| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 19/02/2018
[Nieuws]The Intercept: hoe de Belgacom hack uitgevoer...
[Nieuws]Google sluit akkoord met Getty Images en past...
[Hardware]Photo App voor Android en iOS
[Oor]Origami Simulator
[Site]Computerbegrippen uitgelegd als Ikea-pictogra...
[Site]Rainbowhunt: zalig binnenzitten!
[Software]Refined Twitter: een betere Twitter ervaring
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] The Intercept: hoe de Belgacom hack uitgevoerd werd
Een intrigerend verhaal bij The Intercept, over ons landje. Hoe het gehackt werd door de geheime dienst van een van zijn bondgenoten, de Britse GCHQ. En hoe het, bij het opsporen van de hackers, niet alleen geen medewerking kreeg van Interpol, maar zelfs ronduit tegengewerkt werd.

Het leest als een spionageroman van John Le Carré. En toch is het de ontstellende waarheid: in 2011 werd het communicatienetwerk van Belgacom, de belangrijkste provider van ons land, gehackt. De details lijken supersimpel, maar geniaal uitgewerkt.

Ingenieurs van Belgacom werden namelijk naar een valse versie van LinkedIn gelokt, waarna er malware op hun computers geïnstalleerd werd. Daardoor kon GCHQ hun sleutels tot de beveiligde delen van het Belgacom netwerk stelen, en de stroom data die er passeerde, ook monitoren.

Belgacom werd blijkbaar als doelwit uitgekozen omdat het een van de belangrijkste telecommunicatie hubs is in Europa. Via zijn dochterbdrijf ICS worden er telefoongesprekken verwerkt en e-mails van en naar het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Zuid-Amerika. Maar wellicht zou GCHQ ook getracht hebben om via het netwerk van Belgacom ook de NATO en belangrijke Europese instellingen af te luisteren.

Deze spionage werd in 2013-2014 ontdekt, o.a. door het lekken van informatie door Snowden. De Belgische politie zocht in 2013 hulp bij Europol, met name bij het European Cybercrime Center, maar dat wou niet helpen omdat andere Europese lidstaten betrokken waren.

Het onderzoek is ondertussen afgerond, en een dossier werd opgesteld. Het wordt binnenkort overhandigd aan de procureur, die zal beslissen of hij vervoling wil instellen. "Dat GCHQ verantwoordelijk was, staat boven twijfel, maar het agentschap zal geen gevolgen dragen", zo menen ingewijden. Geen sancties voor het VK betekent ook geen schadeloosstelling voor Belgacom.

Want dat heeft meer dan 55 miljoen dollar moeten ophoesten m zijn interne veiligheidsprocedures te wijzigen...

Het volledige verhaal bij The Intercept. Niet netjes van onze Britse buren...

https://theintercept.com/2018/02/17/gchq-belgacom-investigat ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google sluit akkoord met Getty Images en past enkele functies aan in Image Search
Het is echt super simpel om afbeeldingen te 'lenen' van het internet. Gewoon rechts klikken op een afbeelding, en downloaden of naar een project kopiëren. Maar het is niet netjes - je moet het werk van de artiest die de afbeelding of foto gemaakt heeft, waarderen en financieel belonen.

Er bestaat echt wel heel veel misbruik van de auteursrechten op foto's en afbeeldingen. Enerzijds uit onwetendheid, anderzijds uit misplaatste gierigheid - wie een blog maakt op niet-commerciële basis, en er geen of weinig geld mee verdient, zal niet snel geld gaan betalen om afbeeldingen te mogen gebruiken.

Sommige fotosites beseffen dit, en bieden een deel van hun collectie gratis aan, in ruil voor vermelding dat de foto afkomstig is van die site. Maar het misbruik bleef voortduren. En het leidde zelfs tot een proces tussen Getty Images en Google, omdat Google het té gemakkelijk zou maken om een foto te "lenen", via de Google Image Search.

Voor die betwisting werd onlangs een vergelijk gevonden. Met als gevog dat Google de lay-out in zijn Image Search licht aangepast heeft. Voorheen kon je namelijk bij de zoekresultaten eerst een afbeelding selecteren, om dan via de 'View Image' button een bepaalde afbeelding in detail te bekijken. Die button is nu verdwenen. Je hebt nog wel de optie om de website waarop de afbeelding voorkomt, te bezoeken via de 'visit' button. En onder de geselecteerde afbeelding staat telkens duideljk vermeld: "Images may be subject to copyright".

Wat ook verdwenen is, is de 'Search by Image' button, bij die zoekresultaten. Maar je kan nog altijd opzoeken op basis van een foto: ga naar Google, kies de optie Image Search, en in de adresbalk zie je nu het pictogram van een camera. Klik dat aan om een foto te uploaden, en zo te zoeken op afbeelding.

Meer bij SearchEngineLand en The Verge

https://www.theverge.com/2018/2/15/17017864/google-removes-v ...
https://searchengineland.com/google-image-search-removes-vie ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Photo App voor Android en iOS
Slim bekeken van Microsoft. Het heeft zelf geen besturingsysteem meer voor smartphones - dat terrein is helemaal ingenomen door Android en iOS. Het is dus heel belangrijk voor Microsoft om tools te ontwerpen waarmee de Android en iOS apps compatibel zijn met het Windows besturingssysteem. Want alleen zo kan het voorkomen dat de gebruiker, gewend aan zijn Android en iOS apps op zijn mobiele toestel, teveel gelijkaardige apps gaat gebruiken op zijn vaste toestel, en uiteindelijk helemaal zou overschakelen naar het Chrome OS of naar Apple.

In deze context is deze nieuwe tool van Microsoft erg belangrijk: een app waarmee je je foto's van je iOS of Android toestel gemakkelijk naar je Windows computer kan overzetten, zodat die meteen in de Windows 10 photo app terechtkomen.

De app werd oorspronkelijk bedacht door het Garage project, waarbij werknemers van Microsoft zelf experimentele apps bedenken. Nadien heeft het eigen foto-team van Microsoft de verdere ontwikkeling van de app onder zijn hoede genomen.

Concreet moet je met je smartphone een QR-code in de Windows app inscannen, waarna je via WiFi de foto's kan overzetten. Toch even noteren dat deze app niét ervoor zorgt dat er automatisch een backup gemaakt wordt van al jouw foto's, genomen met je mobiele toestel, naar je Windows computer. Als je dat echter wil, dan kan je die backup bijvoorbeeld wel naar je OneDrive maken.

https://itunes.apple.com/us/app/photos-companion/id132218784 ...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft. ...
https://www.theverge.com/2018/2/15/17015692/microsoft-photos ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Origami Simulator
Met deze WebGL app kan je simuleren hoe een origami vouwpatroon eruit zal zien. Het is in die zin verschillend van de typische vorm van origami, dat het papier niet gevouwen wordt in verschillende opeenvolgende stappen, maar dat elke vouw tegelijkertijd uitgevoerd wordt. De code kan je ook op Github vinden.
http://apps.amandaghassaei.com/OrigamiSimulator/?ref=product ...
https://github.com/amandaghassaei/OrigamiSimulator?ref=produ ...
geef uw reactie hier

[Site] Computerbegrippen uitgelegd als Ikea-pictogrammen
Wat als... je ingewikkelde computerbegrippen zou uitleggen in de vorm van de tekening die je bij een Ikea-bouwpakket meekrijgt? Dat is het idee van idea-instructions. Je krijgt er o.a. uitleg over binary search, publieke sleutels, balance tree. Nu eerlijk gezegd, begrijpen wij niet altijd de tekeningen. Maar dat doen we evenmin bij de Ikea-tekeningen....
[Taal: ENG]

https://idea-instructions.com/
https://lifehacker.com/learn-computing-concepts-with-ikea-st ...
geef uw reactie hier

[Site] Rainbowhunt: zalig binnenzitten!
Vind jij je kamertje maar zo-zo? Doe dan even de gordijnen dicht. En ga naar deze website. Het geluid van regen en donder, terwijl jij warm binnenzit, zal je kamertje extra gezellig doen lijken. Speel met de knoppen, tot je je optimaal gelukkig voelt. Knap gedaan - en ook wel rustgevend.
[Taal: ENG]

http://rainbowhunt.com/
geef uw reactie hier

[Software] Refined Twitter: een betere Twitter ervaring
Deze extensie voor de Chrome browser kan ook gebruikt worden voor Firefox, na eerst een functie te installeren die het mogelijk maakt om Chrome extensies te gebruiken. De extensie zorgt voor een verbeterde manier om met Twitter om te gaan, waardoor bijvoorbeeld promoted tweets niet getoond worden, er nieuwe tweets in de stream automatisch getoond worden wanneer je de bovenkant van je stream bereikt hebt, zodat je niet meer extra moet klikken, worden jouw mentions in de stream duideijk gemarkeerd, enz. De uitgebreide lijst met verbeteringen vind je op Github.
https://chrome.google.com/webstore/detail/refined-twitter/nl ...
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/chrome-store- ...
https://github.com/sindresorhus/refined-twitter
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
The Intercept: hoe de Belgacom hack uitgevoer... 19/02
Google sluit akkoord met Getty Images en past... 19/02
SETI gehinderd door cryptominers... 16/02
Nieuwe ad-blocker van Chrome aan het werk... 16/02
Vimeo laat je gelijktijdg uploaden naar Faceb... 16/02
Google AMP Stories voor search en Gmail... 15/02
Facebook wil gebruikers wat pushen met Facebo... 15/02
België: 13 jaar minimum voor jongeren, en nie... 15/02
Google AMP Stories voor search en Gmail... 15/02
Facebook wil gebruikers wat pushen met Facebo... 15/02
Meer artikels ....
Hardware
Photo App voor Android en iOS... 19/02
Apple verandert strategie van updates en upgr... 14/02
VLC3.0 is er!... 13/02
Bidsprinkhanen met een brilletje... 12/02
Speel eens piano op karton - dankzij de Ninte... 23/01
Garmin brengt de Vivofit uit - met een batter... 18/01
DFAM: Drummer From Another Mother - door Moog... 16/01
Nissan zal brain-to-vehicle technologie demon... 09/01
Proper vlees komt eraan!... 09/01
Samsung Sound-Ray: luister luidop naar muziek... 04/01
Meer artikels ....
Oor
Origami Simulator... 19/02
Podcast: Nieuwe Feiten... 15/02
Podcast: Nieuwe Feiten... 15/02
Podcast: Criminal... 08/02
Playing for change... 29/01
Podcast: Bits & atomen... 24/01
Podcast:99% invisible... 17/01
Podcast: Strength & flexibility... 15/01
Podcast: Reizen Waes... 11/01
Podcast: Marketing en Verkiezingen... 10/01
Meer artikels ....

Site
Computerbegrippen uitgelegd als Ikea-pictogra... 19/02
Rainbowhunt: zalig binnenzitten!... 19/02
Vrijdag multimedia: occulte teksten... 16/02
Hier spreekt men Nederlands: KWestie... 15/02
Hier spreekt men Nederlands: Transparencia... 15/02
Hier spreekt men NEderlands: Leef brandveilig... 15/02
Hier spreekt men Nederlands: KWestie... 15/02
Hier spreekt men Nederlands: Transparencia... 15/02
Hier spreekt men NEderlands: Leef brandveilig... 15/02
VanSecrets: kamperen... 14/02
Meer artikels ....
Tip
Tip: de 10 beste gratis spyware verwijdertool... 14/02
Tip: bescherm je bestanden tegen ransomware m... 25/01
Tip: bescherm je bestanden tegen ransomware m... 24/01
Tip: bescherm je bestanden tegen ransomware m... 23/01
Tip: bescherm je bestanden tegen ransomware m... 22/01
Met deze handleiding wapen je je tegen hacken... 19/01
Tip: de achtergrondkleur van Firefox... 08/01
Werken met Bitmoji 3: hoe toepassen (2)... 05/01
Werken met Bitmoji 3: hoe toepassen... 04/01
Werken met Bitmoji 2: activeren... 03/01
Meer artikels ....
Software
Refined Twitter: een betere Twitter ervaring... 19/02
Vrijdag appdag: Find It... 16/02
Freeware: Who is on my WiFi?... 15/02
Freeware: Who is on my WiFi?... 15/02
Intel Extreme Tuning Utility... 14/02
Try not to Smile (iPhone)... 13/02
Bluestacks: gaming platform... 12/02
Vrijdag appdag: BandCamp... 09/02
Pixelsnap: meten is weten... 08/02
TinyMediaManager: je mediabibliotheek ordenen... 07/02
Meer artikels ....

Februari
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728    

Januari
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
(c)2018 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2018