| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 02/03/2017
[Nieuws]Google: Keep, Meet, en Gboard
[Nieuws]1 maart: wet op deeleconomie gaat in
[Nieuws]Twitter laat je de 'eitjes' de mond snoeren
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Guust Flater
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Jazz in Belgium
[Tip]De tip van Hans: Je brein in een computer
[Software]Highlight for Windows
[Software]Pinterest Save Button voor Edge
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Hier spreekt men Nederlands: Textradio ...
Opera Neon: een compleet nieuwe browser-ervar ...
Hier spreekt men Nederlands: Made In VlaamsBr ...
Vragen van de lezers ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google: Keep, Meet, en Gboard
Drie berichten vandaag uit het Google-kamp. Om te beginnen zal Google de app Google Keep, waarmee je notities neemt, integreren in zijn G Suite, zijn waaier cloud diensten voor bedrijven en organisaties die voorheen bekend stond als Google Apps. Mederwerkers van bedrijven en organisaties die betalen voor G Suite zullen dus Keep kunnen gebruiken voor hun school- en werkprojecten, in combinatie met Google Docs, Sheets, Slides Forms, Gmail, Google Calendar, Hangouts, Google Drive en Google Sites.

Keep zal nauw geÔntegreerd worden in Google Docs: werk je aan een document, dan zal je je Keep notities rechtstreeks kunnen oproepen via het Tools menu. Zij zullen dan verschijnen in een zijpaneel en je kan ze dan naar je document slepen. Bij Venturebeat een langere uitleg (1)

Meet: Hangouts, maar dan voor bedrijven

Nog voor bedrijven: Google heeft zonder veel ophef Meet gelanceerd, een versie van Hangouts die eerder bedoeld is voor bedrijven. Het gaat dus om videoconferenties die je organiseert, maar dan wel met met HD video beelden. Volgens TechCrunch zou het de bedoeling zijn om ook Meet onder te brengen in de G Suite. Je zal het videogesprek niet opstarten door een telefoongesprek te starten of een tekstbericht, maar door een code in te vullen die voor de meeting gecreŽerd werd. (2)

Gboard: dicteermachine
En tot slot een update, namelijk van Gboard voor iPhone. Dat is een app waarmee je vanuit je klavier dingen kan opzoeken, informatie, GIF's, emoj's en meer kan verzenden. Deze update voegt 15 bijkomende talen toe aan het klavier, Google Doodles, nieuwe emoji's en ook voice typing. Dat laatste wil gewoon zeggen dat je boodschappen kan dicteren aan je Gboard. Hiervan een uitgebreide beschrijving bij Google zelf.

http://venturebeat.com/2017/02/28/google-brings-keep-to-g-su ...
https://techcrunch.com/2017/02/28/google-quietly-launches-me ...
https://blog.google/products/search/gboard-iphone-gets-upgra ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] 1 maart: wet op deeleconomie gaat in
Echt veel ophef heeft het niet gekregen in de Vlaamse media, maar toch is het echt heel belangrijk voor al wie in de zogenaamde deeleconomie werkt: sinds 1 maart is de wet op de deeleconomie van kracht, die het mogelijk maakt om op heel simpele manier legaal te werken - het is te zeggen: geld vragen voor de diensten die je aanbiedt, maar toch niet te moeten aansluiten als zelfstandige (in bijberoep), en in orde te zijn met de fiscus, waarbij je zelfs van een gunsttarief kan genieten.

De nieuwe wet op de deeleconomie bepaalt namelijk dat je tot 5.000 euro per jaar mag verdienen bij deelplatformen die door de overheid erkend zijn. Dat zijn dan vooral dienstenplatformen zoals MenuNextDoor of FLavr. Je moet je niet aansluiten als zelfstandigen, en je moet slechts 10% belasting betalen op je inkomsten. Bovendien worden die meteen aan de bron afgehouden, door het platform zelf, zodat je geen bijkomende formaliteiten bij de fiscus moet vervullen.

Een heel voordelige regeling voor wie via deze platformen zijn diensten aanbiedt. Want tot nu moest je, wou je het spel eerlijk spelen, die inkomsten aangeven bij je belastingaangifte, en dan moest je daar vaak tot 30% belastingen op betalen. Om niet te spreken van de aansluiting als zelfstandige, die je ook nog eens geld kostte.

Een verhelderend artikel dat de verschillende aspecten netjes op een rij zet vind je bij De Tijd (abonnement)

Ondertussen blijkt wel dat niet alles koek en ei is bij de verschillende platformen van de deeleconomie. Bij Newsmonkey vind je een ontluisterend verhaal van een undercover-reportage, uitgevoerd door de website Bruzz. Daarbij ging een reporter aan de slag bij UberEats. En fraai is zijn verslag niet: schamel loon, moeilijke arbeidsomstandigheden die van de ene dag op de andere kunnen veranderen, een brede beschikbaarheid voor weinig opdrachten... Niet mooi. (2)

http://www.tijd.be/netto/budget/Overheid-schept-eindelijk-du ...
http://newsmonkey.be/article/76481
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter laat je de "eitjes" de mond snoeren
Zoals de trouwe lezer weet, is Twitter voor ons een enorme bron van inspiratie. Je vindt er gewoon erg veel informatie, en als je het wil hoor je echt vele klokken luiden over eenzelfde onderwerp - je moet er natuurlijk zelf voor open staan.

Maar tegelijkertijd kan je, wanneer je een beetje in de belangstelling staat, enorm veel bagger over je heen krijgen. Ontstellend vaak kan je het vaststellen: iemand heeft een uitspraak gedaan die in de media weergalmt, en die persoon krijgt op Twitter gewoon een stortvloed aan reacties. En die zijn heus niet allemaal even lief. Zelfs bij personen die eigenlijk tegengestelde opinies vertegenwoordigen, zou je echt wel medelijden bij de drek die zij over zich heen krijgen...

Twitter is zich van dit probleem bewust, en heeft in het verleden al verschillende maatregelen genomen om de twittosfeer wat minder vijandig te maken. En deze week kwamen daar nog wat nieuwe stappen bij. Je kan voortaan:
- verhinderen dat tweets met bepaalde woorden, inbegrepen gebruikersnamen, nog verschijnen in je tijdlijn - voor een dag, een week, een maand, of voor altijd.
- de zogenaamde "eggs" accounts het zwijgen opleggen - dus hun tweets of antwoorden op jouw tweets niet meer zien. Dat zijn dus accounts van mensen die nooit de moeite genomen hebben om hun standaard avatar, een ei, te vervangen door hun eigen profielfoto. Je kan ook accounts het zwijgen opleggen waarvan het email adres of het telefoonnummer niet geverifieerd werden. Een uitstekende maatregel tegen het trollen, want zo voelen deze gebruikers zich minder anoniem, en het is juist de anonimiteit die tot trollen aanzet.
- Twitter zal ook meer proactieve maatregelen nemen, en bijvoorbeeld accounts opsporen die ongewenst gedrag vertonen, zelfs nog voor daarover een klacht ingediend wordt. Een van die maatregelen hadden wij al verteld verleden week, zoals het op de strafbank zetten van een account, om wat af te koelen gedurende korte periode.
- En tot slot zal Twitter ook beter communicaren over wat het aan het doen is met de klachten die het binnengekregen heeft. Had je een klacht ingediend of was er over jou een klacht ingediend: Twitter zal voortaan duidelijk zeggen hoe het hierop reageert.

Wij kunnen deze maatregelen alleen maar toejuichen. Alles wat Twitter wat minder vijandig maakt, is meegenomen...
Meer bij Re/Code, Twitter zelf en The Next Web.

http://www.recode.net/2017/3/1/14776186/twitter-mute-timelin ...
http://blog.twitter.com/2017/our-latest-update-on-safety
http://thenextweb.com/twitter/2017/03/01/twitter-now-lets-au ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Guust Flater
Deze week was het 60 jaar geleden dat onhandige maar o zo sympathieke stripheld voor het eerst verscheen. Onze sympathieke postsorteerder zag op 28 februari 1957 het levenslicht bij uitgeverij Dupuis. Tijd voor Knack om het leven van Guust Flater te schetsen in 10 cartoons. Bij Strips Uit Heden en Verleden vind je een prachtige ode aan Guust, plus de hele lijst van zijn albums.
[Taal: NL]

http://www.stripsuithedenenverleden.nl/Guust.html
http://focus.knack.be/entertainment/boeken-strips/60-jaar-gu ...
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Jazz in Belgium
Liefhebber van Jazz? Deze website zal ongetwijfeld tot jouw bookmarks behoren.Je vindt er niet alleen een agenda met concerten in BelgiŽ, maar ook allerlei informatie over jazzmuzikanten, zowel Belgische als internationaal, nieuwe jazzalbums en veel, veel meer!
[Taal: NL]

http://www.jazzinbelgium.com
geef uw reactie hier

[Tip] De tip van Hans: Je brein in een computer
Het klinkt futuristisch: onze gedachten downloaden in een computer. Maar in een tijd waarin neurowetenschappers zelf ook bouwen aan een computerbrein, is misschien niets meer te gek. Hoe staan we ervoor, zitten onze hersenen binnenkort in een computer? En mocht het ooit zover komen, zijn we ons dan wel bewust van de (gevaarlijke) gevolgen?
https://www.nemokennislink.nl/publicaties/je-brein-in-een-co ...
geef uw reactie hier

[Software] Highlight for Windows
Windows all - freeware
Dit is een universele code convertor die code omzet naar HTML, XHTML, RTF, LaTEX, TEX, SVG en BBCode bestanden waarbij tegelijkertijd de syntax van de code duidelijk gemarkeerd wordt. Een aanrader voor ontwikkelaars.

http://www.andre-simon.de/
https://fileforum.betanews.com/detail/Highlight-for-Windows- ...
geef uw reactie hier

[Software] Pinterest Save Button voor Edge
Deze extensie voor de Edge browser maakt het heel gemakkelijk om ideetjes te vinden op het web om jouw collectie uit te bouwen, en die dan te bewaren naar dat bepaalde thema dat je in Pinterest aangemaakt hebt. Of het nu gaat om de inrichting van je huiskamer, leuke ideetjes voor een etentje, mooie outfits: Pinterest is de ideale plaats om die ideeŽn te bewaren.
https://www.microsoft.com/en-us/store/p/pinterest-save-butto ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Uber hervat zijn testen met autonome auto's n... 30/03
Apple: grote, onmerkbare update in iOS 10.3, ... 30/03
Samsung stelt S8 en S8plus voor, maar ook Con... 30/03
Productiviteitssuite iWork voor Mac: document... 29/03
Facebook lanceert Town Hall - maar wij hebben... 29/03
Nu krijgt ook gewone FB app een soort Stories... 29/03
Apple brengt iOS 10.3 uit. Wat biedt het?... 28/03
Facebook Messenger laat je je locatie geduren... 28/03
Discussie tussen Google en adverteerders legt... 27/03
Twitter zal betalende versie van TweetDeck ui... 27/03
Meer artikels ....
Hardware
Guetsli: Google maakt zijn nieuwe JPEG encode... 21/03
The Dot: een smart watch met braille... 20/03
Eye: zo laat je Android draaien op een iPhone... 16/03
Google en Levi's maken samen een slim jasje... 14/03
BMW 330e, Deel 2 : Autoís met punten.... 09/03
Lenovo: nieuwe Yoga laptops en Tab tablets... 01/03
Barcelona: Sony Xperia Touch projector... 01/03
Barcelona: Sony met Xperia phones... 28/02
Barcelona: Samsung Galaxy Tab met S Pen... 28/02
Barcelona: Nokia is er terug!... 28/02
Meer artikels ....
Oor
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Podcast Kritisch Denken over OnLife... 16/03
Pandora's nieuwe Premium streaming dienst bas... 14/03
Google Play Music brengt zijn eerste originel... 10/03
Podcatch: podcasts vinden... 08/02
Vlaamse podcasts: de lijst van Lode Roels... 22/12
30 podcasts om de feestdagen te overleven... 16/12
Podcast: Podgrond... 01/12
Podcast: Iemand... 22/11
Podcast: Onder mediadoctoren... 17/11
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Kunnen we praten... 30/03
Hier spreekt men Nederlands: De Fantasie... 30/03
De 100 boeken die je gelezen moet hebben in j... 29/03
Leer MorseCode online... 29/03
Skimcast: documenten gemakkelijker afdrukken... 28/03
Blocked in China... 27/03
Je steak bakken - maar dan wetenschappelijk... 27/03
Vrijdag multimedia: miniatuurhuizen... 24/03
Vrijdag multimedia: deuren en ramen... 24/03
Vrijdag multimedia: Mahjong... 24/03
Meer artikels ....
Tip
De tip van Hans: DoubleAgent: securitysoftwar... 30/03
De tip van Hans: Ikea test virtual reality in... 29/03
De tip van Hans: Intel: 'Gevaar slecht beveil... 28/03
De tip van Hans: SanDisk geeft iPhone-gebruik... 27/03
De tip van Hans: Hoe een machine menselijke p... 24/03
De tip van Hans: Spionagetechniek gebruikt li... 23/03
De tip van Wim W: Powerr onderdelen... 22/03
De tip van Hans: Dit moet je weten over de le... 21/03
De tip van Hans: Chip met 3D-geprinte lensjes... 20/03
Tip: opgelest voor dit superslim bedrog met e... 16/03
Meer artikels ....
Software
Super Mario Run (Android)... 30/03
OneTab: handig voor wie met veel tabblaadjes ... 29/03
Kindle voor iOS: nu met Send to Kindle optie... 28/03
Chrome 57 voor iOS met Reading List... 27/03
RadioPublic: enkel de beste episodes... 24/03
Website Realizer (shareware $59,95)... 23/03
XYplorer: vervanger voor Verkenner... 22/03
Cat GiF TV... 21/03
Note Fighter (Windows)... 21/03
Audacity update... 21/03
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Februari
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728     
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017