| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 01/03/2017
[Nieuws]Uitvallen van S3 van Amazon: het internet is ...
[Hardware]Lenovo: nieuwe Yoga laptops en Tab tablets
[Hardware]Barcelona: Sony Xperia Touch projector
[Site]GameHistory wil de geschiedenis van gaming va...
[Site]Curbly: indoor lifestyle tips
[Site]Database .NET
[Tip]De tip van Hans: je brein in een computer
[Software]Roboform: extensie voor Microsoft Edge
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Uitvallen van S3 van Amazon: het internet is dus echt niet robuust te noemen...
Er was een tijd dat gezegd werd dat het internet onbreekbaar was. Dat was althans de bedoeling toen het Amerikaanse leger het DARPA net oprichtte: het moest een wereldwijd netwerk worden van allemaal computers die met elkaar in verbinding stonden. Een signaal zou van punt A naar punt B gaan, via C, D, en tot en met Z. En als ergens ÚÚn van die punten zou uitvallen, geen probleem: de overige punten zouden het overnemen, en het signaal zou nog altijd op zijn bestemming komen.

Dat was toen. Inmiddels is er heel wat veranderd. Er zijn grote spelers gekomen, die ervoor gezorgd hebben dat het internet in plaats van gedecentraliseerd, gecentraliseerd geworden is. Spelers met grote datacentra, die steeds meer grote websites bedienen. Met alle risico's vandien: wanneer er bij zo'n grote speler iets fout gaat, dan liggen al die websites op apegaten.

Dat was het geval dinsdagavond. Amazon Web Services S3 ging onderuit. En grote websites zoals IMgur, Medium, Quora, Slack, Trello, ... ondervonden daarvan het effect. Zij werden onbereikbaar, of konden geen afbeeldingen serveren, of draaiden nog trager dan een slak.

Amazon had het niet over een "outage", maar nam de verbloemende woorden "increased error rates" in de mond (verhoogde fouten). Maar het zal de gebruiker worst weten hoe Amazon dit uitvallen noemt, hij weet alleen dat zijn favoriete website niet of nauwelijks draaien.

Na eerdere problemen met grote centrale onderdelen van het internet gingen al stemmen op om de core functies terug te decentraliseren. Dit incident zal ongetwijfeld die roep alleen maar kunnen versterken...

Meer bij The Register en Venturebeat

Om de zaken nog erger te maken: wie naar de statuspagina van Amazon ging, om te zien of er een probleem was, zag alleen maar groene indicatoren die vertelden dat er niets aan de hand was. Na enige tijd verscheen dit bericth van Amazon Web Services op Twitter: "The dashboard not changing color is related to S3 issue. See the banner at the top of the dashboard for updates."

De les die je hieruit moet trekken? Dat je je statuspagina niet op dezelfde server moet zetten als degene waarvan deze pagina de functies bewaakt... En laat het maar aan de Twitteraars over om daar meteen grapjes rond te maken...

https://www.theregister.co.uk/2017/02/28/aws_is_awol_as_s3_g ...
http://venturebeat.com/2017/02/28/aws-is-investigating-s3-is ...
https://twitter.com/awscloud/status/836656664635846656
geef uw reactie hier

[Hardware] Lenovo: nieuwe Yoga laptops en Tab tablets
In onze reeks berichten uit Barcelona is het de beurt aan Lenovo. Deze fabrikant is bekend voor zijn Yoga laptops, die je ook als tablets gebruiken kan dankzij de speciale 360░ scharnieren. En je kan hem ook in tent-modus zetten, om films te bekijken.

Welnu, van deze reeks is er een nieuw model uit, de Yoga720, die iets in de middenklasse zit. Aan boord een Core I7, 16 GB RAM en tot 1 TB HDD opslagruimte of 512 GB SSD. Tevens een vingerafdruklezer, zodat dit toestel de loginprocedure Hello van windows ondersteunt. Een uitvoerige bespreking bij The Verge. Dit toestel zou vanaf $859,99 moeten gaan kosten. (1)

Verder heeft de fabrikant ook enkele nieuwe Android tablets voorgesteld. Met deze tablets wil Lenovo, zo meent Engadget, duidelijk maken dat hij alle mogelijke niches van de tabletmarkt wil dekken. Zo is er de Tab 4 en Tab4 plus, in 8 en 10 inch edities. Wat wel bijzonder handig is, is de Kids Pack die je voor de tablets kan krijgen. Dat bestaat uit een schokbestendige hoes, een schermbeveiliging en een filter om blauw licht uit te filteren. Er is ook een Productivity Pack voor wie Úcht met zijn tablet werken wil: een Bluetooth klavier en een bijhorende hoes. Alle specs hiervan kan je bij Engadget nalezen.(2)

http://www.theverge.com/2017/2/27/14742506/lenovo-yoga-720-p ...
https://www.engadget.com/2017/02/27/lenovo-tab-4-and-miix-32 ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Barcelona: Sony Xperia Touch projector
Gisteren hadden wij het al over de nieuwe Xperia's van Sony, maar we hadden een telg over het hoofd gezien: deze projector. Het is eigenlijk een nieuwe categorie toestellen, want geen andere fabrikant heeft iets dergelijks uit. Of het echt tot een "categorie" uitgroeien kan, en het toestel navolging zal krijgen bij andere fabrikanten is echter nog de vraag.

Waar gaat het om? Wel, het is een laser projector die op korte afstand content projecteert op een plat oppervlak. Met camera's zal hij dan in het oog houden hoe jij interageert met dat oppervlak. Elk oppervlak - je bureel, de tafel of een muur- wordt zo omgetoverd tot een touchcreen computer.

De mogelijke toepassingen? Eventueel zou je het toestel kunnen gebruiken om bordspellen elektronisch te spelen, of films te projecteren op een muur. De projector is niet zo heel groot en kan gemakkelijk meegenomen worden. De batterijduur echter maakt het toestel minder mobiel: maximum een uur video kan het aan. Wil je een hele film zien, dan houd je het dus best aangesloten op het stroomnet.

De Xperia Touch draait op Android Nougat, heeft 3GB RAM, 32 GB eMMC geheugen en een microSD sleuf om media af te spelen. Het ding is niet goedkoop te noemen, $1.499. Een uitvoerige bespreking met foto's bij Liliputing.

https://liliputing.com/2017/02/sony-xperia-touch-projector-m ...
geef uw reactie hier

  

[Site] GameHistory wil de geschiedenis van gaming vastleggen
Deze website is het werk van een Amerikaanse non-profit organisatie, "Video Game History Foundation" die zich tot doel gesteld heeft videogames in een digitaal archief te bewaren, om zo de geschiedenis van het gamen levend te houden. Niet alleen de games zelf maar ook de cultuur errond, de verpakking, de verhalen. Een filmpje op de website vertelt meer. Lijkt mooi initiatief!
[Taal: ENG]

https://gamehistory.org/who-we-are/
http://gamehistory.org/
geef uw reactie hier

[Site] Curbly: indoor lifestyle tips
Deze website bevat ontelbare tips om je huis wat op te fleuren. Maar onze favoriete tips zijn wel de Ikea-hacks: tips om gewone Ikea-voorwerpen om te vormen tot leuke creative spulletjes.
[Taal: ENG]

http://www.curbly.com/
geef uw reactie hier

[Site] Database .NET
Windows - freeware
Dit is een eenvoudige en intu´tieve database management tool voor meerdere databases. Zowle plaatselijke als Remote databases kan je heel eenvoudig beheren. Je kan databases aanmaken, tabellen ontwerpen, data bewerken en meer met deze tool die op het .NET framework 4.0 gebaseerd is.

https://fileforum.betanews.com/detail/Database-NET/120188417 ...
http://fishcodelib.com/Database.htm
geef uw reactie hier

[Tip] De tip van Hans: je brein in een computer
Het klinkt futuristisch: onze gedachten downloaden in een computer. Maar in een tijd waarin neurowetenschappers zelf ook bouwen aan een computerbrein, is misschien niets meer te gek. Hoe staan we ervoor, zitten onze hersenen binnenkort in een computer? En mocht het ooit zover komen, zijn we ons dan wel bewust van de (gevaarlijke) gevolgen?
https://www.nemokennislink.nl/publicaties/je-brein-in-een-co ...
geef uw reactie hier

[Software] Roboform: extensie voor Microsoft Edge
Deze extensie voor de Edge browser is een paswoord manager, die automatisch jouw wachtwoorden onthoudt zodat jij dat niet meer moet doen. Registratieformulieren kan hij ook automatisch invullen.

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/roboform-for-microso ...
1 reactie (lees ze en reageer ook)

Archief per categorie

Nieuws
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017