| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 07/03/2017
[Nieuws]Google onthult ernstige bug in IE/Edge browse...
[Nieuws]Op voorhand bestellen bij Starbucks? Blijkt t...
[Nieuws]Facebook en nepnieuws: NVJ raadt studenten af...
[Site]Welke films zou jij willen terugzien?
[Site]Furkot: trip planner
[Tip]De beste bescherming van je Windows computer?...
[Software]Turn off the lights (Edge extensie)
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google onthult ernstige bug in IE/Edge browser
Heb je het ook gemerkt, dat er in februari geen grote Patch Tuesday was? De laatste jaren had Microsoft immers de gewoonte om allerlei patches, oplossingen dus voor kwetsbare plekken in haar producten, in één update te stoppen die dan op een dinsdag uitgestuurd werd. Dat ging dus zowel om problemen met haar besturingssysteem als onderdelen ervan, zoals de IE / Edge browser.

Welnu, in februari was er geen Patch Tuesday. Nochtans waren er wel degelijk zwakke plekken die problemen konden veroorzaken. Dat leer je uit een bericht van Google, dat deze zwakke plekken verleden week publiek gemaakt heeft. Nu kan je vragen stellen bij die publicatie van Google. Want zo geeft het would-be hackers de pap in de mond die zwakke plekken te gaan exploiteren.

Google heeft echter een Project Zero security onderzoeksteam, dat een streng beleid hanteert. Wanneer er een zwakke plek gevonden wordt in een product, ongeacht wie dat product gemaakt heeft, wordt het verantwoordelijke bedrijf discreet verwittigd en krijgt het de nodige tijd om het probleem te patchen. Na 90 dagen maakt het onderzoeksteam dan haar bevindingen publiek. Is het probleem dan nog niet opgelost door de ontwikkelaar van de software, dan lopen alle gebruikers van die software gevaar.

Een meer technische uitleg lees je bij Ars Technica.

Naar aanleiding van deze bug heeft Ars Technica in een tweede artikel stevige kritiek op de manier waarop de PR mensen van Microsoft deze zaak aangepakt hebben - geen duidelijke informatie, geen uitleg waarom een oplossing uitgebleven is, geen suggestie over wat de gebruiker moet doen.

https://arstechnica.com/security/2017/02/high-severity-vulne ...
https://arstechnica.com/security/2017/02/op-ed-when-marketer ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Op voorhand bestellen bij Starbucks? Blijkt toch niet zo'n goed idee...
Voor een goede koffie hebben hipsters heel wat over. Zelfs aanschuiven voor hun speciale, exact aan hun eigen smaak aangepaste koffie. Om dat wachten te verkorten had Starbucks in de VS een systeem ingevoerd waarbij je op voorhand je koffie kon bestellen, zodat die klaar stond wanneer je in de Starbucks van jouw keuze aankwam. Zelfs afrekenen moest je niet meer, want dat deed je via de app.

Helaas bleek het plan, dat er in theorie goed uitziet, in de praktijk flink tegen te vallen. Het heeft zelfs geleid tot een daling van de omzet met maar liefst 26%! Het systeem zorgt namelijk voor een flessenhals bij de medewerkers die de koffies moeten klaarmaken, en die met een schema van verwachte ophaaltijden moeten werken.

Starbucks moest zelfs toegeven dat klanten soms de zaak terug uitwandelden, wanneer zij de lange wachtrijen zagen van mensen die op hun mobiele pickup wachtten..

Starbucks is niet de enige die met dit probleem geconfronteerd werd. Business Insider noemt nog verschillende andere ketens die een systeem van mobiel bestellen ingevoerd hadden, en waar dit systeem niet tot een vermindering van de wachttijden gezorgd heeft, maar in tegendeel tot langere wachtrijen. Blijkbaar volstaat het niet om gewoon een app ter beschikking te stellen van de gebruiker, het hele proces van het verwerken van de bestellingen moet volledig herdacht worden.

Wij zijn alvast benieuwd hoe het met McDonalds zal gaan - dat heeft aangekondigd dat 14.000 restaurants in de VS tegen einde dit jaar ook met mobiel bestellen gaan werken...

http://uk.businessinsider.com/mobile-order-struggles-at-star ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook en nepnieuws: NVJ raadt studenten af (gratis) mee te werken
Je hebt kunnen lezen hoe Facebook, ten tijde van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, fel onder vuur kwam te liggen omdat er zoveel nepnieuws verspreid was via het sociale netwerk. Sindsdien heeft Facebook allerlei initiatieven aangekondigd, en één daarvan is nu voor het eerst te zien: voortaan zal je bij sommige berichten een driehoek zien, met de melding "Betwist door Snopes.com en PolitiFact" (zie de afbeelding bij Gizmodo).

Hoe komt Facebook tot de vaststelling dat een bericht nep is? Wel, het doet daarvoor beroep op externe derde partijen. Fact-checkers dus. Al wie zich aanbiedt om mee te werken met het systeem, moet een "Code van principes" ondertekenen, opgesteld door de journalistieke non-profit Pynter.

Een goed systeem, zo lijkt het, maar het kwam al direct onder vuur te liggen. En wel vanuit rechtse hoek in de VS. Website Breitbart wees erop dat Poynter connecties heeft met de liberale donor George Soros, die niet bepaald goed ligt ter rechterzijde. Facebook werd meteen al van fascisme beschuldigd. Een heel interessant artikel hierover, en het moeilijke evenwicht tussen links en rechts, en de waarheid die heel relatief lijkt, bij Gizmodo (1)

NVJ erg kritisch

Maar het initiatief krijgt ook kritiek vanwege de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Thomas Bruning, algemeen-secretaris van NVJ, vindt het geen gezonde situatie dat Facebook zelf nieuwsorganisaties in Nederland benaderd heeft om berichten op het sociale netwerk te factchecken. De Nederlandse OmroepStichting (NOS) heeft alvast laten weten dat het niet zal meewerken aan het initiatief. Redacteuren van Nu.nl en studenten van de Universiteit Leiden echter wel. Zij zullen berichten, die door Facebook-gebruikers gemerkt zijn als nepnieuws, gaan controleren op feiten.

En dat vindt Bruning toch wel wat gortig. "Voor een koopje kan dit bedrijf nu de eigen business verbeteren met de prestaties van anderen". De studenten en de redacteurs van Nu.nl worden immers niet door Facebook betaald voor hun werk...

http://gizmodo.com/facebook-finally-rolls-out-disputed-news- ...
https://www.villamedia.nl/artikel/nvj-kritisch-op-factcheck- ...
https://www.trouw.nl/home/-facebook-moet-factcheckers-en-jou ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Welke films zou jij willen terugzien?
Lijstjes, sommige mensen kunnen er niet genoeg van krijgen. Dit artikel bevat een lijstje met de films die de meeste mensen de moeite waard om terug te zien. En nog eens. En nog eens...
Bovenaan staat, hoe kan het anders, Star Wars. Gevolgd door... Neen, dat verklappen we niet. Laat ons enkel twee woorden zeggen: een tinnen man en een meisje met krullen :)
[Taal: ENG]

https://fivethirtyeight.com/datalab/whats-the-most-rewatchab ...
geef uw reactie hier

[Site] Furkot: trip planner
Deze website is voor wie een trip doorheen de VS plant. Hoeveel tijd heb je nodig voor een bepaalde rit? Waar zijn er onderweg restaurants en benzinestations, wanneer ik om 8u 's ochtends vertrek? De site stippelt de hele route voor jou uit. Je kan zelfs de volgorde van de haltes die je wil maken, wijzigen.
[Taal: ENG]

https://trips.furkot.com/
geef uw reactie hier

[Tip] De beste bescherming van je Windows computer? Simpel!
Wat zou je zeggen van een maatregel die ervoor zorgt dat jouw computer bestand is tegen 94% van alle gevaarlijke kwetsbaarheden die verleden jaar ontdekt werden? Meer nog: hij zou ook helpen tegen 100% van alle IE problemen en Office 2016 gevaren.
Wat dat is? Geen software. Gewoon niet werken als Admin op jouw computer, maar als gewone gebruiker. Hoe je dat doet, staat uitgelegd in dit artikel bij Forbes. Kort samengevat moet je:
- een nieuwe Admin account aanmaken
- jouw bestaande account van beheerder (Admin) tot gewone gebruiker degraderen
Denk eraan: tenzij je nieuwe software wil installeren (en hoe vaak doe je dat?) is er eigenlijk geen echte reden om voortdurend als Admin ingelogd te zijn.

https://www.forbes.com/sites/leemathews/2017/02/26/this-simp ...
geef uw reactie hier

[Software] Turn off the lights (Edge extensie)
Deze extensie voor de Edge browser is echt handig wanneer je een filmpje wil bekijken. Hij zorgt er namelijk voor dat de rest van de pagina, buiten het videoscherm, donker wordt zodat je in alle rust naar je filmpje kijken kan. Na installatie krijg je een lampje in je knoppenbalk. Even op het lampje klikken, en de pagina wordt verduisterd.

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/turn-off-the-lights- ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
AccuWeather verzamelt en verkoopt zonder toes... 24/08
Website proberet alternatieve manier van beta... 24/08
Eindelijk weet je het: de O in de nieuwe Andr... 23/08
Facebook maakt Safety Check tot permament ond... 23/08
Nieuwe woordjes leren: de 'bothi'... 23/08
Bekijk voortaan tweets op basis van onderwerp... 22/08
Binnenland: Stievie terug naar voor geschoven... 22/08
Chip in vervangstukken van je smartphone kan ... 22/08
Facebook Marketplace: de volgende verschuivin... 21/08
Twee nieuwigheden bij WordPress: nieuwe login... 21/08
Meer artikels ....
Hardware
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
MIT bedenkt nieuwe manier om via AI beter te ... 18/08
Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstati... 14/08
Microsoft werkt samen met Tobbi voor eye-cont... 03/08
Microsoft lanceert hardware abonnement voor d... 02/08
Microsoft brengt zijn eigen klavier uit met H... 01/08
Adobe Color Palette benadert het écht schilde... 31/07
Apple werkt samen met Cochlear voor een gehoo... 28/07
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Meer artikels ....
Oor
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Historiek... 24/08
Hier spreekt men Nederlands: nieuwe site VRT ... 24/08
Hier spreekt men Nederlands: Finimmoweb... 24/08
Weava: tool voor online onderzoek... 23/08
Productiviteit: Workfrom... 23/08
Speedy File Transfer... 22/08
Crypto TimeLine: de geschiedenis... 22/08
Court Listener... 22/08
Gratis icoontjes... 21/08
MathTutor... 21/08
Meer artikels ....
Tip
Een backup van je online accounts: Facebook... 22/08
Tip: hoe het virtuele touchpad activeren op W... 17/08
PDF converteren naar Word & C°: OpenOffice... 16/08
PDF converteren naar Word & C°: LibreOffice... 14/08
PDF omzetten naar Word & C°: online hulpmidde... 10/08
PDF omzetten naar Word & c°: externe hulpmidd... 09/08
PDF omzetten naar Word & C°: externe hulpmidd... 08/08
PDF's omzetten naar Word & Co... 07/08
Instagram Stories negeren... 04/08
Instagram op je desktop: Stories bekijken met... 03/08
Meer artikels ....
Software
Screensaver: asteroïden... 24/08
WhatsApp: nu ook met kleurtjes... 23/08
Wingate: internettoegang... 22/08
Het luchtruim verkennen vanachter je pc: Orbi... 21/08
Google Maps: voortaan ook vragen stellen... 18/08
Google Allo nu ook in de browser... 17/08
World Fitness Level... 16/08
Recall: reminders... 16/08
Samsung browser nu voor alle Android >5.0 toe... 14/08
Twitch nu ook als desktop app... 14/08
Meer artikels ....

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017