| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 02/02/2017
[Nieuws]Slack: team collaboratie functie nu ook gesch...
[Nieuws]Snapchat: IPO, QR-codes, en concurrentie van ...
[Nieuws]Crash bij Indische bedrijven na wetsvoorstel ...
[Nieuws]Draadloze roamingkosten: oef, eindelijk gedaa...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Leergeld
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Deel-economie in...
[Tip]De tip van Hans: Zo timmer je je Android-toes...
[Tip]De tip van Hans: Beveilig je netwerk met pfSe...
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Hier spreekt men Nederlands: Textradio ...
Opera Neon: een compleet nieuwe browser-ervar ...
Hier spreekt men Nederlands: Made In VlaamsBr ...
Vragen van de lezers ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Slack: team collaboratie functie nu ook geschikt voor grote bedrijven
Gisteren hadden wij het over nieuwe functies bij Dropbox, die de online opslagruimte beter geschikt moeten maken om vanuit de app aan documenten te werken, vooral in teamverband. Vandaag is er nieuws van een andere tool die online samenwerken moet vereenvoudigen: Slack.

Nu is Slack eerder gericht op samenwerking, communicatie, niet zozeer op het opslaan van bestanden. Tot nu toe richtte het zich ook eerder tot kleinere groepen, om samen taken te verdelen en over die taken te communiceren. Met de nieuwe Slack Enterprise Grid mikt Slack nu op grote bedrijven. De core functies, dus hoe je communiceert en samenwerkt, die blijven behouden. Maar de beheerdersrollen bij deze Enterprise Grad zijn wel nieuw, en aangepast aan de manier waarop grote bedrijven georganiseerd zijn, met ontelbare kleinere teams die samen kunnen werken, door bijvoorbeeld Workspaces te maken - verschillende instanties van de app met één enkel inlogsysteem en verschillende kanalen.

Een uitstekende uitleg bij The Verge en VentureBeat.

http://www.theverge.com/2017/1/31/14453534/slack-app-enterpr ...
http://venturebeat.com/2017/01/31/slack-expands-beyond-teams ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Snapchat: IPO, QR-codes, en concurrentie van Instagram
In het landschap van Instant messaging zijn SnapChat en WhatsApp toch wel de grootste favorieten. Nu moet je weten dat WhatsApp eigenlijk al een tijdje eigendom is van Facebook. En dat, tussen haakjes, Facebook fel onder vuur ligt omdat het de gegevevens van WhatsApp (de telefoonnummers) die het voorheen beloofd had nooit te combineren met de gegevens die het van jou heeft in Facebook, wel degelijk verweven heeft. In Duitsland loopt momenteel een procedure tegen Facebook om die reden.

SnapChat daarentegen is onafhankelijk. Begonnen als dienst waar je foto's en berichten kon delen die na een tijdje verdwenen, is het uitgegroeid tot een machtige speler. Zo groot, dat het zich nu opmaakt om naar de beurs te trekken, wat in vaktermen een IPO heet. Het zoekt dus aandeelhouders die allemaal een stukje van de SnapChat-koek willen hebben, zodat SnapChat vers geld krijgt van die aandelhouders. In ruil voor hun geld hopen die aandeelhouders dan natuurlijk dat SnapChat winst gaat maken, en hun aandeel dus duurder wordt.

En daar loert een beetje een gevaar. SnapChat is weliswaar populair, maar er ligt een grote concurrent op de loer, in de vorm van Instagram. Dat begint steeds meer functies aan zijn dienst toe te voegen, onder andere video en Stories, een regelrechte na-aperij van de Stories bij Snapchat. Sinds Instagram op 2 augustus de Stories toevoegde aan zijn dienst, zijn de views bij de Snapchat Stories met 14 tot 40 procent gedaald. En dat is een veeg teken... Meer bij TechCrunch (1)

En ook Facebook vist in het SnapChat-water, want ook daar vind je tegenwoordig Facebook Stories - voorlopig enkel in Ierland uitgerold, maar binnenkort wereldwijd. En de macht van Facebook kennen we... Meer bij Business Insider (2)

Ondertussen blijft SnapChat wel aan de weg timmeren. En de nieuwigheid die het deze week uitgebracht heeft, zou wel eens een grote hit kunnen worden. Snapchat geeft websites hun eigen QR Snapcode. Gebruikers kunnen een unieke Snapcode creëren voor een website; wanneer iemand die code scant, wordt de website binnen Snapchat geopend. Zo kunnen bedrijven zich promoten met een afbeelding in plaats van hun URL.

Hoe het werkt, lees je in een tweede artikel bij TechCrunch. Je kan het een beetje vergelijken met snapcodes voor profielen. (3)

https://techcrunch.com/2017/01/30/attack-of-the-clone/
http://uk.businessinsider.com/facebook-testing-snapchat-clon ...
https://techcrunch.com/2017/01/31/website-snapcodes/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Crash bij Indische bedrijven na wetsvoorstel om salarissen te verdubbelen
Dit is eigenlijk een vervolgartikel op een ander bericht, eerder deze week, waarin wij het hadden over de gevolgen van de nieuwe regels op het toekennen van visa voor tech-bedrijven. Volgens de zogenaamde 1-HB visa mogen Amerikaanse techbedrijven medewerkers uit andere landen laten overkomen om te werken, indien de bedrijven onvoeldoende personeel vinden in de VS. Nog volgens dat artikel zat daar een naar kantje aan: dit heeft geleid tot grote outsourcingbedrijven in de VS, waar werknemers uit vooral India via een H-1B visa tewerkgesteld werden, maar zij een veel lager loon kregen dan wanneer zij rechtstreeks bij een Google, Apple, Microsoft of andere zouden werken.

Met andere woorden: het systeem van de visa heeft geleid tot de import van Indische vaklui, ten koste van Amerikaanse technici, die nu geen werk meer vinden omdat de Indische vaklui aan een lager loon werken.

Nu heeft een Amerikaanse senator een plan ontvouwd om het minimumloon dat zo'n buitenlandse werknemer zou moeten verdienen om als "hooggeschoolde" in aanmerkingn te komen voor een 1-HB visa, te verdubbelen. Eind verleden jaar werd het voorstel ingediend door een democratische senator, en aangezien Trump nu aan de macht is, zal dat waarschijnlijk afgeschoten worden. Maar ook de republikeinen hebben een soortgelijk voorstel ingediend, waarbij het minimumloon dat een visa-houder moet verdienen opgetrokken wordt tot $100.00.

Sinds het nieuws bekend werd hebben de grote outsourcing bedrijven nu miljarden aan marktwaarde verloren in de VS. Meer uitleg bij Buzzfeed.

https://www.buzzfeed.com/pranavdixit/indians-freaking-out-ov ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Draadloze roamingkosten: oef, eindelijk gedaan!
Altijd dezelfde handelingen groeperen onder een sneltoets, zoals bepaalde sites oproepen, een formulier invullen, of een paswoord opgeven, dat wordt simpeler met iMacros. Met eenklik op het iMacros icoon in de navigatiebalk van je browser wordt een zijbalk geopend. Daar kan je de reeds opgenomen macro's bekijken, en ook nieuwe opnemen. Deze tool is wel betalend, maar je kan een 30 dagen gratis versie uitproberen.
Goed nieuws voor wanneer je deze zomer tijdens je vakantie via je smartphone of tablet wil surfen: voortaan heb je geen torenhoge telefoonrekeningen meer! De EU heeft namelijk (eindelijk!) akkoorden kunnen afsluiten met de telecomproviders, waardoor er een einde komt aan de roaming kosten.

Deze verbetering was al twee jaar geleden aangekondigd, toen de EU haar plannen vooor een Digital Single Market te creëren, één grote Europese markt met dezelfde spelregels voor digitale content, e-commerce en mobiele communicaties. Maar door verzet van de providers, die hun winsten zagen slinken, en ook van gebruikers, die bang waren dat er limieten zouden komen voor hun dataverbruik, stierf het plan een stille dood in de zomer van 2016.

Gelukkig werd er verder onderhandeld, met nu dus een 'happy landing'. Vanaf 15 juni zou de wet van kracht worden, en zou je in het buitenland (maar nog wel in Europa dus) geen roamingkosten meer moeten betalen.

Meer achtergrond bij Venturebeat

http://venturebeat.com/2017/02/01/eu-announces-deal-to-end-a ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Leergeld
Er is heel wat te doen rond het beleid van de Europese Centrale Bank. Een van de websites die daar grote vragen bij stelt, is die van Leergeld. De informatie is wellicht gekleurd, in die zin dat zij ingaat tegen heersende opvattingen, maar het is inderdaad belangrijk verschillende klokjes te horen. En je wordt in sneltreintempo meegevoerd naar de ins en outs van de wereldeconomie!
[Taal: NL]

http://www.leergeld.eu/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Deel-economie in Nederland
Uber, Airbnb, lyft... er zijn heel wat vormen van de nieuwe sharing-economie die we kennen van de VS. Maar ook in de lage landen is de sharing economie tot in de kleinste hoekjes doorgedrongen. Deze site is aan deze (web)diensten gewijd. Je vindt er berichten over de laatste evoluties, en maakt kennis metnieuwe diensten.
[Taal: NL]

http://www.deeleconomieinnederland.nl/
geef uw reactie hier

[Tip] De tip van Hans: Zo timmer je je Android-toestel dicht
Je kan wel zeggen dat je smartphone het meest persoonlijke apparaat is dat je hebt. Hierdoor weet het apparaat ook een hoop over jou en je gewoontes. Vandaag laten we je zien hoe jij je toestel en standaardapps onder controle houdt en het (onnodig) delen van informatie tot een minimum beperkt.

http://webwereld.nl/algemeen/96315-zo-timmer-je-je-android-t ...
geef uw reactie hier

[Tip] De tip van Hans: Beveilig je netwerk met pfSense: Downloaden en installeren
Je wilt je thuisnetwerk beter afschermen en beveiligen én je hebt nog ergens een oudere computer staan. Dat komt mooi uit, want dat is een ideale combinatie om met pfSense aan de slag te gaan. pfSense is namelijk een ijzersterke firewall, die tevens als router, draadloos toegangspunt, DMZ, DHCP- , DNS- en VPN-server – én meer – kan fungeren.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/beveilig-je-netwerk-met-pfsense- ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Uber hervat zijn testen met autonome auto's n... 30/03
Apple: grote, onmerkbare update in iOS 10.3, ... 30/03
Samsung stelt S8 en S8plus voor, maar ook Con... 30/03
Productiviteitssuite iWork voor Mac: document... 29/03
Facebook lanceert Town Hall - maar wij hebben... 29/03
Nu krijgt ook gewone FB app een soort Stories... 29/03
Apple brengt iOS 10.3 uit. Wat biedt het?... 28/03
Facebook Messenger laat je je locatie geduren... 28/03
Discussie tussen Google en adverteerders legt... 27/03
Twitter zal betalende versie van TweetDeck ui... 27/03
Meer artikels ....
Hardware
Guetsli: Google maakt zijn nieuwe JPEG encode... 21/03
The Dot: een smart watch met braille... 20/03
Eye: zo laat je Android draaien op een iPhone... 16/03
Google en Levi's maken samen een slim jasje... 14/03
BMW 330e, Deel 2 : Auto’s met punten.... 09/03
Lenovo: nieuwe Yoga laptops en Tab tablets... 01/03
Barcelona: Sony Xperia Touch projector... 01/03
Barcelona: Sony met Xperia phones... 28/02
Barcelona: Samsung Galaxy Tab met S Pen... 28/02
Barcelona: Nokia is er terug!... 28/02
Meer artikels ....
Oor
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Podcast Kritisch Denken over OnLife... 16/03
Pandora's nieuwe Premium streaming dienst bas... 14/03
Google Play Music brengt zijn eerste originel... 10/03
Podcatch: podcasts vinden... 08/02
Vlaamse podcasts: de lijst van Lode Roels... 22/12
30 podcasts om de feestdagen te overleven... 16/12
Podcast: Podgrond... 01/12
Podcast: Iemand... 22/11
Podcast: Onder mediadoctoren... 17/11
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Kunnen we praten... 30/03
Hier spreekt men Nederlands: De Fantasie... 30/03
De 100 boeken die je gelezen moet hebben in j... 29/03
Leer MorseCode online... 29/03
Skimcast: documenten gemakkelijker afdrukken... 28/03
Blocked in China... 27/03
Je steak bakken - maar dan wetenschappelijk... 27/03
Vrijdag multimedia: miniatuurhuizen... 24/03
Vrijdag multimedia: deuren en ramen... 24/03
Vrijdag multimedia: Mahjong... 24/03
Meer artikels ....
Tip
De tip van Hans: DoubleAgent: securitysoftwar... 30/03
De tip van Hans: Ikea test virtual reality in... 29/03
De tip van Hans: Intel: 'Gevaar slecht beveil... 28/03
De tip van Hans: SanDisk geeft iPhone-gebruik... 27/03
De tip van Hans: Hoe een machine menselijke p... 24/03
De tip van Hans: Spionagetechniek gebruikt li... 23/03
De tip van Wim W: Powerr onderdelen... 22/03
De tip van Hans: Dit moet je weten over de le... 21/03
De tip van Hans: Chip met 3D-geprinte lensjes... 20/03
Tip: opgelest voor dit superslim bedrog met e... 16/03
Meer artikels ....
Software
Super Mario Run (Android)... 30/03
OneTab: handig voor wie met veel tabblaadjes ... 29/03
Kindle voor iOS: nu met Send to Kindle optie... 28/03
Chrome 57 voor iOS met Reading List... 27/03
RadioPublic: enkel de beste episodes... 24/03
Website Realizer (shareware $59,95)... 23/03
XYplorer: vervanger voor Verkenner... 22/03
Cat GiF TV... 21/03
Note Fighter (Windows)... 21/03
Audacity update... 21/03
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Februari
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728     
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017