| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 31/05/2017
[Nieuws]HTTPS: prima middel tegen censuur!
[Nieuws]Is het Apple menens met zijn diabetes-meter-z...
[Nieuws]Grote hotels zetten strijd tegen online reisb...
[Hardware]Nieuwe processoren van Intel en ARM
[Site]Lijst met meditatie en mindfulness apps
[Site]Tijd voor koffie? Tijd voor een korte TED tal...
[Site]PageRuler: extensie voor Chrome
[Software]Stanley Guard: app voor je persoonlijke bevei...
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] HTTPS: prima middel tegen censuur!
Dat je via HTTPS een beveiligde verbinding kan leggen met een server, zodat je in alle veiligheid een betaling kan uitvoeren of vertrouwelijke gegevens kan invoeren, dat is algemeen geweten. Maar wist je dat HTTPS ook een prima middel is tegen censuur?

Dat is wat Harvard onderzoekers vastgesteld hebben, en wel bij de online encyclopedie Wikipedia. In sommige landen wordt de toegang tot bepaalde artikels immers verboden. In Turkije bijvoorbeeld zijn artikels over vrouwelijke genitaliën niet gewenst, zo lees je bij Motherboard. Rusland bant artikels over weed. En China heeft al verschillende keren de hele website in de ban geslagen.

Wikimedia Foundation, de non-profit organisatie achter de Wikipedia, is al langer op zoek naar een manier om die censuur tegen te gaan. En blijkt die manier nu gevonden te hebben in encryptie. In 2011 startte Wikipedia met de beveiligide HTTPS, maar bood dat aan naast de gewone HTTP. Sinds juni 2015 echter is Wikipedia volledig overgeschakeld op HTTPS. Hierdoor konden landen niet langer bepaalde individuele pagina''s blokkeren - het zou een 'alles of niets' worden.

Het was wel even afwachten of dit dan niet zou leiden tot een "alles" situatie, en bepaalde landen inderdaad de hele Wikipedia zouden blokkeren. Dat is gelukkig niet het geval, zo hebben onderzoekers nu vastgesteld. Het hele resultaat van het onderzoek lees je bij Motherboard.

https://motherboard.vice.com/en_us/article/wikipedias-switch ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Is het Apple menens met zijn diabetes-meter-zonder-prikken?
Binnenkort is het de Wereldwijde Developers Conference van Apple. En in de aanloop erheen gonst het van de geruchten over wat Apple mogelijk zou voorstellen tijdens die conferentie.

Een van die hardnekkige geruchten is een glucosemeter, die bij diabetespatiënten de waarde in het bloed kan vaststellen, maar dan wel zonder te prikken. Dat zou een soort wearable worden (verpakt in de Watch?) die voortdurend de suiker meet, zonder de skin te moeten doorbreken. Wie iemand kent met diabetes of zelf diabetespatiënt is, weet wat een revolutie dit zou veroorzaken. Want nu moet je in je huid prikken tot er een druppel bloed verschijnt, die dan op een plaatje overbrengen, en dat plaatje in de glucosemeter zetten om de waarde af te lezen. Veel bloed moet dat niet zijn, maar leuk is het niet om je zo te moeten prikken.

Als het Apple zou lukken om een dergelijke glucosemeter zonder prikken te maken, dan zou het een enorme markt ontginnen. In de VS alleen al hebben 30 miljoen burgers diabetes. Maar zo simpel is het niet. Een gadget maken die min of meer nauwkeurig je hartslag meet, gewoon uit curiositeit, zoals de Watch, is één ding. Maar een arts zal altijd een échte bloeddrukmeter gebruiken om je hartslag te meten. En reken maar dat er vooraleer een nieuwe glucosemeter op de markt gebracht mag worden, die aan de strengste veiligheidsnormen moet voldoen. Is dat de reden waarom Apple de laatste maanden zo weinig van zich heeft laten horen, omdat het in alle stilte werkt aan toestellen die wél medisch gekeurd zijn?

Apple is trouwens niet het enige bedrijf dat zich op de markt van medische apparaten en uitvindingen waagt. Google heeft bijvoorbeeld een contactlens ontwikkeld die glucose kan ontdekken in tranen. Die technologie werd in 2014 in licentie genomen door farmagigant Novartis, maar sindsdien is niets meer gehoord van het project.

Het is dus afwachten wat Apple in zijn mars heeft, en of deze geruchten niet weer de zoveelste kwakkel zijn. In elk geval lees je bij The Verge een erg interessant artikel over waarom het zo moeilijk is om een nieuwe technologie te vinden om de glucose te meten.

https://www.theverge.com/2017/5/25/15685148/apple-watch-gluc ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Grote hotels zetten strijd tegen online reisbureaus in
Verschillende grote hotels, waaronder Marriott International, Hilton Worldwide HOldings en Intercontinental Hotels Group gaan grote reclamecampagnes voeren, om een deel van hun business, de reservaties, terug in eigen handen te krijgen.

Momenteel is de gebruiker immers gewoon om een hotel te boeken bij prijsvergelijkende sites zoals Expedia of Priceline. Maar die nemen wel een commissie op elke boeking, en die commissie kan soms een hele hap van de inkomsten van de hotels wegsnoepen - tot 30% bij elke reservatie.

Met als gevolg dat deze boekingsites, die vroeger nog beschouwd weden als waardevolle businesss partners, nu poortwachters geworden zijn, die rechtstreekse communicatie met de klanten in de weg staan, zo schrijft Wall Street Journal. De hotels willen daarom spelen op prijs en loyauteit. Wie regelmatig rechtsreeks bij de hotels zelf zijn kamer boekt, krijgt kortingen en andere voordelen zoals een upgrade.

Een achtergrond over deze evolutie bij WSJ.

https://www.wsj.com/articles/for-hotels-theres-no-room-left- ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Nieuwe processoren van Intel en ARM
Nieuwigheden bij chipsmakers zijn niete echt sexy om te vermelden, maar toch wel belangrijk. Want je moet nu eenmaal de trends en termen kennen, wanneer je een nieuwe pc of laptop kopen gaat.

Enerzijds is er Intel, dat een reeks Core X-processoren uitbrengt, dat kadert in het HEDT platform (kort voor High End Desktop platform). Dat is bedoeld voor gamers, video streamers en makers van content die kapitaalkrachtig zijn. Je zal zelfs processoren met 18 cores hebben en 36 threads. Wie verzot is op cijfertjes kan bij Ars Technica meer informatie vernemen over deze reeks. (1)

Anderzijds kondigt ook chipsfabrikant ARM nieuwe CPU's en GPU's aan . De nieuwe ARM COrtex-A75 is daarbij het nieuwe vlaggenschip bij de mobiele processoren - hij zou 22% beter doen in performantie dan de laatste A73. Er is ook de Cortex-A55, die de hoogste power efficiency heeft van de middenklasse CPU's die ARM maakt, en de Mali-G72 grafische processor tot slot zou het 25% beter doen dan zijn voorganer G71. Meer details bij The Verge (2°

https://www.theverge.com/2017/5/29/15707606/arm-cortex-a75-a ...
https://arstechnica.com/gadgets/2017/05/intels-new-high-end- ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Lijst met meditatie en mindfulness apps
Op deze website vind je een uitgebreide collectie apps die je kunnen helpen om zen te worden - ze begeleiden je bij het mediteren, bij mindfulness. Opvallend is wel dat deze apps niet echt goedkoop te noemen zijn - sommigen zijn wel gratis om te downloaden, maar vragen een abonnement om de verschillende stadia te kunnen bereiken. Maar ja, je inwendige rust mag een prijs hebben...
[Taal: ENG]

https://meditationapps.com/
geef uw reactie hier

[Site] Tijd voor koffie? Tijd voor een korte TED talk!
De TED talks zijn altijd inspirerend - maar je hebt niet altijd de tijd om ernaar te kijken/luisteren. Daarom is dit speellijstje, samengesteld door TED.com zelf, wel handig. Want de talks duren welgeteld één koffiepauze lang. Dus, in plaats van doelloos op je Twitter of Facebook te gaan bladeren, resoluut zo'n talk beluisteren!
[Taal: ENG]

https://www.ted.com/playlists/467/short_talks_to_watch_durin ...
geef uw reactie hier

[Site] PageRuler: extensie voor Chrome
Bij digitaal grafisch ontwerp is het detail erg belangrijk. Deze extensie voor je chrome browser kan je daarbij helpen, want PageRuler geeft je de exacte dimensies van alles wat je op het scherm ziet. De tool werkt ook als meetlat zodat je alles correct kan positioneren.

https://chrome.google.com/webstore/detail/page-ruler/jlpkojj ...
geef uw reactie hier

[Software] Stanley Guard: app voor je persoonlijke beveiliging
Wanneer je 's avonds nog buiten moet - of ook overdag, in een omgeving die je niet kent - dan voel je je niet op je gemak. Te weten dat er een app is waarmee je hulpdiensten of mensen kan verwittigen wanneer je je bedreigd voelt, kan je dan geruststellen.

Het bedrijf Stanley Security heeft een app uitgebracht waarmee je de alarmcentrale van Stanley kan verwittigen, of een zelf gekozen persoon. Tegelijkertijd geeft de app op je smartphone een luid alarmsignaal, en worden er beeld- en geluidsopnamen gestart, terwijl jouw locatie via de GPS doorgegeven wordt.

Naast de app voor de smartphone, is er ook een armband met alarmknop. Daarmee kan je dan heel discreet toch nog alarm slaan, wanneer je je smartphone niet binnen handbereik hebt. Of wanneer die afgenomen werd, vernietigd werd. Deze armband is dan ook uiterst geschikt voor oudere personen die nog alleen wonen.

De app werkt via een abonnementsformule, vanaf 10 euro per maand (enkel contactpersoon wordt verwittigd bij alarm). De formule om ook de meldkamer te verwittigen kost 15€, net zoals de formulie voor de armband met alarmknop.

De app is verkrijgbaar voor iOS, Android en Windows.

https://www.stanleysecurity.be/nieuws/nieuwsitems/heeft-u-zi ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017