| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 30/01/2017
[Nieuws]Bronnen om te volgen over de VS
[Nieuws]Twitter vervangt Moments tabje door Explore
[Nieuws]Extra beveiliging bij Facebook via NFC en USB...
[Site]ImageFlip: snel een meme maken
[Site]Mystery Search: leuk tijdverdrijf
[Tip]Slim omgaan met Facebook: stap uit je bubbel
[Software]Explore Drafting: leren tekenen [Windows]
[Software]Flights Radar: volg vliegtuigen [Windows 10]
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Bronnen om te volgen over de VS
Zoals we al schreven in ons voorwoord van editie 991 van onze wekelijkse nieuwsbrief, is het tech nieuws tegenwoordig doordrenkt van politiek. De tech wereld spreekt zich uit tégen Donald Trump, journalisten van al deze media roepen op tot actie en protest.

Het is soms moeilijk om tussen al die berichten de kalmte te bewaren, en betrouwbare bronnen te vinden die alles in proportie zetten. Wij hebben deze twee websites gevonden, die neutraal nieuws brengen.

Om te beginnen de berichtgeving bij Reuters. Live politieke verslaggeving rond Donald Trump, maar ander politiek nieuws uit de VS. Hier kan je terecht voor teksten zoals ze in de speciale "executive orders" van Trump staan, zonder dat zij door deze of gene partije geïnterpreteerd zijn. Zodat je weet waarover het gaat. (1)

De tweede website is die van Snopes.com, een Factchecker. Wanneer er in de sociale media beweerd wordt dat deze of gene iets gedaan of gezegd heeft, dan vind je hier het antwoord. Heeft Trump zijn handen gephotoshopped bij een foto in het Witte Huis, zodat ze groter leken (neen)? En heeft Mike Spence gezegd dat een oproep om moslims te verbannen "beledigend en tegen de grondwet" is (ja, maar...).

Je vindt hier ook factchecks rond andere dingen, zoals hoaxes: de "Can you hear me" waarschuwing bijvoorbeeld is een echt broodje aap.Wanneer je een telefoongesprek krijgt en iemand vraagt "Can you hear me", dan wordt jouw stem niet opgenomen om daarna in allerlei gesprekken gebruikt te worden om het te doen lijken alsof jij met een aankoop of abonnement ingestemd had...

http://live.reuters.com/Event/Election_2016
http://www.snopes.com
http://www.snopes.com/trump-photoshopped-hands/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter vervangt Moments tabje door Explore
Tot nu vond je in je Twitter onder het tabblad Moments een collectie tweets, bijeengezocht door menselijke Twitter curatoren, en die volgens hen interssant zijn. Dat gaat nu veranderen: in de plaats ervan komt een nieuwe tab, Explore. Daarin vind je dan nog wel die Moments terug, maar minder prominent, tussen andere content: trending onderwerpen en zoeken.

Volgens The Verge doet het erg denken aan het Explore tabblad in Instagram (daar voorgesteld door het icoon van een loupe). Het is in elk geval een zoveelste poging van Twitter om de gebruikers te boeien en voor nieuwe gebruikers gebruiksvriendelijker over te komen, door alle content die je zou moeten lezen onder één tabblad te brengen.

Om te ontdekken dus!

http://www.theverge.com/2017/1/26/14391240/twitter-explore-t ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Extra beveiliging bij Facebook via NFC en USB stick
In een tijdperk dat Facebook niet enkel een sociaal netwerk is, maar dé plek waar velen virtueel wonen en steeds vaker ook dingen kopen en betalen, wordt de beveiliging van jouw Facebook account een ernstige zaak. En gelukkig neemt Facebook die beveiliging ook ernstig.

Zo werkt Facebook al langer met de zogenaamde two-factor authenticatie, waarbij je niet enkel met een wachtwoord werkt (iets dat je kent) maar ook met een code die naar jouw gsm gestuurd wordt (iets wat je hebt). Daaraan wordt nu een verdere optie toegevoegd: het sociale netwerk heeft verleden week aangekondigd dat het ook gaat werken met de fysieke beveiliging via een SUB-stick. Dat wil dus zeggen dat je een USB stick moet kopen en die altijd bij jou dragen. Maar het is wel gemakkelijker dan altijd te moeten wachten op een code die per sms naar jouw toestel gestuurd wordt. Het is een systeem dat ook al toegepast wordt bij Google, Dropbox en GitHub.

Verder zou Facebook werken aan een inlogsysteem via NFC (near field communication), maar dat staat nog in zijn kinderschoenen omdat het niet overal verkrijgbaar is. Voorlopig is het enkel beschikbaar voor Android, en zal je moeten inloggen via de mobiele site, en niet via de app zelf. Meer bij The Verge.

http://www.theverge.com/2017/1/26/14397276/facebook-two-fact ...
geef uw reactie hier

  

[Site] ImageFlip: snel een meme maken
Je kent ze wel, die afbeeldingen met een tekst over die snel viraal gaan. Maar hoe maak je dat? Op deze website is het heel simpel: je kan een afbeelding kiezen of zelf een afbeelding uploaden, je voegt je tekst toe, en klaar is je meme! De afbeelding kan je dan delen op de sociale netwerken. Met een (gratis) account heb je meer mogelijkheden.
Bekijk op onderstaande link ons resultaat!(Met dank aan Lode V. voor de tip)

https://imgflip.com/i/1iko3u
https://imgflip.com
geef uw reactie hier

[Site] Mystery Search: leuk tijdverdrijf
Bluetooth richt zijn pijlen op het internet of things (IoT) met de nieuwe versie die net is verschenen. BLE zit al op veel toestellen, dus de tijd is rijp voor een IoT-wereld op basis van BluetoothWat als... een zoekmachine geen antwoord zou geven op jouw vraag, maar op die van een andere bezoeker? Het resultaat zou hilarisch zijn. En dus ging een programmeur die tijd te veel had aan de slag om deze website te creëren. Hij maakt gebruik van de antwoorden van Google, om de draak met jou te steken.
Bij onze vraag "Why do cats and dogs fight", bij de subrubriek "images" (afbeeldingen) kregen we... Speagol in a dress te zien.
[Taal: ENG]

https://mysterysear.ch/
http://adage.com/article/digital/search-engine-reveals-previ ...
geef uw reactie hier

[Tip] Slim omgaan met Facebook: stap uit je bubbel
Een van de problemen met Facebook is dat het sociale netwerk dingen aan jou voorschotelt op basis van wat jij liket. En hoe meer je van hetzelfde te zien krijgt, hoe meer je in een bubbel gaat leven waarvan je denkt dat die de wereld is, en dat iedereen hetzelfde denkt als jij.
Facebook heeft verleden week al wel aangekondigd dat het minder gepersonaliseerd nieuws wil brengen, doch enkel de hoofdzaken die voor een heel land hetzelfde zijn. Maar ook jij kan werken aan het doorbreken van de bubbel. Je zou namelijk eens dingen moeten liken die je niét goed vindt. En dan krijg je wellicht van Facebook suggesties van gelijkaardige sites, die je evenmin zal leuk vinden, maar die je, omwille van het experiment, ook zou moeten liken. Daardoor wordt jouw berichtgeving evenwichtiger.
Persoonlijk is dat een methode die ik toepas op Twitter, waar ik mensen volg van uiteenlopende politieke strekking, soms zelfs extreem, gewoon om te weten wat er leeft. Zo met je sociale netwerken omgaan is heel gezond. Je blijft met je beide voeten op de grond staan, en je krijgt een realistisch (maar niet altijd) mooi beeld van wat mensen belangrijk vinden. Je wordt voortdurend met jezelf geconfronteerd, en jezelf afvragen: is dat wel waar, hoe sta ik daar nu tegenover. En dat is een echt goede oefening!

geef uw reactie hier

[Software] Explore Drafting: leren tekenen [Windows]
Deze app leert je de beginselen van technisch tekenen. De lessen zitten verpakt in video's en zijn gemakkelijk te begrijpen. Helaas is het enkel een uitleg en zit er geen editor in om zelf het geleerde toe te passen.

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/explore-drafting/9nb ...
geef uw reactie hier

[Software] Flights Radar: volg vliegtuigen [Windows 10]
Met deze app kan je informatie volgen over vluchten, waarbij je ook individuele vluchten kan volgen. Verdere opties: alle vluchten op een bepaalde locatie tonen of alle vluchten van een maatschappij die momenteel in de lucht zin. (Bron: Betanews)

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/flights-radar/9n709f ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
iOS 11: een review, en een waarschuwing... 21/09
Nieuw bij Twitter: Populair... 21/09
Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook ... 20/09
EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren va... 20/09
Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefo... 20/09
Ooops... CCleaner besmet 2,27 miljoen gebruik... 19/09
Ook Bing, de Microsoft zoekmachine, gaat fact... 19/09
Opgelet met je Android back-up!... 19/09
Face ID: toch nog veel vragen... 18/09
Wie wil in 's hemelsnaam een iPhone 8?... 18/09
Meer artikels ....
Hardware
Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel ... 21/09
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
MIT bedenkt nieuwe manier om via AI beter te ... 18/08
Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstati... 14/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes... 21/09
Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park H... 21/09
Nuzzel: nieuws ontdekken... 21/09
Ukelele spelen... 20/09
Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan... 20/09
Session Manager (Chrome extensie)... 20/09
Dead Domains... 19/09
ETHnews: Ethereum... 19/09
Windy: hoe waait de wind?... 18/09
Spotcrowd: camera's bekijken... 18/09
Meer artikels ....
Tip
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Verborgen iOS instelling laat je ruimte winne... 04/09
Een backup van je online accounts: Gmail... 25/08
Meer artikels ....
Software
Neon Chrome: game voor Android... 21/09
J. River Media Center... 20/09
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Firefox Focus: Firefox op je Android, maar da... 12/09
Chwazi Finger Chooser: virtuele dobbelsteen... 11/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017