| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 30/01/2017
[Nieuws]Bronnen om te volgen over de VS
[Nieuws]Twitter vervangt Moments tabje door Explore
[Nieuws]Extra beveiliging bij Facebook via NFC en USB...
[Site]ImageFlip: snel een meme maken
[Site]Mystery Search: leuk tijdverdrijf
[Tip]Slim omgaan met Facebook: stap uit je bubbel
[Software]Explore Drafting: leren tekenen [Windows]
[Software]Flights Radar: volg vliegtuigen [Windows 10]
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Bronnen om te volgen over de VS
Zoals we al schreven in ons voorwoord van editie 991 van onze wekelijkse nieuwsbrief, is het tech nieuws tegenwoordig doordrenkt van politiek. De tech wereld spreekt zich uit tégen Donald Trump, journalisten van al deze media roepen op tot actie en protest.

Het is soms moeilijk om tussen al die berichten de kalmte te bewaren, en betrouwbare bronnen te vinden die alles in proportie zetten. Wij hebben deze twee websites gevonden, die neutraal nieuws brengen.

Om te beginnen de berichtgeving bij Reuters. Live politieke verslaggeving rond Donald Trump, maar ander politiek nieuws uit de VS. Hier kan je terecht voor teksten zoals ze in de speciale "executive orders" van Trump staan, zonder dat zij door deze of gene partije geïnterpreteerd zijn. Zodat je weet waarover het gaat. (1)

De tweede website is die van Snopes.com, een Factchecker. Wanneer er in de sociale media beweerd wordt dat deze of gene iets gedaan of gezegd heeft, dan vind je hier het antwoord. Heeft Trump zijn handen gephotoshopped bij een foto in het Witte Huis, zodat ze groter leken (neen)? En heeft Mike Spence gezegd dat een oproep om moslims te verbannen "beledigend en tegen de grondwet" is (ja, maar...).

Je vindt hier ook factchecks rond andere dingen, zoals hoaxes: de "Can you hear me" waarschuwing bijvoorbeeld is een echt broodje aap.Wanneer je een telefoongesprek krijgt en iemand vraagt "Can you hear me", dan wordt jouw stem niet opgenomen om daarna in allerlei gesprekken gebruikt te worden om het te doen lijken alsof jij met een aankoop of abonnement ingestemd had...

http://live.reuters.com/Event/Election_2016
http://www.snopes.com
http://www.snopes.com/trump-photoshopped-hands/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter vervangt Moments tabje door Explore
Tot nu vond je in je Twitter onder het tabblad Moments een collectie tweets, bijeengezocht door menselijke Twitter curatoren, en die volgens hen interssant zijn. Dat gaat nu veranderen: in de plaats ervan komt een nieuwe tab, Explore. Daarin vind je dan nog wel die Moments terug, maar minder prominent, tussen andere content: trending onderwerpen en zoeken.

Volgens The Verge doet het erg denken aan het Explore tabblad in Instagram (daar voorgesteld door het icoon van een loupe). Het is in elk geval een zoveelste poging van Twitter om de gebruikers te boeien en voor nieuwe gebruikers gebruiksvriendelijker over te komen, door alle content die je zou moeten lezen onder één tabblad te brengen.

Om te ontdekken dus!

http://www.theverge.com/2017/1/26/14391240/twitter-explore-t ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Extra beveiliging bij Facebook via NFC en USB stick
In een tijdperk dat Facebook niet enkel een sociaal netwerk is, maar dé plek waar velen virtueel wonen en steeds vaker ook dingen kopen en betalen, wordt de beveiliging van jouw Facebook account een ernstige zaak. En gelukkig neemt Facebook die beveiliging ook ernstig.

Zo werkt Facebook al langer met de zogenaamde two-factor authenticatie, waarbij je niet enkel met een wachtwoord werkt (iets dat je kent) maar ook met een code die naar jouw gsm gestuurd wordt (iets wat je hebt). Daaraan wordt nu een verdere optie toegevoegd: het sociale netwerk heeft verleden week aangekondigd dat het ook gaat werken met de fysieke beveiliging via een SUB-stick. Dat wil dus zeggen dat je een USB stick moet kopen en die altijd bij jou dragen. Maar het is wel gemakkelijker dan altijd te moeten wachten op een code die per sms naar jouw toestel gestuurd wordt. Het is een systeem dat ook al toegepast wordt bij Google, Dropbox en GitHub.

Verder zou Facebook werken aan een inlogsysteem via NFC (near field communication), maar dat staat nog in zijn kinderschoenen omdat het niet overal verkrijgbaar is. Voorlopig is het enkel beschikbaar voor Android, en zal je moeten inloggen via de mobiele site, en niet via de app zelf. Meer bij The Verge.

http://www.theverge.com/2017/1/26/14397276/facebook-two-fact ...
geef uw reactie hier

  

[Site] ImageFlip: snel een meme maken
Je kent ze wel, die afbeeldingen met een tekst over die snel viraal gaan. Maar hoe maak je dat? Op deze website is het heel simpel: je kan een afbeelding kiezen of zelf een afbeelding uploaden, je voegt je tekst toe, en klaar is je meme! De afbeelding kan je dan delen op de sociale netwerken. Met een (gratis) account heb je meer mogelijkheden.
Bekijk op onderstaande link ons resultaat!(Met dank aan Lode V. voor de tip)

https://imgflip.com/i/1iko3u
https://imgflip.com
geef uw reactie hier

[Site] Mystery Search: leuk tijdverdrijf
Bluetooth richt zijn pijlen op het internet of things (IoT) met de nieuwe versie die net is verschenen. BLE zit al op veel toestellen, dus de tijd is rijp voor een IoT-wereld op basis van BluetoothWat als... een zoekmachine geen antwoord zou geven op jouw vraag, maar op die van een andere bezoeker? Het resultaat zou hilarisch zijn. En dus ging een programmeur die tijd te veel had aan de slag om deze website te creëren. Hij maakt gebruik van de antwoorden van Google, om de draak met jou te steken.
Bij onze vraag "Why do cats and dogs fight", bij de subrubriek "images" (afbeeldingen) kregen we... Speagol in a dress te zien.
[Taal: ENG]

https://mysterysear.ch/
http://adage.com/article/digital/search-engine-reveals-previ ...
geef uw reactie hier

[Tip] Slim omgaan met Facebook: stap uit je bubbel
Een van de problemen met Facebook is dat het sociale netwerk dingen aan jou voorschotelt op basis van wat jij liket. En hoe meer je van hetzelfde te zien krijgt, hoe meer je in een bubbel gaat leven waarvan je denkt dat die de wereld is, en dat iedereen hetzelfde denkt als jij.
Facebook heeft verleden week al wel aangekondigd dat het minder gepersonaliseerd nieuws wil brengen, doch enkel de hoofdzaken die voor een heel land hetzelfde zijn. Maar ook jij kan werken aan het doorbreken van de bubbel. Je zou namelijk eens dingen moeten liken die je niét goed vindt. En dan krijg je wellicht van Facebook suggesties van gelijkaardige sites, die je evenmin zal leuk vinden, maar die je, omwille van het experiment, ook zou moeten liken. Daardoor wordt jouw berichtgeving evenwichtiger.
Persoonlijk is dat een methode die ik toepas op Twitter, waar ik mensen volg van uiteenlopende politieke strekking, soms zelfs extreem, gewoon om te weten wat er leeft. Zo met je sociale netwerken omgaan is heel gezond. Je blijft met je beide voeten op de grond staan, en je krijgt een realistisch (maar niet altijd) mooi beeld van wat mensen belangrijk vinden. Je wordt voortdurend met jezelf geconfronteerd, en jezelf afvragen: is dat wel waar, hoe sta ik daar nu tegenover. En dat is een echt goede oefening!

geef uw reactie hier

[Software] Explore Drafting: leren tekenen [Windows]
Deze app leert je de beginselen van technisch tekenen. De lessen zitten verpakt in video's en zijn gemakkelijk te begrijpen. Helaas is het enkel een uitleg en zit er geen editor in om zelf het geleerde toe te passen.

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/explore-drafting/9nb ...
geef uw reactie hier

[Software] Flights Radar: volg vliegtuigen [Windows 10]
Met deze app kan je informatie volgen over vluchten, waarbij je ook individuele vluchten kan volgen. Verdere opties: alle vluchten op een bepaalde locatie tonen of alle vluchten van een maatschappij die momenteel in de lucht zin. (Bron: Betanews)

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/flights-radar/9n709f ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017