| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 02/03/2017
[Nieuws]Google: Keep, Meet, en Gboard
[Nieuws]1 maart: wet op deeleconomie gaat in
[Nieuws]Twitter laat je de 'eitjes' de mond snoeren
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Guust Flater
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Jazz in Belgium
[Tip]De tip van Hans: Je brein in een computer
[Software]Highlight for Windows
[Software]Pinterest Save Button voor Edge
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google: Keep, Meet, en Gboard
Drie berichten vandaag uit het Google-kamp. Om te beginnen zal Google de app Google Keep, waarmee je notities neemt, integreren in zijn G Suite, zijn waaier cloud diensten voor bedrijven en organisaties die voorheen bekend stond als Google Apps. Mederwerkers van bedrijven en organisaties die betalen voor G Suite zullen dus Keep kunnen gebruiken voor hun school- en werkprojecten, in combinatie met Google Docs, Sheets, Slides Forms, Gmail, Google Calendar, Hangouts, Google Drive en Google Sites.

Keep zal nauw geÔntegreerd worden in Google Docs: werk je aan een document, dan zal je je Keep notities rechtstreeks kunnen oproepen via het Tools menu. Zij zullen dan verschijnen in een zijpaneel en je kan ze dan naar je document slepen. Bij Venturebeat een langere uitleg (1)

Meet: Hangouts, maar dan voor bedrijven

Nog voor bedrijven: Google heeft zonder veel ophef Meet gelanceerd, een versie van Hangouts die eerder bedoeld is voor bedrijven. Het gaat dus om videoconferenties die je organiseert, maar dan wel met met HD video beelden. Volgens TechCrunch zou het de bedoeling zijn om ook Meet onder te brengen in de G Suite. Je zal het videogesprek niet opstarten door een telefoongesprek te starten of een tekstbericht, maar door een code in te vullen die voor de meeting gecreŽerd werd. (2)

Gboard: dicteermachine
En tot slot een update, namelijk van Gboard voor iPhone. Dat is een app waarmee je vanuit je klavier dingen kan opzoeken, informatie, GIF's, emoj's en meer kan verzenden. Deze update voegt 15 bijkomende talen toe aan het klavier, Google Doodles, nieuwe emoji's en ook voice typing. Dat laatste wil gewoon zeggen dat je boodschappen kan dicteren aan je Gboard. Hiervan een uitgebreide beschrijving bij Google zelf.

http://venturebeat.com/2017/02/28/google-brings-keep-to-g-su ...
https://techcrunch.com/2017/02/28/google-quietly-launches-me ...
https://blog.google/products/search/gboard-iphone-gets-upgra ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] 1 maart: wet op deeleconomie gaat in
Echt veel ophef heeft het niet gekregen in de Vlaamse media, maar toch is het echt heel belangrijk voor al wie in de zogenaamde deeleconomie werkt: sinds 1 maart is de wet op de deeleconomie van kracht, die het mogelijk maakt om op heel simpele manier legaal te werken - het is te zeggen: geld vragen voor de diensten die je aanbiedt, maar toch niet te moeten aansluiten als zelfstandige (in bijberoep), en in orde te zijn met de fiscus, waarbij je zelfs van een gunsttarief kan genieten.

De nieuwe wet op de deeleconomie bepaalt namelijk dat je tot 5.000 euro per jaar mag verdienen bij deelplatformen die door de overheid erkend zijn. Dat zijn dan vooral dienstenplatformen zoals MenuNextDoor of FLavr. Je moet je niet aansluiten als zelfstandigen, en je moet slechts 10% belasting betalen op je inkomsten. Bovendien worden die meteen aan de bron afgehouden, door het platform zelf, zodat je geen bijkomende formaliteiten bij de fiscus moet vervullen.

Een heel voordelige regeling voor wie via deze platformen zijn diensten aanbiedt. Want tot nu moest je, wou je het spel eerlijk spelen, die inkomsten aangeven bij je belastingaangifte, en dan moest je daar vaak tot 30% belastingen op betalen. Om niet te spreken van de aansluiting als zelfstandige, die je ook nog eens geld kostte.

Een verhelderend artikel dat de verschillende aspecten netjes op een rij zet vind je bij De Tijd (abonnement)

Ondertussen blijkt wel dat niet alles koek en ei is bij de verschillende platformen van de deeleconomie. Bij Newsmonkey vind je een ontluisterend verhaal van een undercover-reportage, uitgevoerd door de website Bruzz. Daarbij ging een reporter aan de slag bij UberEats. En fraai is zijn verslag niet: schamel loon, moeilijke arbeidsomstandigheden die van de ene dag op de andere kunnen veranderen, een brede beschikbaarheid voor weinig opdrachten... Niet mooi. (2)

http://www.tijd.be/netto/budget/Overheid-schept-eindelijk-du ...
http://newsmonkey.be/article/76481
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter laat je de "eitjes" de mond snoeren
Zoals de trouwe lezer weet, is Twitter voor ons een enorme bron van inspiratie. Je vindt er gewoon erg veel informatie, en als je het wil hoor je echt vele klokken luiden over eenzelfde onderwerp - je moet er natuurlijk zelf voor open staan.

Maar tegelijkertijd kan je, wanneer je een beetje in de belangstelling staat, enorm veel bagger over je heen krijgen. Ontstellend vaak kan je het vaststellen: iemand heeft een uitspraak gedaan die in de media weergalmt, en die persoon krijgt op Twitter gewoon een stortvloed aan reacties. En die zijn heus niet allemaal even lief. Zelfs bij personen die eigenlijk tegengestelde opinies vertegenwoordigen, zou je echt wel medelijden bij de drek die zij over zich heen krijgen...

Twitter is zich van dit probleem bewust, en heeft in het verleden al verschillende maatregelen genomen om de twittosfeer wat minder vijandig te maken. En deze week kwamen daar nog wat nieuwe stappen bij. Je kan voortaan:
- verhinderen dat tweets met bepaalde woorden, inbegrepen gebruikersnamen, nog verschijnen in je tijdlijn - voor een dag, een week, een maand, of voor altijd.
- de zogenaamde "eggs" accounts het zwijgen opleggen - dus hun tweets of antwoorden op jouw tweets niet meer zien. Dat zijn dus accounts van mensen die nooit de moeite genomen hebben om hun standaard avatar, een ei, te vervangen door hun eigen profielfoto. Je kan ook accounts het zwijgen opleggen waarvan het email adres of het telefoonnummer niet geverifieerd werden. Een uitstekende maatregel tegen het trollen, want zo voelen deze gebruikers zich minder anoniem, en het is juist de anonimiteit die tot trollen aanzet.
- Twitter zal ook meer proactieve maatregelen nemen, en bijvoorbeeld accounts opsporen die ongewenst gedrag vertonen, zelfs nog voor daarover een klacht ingediend wordt. Een van die maatregelen hadden wij al verteld verleden week, zoals het op de strafbank zetten van een account, om wat af te koelen gedurende korte periode.
- En tot slot zal Twitter ook beter communicaren over wat het aan het doen is met de klachten die het binnengekregen heeft. Had je een klacht ingediend of was er over jou een klacht ingediend: Twitter zal voortaan duidelijk zeggen hoe het hierop reageert.

Wij kunnen deze maatregelen alleen maar toejuichen. Alles wat Twitter wat minder vijandig maakt, is meegenomen...
Meer bij Re/Code, Twitter zelf en The Next Web.

http://www.recode.net/2017/3/1/14776186/twitter-mute-timelin ...
http://blog.twitter.com/2017/our-latest-update-on-safety
http://thenextweb.com/twitter/2017/03/01/twitter-now-lets-au ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Guust Flater
Deze week was het 60 jaar geleden dat onhandige maar o zo sympathieke stripheld voor het eerst verscheen. Onze sympathieke postsorteerder zag op 28 februari 1957 het levenslicht bij uitgeverij Dupuis. Tijd voor Knack om het leven van Guust Flater te schetsen in 10 cartoons. Bij Strips Uit Heden en Verleden vind je een prachtige ode aan Guust, plus de hele lijst van zijn albums.
[Taal: NL]

http://www.stripsuithedenenverleden.nl/Guust.html
http://focus.knack.be/entertainment/boeken-strips/60-jaar-gu ...
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Jazz in Belgium
Liefhebber van Jazz? Deze website zal ongetwijfeld tot jouw bookmarks behoren.Je vindt er niet alleen een agenda met concerten in BelgiŽ, maar ook allerlei informatie over jazzmuzikanten, zowel Belgische als internationaal, nieuwe jazzalbums en veel, veel meer!
[Taal: NL]

http://www.jazzinbelgium.com
geef uw reactie hier

[Tip] De tip van Hans: Je brein in een computer
Het klinkt futuristisch: onze gedachten downloaden in een computer. Maar in een tijd waarin neurowetenschappers zelf ook bouwen aan een computerbrein, is misschien niets meer te gek. Hoe staan we ervoor, zitten onze hersenen binnenkort in een computer? En mocht het ooit zover komen, zijn we ons dan wel bewust van de (gevaarlijke) gevolgen?
https://www.nemokennislink.nl/publicaties/je-brein-in-een-co ...
geef uw reactie hier

[Software] Highlight for Windows
Windows all - freeware
Dit is een universele code convertor die code omzet naar HTML, XHTML, RTF, LaTEX, TEX, SVG en BBCode bestanden waarbij tegelijkertijd de syntax van de code duidelijk gemarkeerd wordt. Een aanrader voor ontwikkelaars.

http://www.andre-simon.de/
https://fileforum.betanews.com/detail/Highlight-for-Windows- ...
geef uw reactie hier

[Software] Pinterest Save Button voor Edge
Deze extensie voor de Edge browser maakt het heel gemakkelijk om ideetjes te vinden op het web om jouw collectie uit te bouwen, en die dan te bewaren naar dat bepaalde thema dat je in Pinterest aangemaakt hebt. Of het nu gaat om de inrichting van je huiskamer, leuke ideetjes voor een etentje, mooie outfits: Pinterest is de ideale plaats om die ideeŽn te bewaren.
https://www.microsoft.com/en-us/store/p/pinterest-save-butto ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Zijn de ICO's een bom die dreigt te ontploffe... 20/07
Facebook lanceert een nieuws abonnement... 20/07
Binnenland: Telenet op de vingers getikt, en ... 20/07
AR/VR: nieuwe initiatieven van Google met Gla... 19/07
Snapchat brengt tool uit om video's van horiz... 19/07
Amazon geeft ontwikkelaars toegang tot transc... 18/07
Nieuwe technologie speelgoed voor makers nepn... 18/07
Google Earth en Maps: enkele verbeteringen... 18/07
Google Play Music: New release Radio nu voor ... 17/07
Apple: de voorspellingen, de problemen, de pr... 17/07
Meer artikels ....
Hardware
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd... 26/06
HP brengt een PC-in-een-rugzak uit... 08/06
Swapbots, de nieuwste rage?... 06/06
Nieuwe processoren van Intel en ARM... 31/05
Microsoft brengt nieuwe Surface Pro uit... 24/05
HTC U11: een toestel dat je kan knijpen!... 18/05
Microsoft Build conferentie: een overzicht... 12/05
Meer artikels ....
Oor
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Podcast: Geert Mak... 05/04
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Meer artikels ....

Site
Hier srpeekt men Nederlands: ICC zomerkap... 20/07
Hier spreekt men Nederlands: Antwerp City Dro... 20/07
Cruisesheet: zoekmachine... 19/07
Logische drogredenen... 19/07
eBay extensie voor Google Chrome... 19/07
Free to Use Sounds... 18/07
Audiomack: muziek ontdekken... 18/07
Goog.gl: URL verkorter als extensie... 18/07
Smart Crop - webdienst... 17/07
Muziekwoordenboek... 17/07
Meer artikels ....
Tip
Tips voor de beginnende fotograaf... 19/07
Tips voor fotografen, van Steve McCurry... 14/07
De verborgen schatten van Google: Google Book... 06/07
De verborgen schatten van Google: Sky... 05/07
Tip: een timer in Google... 04/07
De verborgen schatten van Google: Google Keep... 03/07
Tip: tools om je Wifi te verbeteren... 30/06
Een vergrendeld bestand verplaatsen of verwij... 28/06
Een vergrendeld bestand verplaatsen of hernoe... 27/06
Hoe kan je een vergrendeld bestand wissen, ve... 26/06
Meer artikels ....
Software
Spotify voor Windows... 20/07
Dictate: plug-in voor Office... 19/07
LinkedIn app voor Windows 10... 18/07
Readerware: een cataloog aanmaken... 17/07
Vrijdag appdag: Clips (iOS-... 14/07
Paint3D: nieuwe versie... 13/07
Wi-Fi Widget... 10/07
Softorino YouTUbe Converter... 10/07
Vrijdag appdat: Muzzel... 07/07
Vrijdag appdag: Gentse Feesten... 07/07
Meer artikels ....

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Mei
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017