| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 01/02/2017
[Nieuws]Politiecamera's nemen niet op, hotelgasten ge...
[Nieuws]Nieuwe Amerikaanse visa-regels kunnen ook gev...
[Nieuws]Dropbox: documenten bewerken met Paper, onlin...
[Site]Emoji's in alle maten en kleuren
[Site]GIF Generator: wat wordt jouw volgende gelaat...
[Tip]De tip van Hans:7Malware miljoenen keren gedo...
[Software]Working Hours [Windows 10]
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Politiecamera's nemen niet op, hotelgasten geblokkeerd in hun kamer: hackers aan de slag
Twee gevallen waarbij hackers aan de slag gingen met in netwerk gestelde toestellen - die wijzen op de gevaren van het Internet of Things. Het eerste geval draait om een gesloten circuit van tv-camera's, die openbare ruimten moesten bewaken in Washington DC. Hackers hadden er ransomware op gezet, waardoor de camera's geen beelden konden opnemen tussen 12 en 15 januari.

Volgens The Washington Post betaalde de politie de hackers geen losgeld, maar slaagde ze erin om het probleem zelf op te lossen. Ten koste van heel wat tijd, want overal moesten de camera's offline gehaald worden, alle software verwijderd worden en het systeem herstart worden. De veiligheid van het publiek kwam niet in gevaar, en in dit geval ging het "slechts" om ransomware. Maar je kan je inbeelden dat dergelijke deactivering vanop afstand evengoed ingezet kan worden voor criminele of terroristische daden. (1)

En dan is er nog de hack van een hotel: reizigers raakten geblokkeerd in een hotel in de Alpen, toen hackers ransomware gebruikten om het centrale key management systeem te kraken. De gasten konden hun kamer niet in of uit, en het was niet mogelijk om nieuwe key cards te programmeren. Ook het reservatiesysteem en het systeem om de cash ontvangsten bij te houden werden gekraakt. Meer lees je bij The Next Web..

Kleine voorvallen, die aantonen hoe kwetsbaar onze maatschappij aan het worden is, nu we steeds meer afhangen van het digitale voor gewone dagelijkse functies...

https://www.washingtonpost.com/local/public-safety/hackers-h ...
https://thenextweb.com/security/2017/01/30/hackers-use-ranso ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nieuwe Amerikaanse visa-regels kunnen ook gevolgen hebben voor tech-bedrijven
Om te beginnen even dit: Netties is géén politiek e-zine, en wij proberen ons hier zo a-politiek mogelijk op te stellen. Dat wij in neutrale termen schrijven over de beslissingen van de nieuwe Amerikaanse president of zijn verkiezing, wil niet zeggen dat wij daar geen mening over hebben. En evenmin mag u ons bepaalde mening voor of tegen toeschrijven, want dat proberen wij zoveel mogelijk uit onze artikels te weren.

Wij schrijven wel over deze evoluties, wanneer zij technologie betreffen, en ook tech-bedrijven. En bij Techmeme vind je een opsomming van hoe bedrijven en de CEO's ervan reageren (1) op het tijdelijke verbod tot toegang tot Amerikaanse bodem voor reizigers uit zes landen. Volgens verschillende bronnen zouden er nog wijzigingen aankomen in de Visa-regels, met name voor het verlenen van de zogenaamde HB-1 visa waarmee je in de VS mag werken. Dat is een visum dat uitgereikt wordt aan werkers uit het buitenland, wanneer er in de VS zelf onvoldoende personeelsleden gevonden worden die een bepaalde jobkwalificatie hebben. In de tech industrie is dat de jongste jaren uitgegroeid tot een legertje mensen afkomstig uit India, Pakistan en andere landen.

Dat zou dus in de toekomst veranderen: in het kader van de America-first politiek zouden deze HB-1 visa in beperktere mate uitgereikt worden, en zouden deze bedrijven op zoek moeten gaan naar competent personeel in de VS zelf. Nu kan je zeggen dat dit ertoe zal leiden dat de tech bedrijven niet meer kunnen innoveren, omdat er onvoldoende knappe koppen aangetrokken kunnen worden. Maar anderzijds is het wel zo dat, zo lees je bij Bloomberg, er een praktijk bestaat van outsourcing bedrijven, waar zulke immigranten via HB-1 visa tewerk gesteld worden, in plaats van bij de tech bedrijven zelf. En bij die outsourcing bedrijven krijgt de gemiddelde HB-1 werknemer minder dan $70.000 per jaar, terwijl ze bij Apple, Google en Microsoft meer dan $100.000 per jaar krijgen. De nieuwe Amerikaanse regering wil daarom meer transparantie krijgen over het uitreiken van de visa en welke tewerkstellingn daarmee gebeurt, om te vermijden dat de visa gebruikt worden om goedkope arbeidskrachten aan te werven uit het buitenland (die dus jobs van Amerikanen zouden wegpikken) en ervoor te zorgen dat deze visa gebruikt worden voor wat zij oorspronkelijk bedoeld waren: het aanwerven van competent personeel uit het buitenland, wanneer dat niet in eigen land voorhanden is. Meer achtergrond over deze visa en wat er zou kunnen veranderen bij Bloomberg (2)

http://www.techmeme.com/170128/p6#a170128p6
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-01-30/trump-s-n ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Dropbox: documenten bewerken met Paper, online samenwerken en Smart Sync
Er zijn verschillende diensten waar je online bestanden kan bewaren, maar ook offline, en waarbij al die bestanden tussen al jouw toestellen gesynchroniserd worden. Dropbox is daarbij het beste voorbeeld. En er zijn diensten waar je eerder denkt aan online samenwerken, minder aan het online opslaan van documenten. Google Docs met zijn GDrive bijvoorbeeld, en Office 365 met zijn OneDrive. En dan heb je ook nog Evernote, dat de concurrentie aangaat met OneNote van Microsoft, en dat dan weer specialist is in het bewaren van knipsels en teksten, en die op al jouw toestellen deelt.

Dat landschap zou wel eens door elkaar geschud kunnen worden, nu Dropbox zijn nieuwe functies voor professionele accounts heeft uitgebracht. Het gaat om software om samen documenten te bewerken: Paper. Een simepele editor, met basic functies.

Verder is er ook Smart Sync, een tool die bedoeld is voor mensen met weinig opslagruimte op hun eigen toestel op bestanden ook lokaal te bewaren, zodat je ze ook offline kan bewerken. Smart Sync belooft dat het weet welke bestanden jij vaak gebruikt, en zal die klaar voor je zetten, zonder dat je de hele inhoud van jouw Dropbox op je eigen toestel moet bewaren. Een belofte die volgens sommige waarnemers ook andere bedrijven getracht hebben waar te maken, maar die heel moeilijk is om echt te houden. Het zal je maar overkomen dat je tijdens een lange treinreis, zonder internetverbinding, aan een document wil werken en het is niet beschikbaar...

Meer bij TechCrunch en The Verge

http://techcrunch.com/2017/01/30/dropboxs-smart-sync-lets-us ...
http://www.theverge.com/2017/1/30/14435582/dropbox-paper-bus ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Emoji's in alle maten en kleuren
Deze website is het walhalla voor al wie zijn teksten wil opleuken met allerlei symbolen en emoticons. Je vind er enorm veel ideetjes, zoals tekst schrijven met symbolen die er toevallig uitzien zoals onze eigen letters, en veel, veel meer. (met dank aan Lode V. voor de tip)
[Taal: ENG]

http://fsymbols.com/
geef uw reactie hier

[Site] GIF Generator: wat wordt jouw volgende gelaatsuitdrukking?
Deze website is een tool die aangedreven wordt door Giphy en de Microsoft Emotioni API. Het concept is simpel: je uploadt een selfie (bij de desktop / laptop via de webcam), en de tool zal die omvormen tot jouw volgende expressie.
[Taal:ENG]

https://reaction-gif.firebaseapp.com/#/
geef uw reactie hier

[Tip] De tip van Hans:7Malware miljoenen keren gedownload uit Google Play
Een reeks malafide apps in Google Play prikte in op illegale advertentieservers. Zo'n twintig apps werden tussen de twee en de tien miljoen keer geïnstalleerd voordat ze werden verwijderd.

http://webwereld.nl/security/96540-malware-miljoenen-keren-g ...
geef uw reactie hier

[Software] Working Hours [Windows 10]
Dit is een prima tool voor al wie zijn tijdgebruik wil noteren, bijvoorbeeld wanneer je als freelance aan verschillende projecten werkt en je tijd moet factureren. Je kan traceren hoeveel tijd je aan iets besteedt, en de data ook naar Excel spreadsheets of .csv bestanden exporteren.

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/workinghours/9mv51b3 ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Online dienstverleners stappen af van content... 17/08
Facebook: verbeteringen aan Camera, commentar... 17/08
LinkedIn toont voortaan wanneer je online ben... 17/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Groups en L... 16/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Marketplace... 16/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Trending Ne... 16/08
Google’s wonderkleine omzet in België... 16/08
Na het nieuwste China-initiatief van Facebook... 16/08
Nieuwe woordjes leren: Plandid... 14/08
Microsoft laat teugels vieren voor ontwerpers... 14/08
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstati... 14/08
Microsoft werkt samen met Tobbi voor eye-cont... 03/08
Microsoft lanceert hardware abonnement voor d... 02/08
Microsoft brengt zijn eigen klavier uit met H... 01/08
Adobe Color Palette benadert het écht schilde... 31/07
Apple werkt samen met Cochlear voor een gehoo... 28/07
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd... 26/06
Meer artikels ....
Oor
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: de mandaten... 17/08
Hier spreekt men Nederlands: Groenten kweken... 17/08
Just Read: extensie om online teksten naar je... 16/08
TraveLibro: reisverhalen... 14/08
PHP Bot: voor programmeurs... 14/08
Vrijdag multimedia:Apple foto's op Instagram... 11/08
Vrijdag multimedia: ARKit Weekly... 11/08
Vrijdag multimedia: Lynching in America... 11/08
PDF converteren naar Word & c°: Adobe... 11/08
Hier spreekt men Nederlands: beloofd.be... 10/08
Meer artikels ....
Tip
Tip: hoe het virtuele touchpad activeren op W... 17/08
PDF converteren naar Word & C°: OpenOffice... 16/08
PDF converteren naar Word & C°: LibreOffice... 14/08
PDF omzetten naar Word & C°: online hulpmidde... 10/08
PDF omzetten naar Word & c°: externe hulpmidd... 09/08
PDF omzetten naar Word & C°: externe hulpmidd... 08/08
PDF's omzetten naar Word & Co... 07/08
Instagram Stories negeren... 04/08
Instagram op je desktop: Stories bekijken met... 03/08
Instagram op je desktop: foto's uploaden met ... 02/08
Meer artikels ....
Software
Google Allo nu ook in de browser... 17/08
World Fitness Level... 16/08
Recall: reminders... 16/08
Samsung browser nu voor alle Android >5.0 toe... 14/08
Twitch nu ook als desktop app... 14/08
Vrijdag appdag: Inbox voor Gmail... 11/08
Ontdek de ruimte vanachter je computer: 1900-... 10/08
Bezoek de ruimte vanachter je computer: Micro... 09/08
Right Click Enhancer... 08/08
SpooksApp: audioboeken op je Spotify... 07/08
Meer artikels ....

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017