| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 04/01/2017
[Nieuws]Twitter: wat moet er veranderen?
[Nieuws]Twitter gaat voluit voor zijn rol als mediabe...
[Nieuws]Helaas: WhatsApp werkt niet meer op oudere to...
[Site]Have I been Pwned?
[Site]BleepingComputer: ben ik besmet?
[Site]Hide My Ass: gratis proxy
[Tip]Facebook-tip: meer controle over je newsfeed ...
[Software]Vectr: grafisch aan de slag
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Hier spreekt men Nederlands: Textradio ...
Opera Neon: een compleet nieuwe browser-ervar ...
Hier spreekt men Nederlands: Made In VlaamsBr ...
Vragen van de lezers ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Twitter: wat moet er veranderen?
We hebben het de laatste dagen veel over Facebook gehad, maar er is ook nog dat andere sociale netwerk, Twitter. Dat vervult een heel andere rol dan Facebook - bij Facebook ga je vooral op zoek naar nieuws over en van je vrienden, bij Twitter ga je vooral op zoek naar nieuws tout court.

Twitter heeft het in het voorbij jaar op financieel vlak niet voor de wind gehad. De investeerders zijn niet tevreden met de balansresultaten, en een tijdje stond Twitter zelfs te koop. Maar voor 2017 is er een belangrijke factor die Twitter wel eens van de ondergang kan redden, namelijk dat de President-Elect dan fulltime president wordt, en net zoals voorheen Twitter gebruiken zal om zich rechtstreeks tot de burger te richten. Hopelijk zal hij dan wel wat minder boertig overkomen, en de mensen wat minder schofferen...

De directie van Twitter is zich evenwel bewust van het feit dat het Twitter niet zo voor de wind ging. Het vroeg daarom aan zijn gebruikers wat zij graag veranderd zouden zien. De antwoorden stemmen ongeveer overeen met wat wij persoonlijk ook zouden wensen:

- een button om een tweet te kunnen wijzigen, zonder hem te moeten verwijderen. Vaak verzend je immers een tweet, en zie je pas achteraf dat je een typfout gemaakt hebt of een d-t fout waarvan je weet dat iedereen je daarop zal afrekenen.

- een bookmark button. Vaak zie je iets voorbijkomen, en wil je dat later lezen. En dan zal je, net als wij, op de "like" button klikken, zodat je de tweet later kan terugvinden in je lijstje met Likes. Maar daarvoor dient die button niet, want zo lijkt het alsof je achter die tweet staat, wat meestal niet het geval is. Zo "like" ik vaak artikels over een politiek standpunt, om die rustig te kunnen doornemen, zonder het met dat standpunt eens te zijn.

- een betere manier om pesters en haatbooschappen te melden.

Jack Dorsey, CEO van Twitter, heeft al laten weten dat verschillende van deze suggesties inderdaad overwogen worden. Alleen wordt er nog getwijfeld bij de "edit" button - moet daarvoor een beperking in tijd gelden, bijvoorbeeld binnen de 5 minuten na het posten van de tweet, of niet? Wanneer je onbeperkt editen van een tweet toelaat, zou dit immers tot misbruik kunnen leiden. Tweets worden nu vaak als citaat in nieuwsartikels gebruikt, en dat zou de kracht daarvan erg ondermijnen.

Lees meer bij Re/Code en bij Medium.

https://medium.com/startup-grind/a-billion-dollar-gift-for-t ...
http://www.recode.net/2016/12/29/14117188/twitters-jack-dors ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter gaat voluit voor zijn rol als mediabedrijf
Gisteren hadden wij het over het feit dat verschillende webdiensten hun rol als neutraal doorgeefluik van user generated content vaarwel gezegd hebben in 2016. Dat gaat over zowel sociale media, zoekmachines, als webdiensten zoals AirBnB. Vandaag gaan we nader in op de manier waarop Twitter zijn nieuwe rol wil invullen.

Twitter zou namelijk stilaan aan het beseffen zijn dat het een mediabedrijf geworden is, waar mensen heen gaan voor nieuws en originele content. Zo lees je bij Buzzfeed dat Twitter jobadvertenties heeft geplaatst voor editors, redacteurs dus, een associate producer die online video moet maken, enz.

Momenteel test Twitter al meldingen met breaking news uit, het heeft al verschillende deals om live content uit te zenden, denk aan Wimbledon en andere sportwedstrijden, maar ook aan shows zoals de pre-show van de Golden Globe uitreiking. Dit alles moet terecht komen onder het Moments tabblaadje.

Meer achtergond en een bespreking over deze strategie bij Buzzfeed. Hopelijk zal deze wending Twitter terug op de rails zetten, want voor ons blijft het toch ons favoriete nieuwsbron...

https://www.buzzfeed.com/alexkantrowitz/twitter-embraces-its ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Helaas: WhatsApp werkt niet meer op oudere toestellen
Heb je al een iets oudere smartphone, dan staat je wellicht een nare verrassing te wachten. Je WhatsApp zal namelijk niet meer werken. En je bent niet alleen: honderdduizenden zitten in hetzelfde bootje als jijzelf.

Al wie een toestel heeft met Android 2.1 of 2.2 heeft, WIndows Phone 7 of vroeger, iPhone 3GS of een iPHone die op iOS 6 draait, staat deze ontnuchterende vaststelling te wachten: hun WhatsApp werkt niet meer.

De officiŽle reden is dat het bedrijf achter WhatsApp de tool veiliger wil maken, en daarom de oudere versies niet meer ondersteunt. En maatregel die al wel enige tijd geleden aangekondigd was, maar waarschijnlijk voorbij gegaan is aan de vele gebruikers die nu getroffen werden. Zij zullen nu op zoek moeten gaan naar een alternatieve chat app, of anders een nieuwer toestel moeten kopen...

http://betanews.com/2017/01/03/whatsapp-handset-support/
http://mashable.com/2017/01/03/whatsapp-ends-support-older-m ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Have I been Pwned?
Het voorbije jaar regende het echt berichten van databases van webdiensten die gekraakt waren, en waar hackers mailadressen en paswoorden buit gemaakt hadden. Kom je zo'n bericht tegen, dan kan je op deze website zien of jouw mailadres gecompromitteerd is. Is dat het geval, neem dan onmiddellijk maatregelen en verander je wachtwoord(en)!
[Taal: ENG]

https://haveibeenpwned.com/
geef uw reactie hier

[Site] BleepingComputer: ben ik besmet?
Een andere website waar je kan uitzoeken of jouw computer nog wel veilig is, is BleepingComputer. Dat is een bron van uitgebreide informatie over de laatste virussen en dreigingen, en je vindt er ook verschillende handleidingen hoe je een virus moet verwijderen, wanneer je dan toch besmet geraakt bent.
[Taal: ENG]

https://www.bleepingcomputer.com/
geef uw reactie hier

[Site] Hide My Ass: gratis proxy
Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van een proxy. BIjvoorbeeld wanneer je ergens naartoe surft waar je niet wil dat men het IP-nummer van jouw computer ziet. Of wanneer je bepaalde content wil bekijken die voorbehouden is voor bepaalde landen. Dit is een gratis proxy dienst, die jouw signaal omleidt langs verschillende proxies zodat jij anoniem kan blijven.
[Taal: ENG]

https://www.hidemyass.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Facebook-tip: meer controle over je newsfeed (3): je newsfeed tunen via individuele postings
Net zoals je in Twitter mensen volgt en hun berichten ziet, kan je dat ook in Facebook. Maar waar je bij Twitter heel gemakkelijk mensen kan volgen/ontvolgen (gewoon op de naam klikken en dan op het twitterprofiel van die persoon op "unfollow" klikken), is dat bij Faceook niet zo simpel - het is een instelling die je even moet gaan zoeken.
Deze instelling kan je namelijk oproepen door op het uitklappijltje rechts van een posting te klikken. Nu heb je volgende opties:
Hide Post: hiermee zeg je aan Facebook dat je minder postings van een persoon wil zien bij de Top Stories. In theorie zou Facebook hier ook moeten afleiden dat je minder van dit type postings wil zien.
Unfollow: hiermee zie je geen postings niet meer van die bepaalde vriend, maar je blijft nog wel vriend met hem/haar.
Hide all from: hier vul je een bepaalde pagina in, en dan zie je niets meer van die pagina. Wil je bijvoorbeeld geen postings zien die naar de website van een bepaalde politieke partij verwijzen, dan vul je hier die website in. Dan zal je dus ook geen postings meer zien van jouw vrienden waarin zij naar die website verwijzen.

geef uw reactie hier

[Software] Vectr: grafisch aan de slag
Wanneer je zelf grafisch materiaal wil ontwerpen, dan is het absoluut nodig dat je vertrouwd raakt met vector graphics, want deze op vector gebaseerde afbeeldingen kan je vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies, met perfect behoud van de proporties.
Vectr is een uitstekende tool om te starten. Je kan werken met vormen, tekst en verschillende lagen, en dat alles in een eenvoudige interface die niet te moeilijk is om aan te leren.
Je kan de app op de website ook online gratis uittesten in de webapp.

https://vectr.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Uber hervat zijn testen met autonome auto's n... 30/03
Apple: grote, onmerkbare update in iOS 10.3, ... 30/03
Samsung stelt S8 en S8plus voor, maar ook Con... 30/03
Productiviteitssuite iWork voor Mac: document... 29/03
Facebook lanceert Town Hall - maar wij hebben... 29/03
Nu krijgt ook gewone FB app een soort Stories... 29/03
Apple brengt iOS 10.3 uit. Wat biedt het?... 28/03
Facebook Messenger laat je je locatie geduren... 28/03
Discussie tussen Google en adverteerders legt... 27/03
Twitter zal betalende versie van TweetDeck ui... 27/03
Meer artikels ....
Hardware
Guetsli: Google maakt zijn nieuwe JPEG encode... 21/03
The Dot: een smart watch met braille... 20/03
Eye: zo laat je Android draaien op een iPhone... 16/03
Google en Levi's maken samen een slim jasje... 14/03
BMW 330e, Deel 2 : Autoís met punten.... 09/03
Lenovo: nieuwe Yoga laptops en Tab tablets... 01/03
Barcelona: Sony Xperia Touch projector... 01/03
Barcelona: Sony met Xperia phones... 28/02
Barcelona: Samsung Galaxy Tab met S Pen... 28/02
Barcelona: Nokia is er terug!... 28/02
Meer artikels ....
Oor
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Podcast Kritisch Denken over OnLife... 16/03
Pandora's nieuwe Premium streaming dienst bas... 14/03
Google Play Music brengt zijn eerste originel... 10/03
Podcatch: podcasts vinden... 08/02
Vlaamse podcasts: de lijst van Lode Roels... 22/12
30 podcasts om de feestdagen te overleven... 16/12
Podcast: Podgrond... 01/12
Podcast: Iemand... 22/11
Podcast: Onder mediadoctoren... 17/11
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Kunnen we praten... 30/03
Hier spreekt men Nederlands: De Fantasie... 30/03
De 100 boeken die je gelezen moet hebben in j... 29/03
Leer MorseCode online... 29/03
Skimcast: documenten gemakkelijker afdrukken... 28/03
Blocked in China... 27/03
Je steak bakken - maar dan wetenschappelijk... 27/03
Vrijdag multimedia: miniatuurhuizen... 24/03
Vrijdag multimedia: deuren en ramen... 24/03
Vrijdag multimedia: Mahjong... 24/03
Meer artikels ....
Tip
De tip van Hans: DoubleAgent: securitysoftwar... 30/03
De tip van Hans: Ikea test virtual reality in... 29/03
De tip van Hans: Intel: 'Gevaar slecht beveil... 28/03
De tip van Hans: SanDisk geeft iPhone-gebruik... 27/03
De tip van Hans: Hoe een machine menselijke p... 24/03
De tip van Hans: Spionagetechniek gebruikt li... 23/03
De tip van Wim W: Powerr onderdelen... 22/03
De tip van Hans: Dit moet je weten over de le... 21/03
De tip van Hans: Chip met 3D-geprinte lensjes... 20/03
Tip: opgelest voor dit superslim bedrog met e... 16/03
Meer artikels ....
Software
Super Mario Run (Android)... 30/03
OneTab: handig voor wie met veel tabblaadjes ... 29/03
Kindle voor iOS: nu met Send to Kindle optie... 28/03
Chrome 57 voor iOS met Reading List... 27/03
RadioPublic: enkel de beste episodes... 24/03
Website Realizer (shareware $59,95)... 23/03
XYplorer: vervanger voor Verkenner... 22/03
Cat GiF TV... 21/03
Note Fighter (Windows)... 21/03
Audacity update... 21/03
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Februari
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728     
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017