| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 22/05/2017
[Nieuws]Is Google AMP een slechte zaak voor uitgevers...
[Nieuws]Werken we binnenkort allemaal in een exoskele...
[Nieuws]VR en senioren: herbeleef het verleden...
[Site]Noonpacific: muziek ontdekken
[Site]Draftmap: je teksten verbeteren
[Tip]Tip: hoe installeer je de light versie van Fa...
[Software]Charm: app voor Twitter
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Is Google AMP een slechte zaak voor uitgevers?
The Register meent alvasst van wel. In een tamelijk giftig artikel wijst deze online nieuwssite erop dat Google met zijn Accelerated Mobile Pages het web wel eens zou kunnen breken. AMP is slecht voor de manier waarop het web gebouwd is, voor uitgevers van betrouwbare online content, en slechts nieuws voor de gebruikers van die conten. Google AMP, zo stelt The Register, is enkel goed voor één partij: Google. En misschien de liefhebbers van nepnieuws.

Even een stap terug: AMP is een door Google bedachte manier om pagina's sneller te serveren op het mobiele web. Daarvoor moet de uitgever zijn content in een aparte vorm van HTML herschrijven en enkele door Google uitgevonden tags toevoegen. Weg open standaards dus. Alle door de ontwikkelaars toegevoegde JavaSctips moeten weg - wat op zich eigenlijk niet slecht is, maar dan moet je er een door Google bedacht JavaScript aan toevoegen.

Het resultaaat zijn pagina's die specifiek geoptimaliseerd zijn voor Google, voornamelijk door Google geïndexeerd worden, en voornamelijk aan Google gebruikers getoond worden. Het doet een beetje denken aan Facebook - dat inderdaad een nog meer ommuurde tuin heeft, maar dat nooit, zoals Google, beweert om open te zijn.

Bovendien verlies je als uitgever alle anaylitische gegevens. Je krijgt nog alleen summiere gegevens, verzameld door Google.

En waarom zou je al die moeite doen? Enkel en alleen om in de Carrousel van Google News bij de top stories te komen. Want de andere uitgevers doen het, en jij kan niet achterblijven. Het probleem is echter dat alle herkenningstekens weggehaald zijn die de uitgever identificeren. Wie wil kan daar een AMP pagina zetten met nepnieuws, en het valt niet eens op. De content wordt losgekoppeld van de maker ervan, aldus The Register.

Heeft The Register gelijk? Wij zijn geneigd voor een groot deel mee te gaan met de redenering van The Register. Instappen in een gesloten systeem en het open web de rug toekeren is nooit een goede keuze...

https://www.theregister.co.uk/2017/05/19/open_source_insider ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Werken we binnenkort allemaal in een exoskeleton?
Robots hebben de toekomst. Maar tot nu toe zijn zij eigenlijk "dom" en kunnen zij enkel taken doen waarvoor zij specifiek geprogrammeerd zijn. De komst van Artificial Intelligence zou dat kunnen oplossen: zij zouden bijleren en, zo vrezen sommige waarnemers, de mens wel eens kunnen voorbijsteken in intelligentie...

Maar waarom niet een tussenvorm gekozen tussen mens en robot? En dan hebben wij het niet over een androïde, een robot die het uiterlijk van een mens gegeven werd en die wandelt en handelt als een mens, maar over de mens, gestoken in een robotachtig uiterlijk.

Op dat vlak staat men eigenlijk al ver. Het "exoskeleton" is een dergelijk product. Dat is, zoals de naam het zegt, een uitwendig skelet, dat de mens moet helpen bewegen. Een exoskeleton zou gebruikt kunnen worden om mensen met een motorische handicap te helpen stappen, voorwerpen vastnemen, enz.

Maar het zou ook werknemers kunnen helpen bij het uitvoeren van hun taak. Het bedrijf Lowe past het zelfs al toe - op beperkte schaal - in zijn fabriek in Virgina. Lowe is een doe het zelfs zaak, en de werknemers moeten vaak zware lasten oppakken - van zakken cement tot grote potten verf, enz.

Vier werknemers dragen er een exoskeleton, dat hen moet helpen om die dingen te tillen. Het tuig bestaat uit een soort harnas met een rugzak, gekoppeld aan scheden die aan hun rug en dijen bevestigd zijn. Die scheden buiten en slaan energie op wanneer een persoon zich voorover buigt om iets op te pakken. En wanneer die persoon recht gaat staan, dan zal de schacht zich rechten en energie vrijgeven, zodat het gemakkelijker wordt om de last te tillen. Vergelijk dit proces met de energie die een boog vrijgeeft wanneer er een pijl gelanceerd wordt.

Knap, niet? Het zou alvast een hele verbetering zijn voor mensen die zich nu letterlijk "kapot werken" door de zware arbeid die zij moeten verrichten...

Meer bij CNN.

http://money.cnn.com/2017/05/15/technology/lowes-exosuit/ind ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] VR en senioren: herbeleef het verleden...
Wanneer men het over VR heeft, dan lijkt het altijd dat het enkel gaat over een technologie die enkel bedoeld is voor de jeugd, de millennials. Niemand noemt VR en senioren in één adem. Nochtans is VR voor jongeren eigenlijk te gek, want zij kunnen alles nog zelf in levende lijve gaan bezoeken en beleven. Terwijl senioren vaak aan een rolstoel of bed gekluisterd zijn of toch minder mobiel zijn.

In een interessant artikel bij Wired lees je hoe de NewYorkse designer en filmregisseur Jake Kahana een tiental films gemaakt heeft speciaal voor senioren, om in VR te bekijken. Senioren zijn de snelst groeiende groep in de maatschappij, en zij hebben wel degelijk baat bij VR.

Zo blijkt uit een onderzoek van de Stanford University dat vR simulaties een rechtstreekse impact hebben op mensen in het echte leven, ook nadat zij de headset afgezet hadden. Het blijkt zelfs dat het deel van de hersenen dat reageert op de VR omgeving, verschilt van het deel dat reageert op de echte wereld. Wat vragen doet rijzen over de neiuwe manieren waarop VR het geheugen zou kunnen beïnvloeden.

Maar lees zelf het wedervaren van Kahana en de 78-jarige voormalige artiest Craig Palmer in de virtuele wereld. Een razend interessante evolutie!

https://www.wired.com/2017/04/vr-for-seniors/?mbid=social_tw ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Noonpacific: muziek ontdekken
Deze website brengt een selectie muziek in verschillende genres. Je kan kiezen uit mixtaps, colelcties, sessies, platen, enz. Vaak wordt de muziek vergezeld van een YouTube filmpje. Om nieuwe muziek te genieten en te ontdekken!
[Taal: ENG]

https://noonpacific.com/#/
geef uw reactie hier

[Site] Draftmap: je teksten verbeteren
Deze online dienst werkt helaas enkel voor Engelstalige teksten - wij voerden hem een Nederlandstalige tekst, maar de resultaten bleven uit. Normaal gezien gaat de site op zoek naar dingen die je tekst kunnen verbeteren: passieve vormen van werkwoorden vervangen door actieve, bijwoorden, clichés, leesbaarheid, enz. Prima, wanneer je een tekst in het Engels moest schrijven uiteraard. Maar wanneer een van onze lezers een gelijkaardige tool voor Nederlandstalige teksten kent, laat het ons weten?
[Taal: ENG]

https://draftmap.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: hoe installeer je de light versie van Facebook en Messenger?
In sommige landen biedt Facebook een Lite versie aan van zijn app. Die verbruikt namelijk minder data en energie van je batterij, en in die landen is er een tekort aan elektriciteit en is er geen breedband. Maar kan je die Lite versie ook installeren, wanneer je niet in een van die landen woont?
How To Geek heeft daarop een antwoord, maar je moet dan wel eers ervoor zorgen dat je ook apps op je Android kan installeren die niet uit de Play Store komen. Het artikel legt stap voor stap uit hoe je het doet, en heeft ook een heel goede vergelijking tussen de volledige en de Lite versie van de Facebook en Messenger apps.

https://www.howtogeek.com/305081/how-to-install-facebook-lit ...
geef uw reactie hier

[Software] Charm: app voor Twitter
Met deze Twitter app voor iOS kan je je tweets in collecties organiseren, artikels bewaren vor later, playlists aanmaken van de muziek die je vindt, of conversaties bewaren. Handig!
Op de site vind je verschillende voorbeelden van wat je kan doen met de app.

https://itunes.apple.com/us/app/charm-collect-tweets-on-twit ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Gemengd nieuws van Google: geen Instant meer,... 27/07
Google brengt zijn versie uit van Facebook's ... 27/07
'Facebook boosting', de nieuwe vorm van adver... 27/07
Neen, Paint is niet dood en begraven!... 26/07
Wie er wel mee stopt, is Adobe Flash...... 26/07
iRobot wil door Roomba gemaakte grondplan van... 26/07
Microsoft: HoloLens herkent spraak en beelden... 25/07
Microsoft: Paint moet baan ruimen voor Paint ... 25/07
Inrichting van restaurant niet meer afgestemd... 25/07
Microsoft: Office 365 doet het prima!... 24/07
Meer artikels ....
Hardware
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd... 26/06
HP brengt een PC-in-een-rugzak uit... 08/06
Swapbots, de nieuwste rage?... 06/06
Nieuwe processoren van Intel en ARM... 31/05
Microsoft brengt nieuwe Surface Pro uit... 24/05
HTC U11: een toestel dat je kan knijpen!... 18/05
Microsoft Build conferentie: een overzicht... 12/05
Meer artikels ....
Oor
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Podcast: Geert Mak... 05/04
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: NPData... 27/07
Hier spreekt men Nederlands: De Getuigen... 27/07
Hier spreekt men Nederlands: MeFirst... 27/07
Decora Studio: online tool voor het inrichten... 26/07
Zingcam: sociaal netwerk... 26/07
Headline Analyzer... 25/07
Read2me... 25/07
CCC extensie voor Chrome... 25/07
De oude doos: Warshooter... 24/07
De oude doos: Open software van toen... 24/07
Meer artikels ....
Tip
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 3... 26/07
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 2... 25/07
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 1... 24/07
Tips voor de beginnende fotograaf... 19/07
Tips voor fotografen, van Steve McCurry... 14/07
De verborgen schatten van Google: Google Book... 06/07
De verborgen schatten van Google: Sky... 05/07
Tip: een timer in Google... 04/07
De verborgen schatten van Google: Google Keep... 03/07
Tip: tools om je Wifi te verbeteren... 30/06
Meer artikels ....
Software
Problemen met de Flash add-on in je Firefox 4... 27/07
Google Trusted Contacts... 26/07
Cairn: offline reizen en toch in contact blij... 25/07
Tenreads: de belangrijkste berichten... 25/07
Photo Collage Design Studio... 24/07
Quiet for Gmail... 24/07
Spotify voor Windows... 20/07
Dictate: plug-in voor Office... 19/07
LinkedIn app voor Windows 10... 18/07
Readerware: een cataloog aanmaken... 17/07
Meer artikels ....

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Mei
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017