| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 04/01/2017
[Nieuws]Twitter: wat moet er veranderen?
[Nieuws]Twitter gaat voluit voor zijn rol als mediabe...
[Nieuws]Helaas: WhatsApp werkt niet meer op oudere to...
[Site]Have I been Pwned?
[Site]BleepingComputer: ben ik besmet?
[Site]Hide My Ass: gratis proxy
[Tip]Facebook-tip: meer controle over je newsfeed ...
[Software]Vectr: grafisch aan de slag
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Twitter: wat moet er veranderen?
We hebben het de laatste dagen veel over Facebook gehad, maar er is ook nog dat andere sociale netwerk, Twitter. Dat vervult een heel andere rol dan Facebook - bij Facebook ga je vooral op zoek naar nieuws over en van je vrienden, bij Twitter ga je vooral op zoek naar nieuws tout court.

Twitter heeft het in het voorbij jaar op financieel vlak niet voor de wind gehad. De investeerders zijn niet tevreden met de balansresultaten, en een tijdje stond Twitter zelfs te koop. Maar voor 2017 is er een belangrijke factor die Twitter wel eens van de ondergang kan redden, namelijk dat de President-Elect dan fulltime president wordt, en net zoals voorheen Twitter gebruiken zal om zich rechtstreeks tot de burger te richten. Hopelijk zal hij dan wel wat minder boertig overkomen, en de mensen wat minder schofferen...

De directie van Twitter is zich evenwel bewust van het feit dat het Twitter niet zo voor de wind ging. Het vroeg daarom aan zijn gebruikers wat zij graag veranderd zouden zien. De antwoorden stemmen ongeveer overeen met wat wij persoonlijk ook zouden wensen:

- een button om een tweet te kunnen wijzigen, zonder hem te moeten verwijderen. Vaak verzend je immers een tweet, en zie je pas achteraf dat je een typfout gemaakt hebt of een d-t fout waarvan je weet dat iedereen je daarop zal afrekenen.

- een bookmark button. Vaak zie je iets voorbijkomen, en wil je dat later lezen. En dan zal je, net als wij, op de "like" button klikken, zodat je de tweet later kan terugvinden in je lijstje met Likes. Maar daarvoor dient die button niet, want zo lijkt het alsof je achter die tweet staat, wat meestal niet het geval is. Zo "like" ik vaak artikels over een politiek standpunt, om die rustig te kunnen doornemen, zonder het met dat standpunt eens te zijn.

- een betere manier om pesters en haatbooschappen te melden.

Jack Dorsey, CEO van Twitter, heeft al laten weten dat verschillende van deze suggesties inderdaad overwogen worden. Alleen wordt er nog getwijfeld bij de "edit" button - moet daarvoor een beperking in tijd gelden, bijvoorbeeld binnen de 5 minuten na het posten van de tweet, of niet? Wanneer je onbeperkt editen van een tweet toelaat, zou dit immers tot misbruik kunnen leiden. Tweets worden nu vaak als citaat in nieuwsartikels gebruikt, en dat zou de kracht daarvan erg ondermijnen.

Lees meer bij Re/Code en bij Medium.

https://medium.com/startup-grind/a-billion-dollar-gift-for-t ...
http://www.recode.net/2016/12/29/14117188/twitters-jack-dors ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter gaat voluit voor zijn rol als mediabedrijf
Gisteren hadden wij het over het feit dat verschillende webdiensten hun rol als neutraal doorgeefluik van user generated content vaarwel gezegd hebben in 2016. Dat gaat over zowel sociale media, zoekmachines, als webdiensten zoals AirBnB. Vandaag gaan we nader in op de manier waarop Twitter zijn nieuwe rol wil invullen.

Twitter zou namelijk stilaan aan het beseffen zijn dat het een mediabedrijf geworden is, waar mensen heen gaan voor nieuws en originele content. Zo lees je bij Buzzfeed dat Twitter jobadvertenties heeft geplaatst voor editors, redacteurs dus, een associate producer die online video moet maken, enz.

Momenteel test Twitter al meldingen met breaking news uit, het heeft al verschillende deals om live content uit te zenden, denk aan Wimbledon en andere sportwedstrijden, maar ook aan shows zoals de pre-show van de Golden Globe uitreiking. Dit alles moet terecht komen onder het Moments tabblaadje.

Meer achtergond en een bespreking over deze strategie bij Buzzfeed. Hopelijk zal deze wending Twitter terug op de rails zetten, want voor ons blijft het toch ons favoriete nieuwsbron...

https://www.buzzfeed.com/alexkantrowitz/twitter-embraces-its ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Helaas: WhatsApp werkt niet meer op oudere toestellen
Heb je al een iets oudere smartphone, dan staat je wellicht een nare verrassing te wachten. Je WhatsApp zal namelijk niet meer werken. En je bent niet alleen: honderdduizenden zitten in hetzelfde bootje als jijzelf.

Al wie een toestel heeft met Android 2.1 of 2.2 heeft, WIndows Phone 7 of vroeger, iPhone 3GS of een iPHone die op iOS 6 draait, staat deze ontnuchterende vaststelling te wachten: hun WhatsApp werkt niet meer.

De officiŽle reden is dat het bedrijf achter WhatsApp de tool veiliger wil maken, en daarom de oudere versies niet meer ondersteunt. En maatregel die al wel enige tijd geleden aangekondigd was, maar waarschijnlijk voorbij gegaan is aan de vele gebruikers die nu getroffen werden. Zij zullen nu op zoek moeten gaan naar een alternatieve chat app, of anders een nieuwer toestel moeten kopen...

http://betanews.com/2017/01/03/whatsapp-handset-support/
http://mashable.com/2017/01/03/whatsapp-ends-support-older-m ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Have I been Pwned?
Het voorbije jaar regende het echt berichten van databases van webdiensten die gekraakt waren, en waar hackers mailadressen en paswoorden buit gemaakt hadden. Kom je zo'n bericht tegen, dan kan je op deze website zien of jouw mailadres gecompromitteerd is. Is dat het geval, neem dan onmiddellijk maatregelen en verander je wachtwoord(en)!
[Taal: ENG]

https://haveibeenpwned.com/
geef uw reactie hier

[Site] BleepingComputer: ben ik besmet?
Een andere website waar je kan uitzoeken of jouw computer nog wel veilig is, is BleepingComputer. Dat is een bron van uitgebreide informatie over de laatste virussen en dreigingen, en je vindt er ook verschillende handleidingen hoe je een virus moet verwijderen, wanneer je dan toch besmet geraakt bent.
[Taal: ENG]

https://www.bleepingcomputer.com/
geef uw reactie hier

[Site] Hide My Ass: gratis proxy
Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van een proxy. BIjvoorbeeld wanneer je ergens naartoe surft waar je niet wil dat men het IP-nummer van jouw computer ziet. Of wanneer je bepaalde content wil bekijken die voorbehouden is voor bepaalde landen. Dit is een gratis proxy dienst, die jouw signaal omleidt langs verschillende proxies zodat jij anoniem kan blijven.
[Taal: ENG]

https://www.hidemyass.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Facebook-tip: meer controle over je newsfeed (3): je newsfeed tunen via individuele postings
Net zoals je in Twitter mensen volgt en hun berichten ziet, kan je dat ook in Facebook. Maar waar je bij Twitter heel gemakkelijk mensen kan volgen/ontvolgen (gewoon op de naam klikken en dan op het twitterprofiel van die persoon op "unfollow" klikken), is dat bij Faceook niet zo simpel - het is een instelling die je even moet gaan zoeken.
Deze instelling kan je namelijk oproepen door op het uitklappijltje rechts van een posting te klikken. Nu heb je volgende opties:
Hide Post: hiermee zeg je aan Facebook dat je minder postings van een persoon wil zien bij de Top Stories. In theorie zou Facebook hier ook moeten afleiden dat je minder van dit type postings wil zien.
Unfollow: hiermee zie je geen postings niet meer van die bepaalde vriend, maar je blijft nog wel vriend met hem/haar.
Hide all from: hier vul je een bepaalde pagina in, en dan zie je niets meer van die pagina. Wil je bijvoorbeeld geen postings zien die naar de website van een bepaalde politieke partij verwijzen, dan vul je hier die website in. Dan zal je dus ook geen postings meer zien van jouw vrienden waarin zij naar die website verwijzen.

geef uw reactie hier

[Software] Vectr: grafisch aan de slag
Wanneer je zelf grafisch materiaal wil ontwerpen, dan is het absoluut nodig dat je vertrouwd raakt met vector graphics, want deze op vector gebaseerde afbeeldingen kan je vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies, met perfect behoud van de proporties.
Vectr is een uitstekende tool om te starten. Je kan werken met vormen, tekst en verschillende lagen, en dat alles in een eenvoudige interface die niet te moeilijk is om aan te leren.
Je kan de app op de website ook online gratis uittesten in de webapp.

https://vectr.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft stopt nog wat meer AI in Office 365... 15/12
Ook Bing en Cortana worden slimmer, dankzij A... 15/12
Apple: nieuweversie vanFinal Cut Pro... 15/12
Facebook geeft aan Caesar wat aan Caesar toek... 14/12
Hopelijk is je spaarpot goed gevuld: de nieuw... 14/12
Twitter: laat de tweetstorm maar uitbarsten!... 14/12
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Google BelgiŽ Year in Sea... 15/12
Vrijdag multimedia: Geo Nature Photographer 2... 15/12
Hier spreekt men Nederlands: Lach je krom... 14/12
Hier spreekt men Nederlands: Data!... 14/12
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Mixer livestreaming app... 15/12
Djay Pro2: app met AI om muziek te mixen... 14/12
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiŽnt... 04/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017