| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 04/01/2017
[Nieuws]Twitter: wat moet er veranderen?
[Nieuws]Twitter gaat voluit voor zijn rol als mediabe...
[Nieuws]Helaas: WhatsApp werkt niet meer op oudere to...
[Site]Have I been Pwned?
[Site]BleepingComputer: ben ik besmet?
[Site]Hide My Ass: gratis proxy
[Tip]Facebook-tip: meer controle over je newsfeed ...
[Software]Vectr: grafisch aan de slag
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Twitter: wat moet er veranderen?
We hebben het de laatste dagen veel over Facebook gehad, maar er is ook nog dat andere sociale netwerk, Twitter. Dat vervult een heel andere rol dan Facebook - bij Facebook ga je vooral op zoek naar nieuws over en van je vrienden, bij Twitter ga je vooral op zoek naar nieuws tout court.

Twitter heeft het in het voorbij jaar op financieel vlak niet voor de wind gehad. De investeerders zijn niet tevreden met de balansresultaten, en een tijdje stond Twitter zelfs te koop. Maar voor 2017 is er een belangrijke factor die Twitter wel eens van de ondergang kan redden, namelijk dat de President-Elect dan fulltime president wordt, en net zoals voorheen Twitter gebruiken zal om zich rechtstreeks tot de burger te richten. Hopelijk zal hij dan wel wat minder boertig overkomen, en de mensen wat minder schofferen...

De directie van Twitter is zich evenwel bewust van het feit dat het Twitter niet zo voor de wind ging. Het vroeg daarom aan zijn gebruikers wat zij graag veranderd zouden zien. De antwoorden stemmen ongeveer overeen met wat wij persoonlijk ook zouden wensen:

- een button om een tweet te kunnen wijzigen, zonder hem te moeten verwijderen. Vaak verzend je immers een tweet, en zie je pas achteraf dat je een typfout gemaakt hebt of een d-t fout waarvan je weet dat iedereen je daarop zal afrekenen.

- een bookmark button. Vaak zie je iets voorbijkomen, en wil je dat later lezen. En dan zal je, net als wij, op de "like" button klikken, zodat je de tweet later kan terugvinden in je lijstje met Likes. Maar daarvoor dient die button niet, want zo lijkt het alsof je achter die tweet staat, wat meestal niet het geval is. Zo "like" ik vaak artikels over een politiek standpunt, om die rustig te kunnen doornemen, zonder het met dat standpunt eens te zijn.

- een betere manier om pesters en haatbooschappen te melden.

Jack Dorsey, CEO van Twitter, heeft al laten weten dat verschillende van deze suggesties inderdaad overwogen worden. Alleen wordt er nog getwijfeld bij de "edit" button - moet daarvoor een beperking in tijd gelden, bijvoorbeeld binnen de 5 minuten na het posten van de tweet, of niet? Wanneer je onbeperkt editen van een tweet toelaat, zou dit immers tot misbruik kunnen leiden. Tweets worden nu vaak als citaat in nieuwsartikels gebruikt, en dat zou de kracht daarvan erg ondermijnen.

Lees meer bij Re/Code en bij Medium.

https://medium.com/startup-grind/a-billion-dollar-gift-for-t ...
http://www.recode.net/2016/12/29/14117188/twitters-jack-dors ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter gaat voluit voor zijn rol als mediabedrijf
Gisteren hadden wij het over het feit dat verschillende webdiensten hun rol als neutraal doorgeefluik van user generated content vaarwel gezegd hebben in 2016. Dat gaat over zowel sociale media, zoekmachines, als webdiensten zoals AirBnB. Vandaag gaan we nader in op de manier waarop Twitter zijn nieuwe rol wil invullen.

Twitter zou namelijk stilaan aan het beseffen zijn dat het een mediabedrijf geworden is, waar mensen heen gaan voor nieuws en originele content. Zo lees je bij Buzzfeed dat Twitter jobadvertenties heeft geplaatst voor editors, redacteurs dus, een associate producer die online video moet maken, enz.

Momenteel test Twitter al meldingen met breaking news uit, het heeft al verschillende deals om live content uit te zenden, denk aan Wimbledon en andere sportwedstrijden, maar ook aan shows zoals de pre-show van de Golden Globe uitreiking. Dit alles moet terecht komen onder het Moments tabblaadje.

Meer achtergond en een bespreking over deze strategie bij Buzzfeed. Hopelijk zal deze wending Twitter terug op de rails zetten, want voor ons blijft het toch ons favoriete nieuwsbron...

https://www.buzzfeed.com/alexkantrowitz/twitter-embraces-its ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Helaas: WhatsApp werkt niet meer op oudere toestellen
Heb je al een iets oudere smartphone, dan staat je wellicht een nare verrassing te wachten. Je WhatsApp zal namelijk niet meer werken. En je bent niet alleen: honderdduizenden zitten in hetzelfde bootje als jijzelf.

Al wie een toestel heeft met Android 2.1 of 2.2 heeft, WIndows Phone 7 of vroeger, iPhone 3GS of een iPHone die op iOS 6 draait, staat deze ontnuchterende vaststelling te wachten: hun WhatsApp werkt niet meer.

De officiële reden is dat het bedrijf achter WhatsApp de tool veiliger wil maken, en daarom de oudere versies niet meer ondersteunt. En maatregel die al wel enige tijd geleden aangekondigd was, maar waarschijnlijk voorbij gegaan is aan de vele gebruikers die nu getroffen werden. Zij zullen nu op zoek moeten gaan naar een alternatieve chat app, of anders een nieuwer toestel moeten kopen...

http://betanews.com/2017/01/03/whatsapp-handset-support/
http://mashable.com/2017/01/03/whatsapp-ends-support-older-m ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Have I been Pwned?
Het voorbije jaar regende het echt berichten van databases van webdiensten die gekraakt waren, en waar hackers mailadressen en paswoorden buit gemaakt hadden. Kom je zo'n bericht tegen, dan kan je op deze website zien of jouw mailadres gecompromitteerd is. Is dat het geval, neem dan onmiddellijk maatregelen en verander je wachtwoord(en)!
[Taal: ENG]

https://haveibeenpwned.com/
geef uw reactie hier

[Site] BleepingComputer: ben ik besmet?
Een andere website waar je kan uitzoeken of jouw computer nog wel veilig is, is BleepingComputer. Dat is een bron van uitgebreide informatie over de laatste virussen en dreigingen, en je vindt er ook verschillende handleidingen hoe je een virus moet verwijderen, wanneer je dan toch besmet geraakt bent.
[Taal: ENG]

https://www.bleepingcomputer.com/
geef uw reactie hier

[Site] Hide My Ass: gratis proxy
Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van een proxy. BIjvoorbeeld wanneer je ergens naartoe surft waar je niet wil dat men het IP-nummer van jouw computer ziet. Of wanneer je bepaalde content wil bekijken die voorbehouden is voor bepaalde landen. Dit is een gratis proxy dienst, die jouw signaal omleidt langs verschillende proxies zodat jij anoniem kan blijven.
[Taal: ENG]

https://www.hidemyass.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Facebook-tip: meer controle over je newsfeed (3): je newsfeed tunen via individuele postings
Net zoals je in Twitter mensen volgt en hun berichten ziet, kan je dat ook in Facebook. Maar waar je bij Twitter heel gemakkelijk mensen kan volgen/ontvolgen (gewoon op de naam klikken en dan op het twitterprofiel van die persoon op "unfollow" klikken), is dat bij Faceook niet zo simpel - het is een instelling die je even moet gaan zoeken.
Deze instelling kan je namelijk oproepen door op het uitklappijltje rechts van een posting te klikken. Nu heb je volgende opties:
Hide Post: hiermee zeg je aan Facebook dat je minder postings van een persoon wil zien bij de Top Stories. In theorie zou Facebook hier ook moeten afleiden dat je minder van dit type postings wil zien.
Unfollow: hiermee zie je geen postings niet meer van die bepaalde vriend, maar je blijft nog wel vriend met hem/haar.
Hide all from: hier vul je een bepaalde pagina in, en dan zie je niets meer van die pagina. Wil je bijvoorbeeld geen postings zien die naar de website van een bepaalde politieke partij verwijzen, dan vul je hier die website in. Dan zal je dus ook geen postings meer zien van jouw vrienden waarin zij naar die website verwijzen.

geef uw reactie hier

[Software] Vectr: grafisch aan de slag
Wanneer je zelf grafisch materiaal wil ontwerpen, dan is het absoluut nodig dat je vertrouwd raakt met vector graphics, want deze op vector gebaseerde afbeeldingen kan je vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies, met perfect behoud van de proporties.
Vectr is een uitstekende tool om te starten. Je kan werken met vormen, tekst en verschillende lagen, en dat alles in een eenvoudige interface die niet te moeilijk is om aan te leren.
Je kan de app op de website ook online gratis uittesten in de webapp.

https://vectr.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Online dienstverleners stappen af van content... 17/08
Facebook: verbeteringen aan Camera, commentar... 17/08
LinkedIn toont voortaan wanneer je online ben... 17/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Groups en L... 16/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Marketplace... 16/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Trending Ne... 16/08
Google’s wonderkleine omzet in België... 16/08
Na het nieuwste China-initiatief van Facebook... 16/08
Nieuwe woordjes leren: Plandid... 14/08
Microsoft laat teugels vieren voor ontwerpers... 14/08
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstati... 14/08
Microsoft werkt samen met Tobbi voor eye-cont... 03/08
Microsoft lanceert hardware abonnement voor d... 02/08
Microsoft brengt zijn eigen klavier uit met H... 01/08
Adobe Color Palette benadert het écht schilde... 31/07
Apple werkt samen met Cochlear voor een gehoo... 28/07
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd... 26/06
Meer artikels ....
Oor
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: de mandaten... 17/08
Hier spreekt men Nederlands: Groenten kweken... 17/08
Just Read: extensie om online teksten naar je... 16/08
TraveLibro: reisverhalen... 14/08
PHP Bot: voor programmeurs... 14/08
Vrijdag multimedia:Apple foto's op Instagram... 11/08
Vrijdag multimedia: ARKit Weekly... 11/08
Vrijdag multimedia: Lynching in America... 11/08
PDF converteren naar Word & c°: Adobe... 11/08
Hier spreekt men Nederlands: beloofd.be... 10/08
Meer artikels ....
Tip
Tip: hoe het virtuele touchpad activeren op W... 17/08
PDF converteren naar Word & C°: OpenOffice... 16/08
PDF converteren naar Word & C°: LibreOffice... 14/08
PDF omzetten naar Word & C°: online hulpmidde... 10/08
PDF omzetten naar Word & c°: externe hulpmidd... 09/08
PDF omzetten naar Word & C°: externe hulpmidd... 08/08
PDF's omzetten naar Word & Co... 07/08
Instagram Stories negeren... 04/08
Instagram op je desktop: Stories bekijken met... 03/08
Instagram op je desktop: foto's uploaden met ... 02/08
Meer artikels ....
Software
Google Allo nu ook in de browser... 17/08
World Fitness Level... 16/08
Recall: reminders... 16/08
Samsung browser nu voor alle Android >5.0 toe... 14/08
Twitch nu ook als desktop app... 14/08
Vrijdag appdag: Inbox voor Gmail... 11/08
Ontdek de ruimte vanachter je computer: 1900-... 10/08
Bezoek de ruimte vanachter je computer: Micro... 09/08
Right Click Enhancer... 08/08
SpooksApp: audioboeken op je Spotify... 07/08
Meer artikels ....

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017