| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 22/05/2017
[Nieuws]Is Google AMP een slechte zaak voor uitgevers...
[Nieuws]Werken we binnenkort allemaal in een exoskele...
[Nieuws]VR en senioren: herbeleef het verleden...
[Site]Noonpacific: muziek ontdekken
[Site]Draftmap: je teksten verbeteren
[Tip]Tip: hoe installeer je de light versie van Fa...
[Software]Charm: app voor Twitter
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Is Google AMP een slechte zaak voor uitgevers?
The Register meent alvasst van wel. In een tamelijk giftig artikel wijst deze online nieuwssite erop dat Google met zijn Accelerated Mobile Pages het web wel eens zou kunnen breken. AMP is slecht voor de manier waarop het web gebouwd is, voor uitgevers van betrouwbare online content, en slechts nieuws voor de gebruikers van die conten. Google AMP, zo stelt The Register, is enkel goed voor één partij: Google. En misschien de liefhebbers van nepnieuws.

Even een stap terug: AMP is een door Google bedachte manier om pagina's sneller te serveren op het mobiele web. Daarvoor moet de uitgever zijn content in een aparte vorm van HTML herschrijven en enkele door Google uitgevonden tags toevoegen. Weg open standaards dus. Alle door de ontwikkelaars toegevoegde JavaSctips moeten weg - wat op zich eigenlijk niet slecht is, maar dan moet je er een door Google bedacht JavaScript aan toevoegen.

Het resultaaat zijn pagina's die specifiek geoptimaliseerd zijn voor Google, voornamelijk door Google geïndexeerd worden, en voornamelijk aan Google gebruikers getoond worden. Het doet een beetje denken aan Facebook - dat inderdaad een nog meer ommuurde tuin heeft, maar dat nooit, zoals Google, beweert om open te zijn.

Bovendien verlies je als uitgever alle anaylitische gegevens. Je krijgt nog alleen summiere gegevens, verzameld door Google.

En waarom zou je al die moeite doen? Enkel en alleen om in de Carrousel van Google News bij de top stories te komen. Want de andere uitgevers doen het, en jij kan niet achterblijven. Het probleem is echter dat alle herkenningstekens weggehaald zijn die de uitgever identificeren. Wie wil kan daar een AMP pagina zetten met nepnieuws, en het valt niet eens op. De content wordt losgekoppeld van de maker ervan, aldus The Register.

Heeft The Register gelijk? Wij zijn geneigd voor een groot deel mee te gaan met de redenering van The Register. Instappen in een gesloten systeem en het open web de rug toekeren is nooit een goede keuze...

https://www.theregister.co.uk/2017/05/19/open_source_insider ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Werken we binnenkort allemaal in een exoskeleton?
Robots hebben de toekomst. Maar tot nu toe zijn zij eigenlijk "dom" en kunnen zij enkel taken doen waarvoor zij specifiek geprogrammeerd zijn. De komst van Artificial Intelligence zou dat kunnen oplossen: zij zouden bijleren en, zo vrezen sommige waarnemers, de mens wel eens kunnen voorbijsteken in intelligentie...

Maar waarom niet een tussenvorm gekozen tussen mens en robot? En dan hebben wij het niet over een androïde, een robot die het uiterlijk van een mens gegeven werd en die wandelt en handelt als een mens, maar over de mens, gestoken in een robotachtig uiterlijk.

Op dat vlak staat men eigenlijk al ver. Het "exoskeleton" is een dergelijk product. Dat is, zoals de naam het zegt, een uitwendig skelet, dat de mens moet helpen bewegen. Een exoskeleton zou gebruikt kunnen worden om mensen met een motorische handicap te helpen stappen, voorwerpen vastnemen, enz.

Maar het zou ook werknemers kunnen helpen bij het uitvoeren van hun taak. Het bedrijf Lowe past het zelfs al toe - op beperkte schaal - in zijn fabriek in Virgina. Lowe is een doe het zelfs zaak, en de werknemers moeten vaak zware lasten oppakken - van zakken cement tot grote potten verf, enz.

Vier werknemers dragen er een exoskeleton, dat hen moet helpen om die dingen te tillen. Het tuig bestaat uit een soort harnas met een rugzak, gekoppeld aan scheden die aan hun rug en dijen bevestigd zijn. Die scheden buiten en slaan energie op wanneer een persoon zich voorover buigt om iets op te pakken. En wanneer die persoon recht gaat staan, dan zal de schacht zich rechten en energie vrijgeven, zodat het gemakkelijker wordt om de last te tillen. Vergelijk dit proces met de energie die een boog vrijgeeft wanneer er een pijl gelanceerd wordt.

Knap, niet? Het zou alvast een hele verbetering zijn voor mensen die zich nu letterlijk "kapot werken" door de zware arbeid die zij moeten verrichten...

Meer bij CNN.

http://money.cnn.com/2017/05/15/technology/lowes-exosuit/ind ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] VR en senioren: herbeleef het verleden...
Wanneer men het over VR heeft, dan lijkt het altijd dat het enkel gaat over een technologie die enkel bedoeld is voor de jeugd, de millennials. Niemand noemt VR en senioren in één adem. Nochtans is VR voor jongeren eigenlijk te gek, want zij kunnen alles nog zelf in levende lijve gaan bezoeken en beleven. Terwijl senioren vaak aan een rolstoel of bed gekluisterd zijn of toch minder mobiel zijn.

In een interessant artikel bij Wired lees je hoe de NewYorkse designer en filmregisseur Jake Kahana een tiental films gemaakt heeft speciaal voor senioren, om in VR te bekijken. Senioren zijn de snelst groeiende groep in de maatschappij, en zij hebben wel degelijk baat bij VR.

Zo blijkt uit een onderzoek van de Stanford University dat vR simulaties een rechtstreekse impact hebben op mensen in het echte leven, ook nadat zij de headset afgezet hadden. Het blijkt zelfs dat het deel van de hersenen dat reageert op de VR omgeving, verschilt van het deel dat reageert op de echte wereld. Wat vragen doet rijzen over de neiuwe manieren waarop VR het geheugen zou kunnen beïnvloeden.

Maar lees zelf het wedervaren van Kahana en de 78-jarige voormalige artiest Craig Palmer in de virtuele wereld. Een razend interessante evolutie!

https://www.wired.com/2017/04/vr-for-seniors/?mbid=social_tw ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Noonpacific: muziek ontdekken
Deze website brengt een selectie muziek in verschillende genres. Je kan kiezen uit mixtaps, colelcties, sessies, platen, enz. Vaak wordt de muziek vergezeld van een YouTube filmpje. Om nieuwe muziek te genieten en te ontdekken!
[Taal: ENG]

https://noonpacific.com/#/
geef uw reactie hier

[Site] Draftmap: je teksten verbeteren
Deze online dienst werkt helaas enkel voor Engelstalige teksten - wij voerden hem een Nederlandstalige tekst, maar de resultaten bleven uit. Normaal gezien gaat de site op zoek naar dingen die je tekst kunnen verbeteren: passieve vormen van werkwoorden vervangen door actieve, bijwoorden, clichés, leesbaarheid, enz. Prima, wanneer je een tekst in het Engels moest schrijven uiteraard. Maar wanneer een van onze lezers een gelijkaardige tool voor Nederlandstalige teksten kent, laat het ons weten?
[Taal: ENG]

https://draftmap.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: hoe installeer je de light versie van Facebook en Messenger?
In sommige landen biedt Facebook een Lite versie aan van zijn app. Die verbruikt namelijk minder data en energie van je batterij, en in die landen is er een tekort aan elektriciteit en is er geen breedband. Maar kan je die Lite versie ook installeren, wanneer je niet in een van die landen woont?
How To Geek heeft daarop een antwoord, maar je moet dan wel eers ervoor zorgen dat je ook apps op je Android kan installeren die niet uit de Play Store komen. Het artikel legt stap voor stap uit hoe je het doet, en heeft ook een heel goede vergelijking tussen de volledige en de Lite versie van de Facebook en Messenger apps.

https://www.howtogeek.com/305081/how-to-install-facebook-lit ...
geef uw reactie hier

[Software] Charm: app voor Twitter
Met deze Twitter app voor iOS kan je je tweets in collecties organiseren, artikels bewaren vor later, playlists aanmaken van de muziek die je vindt, of conversaties bewaren. Handig!
Op de site vind je verschillende voorbeelden van wat je kan doen met de app.

https://itunes.apple.com/us/app/charm-collect-tweets-on-twit ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Jouw tv weet binnenkort wat je bij de superma... 25/09
Apple FaceID: poitief en negatief... 25/09
Walmart en smart slot-maker August brengen pa... 25/09
Gemor over aan/uit knoppen in iOS 11 Controle... 22/09
Better Together gaat live voor Minecraft... 22/09
iOS 11: een review, en een waarschuwing... 21/09
Nieuw bij Twitter: Populair... 21/09
Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook ... 20/09
EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren va... 20/09
Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefo... 20/09
Meer artikels ....
Hardware
Amazon werkt aan Alexa-wearables zoals slimme... 22/09
Nest met beveiligingssysteem voor jouw huis (... 22/09
Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel ... 21/09
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Polly: een snelle poll... 25/09
ReportLinker data... 25/09
Vrijdag multimedia: Slimste mens (trailer)... 22/09
Vrijdag multimedia: Google Arts & Culture... 22/09
Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes... 21/09
Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park H... 21/09
Nuzzel: nieuws ontdekken... 21/09
Ukelele spelen... 20/09
Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan... 20/09
Session Manager (Chrome extensie)... 20/09
Meer artikels ....
Tip
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Meer artikels ....
Software
Skimmerscammer: geen spiedende ogen meer bij ... 25/09
Vrijdag appdag: Prisma... 22/09
Neon Chrome: game voor Android... 21/09
J. River Media Center... 20/09
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017