| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 29/05/2017
[Nieuws]De 'toelaatbare' regels van Facebook zijn eig...
[Nieuws]Emusic vernieuwt... voor een deel van haar ge...
[Oor]Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers
[Site]20 vaak gemaakte fouten bij Engelse woorden
[Site]Grammarly: extensie voor Chrome
[Site]Nederlandstalige teksten via online tools ver...
[Tip]Tip: DVD's rippen? Het kan, met VLC
[Software]DigitalPage: notities maken
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] De "toelaatbare" regels van Facebook zijn eigenlijk ontoelaatbaar...
Een nieuwsbericht dat, met de korte week verleden week, nog niet behandeld werd, is het feit dat The Guardian de hand kon leggen op de regels die Facebook toepast om te beslissen of bepaalde content al dan niet toelaatbaar is. En dat verdient wel aandacht, omdat het heel controversieel is.

Zoals je weet, kreeg Facebook heel wat verwijten te slikken, omdat het een belangrijke factor geweest zou zijn bij de verspreiding van nepnieuws dat uiteindelijk tot de verkiezing van president Trump geleid had. Facebook heeft daarop beloofd dat het die valse nieuwsberichten zou aanpakken, harder zou optreden tegen trolling, en bovendien sneller zou ingrijpen bij video's waarbij live mensen in gevaar gebracht werden.

Blijkbaar volstond de Artificial Intelligence die Facebook gebruikte om postings te filteren niet. Wat, als je het ons vraagt, eigenlijk logisch is: die intelligentie leert uit de berichten die gepost worden. Als er veel racistische berichten gepost worden, dan zal het AI dit als "normaal" gaan beschouwen, en niet reageren wanneer een gebruiker een bepaalde racistische posting als onbetamelijk bestempelt.

Neen, Facebook heeft een legertje mensen aangesteld - waarbij het niet duidelijk is of deze mensen rechtsreeks personeelsleden worden van Facebook, of in (onderbetaalde) onderaanneming moeten werken via outsourcing. Nu moeten die mensen wel weten wat toegelaten is, en wat niet. En dus heeft Facebook een soort 10 geboden opgesteld, een lijst met wat geoorloofd is en wat niet.

De Britse krant The Guardian kon de hand leggen op die lijst. En het resultaat is niet fraai. Zo moesten de beoordelaars niet optreden wanneer dikke kinderen gepest worden - dat mag blijkbaar. En het ontkennen van de Holocaust, daartegen moet enkel opgetreden worden in 6 van de 13 landen waar negationisme strafbaar is - enkel en alleen omwille van het feit dat die 6 landen ook daadwerkelijk optreden en straffen uitdelen.

Racisme wordt getoleerd. Schimpen op de LGTB gemeenschap mag ook, en immigranten verkrachters en dieven noemen ook.

Hoe je dat zo exact weten kan? Het boek met regels bevat exacte voorbeelden van wat kan en niet. "Islam is een religie van haat. Sluit de grenzen voor immigrerende moslims tot we weten wat er aan de hand is", mag dus. "Alle terroristen zijn moslims" mag je zeggen op Facebook, maar niet "Alle moslims zijn terroristen".

Nu moet daarbij vermeld worden dat de voorbeelden gebaseerd zijn op de oordelen die beoordelaars in het verleden gemaakt hebben. En je kan de mensen die dergelijk oordeel deden, niet met de vinger wijzen, want zij krijgen amper 10 seconden om op de rode of groene knop te drukken bij hun beoordeling. Geen tijd voor echte nuance dus.

Het heeft er wel toe geleid dat racisme kan gedijen. En dat, aldus Engadget, een klimaat gecreëerd werd waardoor de ontevredenheid onder de Amerikaanse burgers versterkt werd, wat tot de verkiezing van Trum geleid heeft. Engadget noemt Trump de eerste Facebook-president.

En het knoopt er de conclusie aan vast: Facebook is niet meteen de veiligste omgeving voor de LGBT gemeenschap, kwetsbare tieners en slachtoffers van huiselijk geweld. Maar in plaats van zich te focussen op het creëren van een reeks veilige communities binnen Facebook, lijken de regels eerder een voortzetting van de bestaande xenofobie en racisme.

Meer achtergrond bij Wired en Engadget.

https://www.engadget.com/2017/05/26/the-facebook-president-a ...
https://www.theguardian.com/news/series/facebook-files
geef uw reactie hier

[Nieuws] Emusic vernieuwt... voor een deel van haar gebruikers
Trouwe lezers weten dat wij al jarenlang een abonnement hebben op muzieksite eMusic. Daar kan je, voor betaling van een vast abonnementsgeld, elke maand x songs downloaden. Waarom eMusic en geen iTunes? Omdat iTunes omslachtig is, als programma loodzwaar, en het niet past in onze gewoonte om MP3-bestanden gewoon even over te zetten naar onze draagbare player, naargelang het ons uitkomt.

Waarom eMusic, en geen Spotify of andere streaming dienst? Omdat wij enerzijds de artiest rechtstreeks willen steunen (bij eMusic krijgen zij veel meer geld per verkochte song, dan wat zij krijgen bij streamingdiensten) en anderzijds omdat wij de muziek willen bezitten. Als morgen Spotify of andere er het bijltje bij neerlegt, dan hebben alle abonnees nul, nada, in hun muziekbibliotheek staan. Wij hebben een bibliotheek vol muziek, en zelfs wanneer die muziek over een jaar of 10 niet meer aan de bak zou komen op een streaming dienst, wegens niet populair meer, dan hebben wij nog altijd de vrijheid om die muziek lekker eigenzinnig te draaien.

Dus: vrijheid, blijheid, en wij erg tevreden met eMusic.

Tot... op een mooie dag, eMusic het in zijn hoofd haalde dat streaming muziek de toekomst is. Iedereen heeft overal toegang tot het internet, en dus komt jouw hele eMusic bibliotheek in een online kluisje, vanwaar je je muziek overal kan beluisteren, vanop elke computer. Een mooie gedachte, die voor een deel van de gebruikers wel zal gelden. Maar die wel repercussies heeft.

Waar je de muziek downloadde, komt die nu als eerste optie in jouw kluis terecht, met één klik. Handig. Maar het downloaden vroeger was ook handig: eMusic had een eigen download manager, die netjes al jouw muziek zetten in de map die jij, één keer in je hele leven, moest aanduiden bij je instellingen. Gewoon song of album aanklikken, en flups, de download begon.

Nu echter is het downloaden één grote miserie geworden. Je moet eerst wachten tot jouw download voorbereid wordt, en dan krijg je een... ZIP-bestand! Dat moet je dan gaan uitpakken en manueel op de juiste plek zetten. Van omslachtig gesproken... Het is duidelijk dat eMusic de download-gebruiker liever kwijt wil.

Nog een verandering die ons erg teleurgesteld heeft: het verdwijnen van de persoonlijke selectie. Toegegeven, de oude startpagina was wat aan de trage kant, en erg donker. En de nieuwe pagina is licht van lay-out en laadt snel. Maar de oude startpagina bevatte een "New and noteworthy" rubriek, specials, besprekingen. Weg ermee, moet men bij eMusic gedacht hebben, teveel ballast. Nochtans waren de besprekingen super, werden er labels in het zonlicht gezet, artiesten besproken door echte kenners, en meer.

Wat wij nog het meest missen, is de rubriek "Selected for you". Op basis van vorige aankopen krijg je gelijkaardige muziek voorgesteld, en de selectie zat tamelijk juist, hoe divers het muziekspectrum ook is dat je volgt. Wij vonden er alvast altijd onze gading.

Maar neen, die rubriek is afgeschaft. Muziek aankopen doen we nu op basis van een lijstje met namen, genoteerd van de playlists van de radio. eMusic belooft wel, in een antwoord op een van de vele klachten over het verdwijnen van de rubriek, dat je bij verschillende artiesten ook een suggestie zal vinden van gelijkaardige muziek. Maar dat is niet hetzelfde - daarmee wordt de nieuwe muziek niet voorgesteld.

Ook de zoekfunctie stelt teleur. Om dan toch maar zelf een poging te doen om nieuwe muziek te vinden in de stijl van een van onze favoriete artiesten - Agnes Obel - tikten wij haar naam in de zoekmachine in. Geen resultaat te vinden. Nochtans hadden wij onze twee albums van deze artieste, Aventine en Citizen of Glass, wel degelijk bij eMusic aangekocht.

Een vernieuwing die voor ons een echte afknapper is, een gemiste kans. eMusic richt zich met zijn vernieuwing tot een streaming doelpubliek dat al lang zijn heil gezocht heeft bij andere streaming diensten. En het oorspronkelijke doelpubliek, dat muziek wil ontdekken en downloaden, wordt genegeerd. Wij vrezen dat dit een barslechte keuze was...

Daar komt dan nog bij dat, nu eMusic een streaming aanbod heeft, verschillende labels afgehaakt hebben of dat er onderhandelingen bezig zijn om die muziek nog te mogen brengen. Wat tot vele boze reacties leidt van de gebruikers, zoals blijkt uit het support-artikel hieronder.

TechCrunch heeft dan weer een positief artikel over deze evolutie.

Maar wie weet zien wij het verkeerd? Heb jij ook een eMusic account? Wat vond jij dan van de veranderingen? Laat het ons weten!

http://www.emusic.com
http://support.emusic.com/customer/portal/questions/17033316 ...
https://techcrunch.com/2017/05/12/emusics-new-owners-believe ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers
De hobbyisten worden in het Engels aangeduid met "makers", mensen die dingen maken dus. Ook voor hen bestaan er specifieke podcasts. En in dit artikel bij Sewaholic vind je een lijstje met 6 goede podcasts. Van naaien (Seamwork Radio) tot creatieve design (Elise gets Crafty): je krijgt mooie podcasts te horen boordevol tips en nieuw uit de "industrie".
[Taal: ENG]

http://sewaholic.net/6-podcasts-makers/
geef uw reactie hier

[Site] 20 vaak gemaakte fouten bij Engelse woorden
Wanneer je een Engelse tekst schrijft, dan zijn er bepaalde woorden waarover velen struikelen. En dan gaat het niet om het verschil tussen than/then, maar woorden die heel erg op elkaar lijken, maar toch een andere betekenis hebben. Desert of dessert bijvoorbeeld: het eerste is een woestijn, het tweede, tja, zoals in het Nederlands: dessert (chocolade, Mmmm!)
In dit artikel 20 woorden waartegen vaak gezondigd wordt. Om even te bekijken.
[Taal: ENG]

http://mentalfloss.com/article/65217/20-word-usage-mistakes- ...
geef uw reactie hier

[Site] Grammarly: extensie voor Chrome
Wanneer je een website hebt, wil je graag dat je teksten foutloos zijn. Deze tool, een extensie voor de Firefox browser, is handig voor wie in het Engels schrijft. Hij vvindt niet alleen verkeerd gespelde woorden, maar zal je ook verbeteren wanneer je een correct gespeld woord verkeerd gebruikt. Erg handig voor wie Nederlandstalig is, maar zijn content ook in het Engels brengen wil.
[Taal: ENG]

https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarly-for-chro ...
geef uw reactie hier

[Site] Nederlandstalige teksten via online tools verbeteren
Windows - gratis voor privaat gebruik
Deze software belooft zonder enig probleem bestanden en zelfs hele mappen op verschillende computers te laten synchroniseren. Doordat je de optie hebt om ongewijzigde bestanden over te slaan, kunnen zelfs grotemappen in enkele seconden gesynchroniseerd worden.
Verleden week hadden wij het over Draftmap, een online tool, die je helpt om je teksten in het Engels te verbeteren. Wij vroegen toen aan onze lezers of zij een gelijkaardige tool kenden voor Nederlandse teksten. En ja hoor, meteen kregen we antwoord. Lode Vlayen wees ons op een online tool van Schrijf.be, en Geert Demuynck adviseerde Schrijfassistent, een online tool van de krant De Standaard. Bedankt voor de tips!
[Taal: NL]

https://www.schrijf.be/nl/hulp/scan
http://schrijfassistent.standaard.be
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: DVD's rippen? Het kan, met VLC
Het is toch wel erg. Je hebt een dvd liggen van een tv-reeks, en je zou die graag op je smartphone of tablet willen bekijken terwijl je op de trein zit, bij de dagelijkse rit. En dat kan normalerwijze niet.. Of toch?
Deze handleiding bij How-to Geek vertelt je hoe het kan, met VLC, dat gratis is bovendien. Om te beginnen laad je de dvd in je drive, en start je VLC op. Bij het tabblad Media, klik je op COnvert/Save. Nu krijg je het dialoogvenster OPen MEdia, waar je moet klikken op het tabblad Disc. Vink het vakje aan naast DVD, en zorg ervoor dat het veld naast Disc Device verwijst naar jouw DVD drive. Klik vervolgens op de Convert/Save button.
Er zijn nog enkele geavanceerde instellingen die je misschien in het oog moet houden. Daarover vertelt het oorspronkelijke artikel je meer over.

https://www.howtogeek.com/howto/2696/how-to-rip-dvds-with-vl ...
geef uw reactie hier

[Software] DigitalPage: notities maken
Deze app is eenvoudig in gebruik, en je kan er notities mee maken. Wat de app onderscheidt van andere notitie apps, is de Page Map, waarmee je notities kan klasseren en er gemakkelijk doorheen bladeren. Per pagina kan je tot 3.000 karakters schrijven. Een uitgebreide beschrijving bij ZDNet.
http://www.zdnet.com/article/digitalpage-a-unique-note-takin ...
https://www.digitalpage.me/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Jouw tv weet binnenkort wat je bij de superma... 25/09
Apple FaceID: poitief en negatief... 25/09
Walmart en smart slot-maker August brengen pa... 25/09
Gemor over aan/uit knoppen in iOS 11 Controle... 22/09
Better Together gaat live voor Minecraft... 22/09
iOS 11: een review, en een waarschuwing... 21/09
Nieuw bij Twitter: Populair... 21/09
Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook ... 20/09
EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren va... 20/09
Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefo... 20/09
Meer artikels ....
Hardware
Amazon werkt aan Alexa-wearables zoals slimme... 22/09
Nest met beveiligingssysteem voor jouw huis (... 22/09
Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel ... 21/09
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Polly: een snelle poll... 25/09
ReportLinker data... 25/09
Vrijdag multimedia: Slimste mens (trailer)... 22/09
Vrijdag multimedia: Google Arts & Culture... 22/09
Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes... 21/09
Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park H... 21/09
Nuzzel: nieuws ontdekken... 21/09
Ukelele spelen... 20/09
Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan... 20/09
Session Manager (Chrome extensie)... 20/09
Meer artikels ....
Tip
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Meer artikels ....
Software
Skimmerscammer: geen spiedende ogen meer bij ... 25/09
Vrijdag appdag: Prisma... 22/09
Neon Chrome: game voor Android... 21/09
J. River Media Center... 20/09
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017