printer stoppen, want anders zal de printer niet meer werken. Een surrogaat cartridge of een hervulde cartridge, zonder die kaart, maakt dus geen kans.

Andere fabrikanten brengen dan weer speciale zekerheidscodes op hun eigen cartridges aan, en de printer zal weigeren te werken met surrogaat of hervulde cartridges, zonder die code. Zogenaamd om te voorkomen dat jouw toestel beschadigd zou worden door die 'gevaarlijke' surrogaat cartridges, maar we weten wel beter, niet?

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-30/u-s-supre ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Gmail pro-editie beschermt gebruikers tegen phishing
Een van de manieren waarop malware zich nog altijd verspreiden kan, is via mail. Google heeft al verschillende manieren in zijn Gmail voor de gewone gebruikers ingebouwd om hen malware en phishing te beschermen, en breidt die mogelijkheden nu ook naar professionele accounts.

Het gaat met name om spam en phishing boodschappen tegen te houden, waarvoor Google machine learning gebruikt die, zo beweert Google althans, nu zo goed is dat hij voor 99,9 % accuraat zou zijn. Hierbij worden boodschappen die door de software als verdacht beschouwd worden, tijdelijk tegengehouden zodat ze nog niet in jouw inbox verschijnen, tot de software een grondigere phishing analyse heeft kunnen uitvoeren en zo kan voorkomen dat jouw data gecompromitteerd worden.

En je moet nu niet bang zijn dat Google al jouw mail met vertraging gaat leveren, want Google belooft maximaal 0,05% van alle boodschappen tijdelijk tegen te houden, en dat de vertraging maximum 4 minuten gaat duren.

Professionele accounts krijgen bovendien nog een extraatje. Wanneer je probeert te antwoorden naar iemand die buiten het domein vanje bedrijf zit, dan zal je een waarschuwing krijgen zodat je kan nagaan of het wel degelijk de bedoeling is dat je de mail ook naar die persoon stuurt. Dit om te voorkomen dat je vertrouwelijke data van je bedrijf per vergissing zou lekken.

Meer bij Venture Beat.

https://venturebeat.com/2017/05/31/gmail-enterprise-users-ge ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: gratis e-boeken
Net zoals andere jaren selecteerde de Koninklijke Bibliotheek samen met Nederlandse bibliotheken een zestigtal e-boeken voor kinderen en volwassenen, die je tot 31 augustus gratis kan lezen met de VakantieBieb-app. Vanaf 1 juni zijn de kinderboeken beschikbaar, op 1 juli ook de titels voor volwassenen.

https://www.vakantiebieb.nl/
http://www.ereaders.nl/gratis-e-books-lezen-met-de-vakantieb ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Slimme assistenten en worcestershiresaus
Kan je het moeilijke woord in de titel goed uitspreken? Ongetwijfeld zal je even haperen. Maar zouden Google Home, Amazon Alexa of Siri van Apple jou verstaan, wanneer je dat product op je boodschappenlijst wil zetten? Dit grappige filmpje doet het experiment.
[Taal: ENG]

https://www.wired.com/2017/05/ai-assistants-accented-english ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Moments of Happiness
Even een dipje? Ga dan eens naar deze site. En maak wat dieren gelukkig. Geef de leeuw verkoeling, of speel met de kat en een bolletje wol. Heel leuke experimenten, mooi uitgevoerd in enkel WebGL. Knap!
[Taal: ENG]

https://moments.epic.net/#
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: verborgen series en films op Netflix
Er bestaat blijkbaar een methode om alle films en feuilletons op Netflix gemakkelijk te bekijken. WIj kunnen het niet uittesten, want wij hebben geen Netflix (geen tijd!). De juiste uitleg vind je hier.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170601_02907118?utm_source ...
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Unclouded
Je spullen in de cloud opbergen, het is zo gemakkelijk. Maar wellicht word jij geconfronteerd met hetzelfde probleem als elke internaut momenteel: iedereen heeft wel zijn favoriete online drive: Dropbox, OneDrive, Google Drive, Evernote... En dan moet je, om dingen met je collega's te kunnen delen, zelf ook accounts aanmaken bij elk van die diensten. Zou het niet gemakkelijk zijn als alle spulletjes netjes centraal stonden?
Unclouded belooft de oplossing. Hiermee kan je alle bestanden in de verschillende cloud locaties bekijken en beheren. Een bespreking met de pro's en contra's bij Tech Radar

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cgollner.u ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017