| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 20/01/2017
[Nieuws]App-store cultuur maakt censuur eenvoudig
[Nieuws]Cortana op je Android toestel, en e-boeken in...
[Nieuws]Google app laat je ook offline zoeken
[Hardware]Grote updates voor Logic Pro X voor Mac en Ga...
[Site]Vrijdag multimedia: Verhalenbundel 'De mens v...
[Site]Vrijdag multimedia: Voor en Na
[Site]Vrijdag multimedia: Strings
[Tip]De tip van Hans: Simpele tips om je WiFi-netw...
[Software]Meitu: de Chinese app die furore maakt
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] App-store cultuur maakt censuur eenvoudig
We hebben het deze week al een paar keren over apps gehad, met statistieken en al. Maar er is n aspect dat we eigenlijk niet behandeld hebben, en waar dit artikel bij de New York Times ons op wijst. Vroeger kon je immers gewoon je software aankopen bij de maker, rechtstreeks vanop zijn website. Tegenwoordig mag je enkel apps op je (mobiele) toestel zetten wanneer ze afkomstig zijn van de "Store", in casu de Play Store van Google/ Android en de App Store van Apple.

En dat geeft de beheerders van die stores wel veel macht in handen. Macht die het ten goede kan aanwenden, door enkel apps toe te laten die je toestel niet laten crashen, of die geen malware bevatten. Maar ook ten kwade, door censuur uit te oefenen. Of dat nu gaat om eigen regels (Apple wil bijvoorbeeld geen bloot), of regels opgelegd door derden. En het is vooral daar dat het schoentje wringt.

In alle stilte heeft Apple namelijk toegegeven aan een eis van de Chinese overheid om de New York Times apps te verwijderen uit de Chinese versie van de App Store. En Apple en Google werden gevraagd door de Russische overheid om de LinkedIn uit hun resp. app winkeltjes te verwijderen, omdat LinkedIn weigerde de gegevens over zijn Russische gebruikers op servers in Rusland te zetten (waar de Russische overheid uiteraard gemakkelijker toegang had tot die gegevens). Verleden week vroeg een Chinese regulator dan weer dat alle app stores (ook bijvoorbeeld die van Facebook) zich bij de Chinese overheid zouden registreren - ongetwijfeld opdat die overheid meer controle zou kunnen uitoefenen.

Wat hier nu zo gevaarlijk aan is? Wel, wanneer een website geblokkeerd wordt in een land zijn er gemakkelijk manieren om die blokkade te omzeilen. Maar wanneer die informatie enkel verpakt zit in een app, en de app wordt verboden, dan is er geen omzeilen aan. Totale censuur dus.

Een interessante stelling, uitgediept door New York TImes. Aanbevolen lectuur.

https://www.nytimes.com/2017/01/18/technology/clearing-out-t ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Cortana op je Android toestel, en e-boeken in Win10
Twee berichtjes uit het Microsoft-kamp. Om te beginnen zou Microsoft in zijn nieuwe versie van het Windows besturingssysteem ook een tool zit voor de boekliefhebber. Het bedrijf had verleen jaar al ondersteuning voor ePub, een populaire e-boeken formaat, ingebouwd in zijn Edge browser. En nu zou het ook gaan beginnen met de verkoop van e-boeken, en daar een speciale e-bookstore aan het uitwerken zijn.

Dat is positief nieuws, want het leuke aan digitale boeken is dat die gesynchroniseerd kunnen worden op al jouw toestellen. Lees je je boek 's ochtends op je smartphone, terwijl je wacht op de trein, dan kan je 's avonds rustig thuis op je tablet verder lezen.

De boekenwinkel zou zowel in Windows 10 voor pc's en tablets zitten, als in Windows 10 voor mobiele toestellen. MSPowerUser.com kon een blik werpen op de store.

Cortana op het lockscreen van je Android
Het tweede Microsoft-bericht betreft eigenlijk Android gebruikers. En is dat eigenlijk niet heerlijk, dat we zoiets kunnen zeggen - dat Microsoft zo slim is geworden om zijn producten ook voor niet-Windows toestellen uit te werken, zodat je het beste uit al die werelden kan combineren?

Het gaat in dit geval om Cortana, de digitale assistent van Microsoft. Die is al langer uit als app voor Android en iOS, waar deze assistent het wel moet opnemen tegen de ingebakken Google Now en Siri. Nu echter wordt het iets gemakkelijker om Cortana te gebruiken op jouw Android toestel: je kan het oproepen vanop jouw vergrendeld scherm. Deze nieuwe mogelijkheid wordt momenteel uitgetest tijdens een bta-programma en zou binnenkort uitgerold worden. Een vooruitblik in een tweede artikel bij MSPowerUser.com

https://mspoweruser.com/first-look-windows-10s-upcoming-stor ...
https://mspoweruser.com/cortana-coming-lockscreen-android/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google app laat je ook offline zoeken
Hoe vaak is het al niet gebeurd dat je onderweg iets tegenkwam dat je dacht: "Dat moet ik opzoeken". Waarna je je realiseert dat je geen internetverbinding hebt, en wanneer je die later weer wl hebt, ben je al vergeten wat je wou opzoeken.

Daar komt nu een einde aan: voortaan kan je je zoekopdracht offline geven, en Google zal gaan zoeken wanneer je terug een verbinding hebt. De zoekopdrachten worden handig in een wachtrij gezet. Zodra je terug online bent, krijg je een melding dat er een zoekresultaat klaar staat. Tik je op die melding, dan kom je op de reeds ingeladen lijst met zoekresultaten, die bovendien meteen toont hoe recent de zoekresultaten zijn en die, zo belooft Google, de batterij spaart en je ook minder telefoontikken zou kosten.

https://9to5google.com/2017/01/17/google-app-now-saves-searc ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Grote updates voor Logic Pro X voor Mac en GarageBand voor iOS
Het lijkt erop dat we onze woorden van begin deze week, als zou Apple niet meer vernieuwend zijn, moeten inslikken. Het bedrijf heeft namelijk zopas nieuwe versies aangekondigd van twee creatieve tools: Logic Pro en Garageband, beiden creatieve tools, namelijk voor muzikanten.

Zo bevat GarageBand 2.2 voor iOS nu de Alchemy synthesizers, die meer dan 150 door Apple bedachte parches bedacht in een heel breed gamma, gaande van EDM en Hip HOp tot Rock en Pop. Logic Pro X van zijn kant heeft een nieuwe interface, waarin ook ondersteuning voor de Touch Bar, de aanraakbalk die de Functietoetsen vervangt.

Een uitvoerige bespreking bij MacRumors.

GarageBand krijg je gratis bij de aankoop van een nieuwe Mac, maar is ook verkrijgbaar in de Mac App Store voor de prijs van $4,99. De Logic Pro X software daarentegen kost je wel wat geld: $199,99

http://www.macrumors.com/2017/01/18/apple-logic-pro-x-garag ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: Verhalenbundel "De mens van 2050"
In deze bundel kan je de resultaten lezen van een science fiction verhalenwedstrijd. Voorwaarde voor die wedstrijd: het verhaal moest zich in 2050 afspelen. Gratis leesvoer!
[Taal: NL]

http://stt.nl/nieuws/verhalenbundel-de-mens-van-2050-online/
http://stt.nl/stt/wp-content/uploads/2017/01/Verhalenbundel- ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Voor en Na
Een reeks foto's die tonen hoe koning Winter landschappen omtovert tot feerieke sprookjes...
[Taal: ENG]

http://www.boredpanda.com/before-after-summer-winter-photogr ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Strings
Deze multimedia programmatie visualiseert de eerste Prelude van de Cello Suites van Bach. Op basis van de lengte van de snaar en de toonhoogte, kwam het idee om alle noten als snaren te tonen. Dit beeld benadrukt de achterliggende structuur van het werk. Interactief, om mee aan de slag te gaan dus.
[Taal: ENG]

http://www.baroque.me/
https://vimeo.com/31179423
geef uw reactie hier

[Tip] De tip van Hans: Simpele tips om je WiFi-netwerk dicht te timmeren
Voer deze stappen uit om buiten het bereik te blijven van dataslurpers als de Streetview-auto's van Google. Voer deze stappen uit om buiten het bereik te blijven van dataslurpers als de Streetview-auto's van Google.

http://computerworld.nl/security/80379-simpele-tips-om-je-wi ...
geef uw reactie hier

[Software] Meitu: de Chinese app die furore maakt
Er bestaan heel wat apps die filters leggen op foto's, en meestal zijn de resultaten wel leuk, maar eerder in de zin van lachwekkend. Meitu echter is anders. Het heeft, net als andere fotobewerking-apps ook stickers, filters, fotocollages, maar de"hand-drawn" modus is hetgeen tot de verbeelding spreekt. Bij die modus, waarbij jij zelf lijnen trekt, kan je een kaaklijn aanscherpen, ogen vergroten, het geheel echt wat sprankelend maken.
Een app om uit te testen dus. Bij BusinessInsider vind je een uitstekend artikel met een duidelijke gebruiksaanwijzing. Meitu is verkrijgbaar voor iOS en Android.

http://uk.businessinsider.com/what-is-meitu-selfie-app-photo ...
https://itunes.apple.com/us/app/meitu/id416048305?mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mt.mtxx.mt ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Abonnementenformule van Facebook voorlopig en... 23/10
... 23/10
Fact-checkers vertonen zelf ads van nepnieuws... 20/10
Microsoft Fall Creators Update: wat is er nie... 19/10
Facebook: de mogelijke terugkeer van je statu... 19/10
Facebook koopt tbh-app, enorm populair bij ti... 18/10
Extra beveiligde accounts bij Google nu mogel... 18/10
Google Calendar voor het web: een nieuw uiter... 18/10
Nieuwe taxivormen als Uber niet echt goed voo... 17/10
Ernstige zwakke plek ontdekt in WPA2 protocol... 17/10
Meer artikels ....
Hardware
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Garmin maakt Echo voor in de wagen... 19/10
Sony wil weer een robotje uitbrengen... 12/10
Kamigami: Robotjes zelf bouwen... 12/10
Google: nieuwe Pixel 2, Pixel 2XL smartphone... 06/10
Google: de Pixelbook... 06/10
Google: Home Mini, Home Max, DayDeam View, Pi... 06/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Meer artikels ....

Site
Starten met IFTT... 23/10
Hoe nooit in een #metoo situatie te belanden.... 23/10
Vrijdag multimedia: Google Maps nu ook met Pl... 20/10
Vrijdag multimedia: Nicola Calzo... 20/10
Hier spreekt men Nederlands: Energiepact... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: Holland Craft Be... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: RadiosOnline... 19/10
Replug: call-to-action... 18/10
SmileWidget: antwoorden op vragen... 18/10
Media Diversity Reviews... 17/10
Meer artikels ....
Tip
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Meer artikels ....
Software
Contextual: Getting Things Done... 23/10
Vrijdag appdag: Sharks!... 20/10
Dropbox met extra opties... 18/10
The Food Life... 17/10
HQ: Trivia game... 17/10
Dropped: klembord voor iPad... 16/10
Attribute Changer: bestanden... 12/10
IrfanView: nieuwe editie... 11/10
softwareSoda Player: torrents... 10/10
Celly: samen leren... 09/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017