| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 19/01/2018
[Nieuws]Binnenkort batterij-vertrager op iPhone uit t...
[Nieuws]Art App van Google een viraal succes
[Nieuws]Instagram test nu ook tekstboodschappen - en ...
[Site]Vrijdag multimedia: TechnoStress
[Site]Vrijdag multimedia: Door het hart van China
[Tip]Met deze handleiding wapen je je tegen hacken
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Binnenkort batterij-vertrager op iPhone uit te schakelen, en ander Apple nieuws
Toen bekend werd dat Apple opzettelijk de performantie van oudere iPhones vertraagde, om de batterij te sparen, stelden wij dat een deel van de vele verontwaardigde reacties veroorzaakt werden door het feit dat Apple dit deed zonder toestemming van de gebruiker. En dat het bedrijf zich veel ellende had kunnen besparen door transparant hierover te communiceren, plus de gebruiker tenminste de keuze te laten of hij deze 'verbetering' wel wil.

Welnu, Tim Cook heeft deze week aangekondigd dat in een komende iOS update de gebruiker die keuze krijgt: hij zal de functie waarbij de performantie vertraagd wordt, om de batterij te sparen, kunnen uitzetten als hij dat zelf wil. Deze functie zou vervat zitten in het Batterij scherm, in de Instellingen van je iPhone. Meer bij 9to5Mac (1)

Er is nog meer nieuws van het Apple-front, maar dan wel op financieel gebied. Het bedrijf lag de laatste tijd onder vuur omdat het, zoals de meeste bedrijven doen tussen haakjes, allerlei spitsvondigheden toepast om zo weinig mogelijk belastingen te moeten betalen. Welnu, ook daarin komt verandering.

Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat het zijn overzeese winsten naar de VS gaat overhevelen. Daarvoor zal het dan wel een aardige som aan belastingen moeten betalen, zelfs 38 miljard dollar, maar dat zal het bedrijf amper voelen, het heeft een heel diepe schatkist. Wie zich wil verdiepen in de financiële situatie van Apple, wat de cash reserves zijn, hoe het die gebruikt en waarom het dat geld naar de VS overhevelt, kan terecht bij een artikel bij Asymco. (2)

Het lijkt erop dat Apple een 'terug naar de VS' strategie gekozen heeft, want het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het nieuwe infrastructuur projecten plant in de VS. Samen met de 38 miljard taks op zijn kapitaal zal het naar eigen zeggen voor 350 miljard 'rechtstreeks bijdragen' aan de Amerikaanse economie in de volgende vijf jaar. Meer daarover in het persbericht van Apple zelf (3)

https://9to5mac.com/2018/01/17/turn-off-iphone-battery-perfo ...
http://www.asymco.com/2018/01/18/the-apple-cash-faq/
http://www.apple.com/newsroom/2018/01/apple-accelerates-us-i ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Art App van Google een viraal succes
Dat Google heel straf is in beeldherkenning, dat weet je ondertussen al. Het kan mensen op foto's herkennen, het kan in zijn zoekmachine gelijkende foto's vinden, enz. Nu heeft het een app uitgebracht die deze mogelijkheden nog eens extra in de verf zet - en die zo leuk is, dat hij op korte tijd helemaal viraal gegaan is.

Het gaat om de Art & Culture app. Daarmee kan je een selfie maken, waarna de app in kunstcollecties gaat kijken naar kunstwerken waarin personen voorkomen die op jou gelijken. Google gaat daarbij kijken naar instellingen zoals hete Rijksmuseum in Amsterdam, de Philips Collectie in Washington DC en andere.

De app is het werk van het Google Cultural Institute, een kleine non-profit afdeling van het bedrijf die in Parijs gevestigd is. Die heeft tot doel om technologie en cultuur bijeen te brengen, vooral kunst.

Artnet (1) gaat dieper in op het buzz-effect van de app en toont enkele knappe voorbeelden van gevonden gelijkenissen. De tweede link is die voor de iOS versie, en er bestaat ook een ANdroid versie, maar die bevat de selfie-functie (nog) niet.

https://news.artnet.com/art-world/google-face-matching-art-a ...
https://itunes.apple.com/us/app/google-arts-culture/id105097 ...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.and ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Instagram test nu ook tekstboodschappen - en verklapt wanneer je laatst atief was!
Facebook probeert op alle mogelijke manieren om de gebruikers weg te lokken van Snapchat. Dat doet het met de vele leuke functies van Snapchat in zijn Messenger te stoppen, en ook in Instagram. Denk bijvoorbeeld aan de Stories bij Instagram, die tegenwoordig ook verdwijnen na een tijdje, net als bij Snapchat.

Nu heeft Facebook nog een andere functie bedacht, die opnieuw een zware slag dreigt uit te delen aan Snapchat (en wie weet ook aan Twitter?): waar je tot nu enkel afbeeldingen en video's kon delen, kan je voortaan ook tekst-gebaseerde clips delen.

Voorlopig is het een test op beperkte schaal. Mashable heeft meer uitleg (1)

Ondertussen is er nog een andere functie, die nu al live gegaan is bij Instagram: voortaan heb je een "activity status", waarin verteld wordt wanneer je voor het laatst actief was op de dienst. Wat betekent dat jij ook kan zien wanneer de ander actief was: ga naar je direct messages en daar zie je dan de laatste keer een bepaalde persoon Instagram gebruikt heeft. Je ziet zelfs minuut, uur.

Vind je dat maar niets, een inbreuk op jouw privacy, dan kan je deze functie gelukkig uitzetten. Ga naar het menu Instellingen, en blader naar beneden tot bij Show activity Status. Daar schakel je dat dan uit. Meer bij Gizmodo.

http://mashable.com/2018/01/17/instagram-type-text-stories/
https://gizmodo.com/you-might-want-to-turn-off-instagram-s-n ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: TechnoStress
Wat ze zeker hebben: leuke accessoires

Neen, geen persconferentie die weken tevoren voor buzz zorgde, of waarover live door de halve tech wereld verslag uitgebracht werd. Microsoft vond het blijkbaar voldoende om met een simpel persbericht aan te kondigen dat er nieuwe Surface toestellen onderweg zijn.

Het gaat om de simpele versie, de gewone Surface, en de meer professionele versie, Surface Pro. Beiden krijgen binnenkort een update. Om te beginnen de Surface 2, die een NVIDIA TEgra 4 processor heeft, wat natuurlijk in snelheid scheelt. De batterij is nu goed voor meer dan 10u video. Het toestel heeft een scherm van 10,6 inch, bij een resolutie van 1060p, plus een USB 3.0 poort. Vooral dat laatste is handig, omdat je er danook een stick op kan aansluiten om een draadloze internetverbinding te leggen. Qua camera's is er eentje van 3,5MP vooraan, en 5 MP achteraan.

Het toestel is geschikt voor ontspanning (met Window RT 8.1 heb je nu ook de nieuwe apps van Xobx Music, en de tofst games) als werk (Office 2013RT met Outlook RT). Verkrijgbaar in een versie van 32 GB (€429) en 64 GB (€529).

De surface Pro 2van zijn kant lijkt nog meer op een pc, of liever laptop danvoorheen .Alle "serieuze" toepassingen van Office draaien erop, zodat je het toestel kan gebruikan als laptop wanneer je aan je bureau zit, en als tablet onderweg. Onder de motorkap een Intel Core i5 processor - wat toch wel een beetje tegenslaat, vooral wanneer je weet dat er ook al i7 processoren zijn. Wellicht is hier gekozen voor batterijduur boven computerkracht, want dit toestel zou 60% langer meegaan dan zijn voorganger.

Verkrijgbaar in versies van 64, 128, 256 en 512 GB aan prijzen die toch even laten slikken: resp. €879, €927, €1279 en €1779.

Er zijn ook enkele nieuwe accessoires te krijgen (een Touch Cover 2 en een Tye Cover 2), maar wat ons vooral interesseert is de Power Cover, die een geďntegreerde baterij heeft, waardoor de Surface 2 en Pro2 extra adem krijgen.

De toestellen kunnen vanaf 24 september via pre-order besteld kunnen worden. De commentaren op de aankondiging lijken eerder positief. CNet bijvoorbeeld heeft het over "hoe Microsoft van de Surface tablet de tablet gemaakt heeft die de wereld wenste". En Engadget heeft het dan weer over de Surface Music Kit (2), een digitale audio workshop. (3)
Comedian Hen Rijckaert is zo gul geweest om zijn hele zaalshow Technostress online te zetten, op YouTube. Bedankt, Henk!
[Taal: NL]

https://www.youtube.com/watch?v=LJN6ZIaIrMQ&feature=youtu.be
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Door het hart van China
Momenteel loopt op de VPRO een heel mooie reeks, door het hart van Nederland. Prachtige beelden, die je ook op de website van VPRO kan bekijken, waar je ook meer achtergrond vindt, in een heel mooie multimedia omgeving gegoten.
[Taal: NL]

https://china.op.vpro.nl/
geef uw reactie hier

[Tip] Met deze handleiding wapen je je tegen hacken
Techjournalist Daniël Verlaan heeft nu een overzichtelijke handleiding gemaakt waarmee je je eenvoudig kan wapenen tegen hackers,phishing en malware. Op laatjeniethackmaken.nl legt Verlaan in begrijpelijke taal, ook voor digibeten, uit wat de verschillende manieren zijn waarop hackers aan je gegevens kunnen komen. Vervolgens geeft hij concreet advies hoe je je computer, tablet, mobiel zo goed mogelijk kan beschermen. De handleiding is laagdrempelig en niet vervalt in ingewikkeld jargon, waar fora voor computergeeks bol van kunnen staan, maar waar je als gemiddelde gebruiker snel bij afhaakt.(Bron: Hans M.)

https://laatjeniethackmaken.nl/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Binnenkort batterij-vertrager op iPhone uit t... 19/01
Art App van Google een viraal succes... 19/01
Instagram test nu ook tekstboodschappen - en ... 19/01
Gaan we echt de omgevingn aanpassen aan de au... 18/01
TWIT versus Twitter: kan discussie rond naam ... 18/01
AI steekt mens voorbij in begrijpend lezen... 17/01
Google lanceert zijn Smart Display platform... 17/01
Na tip Facebook treedt Deense politie op tege... 16/01
Pleidooi voor vervangbare batterijen... 16/01
Facebook gooit voor de zoveelste keer je news... 15/01
Meer artikels ....
Hardware
Garmin brengt de Vivofit uit - met een batter... 18/01
DFAM: Drummer From Another Mother - door Moog... 16/01
Nissan zal brain-to-vehicle technologie demon... 09/01
Proper vlees komt eraan!... 09/01
Samsung Sound-Ray: luister luidop naar muziek... 04/01
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Meer artikels ....
Oor
Podcast:99% invisible... 17/01
Podcast: Strength & flexibility... 15/01
Podcast: Reizen Waes... 11/01
Podcast: Marketing en Verkiezingen... 10/01
Podcast: nerdland maandoverzicht... 05/01
Podcast: Fwiet Fwiet -Begijn Le Bleu over vog... 04/01
De beste 50 podcasts van 2017... 03/01
Podcast: Check Dees... 29/12
Podcast: VTM journalisten over 2017... 26/12
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: TechnoStress... 19/01
Vrijdag multimedia: Door het hart van China... 19/01
Hier spreekt men Nederlands: Leef zonder filt... 18/01
Hier spreekt men Nederlands: Growfunding... 18/01
Pitch Perfect: Mandarijns leren... 17/01
Logobot: je eigen logo ontwerpen... 17/01
CSS Alignment sheet... 16/01
Welke werken komen er in het publiek domein?... 16/01
Wat kan Google Assistant doen?... 15/01
Vrijdag multimedia: Tullius Heuer... 12/01
Meer artikels ....
Tip
Met deze handleiding wapen je je tegen hacken... 19/01
Tip: de achtergrondkleur van Firefox... 08/01
Werken met Bitmoji 3: hoe toepassen (2)... 05/01
Werken met Bitmoji 3: hoe toepassen... 04/01
Werken met Bitmoji 2: activeren... 03/01
Werken met Bitmoji 1: aanmaken... 02/01
Tip: voorzichtig met je Likes!... 29/12
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Meer artikels ....
Software
Beste freeware van 2017: Clean Master... 18/01
Beste software van 2017: Homedale... 17/01
Beste freeware van 2017: Simple Sticky Notes... 16/01
Astro: slimme inbox... 15/01
Inboxer: desktop client... 15/01
Vrijdag appdag: Karrewiet... 12/01
Beste freeware van 2017: PDF XChange Editor p... 11/01
Hark News: maak van elk (Engels) artikel een ... 10/01
De beste freeware van 2017: Basilisk... 09/01
De beste freeware van 2017: Warface... 08/01
Meer artikels ....

Januari
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
(c)2018 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2018