| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 03/05/2012
[Nieuws]Twitter verbetert Discover tab
[Nieuws]Facebook status nu ook met donorschap
[Nieuws]Nook: steun van Microsoft...
[Hardware]RIM brengt BlackBerry 10 platform uit
[Oor]Moon & Sun - Bo
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Bartimeus
[Site]Goaal!Een eeuw Belgische voetbal in beeld
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Wandeling van he...
[Tip]PC mysteries opgelost: waarom wordt programma...
[Software]Alternatieven voor Instagram: EyeEm
[Software]Alternatieven voor Instagram: Instacam
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Twitter verbetert Discover tab
Win98/ME/2000/XP/Vista - 4.0 MB - freeware
Een backup nemen: we weten allemaal dat het nodig is, zelfs levensnoodzakelijk is, maar doen we het? Neen, want het is zo omslachtig en het vraagt zoveel tijd. Dit progje, een gratis open source software, maakt deze backups veel gemakkelijker.Ontdek verhalen zonder extra personen te volgen

De mensen kennen Twitter ondertussen. Ze gebruiken het. Maar niet ten volle - het biedt veel meer mogelijkheden om nieuws te ontdekken, waarvan de gebruikers zich nog altijd niet bewust zijn. Dat is wat de mensen bij Twitter menen, en daarom hebben zij hun "Discover" tabblaadje nu nog verbeterd.

Voorheen werd die functie voornamelijk gebruikt om Twitteraars te suggereren die interessant voor jou zouden kunnen zijn. Nu gaat het meer om de content zelf: je zal in real time tweets zien die volgens Twitter je aandacht verdienen. Twitter baseert zich daarbij op jouw kennissen: de content die gedeeld wordt door de kennissen van jouw kennissen wordt hier ook vermeld. En ook verhalen zal je daar aantreffen: welke onderwerpen zijn populair, wie heeft ze gedeeld.

Dit alles moet je helpen om door de bomen het bos nog te zien - want er gebeurt zoveel op Twitter, dat je, als je niet oppast, verdrinkt in de zee aan tweets. Deze nieuwe Discover (Ontdekken in het Nederlands) functie al geleidelijk aan ontvouwd worden. Meer bij GigaOm en bij Twitter zelf.

http://gigaom.com/2012/05/01/twitter-tries-to-make-content-d ...
http://gigaom.com/2012/05/01/twitters-big-problem-it-still-n ...
http://blog.twitter.com/2012/05/discover-better-stories.html
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook status nu ook met donorschap
Vertel de wereld maar vooral je familie wat je wil

Hoe vaak hebben we al niet gesakkerd op Facebook, omdat het zo losjes omgaat met onze privacy. Maar als het goed is, dan zeggen wij het ook. En wat Facebook nu als nieuwe toevoeging aan je profiel gebracht heeft, is wel érg goed: voortaan kan je op je Facebook-profiel duidelijk maken of je na je dood je organen wil doneren.

Uiteraard heeft dit geen wettelijke bewijskracht. Maar het kan je familie wel duidelijk maken wat je wil. Meestal wordt, indien een overledene zelf geen duidelijk document op zak heeft over het donorschap, aan de familie gevraagd of de organen gebruikt mogen worden voor mensen die ze nodig kunnen hebben. Vaak twijfelt de familie, uit piëteit voor de dode, omdat ze hem/haar ongeschonden willen houden. Door nu op je Facebook account aan te geven dat jij donor wil zijn (of niet) wordt die twijfel weggenomen.

In een interview met Good Morning America zei Facebook CEO Mark Zuckerberg dat zijn bewondering voor Steve Jobs hem aangezet heeft tot het invoeren van deze tool; zoals je wellicht weet had Jobs een levertransplantatie ondergaan, in zijn strijd tegen pancreaskanker - een strijd die hij uiteindelijk toch verloor. En trouwe lezers weten dat donorschap en transplantatie de redactie van Netties heel nauw aan het hart liggen, omdat een van ons zijn leven dankt aan een anonieme donor.

In de VS heeft het initiatief van Facebook al heel wat reactie losgemaakt bij de mensen: het orgaandonorregister in Californië zag op enkele dagen tijd het aantal registraties met 800% stijgen... In ons land wordt elke mens geacht donor te zijn, tenzij hij bij zijn gemeente heeft laten registreren dat hij het niet is. Maar je familie kan zich ook nog verzetten tegen een transplantatie. Daarom blijft het ook hier belangrijk dat je je duidelijk uitspreekt, bijvorobeeld via je Facebook profiel, voor het donorschap!

http://www.latimes.com/business/technology/la-fi-tn-facebook ...
http://www.washingtonpost.com/business/technology/facebook-u ...
http://www.ikworddonor.be/faq
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nook: steun van Microsoft...
... en voortaan ook NFC om boeken in-store te kopen

Wie digitale boeken en e-readers zegt, zegt Amazon en Kindle. Maar er zijn nog andere spelers op de markt hoor. Barnes & Noble bijvoorbeeld, van oudsher een uitgevershuis, dat onlangs met een eigen reader, de Nook uitkwam.

Bij dit bedrijf vallen nu wat evoluties te noteren. Om te beginnen zal Microsoft 300 miljoen dollar investeren in de Nook afdeling van B&N. Dat geeft Microsoft recht op een aandeel van 17,6% in een nieuwe afdeling bij B&N, opgericht voor digitale boeken en leerboeken. Dit zou op termijn ook moeten leiden tot een Nook applicatie voor Windows 8.

Er bestaat al wel een Nook app voor de pc (en voor Android, iOS en Mac), maar de nieuwe zal wellicht veel meer functies hebben, niet alleen gebruikt worden voor e-reading. (1)

Nog nieuws uit de B&N Nook stal: het toestel zal binnenkort ook NFC ondersteunen. Near Field Communication is een contactloze, draadloze verbinding, die het bijvoorbeeld mogelijk zou moeten maken om in een fysieke boekenwinkel digitale boeken te kopen die dan meteen op je toestel geladen worden. In een interview opperde de CEO van B&N, William Lynch, dat uitgeverijen een NFC chip in hardcover edities van boeken zouden kunnen stoppen. Die zou dan informatie over het boek kunnen bevatten, zoals een bespreking ervan. Meer hierover bij WebProNews (2).

http://arstechnica.com/gadgets/news/2012/04/microsoft-buys-s ...
http://www.webpronews.com/barnes-noble-bringing-nfc-to-the-n ...
geef uw reactie hier

[Hardware] RIM brengt BlackBerry 10 platform uit
Liever langer wachten, en een afgewerkt product is deze keer het motto

RIM, Research In Motion, de maker van de befaamde BlackBerry toestellen, heeft er de laatste maanden genadeloos van langs gekregen in de pers. Het bedrijf zou niet meer meekunnen, de toestellen waren oubollig en verzonken in het niet tegenover de kostbare kleinoden van Apple. Toen RIM verleden jaar zijn eigen tablet uitbracht, de Playbook, die een antwoord moest zijn op de iPad van Apple, steeg die kritiek ten top. De software op dat toestel was niet eens een volwaardige bèta, en alleen een drastische prijsdaling zorgde ervoor dat de Playbook toch verkocht raakte.

Nu echter lijkt RIM zijn wonden gelikt te hebben, en geleerd te hebben van het verleden. Het stelde deze week een demo voor van BlackBerry 10, een compleet platform voor zijn mobiele toestellen. Het platform is gebaseerd op de QNX realtime kernel, software die RIM onlangs gekocht heeft. De User interface en design zijn van een speciaal team, en volgens verschillende bronnen, o.a. NetworkWorld, zijn programmeurs die toepassingen moeten bedenken voor het platform, maar ook gebruikers die het toestel in handen gaan krijgen, alvast onder de indruk. De fotoreportage bij NetworkWorld lijkt in elk geval indrukwekkend.(1)

RIM's CEO Thoresten Heins heeft trouwens duidelijk gemaakt dat het bedrijf geleerd heeft van zijn fouten uit het verleden. In plaats van snel snel een antwoord te geven op wat andere bedrijven lanceren, zelfs als die snelheid ten koste van kwaliteit gaat, wil het bedrijf nu gewoon de eigen producten uitbrengen, en liever iets langer wachten, om toch maar een volwaardig afgewerkt product te brengen.

Het is nu afwachten of de toestellen, wanneer zij op de markt komen, het succes kennen dat RIM ervan verwacht, en het bedrijf terug op de kaart kunnen zetten. Blackberry smartphones waren altijd hét zakelijke toestel bij uitstek, een titel die enerzijds ondergraven wordt door het grote succes van de iPHone, en anderzijds door de BYOD (bring your own device) cultuur, waarbij bedrijven niet langer zelf bepalen welk toestel de personeelsleden mogen gebruiken voor zakelijke correspondentie en de gebruiker zelf gewoon zijn eigen privé-toestel ook voor het werk gebruikt.

Kritische beschouwingen over RIM bij Networkworld (2). De bètaversie van Blackberry 10 kan gratis gedownload worden (3).

http://www.networkworld.com/news/2012/050112-rim-blackberry- ...
http://www.networkworld.com/community/blog/win-or-lose-least ...
http://developer.blackberry.com/
geef uw reactie hier

  

[Oor] Moon & Sun - Bo
[singer/songwriter] Een heel minimalistische band uit Amsterdam: gitaar, vrouwenstem en wat zacht slagwerk. Het geheel zijn aparte songs, waarvan Salt & Indigo toch een van mijn favorieten is. Bij Jamendo kan je de song in streaming beluisteren of downloaden.

http://www.jamendo.com/en/artist/364536/moon-sun
http://www.jamendo.com/en/track/682351/moon-sun-salt-indigo
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Bartimeus
Het bedrijf Bartimeus is "specialist in leven met een visuele beperking", zo lees je op de startpagina. De site heeft in elk geval een zeer uitgebreide rubriek nieuws over en voor slechtzienden en blinden, en dat is de reden waarom deze website in deze rubriek thuis hoort! Zo lees je er bijvoorbeeld dat er gewerkt wordt aan een toepassing, Robotekst, waarbij je niet voor blinden toegankelijke documenten kan uploaden, waarna ze bewerkt worden zodat ze wél toegankelijk worden (voorlees of braille), en je ze kan downloaden.
[Taal: NL]

http://www.bartimeus.nl/nieuws_overzicht
http://www.ict4vip.nl/ict4vip/bartimeus-werkt-aan-lancering- ...
geef uw reactie hier

[Site] Goaal!Een eeuw Belgische voetbal in beeld
In 2009 heeft de Belgische Voetbalbond zijn historisch archief aan het Rijksarchief geschonken. Er wordt nu naarstig gewerkt aan de inventarisatie, en de tentoonstelling Goaal! biedt nu een voorsmaakje van wat er in dat archief zit. Op het web kan je de beelden alvast bekijken: foto's van de Rode Duivels, voetbalaffiches, voetbalvaria.
[Taal: NL]

http://goaaal.arch.be/index.php?l=nl
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Wandeling van het Jaar
Onder impuls van Toerisme Provincie Antwerpen werden 12 wandelnetwerken uitgewerkt. En daarvan wordt nu de leukste en mooiste wandeling gekozen. Er werd al een selectie gemaakt van 5 wandelingen, en de wandelende internaut mag nu zelf mee de wandeling van het jaar kiezen. Dus: downloaden maar de kaartjes, en aan het wandelen geslagen! Je kan stemmen tot 15 augustus.
[Taal: NL]

http://www.wandelingvanhetjaar.be/
geef uw reactie hier

[Tip] PC mysteries opgelost: waarom wordt programma X altijd meteen opgestart bij het opstarten van de pc? (2)
Een tweede manier om programma's te verhinderen op te starten, is te werken via MSCONFIG (System Configuration). Eigenlijk had Microsoft deze tool bedoeld als iets dat je gebruikt bij het oplossen van problemen, maar MSCONFIG kan je ook heel goed gebruken om de startprocedure te bheren.
Hiervoor moet je naar Start gaan, en dan in het zoekvak intikken: msconfig . Dit geeft in het lijstje msconfig - klik die aan, en de tool wordt in een nieuw venster geopend. Daar vind je verschillende tabblaadjes, kies de tab "Startup". Je krijgt een lijst te zien met programma's die opgestart worden, met telkens daarnaasst een vakje dat je naar believen kan aan- of uitvinken. Sluit af met OK, waarna je de computer meot herstarten. Bij het herstarten krijg je de waarschuwing dat er wijzigingen aangebracht worden. In deze pop-up moet je nu het vakje aanvinken naast "Don't show this message or launch the System Configuration Utility when Windows starts". Klik op OK, en de volgende keer wordt deze waarschuwing niet meer getoond.
Je kan alle wijzigingen trouwens terug ongedaan maken, door MSCONFIG terug op te starten. Maar wees toch voorzichtig: sommige onderdelen hebben raadselachtige namen, die niet meteen verwijzen naar een programma dat je niet herkent. Kijk eerst goed na waarnaar het onderdeel verwijst; kopieer bijvoorbeeld de naam van het item in een zoekvenster van je browser.

http://www.pcworld.com/article/241049/how_to_disable_windows ...
geef uw reactie hier

[Software] Alternatieven voor Instagram: EyeEm
Android / iPhone - freeware
Met deze app kan je de foto's in real time via 14 verschillende filters bekijken, maar er hoort ook een sociaal netwerk bij, waarbij je in contact kan komen met gelijkgestemde zielen, op basis van de foto's die jij maakt, en de plekken waar de foto's genomen worden.

http://itunes.apple.com/us/app/eyeem-photo-filter-camera/id4 ...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.baseapp.ey ...
geef uw reactie hier

[Software] Alternatieven voor Instagram: Instacam
Windows Phone - freeware
Gelukkig worden de Windows Phone gebruikers niet in de steek gelaten: met deze app, die verdacht veel op Instagram lijkt, krijg je haast alle Instagram functies op je Windows Mobile smartphone.

http://www.windowsphone.com/en-US/apps/b606738b-83a7-4c43-96 ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Fun Google AR stickers... 12/12
Microsoft: ongewoon parcours naar Quantum Com... 12/12
Bitcoin, een schimmige munt... 11/12
Patreon wil zijn beloningssyteem verbeteren, ... 11/12
Amazon Echo en Amazon Music Unlimited komen n... 11/12
Zit er een reukje aan de negatieve berichtgev... 08/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Battery University: alles wat je over batteri... 11/12
Vrijdag multimedia: Beste foto's van het jaar... 08/12
Hier spreekt men Nederlands: Gelukzoekers... 07/12
Hier spreekt men Nederlands: Lexicon van de J... 07/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Meer artikels ....
Software
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiënt... 04/12
Vrijdag appdag: Edge browser van Microsoft nu... 01/12
Elf Yourself: laat Kerstmis maar komen!... 28/11
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017