| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 03/05/2012
[Nieuws]Twitter verbetert Discover tab
[Nieuws]Facebook status nu ook met donorschap
[Nieuws]Nook: steun van Microsoft...
[Hardware]RIM brengt BlackBerry 10 platform uit
[Oor]Moon & Sun - Bo
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Bartimeus
[Site]Goaal!Een eeuw Belgische voetbal in beeld
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Wandeling van he...
[Tip]PC mysteries opgelost: waarom wordt programma...
[Software]Alternatieven voor Instagram: EyeEm
[Software]Alternatieven voor Instagram: Instacam
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Firefox extensies: FoxBox ...
Vrijdag podcastdag: Lode Roels over podcasste ...
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review) ...
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken ...
Vrijdag appdag: App van de dag (Android) ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Twitter verbetert Discover tab
Win98/ME/2000/XP/Vista - 4.0 MB - freeware
Een backup nemen: we weten allemaal dat het nodig is, zelfs levensnoodzakelijk is, maar doen we het? Neen, want het is zo omslachtig en het vraagt zoveel tijd. Dit progje, een gratis open source software, maakt deze backups veel gemakkelijker.Ontdek verhalen zonder extra personen te volgen

De mensen kennen Twitter ondertussen. Ze gebruiken het. Maar niet ten volle - het biedt veel meer mogelijkheden om nieuws te ontdekken, waarvan de gebruikers zich nog altijd niet bewust zijn. Dat is wat de mensen bij Twitter menen, en daarom hebben zij hun "Discover" tabblaadje nu nog verbeterd.

Voorheen werd die functie voornamelijk gebruikt om Twitteraars te suggereren die interessant voor jou zouden kunnen zijn. Nu gaat het meer om de content zelf: je zal in real time tweets zien die volgens Twitter je aandacht verdienen. Twitter baseert zich daarbij op jouw kennissen: de content die gedeeld wordt door de kennissen van jouw kennissen wordt hier ook vermeld. En ook verhalen zal je daar aantreffen: welke onderwerpen zijn populair, wie heeft ze gedeeld.

Dit alles moet je helpen om door de bomen het bos nog te zien - want er gebeurt zoveel op Twitter, dat je, als je niet oppast, verdrinkt in de zee aan tweets. Deze nieuwe Discover (Ontdekken in het Nederlands) functie al geleidelijk aan ontvouwd worden. Meer bij GigaOm en bij Twitter zelf.

http://gigaom.com/2012/05/01/twitter-tries-to-make-content-d ...
http://gigaom.com/2012/05/01/twitters-big-problem-it-still-n ...
http://blog.twitter.com/2012/05/discover-better-stories.html
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook status nu ook met donorschap
Vertel de wereld maar vooral je familie wat je wil

Hoe vaak hebben we al niet gesakkerd op Facebook, omdat het zo losjes omgaat met onze privacy. Maar als het goed is, dan zeggen wij het ook. En wat Facebook nu als nieuwe toevoeging aan je profiel gebracht heeft, is wel érg goed: voortaan kan je op je Facebook-profiel duidelijk maken of je na je dood je organen wil doneren.

Uiteraard heeft dit geen wettelijke bewijskracht. Maar het kan je familie wel duidelijk maken wat je wil. Meestal wordt, indien een overledene zelf geen duidelijk document op zak heeft over het donorschap, aan de familie gevraagd of de organen gebruikt mogen worden voor mensen die ze nodig kunnen hebben. Vaak twijfelt de familie, uit piëteit voor de dode, omdat ze hem/haar ongeschonden willen houden. Door nu op je Facebook account aan te geven dat jij donor wil zijn (of niet) wordt die twijfel weggenomen.

In een interview met Good Morning America zei Facebook CEO Mark Zuckerberg dat zijn bewondering voor Steve Jobs hem aangezet heeft tot het invoeren van deze tool; zoals je wellicht weet had Jobs een levertransplantatie ondergaan, in zijn strijd tegen pancreaskanker - een strijd die hij uiteindelijk toch verloor. En trouwe lezers weten dat donorschap en transplantatie de redactie van Netties heel nauw aan het hart liggen, omdat een van ons zijn leven dankt aan een anonieme donor.

In de VS heeft het initiatief van Facebook al heel wat reactie losgemaakt bij de mensen: het orgaandonorregister in Californië zag op enkele dagen tijd het aantal registraties met 800% stijgen... In ons land wordt elke mens geacht donor te zijn, tenzij hij bij zijn gemeente heeft laten registreren dat hij het niet is. Maar je familie kan zich ook nog verzetten tegen een transplantatie. Daarom blijft het ook hier belangrijk dat je je duidelijk uitspreekt, bijvorobeeld via je Facebook profiel, voor het donorschap!

http://www.latimes.com/business/technology/la-fi-tn-facebook ...
http://www.washingtonpost.com/business/technology/facebook-u ...
http://www.ikworddonor.be/faq
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nook: steun van Microsoft...
... en voortaan ook NFC om boeken in-store te kopen

Wie digitale boeken en e-readers zegt, zegt Amazon en Kindle. Maar er zijn nog andere spelers op de markt hoor. Barnes & Noble bijvoorbeeld, van oudsher een uitgevershuis, dat onlangs met een eigen reader, de Nook uitkwam.

Bij dit bedrijf vallen nu wat evoluties te noteren. Om te beginnen zal Microsoft 300 miljoen dollar investeren in de Nook afdeling van B&N. Dat geeft Microsoft recht op een aandeel van 17,6% in een nieuwe afdeling bij B&N, opgericht voor digitale boeken en leerboeken. Dit zou op termijn ook moeten leiden tot een Nook applicatie voor Windows 8.

Er bestaat al wel een Nook app voor de pc (en voor Android, iOS en Mac), maar de nieuwe zal wellicht veel meer functies hebben, niet alleen gebruikt worden voor e-reading. (1)

Nog nieuws uit de B&N Nook stal: het toestel zal binnenkort ook NFC ondersteunen. Near Field Communication is een contactloze, draadloze verbinding, die het bijvoorbeeld mogelijk zou moeten maken om in een fysieke boekenwinkel digitale boeken te kopen die dan meteen op je toestel geladen worden. In een interview opperde de CEO van B&N, William Lynch, dat uitgeverijen een NFC chip in hardcover edities van boeken zouden kunnen stoppen. Die zou dan informatie over het boek kunnen bevatten, zoals een bespreking ervan. Meer hierover bij WebProNews (2).

http://arstechnica.com/gadgets/news/2012/04/microsoft-buys-s ...
http://www.webpronews.com/barnes-noble-bringing-nfc-to-the-n ...
geef uw reactie hier

[Hardware] RIM brengt BlackBerry 10 platform uit
Liever langer wachten, en een afgewerkt product is deze keer het motto

RIM, Research In Motion, de maker van de befaamde BlackBerry toestellen, heeft er de laatste maanden genadeloos van langs gekregen in de pers. Het bedrijf zou niet meer meekunnen, de toestellen waren oubollig en verzonken in het niet tegenover de kostbare kleinoden van Apple. Toen RIM verleden jaar zijn eigen tablet uitbracht, de Playbook, die een antwoord moest zijn op de iPad van Apple, steeg die kritiek ten top. De software op dat toestel was niet eens een volwaardige bèta, en alleen een drastische prijsdaling zorgde ervoor dat de Playbook toch verkocht raakte.

Nu echter lijkt RIM zijn wonden gelikt te hebben, en geleerd te hebben van het verleden. Het stelde deze week een demo voor van BlackBerry 10, een compleet platform voor zijn mobiele toestellen. Het platform is gebaseerd op de QNX realtime kernel, software die RIM onlangs gekocht heeft. De User interface en design zijn van een speciaal team, en volgens verschillende bronnen, o.a. NetworkWorld, zijn programmeurs die toepassingen moeten bedenken voor het platform, maar ook gebruikers die het toestel in handen gaan krijgen, alvast onder de indruk. De fotoreportage bij NetworkWorld lijkt in elk geval indrukwekkend.(1)

RIM's CEO Thoresten Heins heeft trouwens duidelijk gemaakt dat het bedrijf geleerd heeft van zijn fouten uit het verleden. In plaats van snel snel een antwoord te geven op wat andere bedrijven lanceren, zelfs als die snelheid ten koste van kwaliteit gaat, wil het bedrijf nu gewoon de eigen producten uitbrengen, en liever iets langer wachten, om toch maar een volwaardig afgewerkt product te brengen.

Het is nu afwachten of de toestellen, wanneer zij op de markt komen, het succes kennen dat RIM ervan verwacht, en het bedrijf terug op de kaart kunnen zetten. Blackberry smartphones waren altijd hét zakelijke toestel bij uitstek, een titel die enerzijds ondergraven wordt door het grote succes van de iPHone, en anderzijds door de BYOD (bring your own device) cultuur, waarbij bedrijven niet langer zelf bepalen welk toestel de personeelsleden mogen gebruiken voor zakelijke correspondentie en de gebruiker zelf gewoon zijn eigen privé-toestel ook voor het werk gebruikt.

Kritische beschouwingen over RIM bij Networkworld (2). De bètaversie van Blackberry 10 kan gratis gedownload worden (3).

http://www.networkworld.com/news/2012/050112-rim-blackberry- ...
http://www.networkworld.com/community/blog/win-or-lose-least ...
http://developer.blackberry.com/
geef uw reactie hier

  

[Oor] Moon & Sun - Bo
[singer/songwriter] Een heel minimalistische band uit Amsterdam: gitaar, vrouwenstem en wat zacht slagwerk. Het geheel zijn aparte songs, waarvan Salt & Indigo toch een van mijn favorieten is. Bij Jamendo kan je de song in streaming beluisteren of downloaden.

http://www.jamendo.com/en/artist/364536/moon-sun
http://www.jamendo.com/en/track/682351/moon-sun-salt-indigo
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Bartimeus
Het bedrijf Bartimeus is "specialist in leven met een visuele beperking", zo lees je op de startpagina. De site heeft in elk geval een zeer uitgebreide rubriek nieuws over en voor slechtzienden en blinden, en dat is de reden waarom deze website in deze rubriek thuis hoort! Zo lees je er bijvoorbeeld dat er gewerkt wordt aan een toepassing, Robotekst, waarbij je niet voor blinden toegankelijke documenten kan uploaden, waarna ze bewerkt worden zodat ze wél toegankelijk worden (voorlees of braille), en je ze kan downloaden.
[Taal: NL]

http://www.bartimeus.nl/nieuws_overzicht
http://www.ict4vip.nl/ict4vip/bartimeus-werkt-aan-lancering- ...
geef uw reactie hier

[Site] Goaal!Een eeuw Belgische voetbal in beeld
In 2009 heeft de Belgische Voetbalbond zijn historisch archief aan het Rijksarchief geschonken. Er wordt nu naarstig gewerkt aan de inventarisatie, en de tentoonstelling Goaal! biedt nu een voorsmaakje van wat er in dat archief zit. Op het web kan je de beelden alvast bekijken: foto's van de Rode Duivels, voetbalaffiches, voetbalvaria.
[Taal: NL]

http://goaaal.arch.be/index.php?l=nl
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Wandeling van het Jaar
Onder impuls van Toerisme Provincie Antwerpen werden 12 wandelnetwerken uitgewerkt. En daarvan wordt nu de leukste en mooiste wandeling gekozen. Er werd al een selectie gemaakt van 5 wandelingen, en de wandelende internaut mag nu zelf mee de wandeling van het jaar kiezen. Dus: downloaden maar de kaartjes, en aan het wandelen geslagen! Je kan stemmen tot 15 augustus.
[Taal: NL]

http://www.wandelingvanhetjaar.be/
geef uw reactie hier

[Tip] PC mysteries opgelost: waarom wordt programma X altijd meteen opgestart bij het opstarten van de pc? (2)
Een tweede manier om programma's te verhinderen op te starten, is te werken via MSCONFIG (System Configuration). Eigenlijk had Microsoft deze tool bedoeld als iets dat je gebruikt bij het oplossen van problemen, maar MSCONFIG kan je ook heel goed gebruken om de startprocedure te bheren.
Hiervoor moet je naar Start gaan, en dan in het zoekvak intikken: msconfig . Dit geeft in het lijstje msconfig - klik die aan, en de tool wordt in een nieuw venster geopend. Daar vind je verschillende tabblaadjes, kies de tab "Startup". Je krijgt een lijst te zien met programma's die opgestart worden, met telkens daarnaasst een vakje dat je naar believen kan aan- of uitvinken. Sluit af met OK, waarna je de computer meot herstarten. Bij het herstarten krijg je de waarschuwing dat er wijzigingen aangebracht worden. In deze pop-up moet je nu het vakje aanvinken naast "Don't show this message or launch the System Configuration Utility when Windows starts". Klik op OK, en de volgende keer wordt deze waarschuwing niet meer getoond.
Je kan alle wijzigingen trouwens terug ongedaan maken, door MSCONFIG terug op te starten. Maar wees toch voorzichtig: sommige onderdelen hebben raadselachtige namen, die niet meteen verwijzen naar een programma dat je niet herkent. Kijk eerst goed na waarnaar het onderdeel verwijst; kopieer bijvoorbeeld de naam van het item in een zoekvenster van je browser.

http://www.pcworld.com/article/241049/how_to_disable_windows ...
geef uw reactie hier

[Software] Alternatieven voor Instagram: EyeEm
Android / iPhone - freeware
Met deze app kan je de foto's in real time via 14 verschillende filters bekijken, maar er hoort ook een sociaal netwerk bij, waarbij je in contact kan komen met gelijkgestemde zielen, op basis van de foto's die jij maakt, en de plekken waar de foto's genomen worden.

http://itunes.apple.com/us/app/eyeem-photo-filter-camera/id4 ...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.baseapp.ey ...
geef uw reactie hier

[Software] Alternatieven voor Instagram: Instacam
Windows Phone - freeware
Gelukkig worden de Windows Phone gebruikers niet in de steek gelaten: met deze app, die verdacht veel op Instagram lijkt, krijg je haast alle Instagram functies op je Windows Mobile smartphone.

http://www.windowsphone.com/en-US/apps/b606738b-83a7-4c43-96 ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
F8 - Facebooks conferentie voor ontwikkelaars... 27/03
DeepLink.Me gaat Google achterna... 27/03
Reddit laat de commentaren inbedden in websit... 26/03
Facebook: On This Day, Phone en Anthology... 26/03
Verwijdert Apple de antivirus/antimalware cat... 26/03
Twitter: automatisch video spelen, beledigend... 25/03
Uber: verboden in Duitsland, chauffeurs aange... 25/03
Apple TV zou wel eens heel wonderlijk kunnen ... 24/03
Bekende gamers worden steeds vaker slachtoffe... 24/03
Apple opent iTunes Radio voor adverteerders... 23/03
Meer artikels ....
Hardware
En wat dacht je van een app die je beloont al... 26/03
Microsoft: Office en Skype op voorhand geïnst... 25/03
Magic Leap: het is echt magie!... 24/03
Ugly Mail: Chrome extensie verraadt de verrad... 23/03
Tag Heuer werkt samen met Google en Intel aan... 20/03
Blinden kunnen in Londen hun weg vinden in de... 19/03
Nieuwe 3D-printing technologie veelbelovend... 18/03
Chrome 42 bèta: wat brengt het voor nieuws?... 17/03
BlackBerry brengt SecuTablet uit... 16/03
MIT wetenschappers houden wél van kabels - en... 12/03
Meer artikels ....
Oor
Video van de Dag: Apple Watch uittesten... 26/03
SXSW: NPR koos de 100 beste bands om er te be... 16/03
Dinsdag Tech45 dag: de Apple-nabespreking... 10/03
Dinsdag Tech45-dag: #233: Ge moet leren om de... 04/03
Dinsdag Tech45 dag: #231 De Nougabolle S... 17/02
Dinsdag Tech45-dag: #230 - Pannekoeken voor 4... 10/02
Dinsdag Tech45-dag: #229: een patent op geklu... 03/02
Dinsdag podcastdag: Tech45 #228 - Een air, da... 27/01
Dinsdag Tech4-dag: #227: Als ik in het Engels... 20/01
Dinsdag Tech45-dag: #226... 13/01
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: 25 historische momenten, ... 27/03
Vrijdag multimedia: kunstboeken... 27/03
Vrijdag multimedia: Adverputt (game)... 27/03
Hier spreekt men Nederlands: Wanagogo... 26/03
Hier spreekt men Nederlands: Voelschorten... 26/03
Hier spreekt men Nederlands: Lowtech magazine... 26/03
Online feed readers: Comma feed... 25/03
Online feed readers: Flow Reader... 25/03
Online feed readers: Feedly... 25/03
De verschillende soorten RSS feed readers: e-... 24/03
Meer artikels ....
Tip
De beste tweaks voor Android: communicatie... 27/03
De beste tweaks voor Android: je batterij... 25/03
De beste Android tweaks: je vergrendelscherm... 23/03
De beste Android-tweaks: je home-scherm / wid... 20/03
De beste Android-tweaks: je home-scherm: icoo... 18/03
De beste Android-tweaks: je home-scherm / lau... 17/03
Hoe je Android of iOS toestel beveiligen: toe... 13/03
Hoe je Android of iOS toestel beveiligen: ste... 10/03
Hoe je Android of iPhone toestel beveiligen: ... 09/03
Hoe je iPhone of Android beveiligen: Find My ... 24/02
Meer artikels ....
Software
Vrijdag app-dag: Vine gaat offline... 27/03
Vrijdag appdag: Layout... 27/03
Onbekende schatten: Wifi On/of... 26/03
Onbekende schatten: Big Picture... 26/03
Onbekende schatten: Zer0... 25/03
Onbekende schatten: Facebook Paper... 25/03
Onbekende schatten: Hudway... 24/03
Onbekende schatten: Leawo Blu-ray / DVD / Vid... 24/03
Google Maps voor iOS: een update... 23/03
Onbekende schatten: 360 Internet Security... 23/03
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Februari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
232425262728 
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
(c)2015 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2015