| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 22/05/2017
[Nieuws]Is Google AMP een slechte zaak voor uitgevers...
[Nieuws]Werken we binnenkort allemaal in een exoskele...
[Nieuws]VR en senioren: herbeleef het verleden...
[Site]Noonpacific: muziek ontdekken
[Site]Draftmap: je teksten verbeteren
[Tip]Tip: hoe installeer je de light versie van Fa...
[Software]Charm: app voor Twitter
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Is Google AMP een slechte zaak voor uitgevers?
The Register meent alvasst van wel. In een tamelijk giftig artikel wijst deze online nieuwssite erop dat Google met zijn Accelerated Mobile Pages het web wel eens zou kunnen breken. AMP is slecht voor de manier waarop het web gebouwd is, voor uitgevers van betrouwbare online content, en slechts nieuws voor de gebruikers van die conten. Google AMP, zo stelt The Register, is enkel goed voor één partij: Google. En misschien de liefhebbers van nepnieuws.

Even een stap terug: AMP is een door Google bedachte manier om pagina's sneller te serveren op het mobiele web. Daarvoor moet de uitgever zijn content in een aparte vorm van HTML herschrijven en enkele door Google uitgevonden tags toevoegen. Weg open standaards dus. Alle door de ontwikkelaars toegevoegde JavaSctips moeten weg - wat op zich eigenlijk niet slecht is, maar dan moet je er een door Google bedacht JavaScript aan toevoegen.

Het resultaaat zijn pagina's die specifiek geoptimaliseerd zijn voor Google, voornamelijk door Google geïndexeerd worden, en voornamelijk aan Google gebruikers getoond worden. Het doet een beetje denken aan Facebook - dat inderdaad een nog meer ommuurde tuin heeft, maar dat nooit, zoals Google, beweert om open te zijn.

Bovendien verlies je als uitgever alle anaylitische gegevens. Je krijgt nog alleen summiere gegevens, verzameld door Google.

En waarom zou je al die moeite doen? Enkel en alleen om in de Carrousel van Google News bij de top stories te komen. Want de andere uitgevers doen het, en jij kan niet achterblijven. Het probleem is echter dat alle herkenningstekens weggehaald zijn die de uitgever identificeren. Wie wil kan daar een AMP pagina zetten met nepnieuws, en het valt niet eens op. De content wordt losgekoppeld van de maker ervan, aldus The Register.

Heeft The Register gelijk? Wij zijn geneigd voor een groot deel mee te gaan met de redenering van The Register. Instappen in een gesloten systeem en het open web de rug toekeren is nooit een goede keuze...

https://www.theregister.co.uk/2017/05/19/open_source_insider ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Werken we binnenkort allemaal in een exoskeleton?
Robots hebben de toekomst. Maar tot nu toe zijn zij eigenlijk "dom" en kunnen zij enkel taken doen waarvoor zij specifiek geprogrammeerd zijn. De komst van Artificial Intelligence zou dat kunnen oplossen: zij zouden bijleren en, zo vrezen sommige waarnemers, de mens wel eens kunnen voorbijsteken in intelligentie...

Maar waarom niet een tussenvorm gekozen tussen mens en robot? En dan hebben wij het niet over een androïde, een robot die het uiterlijk van een mens gegeven werd en die wandelt en handelt als een mens, maar over de mens, gestoken in een robotachtig uiterlijk.

Op dat vlak staat men eigenlijk al ver. Het "exoskeleton" is een dergelijk product. Dat is, zoals de naam het zegt, een uitwendig skelet, dat de mens moet helpen bewegen. Een exoskeleton zou gebruikt kunnen worden om mensen met een motorische handicap te helpen stappen, voorwerpen vastnemen, enz.

Maar het zou ook werknemers kunnen helpen bij het uitvoeren van hun taak. Het bedrijf Lowe past het zelfs al toe - op beperkte schaal - in zijn fabriek in Virgina. Lowe is een doe het zelfs zaak, en de werknemers moeten vaak zware lasten oppakken - van zakken cement tot grote potten verf, enz.

Vier werknemers dragen er een exoskeleton, dat hen moet helpen om die dingen te tillen. Het tuig bestaat uit een soort harnas met een rugzak, gekoppeld aan scheden die aan hun rug en dijen bevestigd zijn. Die scheden buiten en slaan energie op wanneer een persoon zich voorover buigt om iets op te pakken. En wanneer die persoon recht gaat staan, dan zal de schacht zich rechten en energie vrijgeven, zodat het gemakkelijker wordt om de last te tillen. Vergelijk dit proces met de energie die een boog vrijgeeft wanneer er een pijl gelanceerd wordt.

Knap, niet? Het zou alvast een hele verbetering zijn voor mensen die zich nu letterlijk "kapot werken" door de zware arbeid die zij moeten verrichten...

Meer bij CNN.

http://money.cnn.com/2017/05/15/technology/lowes-exosuit/ind ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] VR en senioren: herbeleef het verleden...
Wanneer men het over VR heeft, dan lijkt het altijd dat het enkel gaat over een technologie die enkel bedoeld is voor de jeugd, de millennials. Niemand noemt VR en senioren in één adem. Nochtans is VR voor jongeren eigenlijk te gek, want zij kunnen alles nog zelf in levende lijve gaan bezoeken en beleven. Terwijl senioren vaak aan een rolstoel of bed gekluisterd zijn of toch minder mobiel zijn.

In een interessant artikel bij Wired lees je hoe de NewYorkse designer en filmregisseur Jake Kahana een tiental films gemaakt heeft speciaal voor senioren, om in VR te bekijken. Senioren zijn de snelst groeiende groep in de maatschappij, en zij hebben wel degelijk baat bij VR.

Zo blijkt uit een onderzoek van de Stanford University dat vR simulaties een rechtstreekse impact hebben op mensen in het echte leven, ook nadat zij de headset afgezet hadden. Het blijkt zelfs dat het deel van de hersenen dat reageert op de VR omgeving, verschilt van het deel dat reageert op de echte wereld. Wat vragen doet rijzen over de neiuwe manieren waarop VR het geheugen zou kunnen beïnvloeden.

Maar lees zelf het wedervaren van Kahana en de 78-jarige voormalige artiest Craig Palmer in de virtuele wereld. Een razend interessante evolutie!

https://www.wired.com/2017/04/vr-for-seniors/?mbid=social_tw ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Noonpacific: muziek ontdekken
Deze website brengt een selectie muziek in verschillende genres. Je kan kiezen uit mixtaps, colelcties, sessies, platen, enz. Vaak wordt de muziek vergezeld van een YouTube filmpje. Om nieuwe muziek te genieten en te ontdekken!
[Taal: ENG]

https://noonpacific.com/#/
geef uw reactie hier

[Site] Draftmap: je teksten verbeteren
Deze online dienst werkt helaas enkel voor Engelstalige teksten - wij voerden hem een Nederlandstalige tekst, maar de resultaten bleven uit. Normaal gezien gaat de site op zoek naar dingen die je tekst kunnen verbeteren: passieve vormen van werkwoorden vervangen door actieve, bijwoorden, clichés, leesbaarheid, enz. Prima, wanneer je een tekst in het Engels moest schrijven uiteraard. Maar wanneer een van onze lezers een gelijkaardige tool voor Nederlandstalige teksten kent, laat het ons weten?
[Taal: ENG]

https://draftmap.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: hoe installeer je de light versie van Facebook en Messenger?
In sommige landen biedt Facebook een Lite versie aan van zijn app. Die verbruikt namelijk minder data en energie van je batterij, en in die landen is er een tekort aan elektriciteit en is er geen breedband. Maar kan je die Lite versie ook installeren, wanneer je niet in een van die landen woont?
How To Geek heeft daarop een antwoord, maar je moet dan wel eers ervoor zorgen dat je ook apps op je Android kan installeren die niet uit de Play Store komen. Het artikel legt stap voor stap uit hoe je het doet, en heeft ook een heel goede vergelijking tussen de volledige en de Lite versie van de Facebook en Messenger apps.

https://www.howtogeek.com/305081/how-to-install-facebook-lit ...
geef uw reactie hier

[Software] Charm: app voor Twitter
Met deze Twitter app voor iOS kan je je tweets in collecties organiseren, artikels bewaren vor later, playlists aanmaken van de muziek die je vindt, of conversaties bewaren. Handig!
Op de site vind je verschillende voorbeelden van wat je kan doen met de app.

https://itunes.apple.com/us/app/charm-collect-tweets-on-twit ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017