| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 29/05/2017
[Nieuws]De 'toelaatbare' regels van Facebook zijn eig...
[Nieuws]Emusic vernieuwt... voor een deel van haar ge...
[Oor]Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers
[Site]20 vaak gemaakte fouten bij Engelse woorden
[Site]Grammarly: extensie voor Chrome
[Site]Nederlandstalige teksten via online tools ver...
[Tip]Tip: DVD's rippen? Het kan, met VLC
[Software]DigitalPage: notities maken
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] De "toelaatbare" regels van Facebook zijn eigenlijk ontoelaatbaar...
Een nieuwsbericht dat, met de korte week verleden week, nog niet behandeld werd, is het feit dat The Guardian de hand kon leggen op de regels die Facebook toepast om te beslissen of bepaalde content al dan niet toelaatbaar is. En dat verdient wel aandacht, omdat het heel controversieel is.

Zoals je weet, kreeg Facebook heel wat verwijten te slikken, omdat het een belangrijke factor geweest zou zijn bij de verspreiding van nepnieuws dat uiteindelijk tot de verkiezing van president Trump geleid had. Facebook heeft daarop beloofd dat het die valse nieuwsberichten zou aanpakken, harder zou optreden tegen trolling, en bovendien sneller zou ingrijpen bij video's waarbij live mensen in gevaar gebracht werden.

Blijkbaar volstond de Artificial Intelligence die Facebook gebruikte om postings te filteren niet. Wat, als je het ons vraagt, eigenlijk logisch is: die intelligentie leert uit de berichten die gepost worden. Als er veel racistische berichten gepost worden, dan zal het AI dit als "normaal" gaan beschouwen, en niet reageren wanneer een gebruiker een bepaalde racistische posting als onbetamelijk bestempelt.

Neen, Facebook heeft een legertje mensen aangesteld - waarbij het niet duidelijk is of deze mensen rechtsreeks personeelsleden worden van Facebook, of in (onderbetaalde) onderaanneming moeten werken via outsourcing. Nu moeten die mensen wel weten wat toegelaten is, en wat niet. En dus heeft Facebook een soort 10 geboden opgesteld, een lijst met wat geoorloofd is en wat niet.

De Britse krant The Guardian kon de hand leggen op die lijst. En het resultaat is niet fraai. Zo moesten de beoordelaars niet optreden wanneer dikke kinderen gepest worden - dat mag blijkbaar. En het ontkennen van de Holocaust, daartegen moet enkel opgetreden worden in 6 van de 13 landen waar negationisme strafbaar is - enkel en alleen omwille van het feit dat die 6 landen ook daadwerkelijk optreden en straffen uitdelen.

Racisme wordt getoleerd. Schimpen op de LGTB gemeenschap mag ook, en immigranten verkrachters en dieven noemen ook.

Hoe je dat zo exact weten kan? Het boek met regels bevat exacte voorbeelden van wat kan en niet. "Islam is een religie van haat. Sluit de grenzen voor immigrerende moslims tot we weten wat er aan de hand is", mag dus. "Alle terroristen zijn moslims" mag je zeggen op Facebook, maar niet "Alle moslims zijn terroristen".

Nu moet daarbij vermeld worden dat de voorbeelden gebaseerd zijn op de oordelen die beoordelaars in het verleden gemaakt hebben. En je kan de mensen die dergelijk oordeel deden, niet met de vinger wijzen, want zij krijgen amper 10 seconden om op de rode of groene knop te drukken bij hun beoordeling. Geen tijd voor echte nuance dus.

Het heeft er wel toe geleid dat racisme kan gedijen. En dat, aldus Engadget, een klimaat gecreëerd werd waardoor de ontevredenheid onder de Amerikaanse burgers versterkt werd, wat tot de verkiezing van Trum geleid heeft. Engadget noemt Trump de eerste Facebook-president.

En het knoopt er de conclusie aan vast: Facebook is niet meteen de veiligste omgeving voor de LGBT gemeenschap, kwetsbare tieners en slachtoffers van huiselijk geweld. Maar in plaats van zich te focussen op het creëren van een reeks veilige communities binnen Facebook, lijken de regels eerder een voortzetting van de bestaande xenofobie en racisme.

Meer achtergrond bij Wired en Engadget.

https://www.engadget.com/2017/05/26/the-facebook-president-a ...
https://www.theguardian.com/news/series/facebook-files
geef uw reactie hier

[Nieuws] Emusic vernieuwt... voor een deel van haar gebruikers
Trouwe lezers weten dat wij al jarenlang een abonnement hebben op muzieksite eMusic. Daar kan je, voor betaling van een vast abonnementsgeld, elke maand x songs downloaden. Waarom eMusic en geen iTunes? Omdat iTunes omslachtig is, als programma loodzwaar, en het niet past in onze gewoonte om MP3-bestanden gewoon even over te zetten naar onze draagbare player, naargelang het ons uitkomt.

Waarom eMusic, en geen Spotify of andere streaming dienst? Omdat wij enerzijds de artiest rechtstreeks willen steunen (bij eMusic krijgen zij veel meer geld per verkochte song, dan wat zij krijgen bij streamingdiensten) en anderzijds omdat wij de muziek willen bezitten. Als morgen Spotify of andere er het bijltje bij neerlegt, dan hebben alle abonnees nul, nada, in hun muziekbibliotheek staan. Wij hebben een bibliotheek vol muziek, en zelfs wanneer die muziek over een jaar of 10 niet meer aan de bak zou komen op een streaming dienst, wegens niet populair meer, dan hebben wij nog altijd de vrijheid om die muziek lekker eigenzinnig te draaien.

Dus: vrijheid, blijheid, en wij erg tevreden met eMusic.

Tot... op een mooie dag, eMusic het in zijn hoofd haalde dat streaming muziek de toekomst is. Iedereen heeft overal toegang tot het internet, en dus komt jouw hele eMusic bibliotheek in een online kluisje, vanwaar je je muziek overal kan beluisteren, vanop elke computer. Een mooie gedachte, die voor een deel van de gebruikers wel zal gelden. Maar die wel repercussies heeft.

Waar je de muziek downloadde, komt die nu als eerste optie in jouw kluis terecht, met één klik. Handig. Maar het downloaden vroeger was ook handig: eMusic had een eigen download manager, die netjes al jouw muziek zetten in de map die jij, één keer in je hele leven, moest aanduiden bij je instellingen. Gewoon song of album aanklikken, en flups, de download begon.

Nu echter is het downloaden één grote miserie geworden. Je moet eerst wachten tot jouw download voorbereid wordt, en dan krijg je een... ZIP-bestand! Dat moet je dan gaan uitpakken en manueel op de juiste plek zetten. Van omslachtig gesproken... Het is duidelijk dat eMusic de download-gebruiker liever kwijt wil.

Nog een verandering die ons erg teleurgesteld heeft: het verdwijnen van de persoonlijke selectie. Toegegeven, de oude startpagina was wat aan de trage kant, en erg donker. En de nieuwe pagina is licht van lay-out en laadt snel. Maar de oude startpagina bevatte een "New and noteworthy" rubriek, specials, besprekingen. Weg ermee, moet men bij eMusic gedacht hebben, teveel ballast. Nochtans waren de besprekingen super, werden er labels in het zonlicht gezet, artiesten besproken door echte kenners, en meer.

Wat wij nog het meest missen, is de rubriek "Selected for you". Op basis van vorige aankopen krijg je gelijkaardige muziek voorgesteld, en de selectie zat tamelijk juist, hoe divers het muziekspectrum ook is dat je volgt. Wij vonden er alvast altijd onze gading.

Maar neen, die rubriek is afgeschaft. Muziek aankopen doen we nu op basis van een lijstje met namen, genoteerd van de playlists van de radio. eMusic belooft wel, in een antwoord op een van de vele klachten over het verdwijnen van de rubriek, dat je bij verschillende artiesten ook een suggestie zal vinden van gelijkaardige muziek. Maar dat is niet hetzelfde - daarmee wordt de nieuwe muziek niet voorgesteld.

Ook de zoekfunctie stelt teleur. Om dan toch maar zelf een poging te doen om nieuwe muziek te vinden in de stijl van een van onze favoriete artiesten - Agnes Obel - tikten wij haar naam in de zoekmachine in. Geen resultaat te vinden. Nochtans hadden wij onze twee albums van deze artieste, Aventine en Citizen of Glass, wel degelijk bij eMusic aangekocht.

Een vernieuwing die voor ons een echte afknapper is, een gemiste kans. eMusic richt zich met zijn vernieuwing tot een streaming doelpubliek dat al lang zijn heil gezocht heeft bij andere streaming diensten. En het oorspronkelijke doelpubliek, dat muziek wil ontdekken en downloaden, wordt genegeerd. Wij vrezen dat dit een barslechte keuze was...

Daar komt dan nog bij dat, nu eMusic een streaming aanbod heeft, verschillende labels afgehaakt hebben of dat er onderhandelingen bezig zijn om die muziek nog te mogen brengen. Wat tot vele boze reacties leidt van de gebruikers, zoals blijkt uit het support-artikel hieronder.

TechCrunch heeft dan weer een positief artikel over deze evolutie.

Maar wie weet zien wij het verkeerd? Heb jij ook een eMusic account? Wat vond jij dan van de veranderingen? Laat het ons weten!

http://www.emusic.com
http://support.emusic.com/customer/portal/questions/17033316 ...
https://techcrunch.com/2017/05/12/emusics-new-owners-believe ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers
De hobbyisten worden in het Engels aangeduid met "makers", mensen die dingen maken dus. Ook voor hen bestaan er specifieke podcasts. En in dit artikel bij Sewaholic vind je een lijstje met 6 goede podcasts. Van naaien (Seamwork Radio) tot creatieve design (Elise gets Crafty): je krijgt mooie podcasts te horen boordevol tips en nieuw uit de "industrie".
[Taal: ENG]

http://sewaholic.net/6-podcasts-makers/
geef uw reactie hier

[Site] 20 vaak gemaakte fouten bij Engelse woorden
Wanneer je een Engelse tekst schrijft, dan zijn er bepaalde woorden waarover velen struikelen. En dan gaat het niet om het verschil tussen than/then, maar woorden die heel erg op elkaar lijken, maar toch een andere betekenis hebben. Desert of dessert bijvoorbeeld: het eerste is een woestijn, het tweede, tja, zoals in het Nederlands: dessert (chocolade, Mmmm!)
In dit artikel 20 woorden waartegen vaak gezondigd wordt. Om even te bekijken.
[Taal: ENG]

http://mentalfloss.com/article/65217/20-word-usage-mistakes- ...
geef uw reactie hier

[Site] Grammarly: extensie voor Chrome
Wanneer je een website hebt, wil je graag dat je teksten foutloos zijn. Deze tool, een extensie voor de Firefox browser, is handig voor wie in het Engels schrijft. Hij vvindt niet alleen verkeerd gespelde woorden, maar zal je ook verbeteren wanneer je een correct gespeld woord verkeerd gebruikt. Erg handig voor wie Nederlandstalig is, maar zijn content ook in het Engels brengen wil.
[Taal: ENG]

https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarly-for-chro ...
geef uw reactie hier

[Site] Nederlandstalige teksten via online tools verbeteren
Windows - gratis voor privaat gebruik
Deze software belooft zonder enig probleem bestanden en zelfs hele mappen op verschillende computers te laten synchroniseren. Doordat je de optie hebt om ongewijzigde bestanden over te slaan, kunnen zelfs grotemappen in enkele seconden gesynchroniseerd worden.
Verleden week hadden wij het over Draftmap, een online tool, die je helpt om je teksten in het Engels te verbeteren. Wij vroegen toen aan onze lezers of zij een gelijkaardige tool kenden voor Nederlandse teksten. En ja hoor, meteen kregen we antwoord. Lode Vlayen wees ons op een online tool van Schrijf.be, en Geert Demuynck adviseerde Schrijfassistent, een online tool van de krant De Standaard. Bedankt voor de tips!
[Taal: NL]

https://www.schrijf.be/nl/hulp/scan
http://schrijfassistent.standaard.be
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: DVD's rippen? Het kan, met VLC
Het is toch wel erg. Je hebt een dvd liggen van een tv-reeks, en je zou die graag op je smartphone of tablet willen bekijken terwijl je op de trein zit, bij de dagelijkse rit. En dat kan normalerwijze niet.. Of toch?
Deze handleiding bij How-to Geek vertelt je hoe het kan, met VLC, dat gratis is bovendien. Om te beginnen laad je de dvd in je drive, en start je VLC op. Bij het tabblad Media, klik je op COnvert/Save. Nu krijg je het dialoogvenster OPen MEdia, waar je moet klikken op het tabblad Disc. Vink het vakje aan naast DVD, en zorg ervoor dat het veld naast Disc Device verwijst naar jouw DVD drive. Klik vervolgens op de Convert/Save button.
Er zijn nog enkele geavanceerde instellingen die je misschien in het oog moet houden. Daarover vertelt het oorspronkelijke artikel je meer over.

https://www.howtogeek.com/howto/2696/how-to-rip-dvds-with-vl ...
geef uw reactie hier

[Software] DigitalPage: notities maken
Deze app is eenvoudig in gebruik, en je kan er notities mee maken. Wat de app onderscheidt van andere notitie apps, is de Page Map, waarmee je notities kan klasseren en er gemakkelijk doorheen bladeren. Per pagina kan je tot 3.000 karakters schrijven. Een uitgebreide beschrijving bij ZDNet.
http://www.zdnet.com/article/digitalpage-a-unique-note-takin ...
https://www.digitalpage.me/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017