| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 06/01/2017
[Nieuws]CES 2017: LG (met 24u batterijduur?)
[Nieuws]Face ID: het werkt echt. Maar gegevens worden...
[Nieuws]Sociale media steeds vaker bron van nieuws
[Hardware]CES 2017: Samsung
[Hardware]CES 2017: Acer
[Hardware]Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks
[Site]Vrijdag multimedia: abstract museum
[Site]Vrijdag multimedia: reflectie-fotografie
[Site]Vrijdag multimedia: YouTube
[Site]Playlistify: Je eigen Playlist
[Site]iNaturalist: voor de natuurliefhebbers
[Software]Vrijdag appdag: SaveMyTime (Android)
[Software]ObsIdentify: dieren en planten herkennen
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] CES 2017: LG (met 24u batterijduur?)
Nog een fabrikant die nieuwe laptops voorgesteld heeft, is LG. Maar daar hoort een wel bijzonder verhaal bij. Het is namelijk zo dat LG de "Gram 14" voorgesteld heeft, een laptop die zijn naam niet gestolen heeft want hij weegt amper 0,98 kg. Hij ziet er heel slank uit en volgens LG zou hij een batterijduur hebben van maar liefst 24u!

Dat is natuurlijk erg, erg lang, en voor velen meteen dé reden om het toestel te kopen. Maar voor je dat doet, toch even wachten. Want verschillende tech sites wijzen erop dat LG om tot die batterijduur te komen, een benchmark test gebruikt die al 8 jaar achterhaald is en omstandigheden uit jaren terug uittest - zoals geen WiFi, heel weinig of licht gebruik van de laptop, en met de helderheid van het scherm op spaarstand.

Is dat dan geen boerenbedrog van LG, mag dat bedrijf zulke dingen beweren? Jawel. Want LG is zo slim om er zelf bij te vermelden dat het om die bewuste test gaat, de MobileMark2007. De naam van die test staat niet uitdrukkelijk vermeld, maar de afbeeldingen die LG publiceert wijzen erop. Geen leugen dus.

Wat niet wegneemt dat het een knap toestel is. Meer lees je bij CNet en The Verge.

http://www.theverge.com/ces/2017/1/4/14143086/lg-gram-14-lap ...
https://www.cnet.com/products/lg-gram-14-2017/preview/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Face ID: het werkt echt. Maar gegevens worden gedeeld...
Verleden week vertelden wij je hoe de eerste reviews gepubliceerd werden over het gebruik van de nieuwe iPhoneX. En het blijkt, aldus MacRumors, dat de Face ID zijn voor- en nadelen heeft. Wie het vergelijkt met de Touch ID, vindt dat Face ID trager is. Reviewer Mark Spoonauer deed de test. Alhoewel hij zelf zei geen stopwatch nodig te hebben, omdat hij duidelijk merkte dat Face ID trager is, haalde hij, in het belang van de objectiviteit, toch een stopwath app op zijn smartphone boven.

Het duurde 1,2 seconden om de iPHone X te unlocken, door op de zijknop van het toestel te drukken, daarna nog eens 0,4 seconden om naar boven te swipen om naar het vergrendelscherm te gaan. Daartegenover duurt het 0,91 seconden om op de iPHone 7 naar het Home scherm te gaan, en Touch ID te gebruiken.

Toch zou, aldus het artikel, FaceID sneller zijn in dagelijks gebruik - bijvoorbeeld bij het lezen van een melding: je tikt op de melding, en tegelijkertijd herkent Face ID jouw gelaat. Tja, wij kunnen het niet testen. Een iPHone van meer dan 1.000 euro is ons teveel.... (1)

Heel wat gebruikers stelden zich vragen bij de veiligheid van de Face ID. Niet zozeer of die gekraakt werd, als wel: wordt hun Face ID, dus hun gezichtskenmerken, nu niet gemeengoed? Over het eerste (het hacken) hebben wij momenteel geen nieuws. Over het tweede had Apple de gebruikers verzekerd dat de data van hun Face ID enkel op hun eigen toestel zou blijven, dus hun privacy zou verzekerd zijn.

Toch weet Reuters te melden dat daar een addertje onder het gras zit. Apple zou namelijk aangekondigd hbben dat app ontwikkelaars data van de gelaatsherkenning van de iPhone X kunnen opvragen, en gebruiken in hun apps. Zij moeten wel beloven dat die data niet aan derden doorverkocht worden. En zij moeten toestemming vragen aan de gebruiker. Krijgen zij die, dan kan hun app toegang krijgen totde map van jouw gezicht, en jouw gelaatsuitdrukking volgen. En dat wil dus zeggen dat jouw data wel degelijk van jouw telefoon geladen kunnen worden, en bewaard op de servers van de developers.

Apple verzekert wel dat die data onvoldoende zijn om een iPhone te ontgrendelen via Face ID, maar het roept toch vragen op... (2) Wat weerhoudt de FBI bijvoorbeeld van het maken van een appje, en zo een hele database van alle Amerikaanse iPHone gebruikers aan te leggen?

https://www.macrumors.com/2017/11/01/face-id-touch-id-iphone ...
http://www.reuters.com/article/us-apple-iphone-privacy-analy ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Sociale media steeds vaker bron van nieuws
Wij moeten jou niet meer vertellen hoe simpel het geworden lijkt te zijn, om mensen te beïnvloeden via de sociale netwerken. Althans, dat moet blijken uit de vele berichten van de laatste weken over nepnieuws, opzettelijk gepost op Facebook en Twitter, met de bedoeling de stemming bij de presidentsverkiezingen te beïnvloeden.

Wat in elk geval erg duidelijk geworden is, is de cruciale rol die de sociale netwerken spelen bij het verspreiden van (nep)nieuws. Waar Twitter, Facebook en co oorspronkelijk bedoeld waren om sociale banden aan te halen, zijn zij uitgegroeid tot een nieuw communicatiemiddel voor het verspreiden van nieuws - naast radio en tv, naast de online websites van de kranten zelf.

Pew Research Center bewijst dat met cijfers. Meer dan een kwart van alle Amerikaanse volwassenen (26%) krijgt zijn nieuws van twee of meer sociale media - terwijl dat in 2013 nog maar 15% was en 18% in 2016.

Maar er is een groot verschil in de mate waarop deze Amerikanen hun bronnen gebruiken. Bijna de helft van de Amerikanen gebruikt Facebook voor zijn nieuws. Maar de helft van de nieuws-gebruikers van Facebook haalt zijn nieuws enkel en alleen bij die site, terwijl één op vijf te rade gaat bij drie of meer sites voor niews.

Facebook draagt dus een verpletterende verantwoordelijkheid. En alhoewel het een privaat bedrijf is, wordt het tijd dat het op zijn verantwoordelijkheden gewezen wordt...

Lees ook het artikel bij Washington Post, waarin nader ingegaan wordt op enkele van de advertenties die het publiek moesten misleiden.

http://www.pewresearch.org/fact-tank/2017/11/02/more-america ...
https://www.washingtonpost.com/business/technology/russian-a ...
geef uw reactie hier

[Hardware] CES 2017: Samsung
We zetten onze rij met nieuwe hardware die op de CES beurs in Las Vegas voorgesteld werd, verder. Waar je bij de andere fabrikanten voornamelijk duurdere toestellen vond, bedoelt voor gamers en VR, komt Samsung ook uit met een goedkoper aanbod: de Chromebooks. In samenwerking met Google heeft het namelijk "de ideale Chromebook" gebouwd, dus het toestel dat idealiter aan de bedoelingen van Google beantwoordt.

Het gaat om de Chromebook Plus en Chromebook Pro, die het Chrome OS aan boord hebben en die bedoeld zijn om Android apps perfect te kunnen draaien. De toestellen hebben geen echt krachtige processoren aan boord, en het is die processor die het verschil uitmaakt tussen de Plus en de Pro: De Plus heeft een ARM processor en de Pro een Intel Core MP3. Een uitvoerige bespreking bij Engadget.

Samsung heeft echter ook nog een duurder toestel in de aanbieding: de Notebook Odyssey. Ook die is weer bedoeld voor de gamers, en hij komt in een versie van 15,6 inch en 17,2 inch scherm. Mooie toestellen, met een mooi rood backlight achter het klavier, en een hele reeks poorten. Verbazend licht ook. In een tweede artikel bij Engadget een bespreking.

https://www.engadget.com/2017/01/04/samsung-google-chromeboo ...
https://www.engadget.com/2017/01/04/samsung-ventures-into-pc ...
geef uw reactie hier

[Hardware] CES 2017: Acer
En ook Acer, altijd al bekend voor zijn laptops, doet mee aan de trend om duurdere laptops en zelfs pc's uit te brengen, die bedoeld zijn voor gamers en virtual reality. Het bijzondere aan verschillende van deze toestellen is het heldere 4K scherm, en de Tobii eye tracking die op verschillende toestellen in optie aanwezig is, en die voor een meer meeslepende gaming ervaring zouden moeten zorgen. De camera's met gelaatsherkenning zouden dan weer moeten dienen om je aan te melden bij Windows Hello.

Om volledig te zijn: het gaat om drie nieuwe toestellen uit de Aspire reeks, waarvan twee hoog performante toestellen (de Aspire V Nitro Black Edition) en één desktop toestel, de Aspire GX. Verder is er ook nog de Predator 21 X, een gaming laptop met als bijzonderste kenmerk het feit dat het scherm licht gebogen is. Hoe dat in de praktijk werkt, lees je bij Windows.com. De foto's van de Predator zien er in elk geval indrukwekkend uit: het toestel doet zijn naam eer aan en ziet er echt een robuuste vechtmachine uit!

https://blogs.windows.com/windowsexperience/2017/01/03/ces-2 ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks
Het is een tijdje stil geweest rond HTC. Deze fabrikant was de eerste die echt gebruiksvriendelijke smaakjes toevoegde aan besturingssystemen voor de smartphone - niet alleen Android, maar ook Windows-toestellen. HTC had zelfs verschillende vlaggenschip-toestellen, van zeer hoge kwaliteit - en uiteraard ook hoge prijs.

En dan... werd het stil. Een stilte die onlangs doorbroken werd doordat Google aankondigde dat het de smartphone-afdeling van HTC zou overnemen. (1) Met het bericht van deze week wordt beklemtoond dat Google enkel een deel van de smartphone afdeling gekocht heeft, want HTC heeft zopas zijn nieuwste reeks smartphones uitgebracht.

Het gaat om de U11-reeks. Die bstaat uit een U11Plus, met een groot 6 inch (15 cm) scherm van 2880 x 1440 p. Smalle randjes, een grote 3,93 mAh batterij, en Android 8 Oreao.

Opmerkelijk: niet alleen bevat dit toestel de Google Assistent, zoals alle Android phones, maar het ondersteunt ook Amazon Voice Services. Nog opvallend: de zijkant die je kan samenknijpen voor bepaalde acties, waaronder een nieuw cirkelvormig menu.

De HTC U11 Plus kost €799 in Europa, voor 6GB RAM en 128 GB opslagruimte. Er is ook een goedkoper model, de U11 Life, met een iets kleiner scherm en een Snapdragon 630 chip en een kleinere batterij van 2600 mAh, 3 B RAM en 32 GB opslagruimte. Die kost $349.(2)(3)

https://www.theverge.com/2017/9/20/16340108/google-htc-smart ...
https://www.theverge.com/2017/11/2/16589218/htc-u11-plus-ann ...
https://techcrunch.com/2017/11/02/htc-intros-a-349-version-o ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: abstract museum
Deze week heeft de Vlaamse minister van Cultruur, Sven Gatz, een online museum geopend, gewijd aan het abstract modernisme in ons land. Het is een heuse ontdekkingstocht om daar te grasduinen, want je had nooit kunnen denken dat wij zoveel abstracte kunstenaars hadden... Je vindt hun biografie, hun werken, en meer. Een leerrijke site, alleen vinden wij het persoonlijk erg spijtig dat er erg grauwe tonen gebruikt werden in de layout. Bij abstracte werken verwacht je kleuren, toch?

http://abstractmodernisme.vlaamsekunstcollectie.be
www.abstractmodernisme.be
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: reflectie-fotografie
Een reeks foto's die nogmaals aantoont dat échte fotografen niet alleen een goed toestel moeten hebben, maar ook een goed oog voor het speciale. Deze foto's hebben namelijk allemaal iets gemeen: zij geven een weerspiegeling van een beeld, in water, in ijs, enz. En dat verandert het hele perspectief!
[Taal: ENG]

http://inspirationfeed.com/photography/reflection-photograph ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: YouTube
Er zijn echt heel veel uiteenlopende soorten mensen die een reden vinden om een kanaal te openen op YouTube. Maar zoveel nonnetjes zullen er nog niet op YouTUbe aanwezig zijn, toch? De benedictinessen van de priorij Onze-Lieve-Vrouw van Bethanië uit Loppem vonden dat het tijd was om eens te tonen hoe het leven er in de abdij verloopt, en maakten daarom een reeks filmpjes die je nu op dit kanaal bewonderen kan.
[Taal: NL]

http://www.demorgen.be/binnenland/zusters-uit-loppem-starten ...
https://www.youtube.com/channel/UCp3P-d1_F4Tvg80d5z1AHoA
geef uw reactie hier

[Site] Playlistify: Je eigen Playlist
Met deze online tool kan je een eigen Playlist maken voor Spotify. Je moet gewoon de tool koppelen aanje Spotify account, en je kan van start gaan. Lijkt simpel, maar wat ons stoort aan de site is dat je geen syllabe uitleg krijgt vooraleer je je Spotify account koppelt. Geen "over ons", geen handleiding, geen uitleg over privacy of prijs. Zelfs geen uitleg over wie de dienst aanbiedt. En dat, lezers, is iets dat ons wantrouwen wekt. Uitproberen is dus op eigen risico.
[Taal: ENG]

http://www.playlistify.me/welcome
geef uw reactie hier

[Site] iNaturalist: voor de natuurliefhebbers
Op deze plek kan je tonen wat je in de natuur ziet, je kan andere natuurliefhebbbers ontmoeten, en veel leren over de natuur rondom jou. Noem het een Instagram, maar dan wel waar niet JIJ maar de natuur in de belangstelling staat. Prachtige wilde bloemen, plekken waar je zeldzame vogels ziet...
[Taal: ENG]

https://www.inaturalist.org/pages/about
https://www.inaturalist.org
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: SaveMyTime (Android)
Ben jij ook iemand die elke vijf minuten zijn telefoon vastneemt om snel even te kijken op Twitter, Facebook of andere? Dan is deze app iets voor jou, om tijd te sparen en je geconcentreerder te laten werken. Telkens je je telefoon bvastneemt en het lockscreen activeert, dan zal de app je vragen welke activiteit je deed voordat je jouw telefoon vastnam. Je kan kiezen uit een aantal voorgeprogrammeerde activiteiten. Dan zal de app de tijd tussen de laatste keer dat je de telefoon vastnam en nu bijvoegen bij die activiteit. Zo kan je zien hoelang je bijvoorbeeld gestudeerd hebt enz.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.godmodev.o ...
http://lifehacker.com/savemytime-uses-your-phone-addiction-t ...
geef uw reactie hier

[Software] ObsIdentify: dieren en planten herkennen
In onze rubriek sites las je vandaag over een plek waar je natuurfoto's en -fenomenen kan delen. Deze app is eveneens een zegen voor natuurliefhebbers, en bovendien is hij specifiek gemaakt voor België en Nederland. Je kan namelijk dieren en planten herkennen door middel van foto's die je neemt. De herkende foto's kunnen dan opgeslagen worden op Waarneming.nl, Waarnemingen.be of Observation.org via de ObsMapp app.

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.obsidentif ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017