| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 07/03/2017
[Nieuws]Google onthult ernstige bug in IE/Edge browse...
[Nieuws]Op voorhand bestellen bij Starbucks? Blijkt t...
[Nieuws]Facebook en nepnieuws: NVJ raadt studenten af...
[Site]Welke films zou jij willen terugzien?
[Site]Furkot: trip planner
[Tip]De beste bescherming van je Windows computer?...
[Software]Turn off the lights (Edge extensie)
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Hier spreekt men Nederlands: Textradio ...
Opera Neon: een compleet nieuwe browser-ervar ...
Hier spreekt men Nederlands: Made In VlaamsBr ...
Vragen van de lezers ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google onthult ernstige bug in IE/Edge browser
Heb je het ook gemerkt, dat er in februari geen grote Patch Tuesday was? De laatste jaren had Microsoft immers de gewoonte om allerlei patches, oplossingen dus voor kwetsbare plekken in haar producten, in één update te stoppen die dan op een dinsdag uitgestuurd werd. Dat ging dus zowel om problemen met haar besturingssysteem als onderdelen ervan, zoals de IE / Edge browser.

Welnu, in februari was er geen Patch Tuesday. Nochtans waren er wel degelijk zwakke plekken die problemen konden veroorzaken. Dat leer je uit een bericht van Google, dat deze zwakke plekken verleden week publiek gemaakt heeft. Nu kan je vragen stellen bij die publicatie van Google. Want zo geeft het would-be hackers de pap in de mond die zwakke plekken te gaan exploiteren.

Google heeft echter een Project Zero security onderzoeksteam, dat een streng beleid hanteert. Wanneer er een zwakke plek gevonden wordt in een product, ongeacht wie dat product gemaakt heeft, wordt het verantwoordelijke bedrijf discreet verwittigd en krijgt het de nodige tijd om het probleem te patchen. Na 90 dagen maakt het onderzoeksteam dan haar bevindingen publiek. Is het probleem dan nog niet opgelost door de ontwikkelaar van de software, dan lopen alle gebruikers van die software gevaar.

Een meer technische uitleg lees je bij Ars Technica.

Naar aanleiding van deze bug heeft Ars Technica in een tweede artikel stevige kritiek op de manier waarop de PR mensen van Microsoft deze zaak aangepakt hebben - geen duidelijke informatie, geen uitleg waarom een oplossing uitgebleven is, geen suggestie over wat de gebruiker moet doen.

https://arstechnica.com/security/2017/02/high-severity-vulne ...
https://arstechnica.com/security/2017/02/op-ed-when-marketer ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Op voorhand bestellen bij Starbucks? Blijkt toch niet zo'n goed idee...
Voor een goede koffie hebben hipsters heel wat over. Zelfs aanschuiven voor hun speciale, exact aan hun eigen smaak aangepaste koffie. Om dat wachten te verkorten had Starbucks in de VS een systeem ingevoerd waarbij je op voorhand je koffie kon bestellen, zodat die klaar stond wanneer je in de Starbucks van jouw keuze aankwam. Zelfs afrekenen moest je niet meer, want dat deed je via de app.

Helaas bleek het plan, dat er in theorie goed uitziet, in de praktijk flink tegen te vallen. Het heeft zelfs geleid tot een daling van de omzet met maar liefst 26%! Het systeem zorgt namelijk voor een flessenhals bij de medewerkers die de koffies moeten klaarmaken, en die met een schema van verwachte ophaaltijden moeten werken.

Starbucks moest zelfs toegeven dat klanten soms de zaak terug uitwandelden, wanneer zij de lange wachtrijen zagen van mensen die op hun mobiele pickup wachtten..

Starbucks is niet de enige die met dit probleem geconfronteerd werd. Business Insider noemt nog verschillende andere ketens die een systeem van mobiel bestellen ingevoerd hadden, en waar dit systeem niet tot een vermindering van de wachttijden gezorgd heeft, maar in tegendeel tot langere wachtrijen. Blijkbaar volstaat het niet om gewoon een app ter beschikking te stellen van de gebruiker, het hele proces van het verwerken van de bestellingen moet volledig herdacht worden.

Wij zijn alvast benieuwd hoe het met McDonalds zal gaan - dat heeft aangekondigd dat 14.000 restaurants in de VS tegen einde dit jaar ook met mobiel bestellen gaan werken...

http://uk.businessinsider.com/mobile-order-struggles-at-star ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook en nepnieuws: NVJ raadt studenten af (gratis) mee te werken
Je hebt kunnen lezen hoe Facebook, ten tijde van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, fel onder vuur kwam te liggen omdat er zoveel nepnieuws verspreid was via het sociale netwerk. Sindsdien heeft Facebook allerlei initiatieven aangekondigd, en één daarvan is nu voor het eerst te zien: voortaan zal je bij sommige berichten een driehoek zien, met de melding "Betwist door Snopes.com en PolitiFact" (zie de afbeelding bij Gizmodo).

Hoe komt Facebook tot de vaststelling dat een bericht nep is? Wel, het doet daarvoor beroep op externe derde partijen. Fact-checkers dus. Al wie zich aanbiedt om mee te werken met het systeem, moet een "Code van principes" ondertekenen, opgesteld door de journalistieke non-profit Pynter.

Een goed systeem, zo lijkt het, maar het kwam al direct onder vuur te liggen. En wel vanuit rechtse hoek in de VS. Website Breitbart wees erop dat Poynter connecties heeft met de liberale donor George Soros, die niet bepaald goed ligt ter rechterzijde. Facebook werd meteen al van fascisme beschuldigd. Een heel interessant artikel hierover, en het moeilijke evenwicht tussen links en rechts, en de waarheid die heel relatief lijkt, bij Gizmodo (1)

NVJ erg kritisch

Maar het initiatief krijgt ook kritiek vanwege de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Thomas Bruning, algemeen-secretaris van NVJ, vindt het geen gezonde situatie dat Facebook zelf nieuwsorganisaties in Nederland benaderd heeft om berichten op het sociale netwerk te factchecken. De Nederlandse OmroepStichting (NOS) heeft alvast laten weten dat het niet zal meewerken aan het initiatief. Redacteuren van Nu.nl en studenten van de Universiteit Leiden echter wel. Zij zullen berichten, die door Facebook-gebruikers gemerkt zijn als nepnieuws, gaan controleren op feiten.

En dat vindt Bruning toch wel wat gortig. "Voor een koopje kan dit bedrijf nu de eigen business verbeteren met de prestaties van anderen". De studenten en de redacteurs van Nu.nl worden immers niet door Facebook betaald voor hun werk...

http://gizmodo.com/facebook-finally-rolls-out-disputed-news- ...
https://www.villamedia.nl/artikel/nvj-kritisch-op-factcheck- ...
https://www.trouw.nl/home/-facebook-moet-factcheckers-en-jou ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Welke films zou jij willen terugzien?
Lijstjes, sommige mensen kunnen er niet genoeg van krijgen. Dit artikel bevat een lijstje met de films die de meeste mensen de moeite waard om terug te zien. En nog eens. En nog eens...
Bovenaan staat, hoe kan het anders, Star Wars. Gevolgd door... Neen, dat verklappen we niet. Laat ons enkel twee woorden zeggen: een tinnen man en een meisje met krullen :)
[Taal: ENG]

https://fivethirtyeight.com/datalab/whats-the-most-rewatchab ...
geef uw reactie hier

[Site] Furkot: trip planner
Deze website is voor wie een trip doorheen de VS plant. Hoeveel tijd heb je nodig voor een bepaalde rit? Waar zijn er onderweg restaurants en benzinestations, wanneer ik om 8u 's ochtends vertrek? De site stippelt de hele route voor jou uit. Je kan zelfs de volgorde van de haltes die je wil maken, wijzigen.
[Taal: ENG]

https://trips.furkot.com/
geef uw reactie hier

[Tip] De beste bescherming van je Windows computer? Simpel!
Wat zou je zeggen van een maatregel die ervoor zorgt dat jouw computer bestand is tegen 94% van alle gevaarlijke kwetsbaarheden die verleden jaar ontdekt werden? Meer nog: hij zou ook helpen tegen 100% van alle IE problemen en Office 2016 gevaren.
Wat dat is? Geen software. Gewoon niet werken als Admin op jouw computer, maar als gewone gebruiker. Hoe je dat doet, staat uitgelegd in dit artikel bij Forbes. Kort samengevat moet je:
- een nieuwe Admin account aanmaken
- jouw bestaande account van beheerder (Admin) tot gewone gebruiker degraderen
Denk eraan: tenzij je nieuwe software wil installeren (en hoe vaak doe je dat?) is er eigenlijk geen echte reden om voortdurend als Admin ingelogd te zijn.

https://www.forbes.com/sites/leemathews/2017/02/26/this-simp ...
geef uw reactie hier

[Software] Turn off the lights (Edge extensie)
Deze extensie voor de Edge browser is echt handig wanneer je een filmpje wil bekijken. Hij zorgt er namelijk voor dat de rest van de pagina, buiten het videoscherm, donker wordt zodat je in alle rust naar je filmpje kijken kan. Na installatie krijg je een lampje in je knoppenbalk. Even op het lampje klikken, en de pagina wordt verduisterd.

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/turn-off-the-lights- ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Uber hervat zijn testen met autonome auto's n... 30/03
Apple: grote, onmerkbare update in iOS 10.3, ... 30/03
Samsung stelt S8 en S8plus voor, maar ook Con... 30/03
Productiviteitssuite iWork voor Mac: document... 29/03
Facebook lanceert Town Hall - maar wij hebben... 29/03
Nu krijgt ook gewone FB app een soort Stories... 29/03
Apple brengt iOS 10.3 uit. Wat biedt het?... 28/03
Facebook Messenger laat je je locatie geduren... 28/03
Discussie tussen Google en adverteerders legt... 27/03
Twitter zal betalende versie van TweetDeck ui... 27/03
Meer artikels ....
Hardware
Guetsli: Google maakt zijn nieuwe JPEG encode... 21/03
The Dot: een smart watch met braille... 20/03
Eye: zo laat je Android draaien op een iPhone... 16/03
Google en Levi's maken samen een slim jasje... 14/03
BMW 330e, Deel 2 : Auto’s met punten.... 09/03
Lenovo: nieuwe Yoga laptops en Tab tablets... 01/03
Barcelona: Sony Xperia Touch projector... 01/03
Barcelona: Sony met Xperia phones... 28/02
Barcelona: Samsung Galaxy Tab met S Pen... 28/02
Barcelona: Nokia is er terug!... 28/02
Meer artikels ....
Oor
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Podcast Kritisch Denken over OnLife... 16/03
Pandora's nieuwe Premium streaming dienst bas... 14/03
Google Play Music brengt zijn eerste originel... 10/03
Podcatch: podcasts vinden... 08/02
Vlaamse podcasts: de lijst van Lode Roels... 22/12
30 podcasts om de feestdagen te overleven... 16/12
Podcast: Podgrond... 01/12
Podcast: Iemand... 22/11
Podcast: Onder mediadoctoren... 17/11
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Kunnen we praten... 30/03
Hier spreekt men Nederlands: De Fantasie... 30/03
De 100 boeken die je gelezen moet hebben in j... 29/03
Leer MorseCode online... 29/03
Skimcast: documenten gemakkelijker afdrukken... 28/03
Blocked in China... 27/03
Je steak bakken - maar dan wetenschappelijk... 27/03
Vrijdag multimedia: miniatuurhuizen... 24/03
Vrijdag multimedia: deuren en ramen... 24/03
Vrijdag multimedia: Mahjong... 24/03
Meer artikels ....
Tip
De tip van Hans: DoubleAgent: securitysoftwar... 30/03
De tip van Hans: Ikea test virtual reality in... 29/03
De tip van Hans: Intel: 'Gevaar slecht beveil... 28/03
De tip van Hans: SanDisk geeft iPhone-gebruik... 27/03
De tip van Hans: Hoe een machine menselijke p... 24/03
De tip van Hans: Spionagetechniek gebruikt li... 23/03
De tip van Wim W: Powerr onderdelen... 22/03
De tip van Hans: Dit moet je weten over de le... 21/03
De tip van Hans: Chip met 3D-geprinte lensjes... 20/03
Tip: opgelest voor dit superslim bedrog met e... 16/03
Meer artikels ....
Software
Super Mario Run (Android)... 30/03
OneTab: handig voor wie met veel tabblaadjes ... 29/03
Kindle voor iOS: nu met Send to Kindle optie... 28/03
Chrome 57 voor iOS met Reading List... 27/03
RadioPublic: enkel de beste episodes... 24/03
Website Realizer (shareware $59,95)... 23/03
XYplorer: vervanger voor Verkenner... 22/03
Cat GiF TV... 21/03
Note Fighter (Windows)... 21/03
Audacity update... 21/03
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Februari
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728     
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017