| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 03/04/2017
[Nieuws]Netties 1000: bedankt voor jullie gelukwensen...
[Nieuws]1 april: geslaagde en minder geslaagde grappe...
[Nieuws]Gezichtsherkenning bij Samsung Galaxy8 gemakk...
[Site]45 hacks om anders en beter te reizen
[Site]This to That: hoe lijm je dingen aan elkaar?
[Tip]De tip van Hans: Supercomputers in Vlaanderen...
[Software]Dolby Access: instellen van je Dolby
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Netties 1000: bedankt voor jullie gelukwensen!
Wij danken de vele lezers die ons mailden met gelukwensen naar aanleiding van onze 1.000e wekelijkse nieuwsbrief. Hieronder volgen enkele van de commentaren. We hadden even getwijfeld om ze te publiceren - eigen lof stinkt nog altijd - maar we doen het toch, om de pluim door te geven aan alle medewerkers die al die jaren meegeholpen hebben aan Netties - en aan alle lezers, die al die jaren een trouw publiek waren en door hun commentaren en reacties Netties gemaakt hebben tot wat het nu is.En wat is nu eenmaal een magazine zonder lezers?

proficiat 1000 maal
ik geniet nog altijd van uw nieuwsbrief
Lezer F.Martin
---------
Vol bewondering wil ik u graag feliciteren ter gelegenheid van het verschijnen van de 1000e editie van uw kwalitatief hoogstaande nieuwsbrief!
Wees er van overtuigd, dat ik -en naar ik aanneem velen met mij- uitzie naar volgende afleveringen.
Lezer N. Hamelink
--------
De 1000ste aflevering. Een felicitatie waard.
Ik vermoed dat er geen nieuwsbrief is in het Nederlandse taalgebied die het zo lang heeft volgehouden.
en nog altijd lezenswaard.
Ga door en blijf ons verrassen.
Lezer H. Langerak
----------

1000 maal Bedankt om ons al zolang op te hoogte te houden !
Lezer F. Delbeke
-------------
Lezer en medewerker H. Meijers:
Van harte gefeliciteerd met de bereikte mijlpaal van de 1000 editie van jullie geweldige nieuwsbrief. Enorm berg werk verzet en nog steeds veel vrije tijd er in steken om anderen een plezier te doen. Geweldig. Ik hoop nog lang jullie nieuwsbrief te kunnen blijven lezen.
Nogmaals hartelijk en drink er maar een pint of sinas op.
--------------
Lezer H. Bosmans:
Gefeliciteerd met nummer 1000.
Ik heb ze niet alle duizend gelezen maar wel meer dan de helft.
Dank u wel voor al uw inspanningen.
----------------
Lezer Mario:
Met de 1000 gehaald op naar de 2000 :)
--------
Lezer Wim L.
Het is een beetje te ver voor een 80 jarige om de heuglijke 1000 st aflevering bij te wonen, maar vanuit IJsselmuiden Nederland alvast gefeliciteerd, maak er een mooie dag van , en neem een lekker drankje van mij.
Ik hoop dat het een geslaagd feest zal worden!
------------
Lezer H. Debusschere:
Een vroege proficiat voor het nummer 1000 van Netties.
Elke week lees ik met veel plezier de mail "van boven tot onder".
Groeten en veel succes verder
-------------
Afsluiten doen we met deze langere reactie van lezer Gert-Jan Lassooy, die wij echt enorm waarderen!
Dag Hilde en Netties,

Mijn felicitaties met de 1000e editie van Netties. Behalve een paar zeer grote en erg commerciele partijen denk ik niet dat er veel clubs zijn die zolang en ononderbroken berichten over alles wat met computers, internet en techniek te maken heeft.

Een korte rekensom leert - als we de redactie van Netties 2 weken welverdiende vakantie per jaar gunnen - dat het magazine inmiddels 20 jaar oud is. Een prestatie van formaat, zeker als je realiseert dat de inhoud altijd relevant en up to date was - en is!

Ergens in 1996 ging ik online. Dat was de tijd waarin de hele wereld nog keek naar een webpagina die de status van de koffiekan in een of andere universiteit weergaf. Niet lang daarna - precies weet ik het niet meer - ontdekte ik Netties. Destijds abonneerde ik mij op een ruime selectie van internet en pc gerelateerde nieuwsbrieven. Een voor een zijn ze gesneuveld. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat in veel gevallen het geen groot verlies was.

In 2000 ging World Online naar de beurs, om pardoes om te vallen. Binnen luttele weken bleek dat hoogste baas Nina Brink haar aandelen had verkocht. Dat moment associeer ik met het gemeengoed worden van het internet.

Exact een jaar later vlogen er twee vliegtuigen in het New Yorkse World Trade Center. Iedereen was tot in het diepst van zijn ziel geschrokken en ook in Netties werd er over gesproken, zowel door de redactie als trouwe lezers.

In de jaren die volgden groeide het belang - en later de dominantie - van giganten als Google, Facebook en Wikipedia. Die trends ontgingen mij niet, vele anderen wel. Gelukkig bleef Netties over de volle breedte berichten, zodat ik altijd bij de tijd was. Als je erover nadenkt is het een prestatie van formaat, indrukwekkend. Er zijn zoveel trends die snel doodbloeden, denk maar eens aan 3D televisies. Om je staande te houden in het non-stop geweld van hypes, pers-communiques en onvermijdelijke flauwekul, is niet alleen een kwestie van toewijding maar ook van de kwalitatief goede keuzes maken, keer op keer. Dat is geen toeval.

In de jaren die volgden las ik iedere keer met veel plezier Netties. Naarmate het editienummer hoger werd, nam ook mijn respect voor de redactie toe. Geen gemakkelijke opgave om iedere week weer een compleet magazine te vullen met informatieve artikelen en links.

Als Netties een ding heeft bewezen dan is het dat techniek en ICT niet alleen voor "het jonge volk" [in de woorden van de redactie] zijn. Natuurlijk niet, de technologische vooruitgang raakt ons allemaal, of we willen of niet. De berichtgeving in Netties is relevanter dan ooit. Wat mij betreft is de kern van Netties te vatten in de term positief-kritisch. De wereld verandert toch wel, naast de slechte dingen zijn er ook veel goede ontwikkelingen. Netties weet dat keer op keer in haar wekelijkse, lijvige magazine prima samen te vatten.

Is er dan helemaal niets kritisch te zeggen over Netties? Natuurlijk wel, ik ben en blijf Hollander. Editie 1000 wordt op 01 april gepubliceerd. Daarin tref ik een artikel aan over Dutch Power Cows die exact op deze datum hun zoektocht naar aliens uitbreiden...

Zolang de redactie van Netties - bij leven en welzijn natuurlijk - haar wekelijkse magazine publiceert, blijf ik haar met veel plezier lezen. Dank jullie wel voor 1000 afleveringen - een indrukwekkkende prestatie - en op naar de volgende 1000?
Gert-Jan Lassooy
----------
Het historische nummer, met plaatjes, vind je op de 1e link.:
En nummer één, waarmee het toen begon, nog van de hand van Jean-Luc Bostyn staat op link 2:
Het archief van de 1.000 nummers op link 3 - een vette kluif!

http://www.netties.be/archief_edities/20170401_1000.htm
http://www.netties.be/archief_edities/19961221_001.txt
http://www.netties.be/v20/archief.php
geef uw reactie hier

[Nieuws] 1 april: geslaagde en minder geslaagde grappen op het internet
Gek toch. Andere dagen van het jaar sakkeren we met zijn allen op 'fake news', wanneer een of ander pers- of blogbericht niet geheel de waarheid vertelt. En op 1 januari is het al 'fake news' dat de klok slaagt, en vinden we dat nog leuk ook!

Een samenvatting van de grapjes en grollen die dit jaar uitgehaald werden, vind je bij The Verge. Een van onze favorieten, die bewijst dat Snapchat écht wel het jonge volkje begrijpt, is de nieuwe filter die het uitbracht en waarbij je, tot jouw ontzetting, ook een 'Like' van een andere gebruiker gekregen hebt die 'your_mom' heet!

Ook geslaagd is "Hu", de nieuwe tv-dienst van HuLu, die "verkorte tv" belooft: reekdsn worden tot 8 seconden herleid om beter te passen bij de korte aandachtsperiode die de mens tegenwoordig nog heeft.

Google had ook zijn eigen reeks grapjes, waarvan het meest geslaagde toch de omvorming is van Google Maps naar een echt werkend spelletje van Ms.Pac-Man. Er waren er nog veel meer - zij kregen een apart lijstje bij The Verge.

En tot slot de samenvatting der samenvattingen - uiteraard bij TechMeme.

http://www.theverge.com/tldr/2017/3/31/15139934/april-fools- ...
http://www.theverge.com/2017/3/31/15140206/google-best-april ...
http://www.techmeme.com/170401/p1#a170401p1
geef uw reactie hier

[Nieuws] Gezichtsherkenning bij Samsung Galaxy8 gemakkelijk om de tuin te leiden
Je hebt ongetwijfeld gelezen dat er een nieuw Samsung Galaxy toestel uit is - of liever: twee. Want van de Galaxy S8 zijn er twee versies uit, de S8 en S8+, de ene wat groter dan de andere. Verschillende websites konden het toestel al uittesten. Zo maakte Phone Arena de vergelijking tussen de Samsung Galaxy S8 en de LG G6, die qua grootte in elkaars buurt liggen. Wat specs betreft benaderen ze elkaar, waarbij Samsung altijd net iets beter is. Het enige waar LG daarentegen uitblinkt is de prijs - en dat kan voor veel gebruikers de doorslag geven. De uitvoerige vergelijking kan je bij PHoneArena nalezen. (1)

Een van de nieuwigheden op de S8 is de gelaatsherkenningssoftware, die je kan gebruiken om in te loggen op je toestel. Alles wat je dan moet doen is naar je toestel kijken, en de vergrendeling wordt opgeheven. Simpel, heel efficiënt... maar niet zo veilig. Want het bleek al gauw dat je de gezichtsherkenningssoftware heel gemakkelijk om de tuin kan leiden, door een foto van de bezitter voor de camera te houden. Bij o.a. Business Insider lees je over deze stunt.

In een reactie stelde Samsung dat die gelaatsherkenning niet echt bedoeld is als veiligheidsfeature - het is gewoon een tool die dezelfde functie heeft als het swipen op je vergrendelscherm om het te openen. Voor échte beveiliging raadt Samsung het gebruik van de irirsscanner of de vingerafdrukscanner aan. Beiden zijn beschikbaar bij de S8.

http://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S8-vs-LG-G6_id ...
http://uk.businessinsider.com/samsung-galaxy-s8-facial-recog ...
geef uw reactie hier

  

[Site] 45 hacks om anders en beter te reizen
Reizen is leuk, avontuurlijk, leerrijk. Maar je moet wel wat ervaring hebben om je reis goed te plannen. Dit artikel bij InsideHook geeft je enorm interessante tips om niet alleen goedkopere en betere tickets te pakken te krijgen, maar ook wat je moet doen om je verblijven en het wachten in de luchthaven aangenamer te maken - en nog veel, veel meer. Een echte bron van inspiratie!
[Taal: ENG]

http://www.insidehook.com/the-45-essential-travel-hacks
geef uw reactie hier

[Site] This to That: hoe lijm je dingen aan elkaar?
Oei, iets gebroken. Wat nu? Lijmen maar. Het is echter niet zo simpel om twee dingen die van een verschillend materiaal gemaakt zijn, aan elkaar te lijmen. Deze site probeert te helpen: je vult in welke materialen je lijmen moet, en klikt op "Let's Glue". De site is wel in het Engels. Maar misschien bestaat er een Nederlandstalig equivalent? Laat het ons weten!
[Taal: ENG]

http://thistothat.com/
geef uw reactie hier

[Tip] De tip van Hans: Supercomputers in Vlaanderen: download het gratis dossier
Samenvatting:
TechPulse ging langs bij de supercomputer van de KU Leuven en dook in de geschiedenis van high performance computing. Download nu gratis het volledige dossier als e-book.
Elke maand bijt TechPulse zich vast in een groot dossier rond een specifiek thema. Eerder schenen wel al een licht op de blockhain en onderzochten we de wereld van cyberdefensie. Deze maand ging onze redacteur Michaël Aussems langs bij de supercomputer van de KU Leuven en dook hij in de geschiedenis van high performance computing.

http://www.zdnet.be/nieuws/191726/supercomputers-vlaanderen- ...
geef uw reactie hier

[Software] Dolby Access: instellen van je Dolby
Deze gratis app voor Windows 20 pc's helpt je bij het configureren van de instellingen van je Dolby Atmos via HDMI. Je kan ook je pc configureren zodat hij Dolby sound doorstuurt naar koptelefoons die Dolby Atmos ondersteunen. (Bron: Betanews)

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/dolby-access/9n0866f ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft Fall Creators Update: wat is er nie... 19/10
Facebook: de mogelijke terugkeer van je statu... 19/10
Facebook koopt tbh-app, enorm populair bij ti... 18/10
Extra beveiligde accounts bij Google nu mogel... 18/10
Google Calendar voor het web: een nieuw uiter... 18/10
Nieuwe taxivormen als Uber niet echt goed voo... 17/10
Ernstige zwakke plek ontdekt in WPA2 protocol... 17/10
Virtuele bubbels - ook op tech gebied... 17/10
GDPR: ook Netties moet zich aan de regels hou... 16/10
USB-C: toch niet de verwachte uniformiteit?... 16/10
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Garmin maakt Echo voor in de wagen... 19/10
Sony wil weer een robotje uitbrengen... 12/10
Kamigami: Robotjes zelf bouwen... 12/10
Google: nieuwe Pixel 2, Pixel 2XL smartphone... 06/10
Google: de Pixelbook... 06/10
Google: Home Mini, Home Max, DayDeam View, Pi... 06/10
Google: een aparte camera, Google CLips... 06/10
Kano: laat je spruit zelf zijn/haar laptop bo... 02/10
Amazon: Echo breidt familie uit... 29/09
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Energiepact... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: Holland Craft Be... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: RadiosOnline... 19/10
Replug: call-to-action... 18/10
SmileWidget: antwoorden op vragen... 18/10
Media Diversity Reviews... 17/10
Chemie leren... 16/10
ScanUrl: wapen u... 16/10
Vrijdag multimedia: Origami... 13/10
Vrijdag multimedia: schattige vossen... 13/10
Meer artikels ....
Tip
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Meer artikels ....
Software
Dropbox met extra opties... 18/10
The Food Life... 17/10
HQ: Trivia game... 17/10
Dropped: klembord voor iPad... 16/10
Attribute Changer: bestanden... 12/10
IrfanView: nieuwe editie... 11/10
softwareSoda Player: torrents... 10/10
Celly: samen leren... 09/10
Instagram: nu ook met poll... 05/10
Dropbox met nieuwe design... 05/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017