| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 02/02/2017
[Nieuws]Slack: team collaboratie functie nu ook gesch...
[Nieuws]Snapchat: IPO, QR-codes, en concurrentie van ...
[Nieuws]Crash bij Indische bedrijven na wetsvoorstel ...
[Nieuws]Draadloze roamingkosten: oef, eindelijk gedaa...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Leergeld
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Deel-economie in...
[Tip]De tip van Hans: Zo timmer je je Android-toes...
[Tip]De tip van Hans: Beveilig je netwerk met pfSe...
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Slack: team collaboratie functie nu ook geschikt voor grote bedrijven
Gisteren hadden wij het over nieuwe functies bij Dropbox, die de online opslagruimte beter geschikt moeten maken om vanuit de app aan documenten te werken, vooral in teamverband. Vandaag is er nieuws van een andere tool die online samenwerken moet vereenvoudigen: Slack.

Nu is Slack eerder gericht op samenwerking, communicatie, niet zozeer op het opslaan van bestanden. Tot nu toe richtte het zich ook eerder tot kleinere groepen, om samen taken te verdelen en over die taken te communiceren. Met de nieuwe Slack Enterprise Grid mikt Slack nu op grote bedrijven. De core functies, dus hoe je communiceert en samenwerkt, die blijven behouden. Maar de beheerdersrollen bij deze Enterprise Grad zijn wel nieuw, en aangepast aan de manier waarop grote bedrijven georganiseerd zijn, met ontelbare kleinere teams die samen kunnen werken, door bijvoorbeeld Workspaces te maken - verschillende instanties van de app met één enkel inlogsysteem en verschillende kanalen.

Een uitstekende uitleg bij The Verge en VentureBeat.

http://www.theverge.com/2017/1/31/14453534/slack-app-enterpr ...
http://venturebeat.com/2017/01/31/slack-expands-beyond-teams ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Snapchat: IPO, QR-codes, en concurrentie van Instagram
In het landschap van Instant messaging zijn SnapChat en WhatsApp toch wel de grootste favorieten. Nu moet je weten dat WhatsApp eigenlijk al een tijdje eigendom is van Facebook. En dat, tussen haakjes, Facebook fel onder vuur ligt omdat het de gegevevens van WhatsApp (de telefoonnummers) die het voorheen beloofd had nooit te combineren met de gegevens die het van jou heeft in Facebook, wel degelijk verweven heeft. In Duitsland loopt momenteel een procedure tegen Facebook om die reden.

SnapChat daarentegen is onafhankelijk. Begonnen als dienst waar je foto's en berichten kon delen die na een tijdje verdwenen, is het uitgegroeid tot een machtige speler. Zo groot, dat het zich nu opmaakt om naar de beurs te trekken, wat in vaktermen een IPO heet. Het zoekt dus aandeelhouders die allemaal een stukje van de SnapChat-koek willen hebben, zodat SnapChat vers geld krijgt van die aandelhouders. In ruil voor hun geld hopen die aandeelhouders dan natuurlijk dat SnapChat winst gaat maken, en hun aandeel dus duurder wordt.

En daar loert een beetje een gevaar. SnapChat is weliswaar populair, maar er ligt een grote concurrent op de loer, in de vorm van Instagram. Dat begint steeds meer functies aan zijn dienst toe te voegen, onder andere video en Stories, een regelrechte na-aperij van de Stories bij Snapchat. Sinds Instagram op 2 augustus de Stories toevoegde aan zijn dienst, zijn de views bij de Snapchat Stories met 14 tot 40 procent gedaald. En dat is een veeg teken... Meer bij TechCrunch (1)

En ook Facebook vist in het SnapChat-water, want ook daar vind je tegenwoordig Facebook Stories - voorlopig enkel in Ierland uitgerold, maar binnenkort wereldwijd. En de macht van Facebook kennen we... Meer bij Business Insider (2)

Ondertussen blijft SnapChat wel aan de weg timmeren. En de nieuwigheid die het deze week uitgebracht heeft, zou wel eens een grote hit kunnen worden. Snapchat geeft websites hun eigen QR Snapcode. Gebruikers kunnen een unieke Snapcode creëren voor een website; wanneer iemand die code scant, wordt de website binnen Snapchat geopend. Zo kunnen bedrijven zich promoten met een afbeelding in plaats van hun URL.

Hoe het werkt, lees je in een tweede artikel bij TechCrunch. Je kan het een beetje vergelijken met snapcodes voor profielen. (3)

https://techcrunch.com/2017/01/30/attack-of-the-clone/
http://uk.businessinsider.com/facebook-testing-snapchat-clon ...
https://techcrunch.com/2017/01/31/website-snapcodes/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Crash bij Indische bedrijven na wetsvoorstel om salarissen te verdubbelen
Dit is eigenlijk een vervolgartikel op een ander bericht, eerder deze week, waarin wij het hadden over de gevolgen van de nieuwe regels op het toekennen van visa voor tech-bedrijven. Volgens de zogenaamde 1-HB visa mogen Amerikaanse techbedrijven medewerkers uit andere landen laten overkomen om te werken, indien de bedrijven onvoeldoende personeel vinden in de VS. Nog volgens dat artikel zat daar een naar kantje aan: dit heeft geleid tot grote outsourcingbedrijven in de VS, waar werknemers uit vooral India via een H-1B visa tewerkgesteld werden, maar zij een veel lager loon kregen dan wanneer zij rechtstreeks bij een Google, Apple, Microsoft of andere zouden werken.

Met andere woorden: het systeem van de visa heeft geleid tot de import van Indische vaklui, ten koste van Amerikaanse technici, die nu geen werk meer vinden omdat de Indische vaklui aan een lager loon werken.

Nu heeft een Amerikaanse senator een plan ontvouwd om het minimumloon dat zo'n buitenlandse werknemer zou moeten verdienen om als "hooggeschoolde" in aanmerkingn te komen voor een 1-HB visa, te verdubbelen. Eind verleden jaar werd het voorstel ingediend door een democratische senator, en aangezien Trump nu aan de macht is, zal dat waarschijnlijk afgeschoten worden. Maar ook de republikeinen hebben een soortgelijk voorstel ingediend, waarbij het minimumloon dat een visa-houder moet verdienen opgetrokken wordt tot $100.00.

Sinds het nieuws bekend werd hebben de grote outsourcing bedrijven nu miljarden aan marktwaarde verloren in de VS. Meer uitleg bij Buzzfeed.

https://www.buzzfeed.com/pranavdixit/indians-freaking-out-ov ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Draadloze roamingkosten: oef, eindelijk gedaan!
Altijd dezelfde handelingen groeperen onder een sneltoets, zoals bepaalde sites oproepen, een formulier invullen, of een paswoord opgeven, dat wordt simpeler met iMacros. Met eenklik op het iMacros icoon in de navigatiebalk van je browser wordt een zijbalk geopend. Daar kan je de reeds opgenomen macro's bekijken, en ook nieuwe opnemen. Deze tool is wel betalend, maar je kan een 30 dagen gratis versie uitproberen.
Goed nieuws voor wanneer je deze zomer tijdens je vakantie via je smartphone of tablet wil surfen: voortaan heb je geen torenhoge telefoonrekeningen meer! De EU heeft namelijk (eindelijk!) akkoorden kunnen afsluiten met de telecomproviders, waardoor er een einde komt aan de roaming kosten.

Deze verbetering was al twee jaar geleden aangekondigd, toen de EU haar plannen vooor een Digital Single Market te creëren, één grote Europese markt met dezelfde spelregels voor digitale content, e-commerce en mobiele communicaties. Maar door verzet van de providers, die hun winsten zagen slinken, en ook van gebruikers, die bang waren dat er limieten zouden komen voor hun dataverbruik, stierf het plan een stille dood in de zomer van 2016.

Gelukkig werd er verder onderhandeld, met nu dus een 'happy landing'. Vanaf 15 juni zou de wet van kracht worden, en zou je in het buitenland (maar nog wel in Europa dus) geen roamingkosten meer moeten betalen.

Meer achtergrond bij Venturebeat

http://venturebeat.com/2017/02/01/eu-announces-deal-to-end-a ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Leergeld
Er is heel wat te doen rond het beleid van de Europese Centrale Bank. Een van de websites die daar grote vragen bij stelt, is die van Leergeld. De informatie is wellicht gekleurd, in die zin dat zij ingaat tegen heersende opvattingen, maar het is inderdaad belangrijk verschillende klokjes te horen. En je wordt in sneltreintempo meegevoerd naar de ins en outs van de wereldeconomie!
[Taal: NL]

http://www.leergeld.eu/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Deel-economie in Nederland
Uber, Airbnb, lyft... er zijn heel wat vormen van de nieuwe sharing-economie die we kennen van de VS. Maar ook in de lage landen is de sharing economie tot in de kleinste hoekjes doorgedrongen. Deze site is aan deze (web)diensten gewijd. Je vindt er berichten over de laatste evoluties, en maakt kennis metnieuwe diensten.
[Taal: NL]

http://www.deeleconomieinnederland.nl/
geef uw reactie hier

[Tip] De tip van Hans: Zo timmer je je Android-toestel dicht
Je kan wel zeggen dat je smartphone het meest persoonlijke apparaat is dat je hebt. Hierdoor weet het apparaat ook een hoop over jou en je gewoontes. Vandaag laten we je zien hoe jij je toestel en standaardapps onder controle houdt en het (onnodig) delen van informatie tot een minimum beperkt.

http://webwereld.nl/algemeen/96315-zo-timmer-je-je-android-t ...
geef uw reactie hier

[Tip] De tip van Hans: Beveilig je netwerk met pfSense: Downloaden en installeren
Je wilt je thuisnetwerk beter afschermen en beveiligen én je hebt nog ergens een oudere computer staan. Dat komt mooi uit, want dat is een ideale combinatie om met pfSense aan de slag te gaan. pfSense is namelijk een ijzersterke firewall, die tevens als router, draadloos toegangspunt, DMZ, DHCP- , DNS- en VPN-server – én meer – kan fungeren.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/beveilig-je-netwerk-met-pfsense- ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Opnieuw massale verspreiding van ransomware... 28/06
Doet Apple met AR wat het heeft gedaan met de... 28/06
Uptime van youTube nu voor iedereen beschikba... 28/06
Google Earth nu met educatieve rondleidingen... 28/06
Microsoft Teams trekt naar de school... 27/06
Alternatieve financiering - ICO of Initial Co... 27/06
Twist leent ideetjes van Slack om een meer ge... 27/06
Google stopt met het lezen van jouw mails... ... 26/06
Maps functie van SnapChat toch niet zonder ri... 26/06
Geld verdienen met Periscope... 23/06
Meer artikels ....
Hardware
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd... 26/06
HP brengt een PC-in-een-rugzak uit... 08/06
Swapbots, de nieuwste rage?... 06/06
Nieuwe processoren van Intel en ARM... 31/05
Microsoft brengt nieuwe Surface Pro uit... 24/05
HTC U11: een toestel dat je kan knijpen!... 18/05
Microsoft Build conferentie: een overzicht... 12/05
Vrijdag multimedia: Eurovisie Songfestival... 12/05
Harman Kardon Invoke: een Cortina-antwoord op... 10/05
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Podcast: Geert Mak... 05/04
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Podcast Kritisch Denken over OnLife... 16/03
Pandora's nieuwe Premium streaming dienst bas... 14/03
Meer artikels ....

Site
There is a bot for that...... 28/06
Chrome extensie: Pushbullet... 28/06
De ergste fouten bij webdesign... 27/06
Ook Google gaat het zonnevermogen van je dak ... 27/06
Chrome extensie: Spotify links in Google PLay... 27/06
Pixel Peeper: hoe werd een JPEG bewerkt?... 26/06
Alles weten over Bitcoin... 26/06
Chrome extensie: Black Menu... 26/06
Vrijdag multimedia: virtuele fidget spinner... 23/06
Vrijdag multimedia: de schoonheid van wrakken... 23/06
Meer artikels ....
Tip
Een vergrendeld bestand verplaatsen of verwij... 28/06
Een vergrendeld bestand verplaatsen of hernoe... 27/06
Hoe kan je een vergrendeld bestand wissen, ve... 26/06
Tip: Firefox gebruikt veel geheugen... 19/06
Tip: verborgen series en films op Netflix... 02/06
De tip van Hans: In deze game speel je Corbyn... 01/06
Tip: DVD's rippen? Het kan, met VLC... 29/05
De tip van Hans: 40UP... 24/05
Tip: hoe installeer je de light versie van Fa... 22/05
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me... 17/05
Meer artikels ....
Software
Mail to Self: iOS... 28/06
UninstallView... 28/06
Driver Reviver: je drivers up to date... 27/06
Cleverdeck: leer talen met flash cards... 26/06
Vrijdag appdag: Pintasking... 23/06
Dictate: spraak-naar-tekst add-on voor Office... 22/06
Relive: herbeleef je fitness tochten... 21/06
Gaishan.io: voor beginnende muzikanten... 20/06
Kiwi voor Gmail... 19/06
Vrijdag appdag: Opera Mini... 16/06
Meer artikels ....

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Mei
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

April
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017