| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 11/05/2012
[Nieuws]750 weekedities geleden: wat blijft er over v...
[Nieuws]Nu heeft ook Facebook zijn App Center
[Nieuws]Google: nieuwe versie van Google+...
[Hardware]HTC Car StereoClip
[Oor]Vrijdag hoorspeldag: Radio Lorali
[Site]Vrijdag multimedia: Shakespeare in animatie
[Site]Vrijdag multimedia: 2012book
[Site]Vrijdag multimedia: HDR fotografie
[Tip]PC Mysteries: Waarom wil Windows dat bestand ...
[Software]Vrijdag alternatieve OS: Instagram voor Andro...
[Software]Vrijdag alternatieve OS: Flipboard voor Andro...
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Hier spreekt men Nederlands: Textradio ...
Opera Neon: een compleet nieuwe browser-ervar ...
Hier spreekt men Nederlands: Made In VlaamsBr ...
Vragen van de lezers ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] 750 weekedities geleden: wat blijft er over van editie 5?
Als er één ding is dat ons opgevallen is, bij het terugblikken op de eerste nummers van dit e-zine, dan is het dat er geen continuïteit is in de webadressen. En dan hebben wij het niet eens over de sites van gewone gebruikers, die het product van hun huisvlijt moesten parkeren onder de meest ingewikkelde url's. Wel over het feit dat goedklinkende namen, ooit geregistreerd voor een bepaald project ten dienste van de gemeenschap, na een tijdje in handen zijn gekomen van gewone bedrijven. Neem nu bijvoorbeeld Search.nl, ooit bedoeld als zoekmachine. Nu is het een site van Architecten. Citytrips.be is nu een onderdeel geworden van Holidayline.be en bestaat niet meer autonoom. Netvision, in editie 5 aangeprezend omdat je er een pagina kon vinden rond het oude en moderne Egypte, bestaat als domein niet meer. Ffly.com, in diezelfde editie aangeprezen omdat je er online cd's kan bestellen, is eveneens een plaatshouder, omdat het domein te koop staat. Een site als Videonews.be, eveneens in editie 5 vermeld, bestaat nog, als domein, maar verwijst naar niets, zelfs geen index.htm Allemaal prachtige domeinnamen, die liggen te wachten tot iemand er een serieus project rond bouwt...

In de beginjaren van het internet hebben velen het geprobeerd, om een plaatselijke zoekmachine te maken. Ilse bijvoorbeeld, in Nederland, en Advalvas en Webbel in België. Maar na een tijdje werd het project afgeblazen, omdat geloofd werd dat een zoekmachine toch nooit geld zou kunnen opbrengen. Het is pas met de komst van Google dat het tegendeel bewezen werd - meer nog: dat zoeken de grondslag kan zijn van een heel emporium. Dit besef is voor de plaatselijke zoekmachines echter te laat gekomen - zij hebben hun activiteit als zoekmachine grotendeels stopgezet, en zich beperkt tot nieuwsaggregator, zoals Advalvas; bij Ilse.nl kan je nog altijd zoeken, en de resultaten zijn zelfs redelijk treffend. Die andere Belgische zoeker, Webbel, heeft de domeinnaam nog wel behouden, doch er enkel een tekst in een lelijk lettertype gezet, die doorverwijst naar een ander domen, zoekie.be, die op zijn beurt weer doorlinkt naar webguide.be, een, als u het ons niet kwalijk neemt, spuuglelijke site die niet zozeer als zoekmachine werkt, dan wel als startpagina.

En hiermee besluiten wij onze terugblik op de eerste 5 edities van dit e-zine. Je zal het met ons eens zijn dat er veel veranderd is - maar dat er ook veel hetzelfde gebleven is. Nog altijd kan iemand die een goed idee heeft, zelf een project van niets uit de grond stampen; alleen heeft hij het nu veel gemakkelijker om dat project concreet uit te werken. Het registreren van een domein is in enkele minuten gebakken, en je hebt alle mogelijke hulpmiddelen om gratis een website uit de grond te stampen via Wordpress, Blogger en co.

Mocht je zelf zo'n klein (of groot!) project hebben lopen dat onze aandacht verdient: daarvoor dient onze rubriek "Hier spreekt men Nederlands". En wie weet wordt uw site wel genomineerd voor onze verkiezing van "Site van het Jaar"?

http://www.netties.be/archief_edities/19970118_005.txt
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nu heeft ook Facebook zijn App Center
Alle apps centraal bijeengebracht

In september verleden jaar ontkende Facebook nog, op de f8 Developers' Conference, dat het plannen had voor een centrale plek om apps te vertonen. Maar het kan verkeren: gisteren kondigde Facebook zijn App Center aan, een afdeling waar je apps kan vinden die met Facebook werken, en die bestemd zijn voor te werken met de verschillende toestellen.

Facebook belooft daarbij dat het de nadruk zal leggen op kwaliteit, niet op kwantiteit. Wat dus laat vermoeden dat er toch enige controle vanuit Facebook uitgeoefend zal worden over welke apps in de App Center komen. Facebook heeft inderdaad al een reeks richtlijnen uitgevaardigd waarin bepaald worden aan welke voorwaarden qua stijl en kwaliteit de app moet voldoen. De mening van de gebruiker speelt mee bij het bepalen van de kwaliteit, en apps die slechte punten krijgen van de gebruiker raken niet in de App Center.

Aan deze aankondiging zitten ook enkele bijzondere aspecten. Bijvoorbeeld het feit dat het om apps gaat die gemaakt zijn voor Android, maar ook voor iOS. In dat laatste geval dient de App Center enkel als verzamelplaats, niet als downloadplek, want de iOS app zal uiteindelijk toch in de eigen App Store van Apple gedownload moeten worden.

Een ander aspect zijn de betalende apps. Facebook is al langer bezig een soort betaalsysteem te ontwikkelen, en het feit dat de gebruiker zijn apps in deze App Center betalen kan, zal dit systeem wellicht de broodnodige boost kunnen geven.

Meer achtergrond bij ReadWriteWeb en WebProNews. De volledige aankondiging lees je bij Facebook zelf.

http://www.readwriteweb.com/mobile/2012/05/facebook-opens-it ...
http://www.webpronews.com/facebook-announces-the-app-center- ...
http://developers.facebook.com/blog/post/2012/05/09/introduc ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google: nieuwe versie van Google+...
... en nieuwigheden bij de zoekmachine

Zullen we het, voor de verandering, eens over Google hebben? De ijverige bijtjes daar hebben deze week weer tal van nieuwigheden aan de lopende band op de mensheid losgelaten.

Om te beginnen een nieuwe Google+ app, om te beginnen voor iOS toestellen, maar een versie voor Android zou er binnenkort aankomen. Bij deze versie werd minder de nadruk gelegd op nieuwe tools, als wel de vormgeving. De interface werd helemaal herwerkt. Wanneer je de app opstart, zal je nog altijd naar je nieuwsstream gebracht wroden, maar bij elke post staan er nu foto's en de tekst staat voor een deel over de foto, om plaats te sparen. Klik je binnen een post, en de foto of video zal full screen gaan, met de bijhorende tekst eronder; bij elke posting natuurlijk de +1 button duidelijk aanwezig. Om de stream te wijzigen moet je niet meer het wuivende gebaar maken, maar om het "all circles" menu tikken.

Dat deze app eerst uitkomt voor iOS, en later pas voor Android, toch een product van Google zelf, mag toch verbazen. Maar wellicht wil Google de iOS gebruikers niet van zich vervreemden - Apple heeft in zijn laatste update al afstand genomen van Google Maps bij iPhoto, en het zit er dik in dat Apple, waar mogelijk, zal blijven kiezen voor alternatieven om toch maar niet met aartsvijand Google opgescheept te zitten. Meer bij Mashable en WebProNews (1)(2), en uiteraard Google zelf (3)

Met de zomer, en de vakantiereizen in het vooruitzicht, heeft Google trouwens zelf een artikel uitgebracht waarin het beklemtoont hoe de Google tools op mobiele toestellen de reiziger kunnen helpen: Google Maps, om hem te brengen waar hij zijn moet, Google Translate, om zijn weg te vinden in een vreemde taal, en Google Goggles, om voorwerpen te identificeren. (4)

Dan een bericht over de Google zoekmachine - want dat is toch waarmee het allemaal begonnen was. De aandachtige zoeker zal enkele veranderingen bemerken bij de resultaten, zo lees je bij CNet (5) en Search Engine Land (6). Het is al lang de droom van Google om meer semantisch te werk te gaan bij de zoekresultaten, om bij de resultaten meer informatie die betrekking heeft op het trefwoord, en niet enkel meer te verwijzen naar pagina's waarin dat woord voorkomt.

Zo zal je in de toekomst meer feiten, cijfers vinden en andere informatie over het trefwoord. Een functie die nog niet voor iedereen uitgerold is, maar verschillende gebruikers hebben al gemerkt dat zij nu zulke informatie rechts zien staan van de gewone resultaten. Zo zal een zoekopdracht naar "Howard Carter", de archeologist die de graftombe van Koning Tut ontdekte, bij de resultaten feiten over de man geven plus een foto van Carter uit de Wikipedia.

Nu heeft semantisch zoeken zijn voor- en nadelen. Het voordeel ken je al: de zoekmachine zou in principe onderscheid moeten kunnen maken tussen "bloem" als plant, en "bloem" als meel. Het grote nadeel is echter dat semantisch rekening houdt met taal en cultuur. Semantische zoekopdrachten naar Engelse trefwoorden zullen op termijn wel veel beter worden, maar zal dat ook het geval zijn voor Nederlandse woorden? En kent Google de geschiedenis, cultuur in Vlaanderen en Nederland wel genoeg om informatie te geven op basis van de semantische betekenis van een woord?
http://mashable.com/2012/05/09/google-plus-iphone-update/
http://www.webpronews.com/google-app-for-ios-gets-a-facelift-android-version-coming-soon-2012-05
http://googleblog.blogspot.com/2012/05/google-mobile-app-with-sense-and-soul.html

http://googleblog.blogspot.com/2012/05/google-guide-to-summe ...
http://news.cnet.com/8301-1023_3-57430888-93/google-adds-mor ...
http://searchengineland.com/google-testing-sources-area-1206 ...
geef uw reactie hier

[Hardware] HTC Car StereoClip
Je muziek streamen naar de autostereo

Binnenkort komt de nieuwe HTC EVO 4G uit. En die heeft wel iets bijzonders: de Car stereo Clip. Dat is een wel heel handig Bluetooth accessoire, want je kan daarmee audio streamen naar je autostereo.

De Car StereoClip ter grootte van een USB stick heeft een micro USB poort aan de ene kant, waarmee je het toestel kan opladen, en een mannelijke 3,5 mm connector die met een kapje afgedekt is aan de andere kant. De werking is heel simpel: je koppelt de stick via de 3,5 mm connector aan je stereo. En via Bluetooth koppel je de stick aan je HTC toestel. En voilà: je kan muziek streamen van je HTC, die je uiteraard al ergens in een houder in je auto geplaatst hebt. Zo kan je gemakkelijk je muziek op je HTC bedienen, met zo weinig mogelijk afleiding terwijl je aan het rijden bent. De HTC kan trouwens ook gebruikt worden als GPS navigator.

Op YouTube vind je een filmpje waarin de stick voorgesteld wordt. En ook Engadget geeft uitleg.

http://www.youtube.com/watch?v=HNVxmEZj05I
http://www.engadget.com/photos/htc-car-stereoclip-hands-on/# ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Vrijdag hoorspeldag: Radio Lorali
Elke donderdagavond zendt Radio Lorali via de ether en het internet een hoorspel uit.
De programmatie voor de volgende weken vind je op bijkomend pdf bestand.

Dus elke donderdagavond van 19 tot 20 uur en de herhaling de woensdag erna van 22 tot 23 uur.
Te beluisteren via de pc op

http://www.radiolorali.be
http://hoorspel.files.wordpress.com/2012/05/lorali_prog_mei2 ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Shakespeare in animatie
Bij OpenCulture werden de links verzameld naar werken van Shakespeare, die gebracht worden als animatie, gebaseerd op een reeks van de BBC en HBO, "The animated Shakespeare". Het gaat om 12 bekende toneelstukken van Shakespeare. Om de klassiekers in een mum van tijd te leren kennen!
[Taal: ENG]

http://www.openculture.com/2012/04/12_animated_plays_by_will ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: 2012book
De fantasie van de reclameagentschappen is ongebreideld. De ideeën waarmee zij afkomen getuigen vaak van een hoge creativiteit. Neem nu deze campagne van de Mortierbrigade, om de scouts een trendy imago te geven. Daarbij wordt handig gebruik gemaakt van Facebook, gecombineerd met het verzamelen van badges, en het nobele doel van de scouts, want je kan je vrienden redden.

http://www.belgamediasupport.be/opr/Hoe-zal-Facebook-er-uitz ...
http://www.youtube.com/watch?v=6lHLvn4CNL4&feature=youtu.be
http://www.2012book.be
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: HDR fotografie
High Dynamic Range fotografie zorgt voor een onrealistisch effect bij je foto's. Vaak gebruiken fotografen dan nog eens Photoshop om dan met het contrast en de belichting wat te spelen, om van de foto een echt meesterwerk te maken. Bij Inspirationfeed vind je een reportage met 45 prachtige foto's.
[Taal: ENG]

http://inspirationfeed.com/photography/45-amazing-examples-o ...
geef uw reactie hier

[Tip] PC Mysteries: Waarom wil Windows dat bestand niet wissen?
Wanneer je orde wil maken op je computer, dan word je soms geconfronteerd met de situatie waarbij je een bestand wil wissen, maar de melding krijgt dat het niet kan. Waarop jij vloekt. Waarom doet Windows dit?
Wel, vaak is dat voor jouw eigen bescherming. Indien Windows je een bepaald bestand of map niet laat wissen, dan is dat vaak omdat een of andere toepassing dat bestand momenteel gebruikt. En het wissen terwijl het gebruikt wordt, zou ervoor kunnen zorgen dat Windows crasht.
Wat je het best kan doen is je computer herstarten, maar dan wel in safe modus, zodat er zo weinig mogelijk programma's opgestart worden. En vooraleer je ook maar enig programma opstart, probeer je nu dit bestand te wissen.

http://www.pcworld.com/article/217193/why_wont_windows_delet ...
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag alternatieve OS: Instagram voor Android
Android - 13 MB - freeware
Lang voorbehouden voor enkel de gebruikers van iOS toestellen, is er eindelijk een versie voor Android van deze populaire app om foto's te bewerken en meteen te uploaden naar je eigen plek bij dit sociale fotonetwerk. Je kan andere fotografen volgen, hun foto's liken, enz.

http://instagr.am/
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag alternatieve OS: Flipboard voor Android
Android - 2,3 MB - freeware
Juicht, bezitters van Android toestellen, want jullie worden deze week echt wel verwend: niet alleen is Instagr.am uit voor Android, maar ook Flipboard, de app die links die je bookmarkt in een prachtige vormgeving steekt zodat je als het ware een eigen magazine hebt. Om deze app te isntalleren, moet je de APK data installeren. Heb je dat nog nooit gedaan, dan toont Chip.de hoe het moet (in het Duits).

http://www.chip.de/downloads/Flipboard-Android-App_55797764. ...
http://www.flipboard.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Apple brengt iOS 10.3 uit. Wat biedt het?... 28/03
Facebook Messenger laat je je locatie geduren... 28/03
Discussie tussen Google en adverteerders legt... 27/03
Twitter zal betalende versie van TweetDeck ui... 27/03
Facebook: @mention meldingen en emoji's voor ... 27/03
BMW 330e, Deel 4 : Einstein brain?... 24/03
Updates voor Google Allo, Duo en Photos... 24/03
Medium lanceert een abonnementsversie... 24/03
Android O: meldingen met snooze-functie... 23/03
Update van Google app en mobiele site... 23/03
Meer artikels ....
Hardware
Guetsli: Google maakt zijn nieuwe JPEG encode... 21/03
The Dot: een smart watch met braille... 20/03
Eye: zo laat je Android draaien op een iPhone... 16/03
Google en Levi's maken samen een slim jasje... 14/03
BMW 330e, Deel 2 : Auto’s met punten.... 09/03
Lenovo: nieuwe Yoga laptops en Tab tablets... 01/03
Barcelona: Sony Xperia Touch projector... 01/03
Barcelona: Sony met Xperia phones... 28/02
Barcelona: Samsung Galaxy Tab met S Pen... 28/02
Barcelona: Nokia is er terug!... 28/02
Meer artikels ....
Oor
Podcast Kritisch Denken over OnLife... 16/03
Pandora's nieuwe Premium streaming dienst bas... 14/03
Google Play Music brengt zijn eerste originel... 10/03
Podcatch: podcasts vinden... 08/02
Vlaamse podcasts: de lijst van Lode Roels... 22/12
30 podcasts om de feestdagen te overleven... 16/12
Podcast: Podgrond... 01/12
Podcast: Iemand... 22/11
Podcast: Onder mediadoctoren... 17/11
Hoorspel nieuws: Pallieter... 19/10
Meer artikels ....

Site
Skimcast: documenten gemakkelijker afdrukken... 28/03
Blocked in China... 27/03
Je steak bakken - maar dan wetenschappelijk... 27/03
Vrijdag multimedia: miniatuurhuizen... 24/03
Vrijdag multimedia: deuren en ramen... 24/03
Vrijdag multimedia: Mahjong... 24/03
Reddit laat voortaan posten naar profielen... 23/03
Hier spreekt men Nederlands: Zonnekaart... 23/03
Hier spreekt (zingt) men Nederlands: Kinderli... 23/03
Lexicity: oude talen leren... 22/03
Meer artikels ....
Tip
De tip van Hans: Intel: 'Gevaar slecht beveil... 28/03
De tip van Hans: SanDisk geeft iPhone-gebruik... 27/03
De tip van Hans: Hoe een machine menselijke p... 24/03
De tip van Hans: Spionagetechniek gebruikt li... 23/03
De tip van Wim W: Powerr onderdelen... 22/03
De tip van Hans: Dit moet je weten over de le... 21/03
De tip van Hans: Chip met 3D-geprinte lensjes... 20/03
Tip: opgelest voor dit superslim bedrog met e... 16/03
De tip van Hans: Zo vind je de geheime Netfli... 15/03
De tip van Hans: Goedkope software: altijd de... 14/03
Meer artikels ....
Software
Kindle voor iOS: nu met Send to Kindle optie... 28/03
Chrome 57 voor iOS met Reading List... 27/03
RadioPublic: enkel de beste episodes... 24/03
Website Realizer (shareware $59,95)... 23/03
XYplorer: vervanger voor Verkenner... 22/03
Cat GiF TV... 21/03
Note Fighter (Windows)... 21/03
Audacity update... 21/03
Bluetooth LE Explorer... 20/03
No Man's Sky in Hello Games: prachtig!... 16/03
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Februari
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728     
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017