| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 05/04/2012
[Nieuws]Google StreetView gaat musea binnen
[Nieuws]Bewaren in iCloud, een veilig idee?
[Nieuws]Prismatic: sociaal nieuws opnieuw bekeken
[Hardware]Met de Samsung Ultrabook 13.3' Series 5 op de...
[Oor]Chill Carrier - Waves of Tension
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Sanconet
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Cloudbattle
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Hits van Toen
[Tip]Chrome's SEO Site tools uitgelegd 4: SEOmoz L...
[Software]ManicTime: hoeveel tijd gebruikt de software?
[Software]Wingate: internetverbinding delen
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Firefox extensies: FoxBox ...
Vrijdag podcastdag: Lode Roels over podcasste ...
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review) ...
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken ...
Vrijdag appdag: App van de dag (Android) ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google StreetView gaat musea binnen
Maar gelukkig (nog?) niet je eigen huis

Google StreetView blijft al langer niet alleen op de straat. Sinds enkele maanden kunnen bedrijven en winkels gebruik maken van een optie om ook beelden die genomen zijn IN hun zaak op het internet te zetten, gekoppeld aan StreetView. Waarmee zij uiteraard hopen de mensen in het echte leven hun bakstenen zaak binnen te lokken.

Nu heeft Google deze optie gekoppeld aan een andere Google dienst, het Google Art Project. Daarbij krijg je in een StreetView-stijl een rondleiding in 52 musea over de hele wereld, maar ook interessante plekken waar kunst verzameld staan.

Enkele van de plekken die je zo bezoeken kan: het Witte Huis in Washington, het museum van Islamitische Kunst in Qatar, het National Gallery of Modern Art in Delhi, enz. De beelden zijn van een zeer hoge resolutie, met een 360° overzicht van verschillende verdiepingen.

Bij WebProNews vind je enkele filmpjes die je een demo geven van dit prachtige project. Een lijst met alle 51 locaties die je kan bezoeken vind je op de tweede link.

Toch nog even een derde link vermelden, een artikel van tech journalist Ludo Schildermans, die zich vragen stelt bij het project. Is dit wel goed voor de musea? En voor de toerist?

http://www.webpronews.com/google-street-view-goes-inside-mus ...
http://maps.google.com/help/maps/streetview/gallery.html#
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/opinie/ont-google-ing/ar ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Bewaren in iCloud, een veilig idee?
Vragen rond feit dat Apple sleutel in handen heeft

"De cloud". Alles draait er de laatste tijd om. Iedereen wil maar dat wij al onze gegevens in de cloud gaan zetten, op servers ergens ter wereld. Het voordeel is gekend: je hebt toegang tot je gegevens waar je je ook bevindt, met welke computer of smartphone je werkt. Het nadeel is ook gekend: als je geen internettoegang hebt, heb je ook geen toegang tot je gegevens.

Maar het grote nadeel blijkt voor velen toch de privacy en veiligheid te zijn. Bedrijven (maar ook privépersonen) maken zich zorgen over wie toegang heeft tot hun gegevens. En zijn ze wel veilig? Wanneer ze op jouw eigen computer staan, dan ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid ervan. Kan je de Cloud-provider wel vertrouwen? Privacy en beveiliging zijn toch nog altijd twee grote drempels tot massale inburgering van de cloud.

Elke cloud-provider heeft zo wel zijn eigen manier om met privacy en beveiliging om te gaan. En in het geval van Apple worden daar nu vragen bij gesteld. De gegevens worden wel versleuteld, maar het is Apple die de sleutel ervan in handen heeft. Daardoor kan het controleren wat jij in de cloud zet, en die informatie zelfs delen met de autoriteiten.

Ars Technica onderzocht de manier waarop Apple de gegevens op iCloud behandelt, en ook de gebruiksvorowaarden. Daarin staat duidelijk vermeld dat Apple inhoud op iCloud kan "pre-screen, verplaatsen, weigeren, wijzigen en/of verwijderen" indien die content "bezwaarlijk" geacht wordt, en dat het jouw data aan de autoriteiten kan geven, indien het hierom gevraagd wordt. Indien de data volledig versleuteld waren vooraleer jij ze online zette, en alleen jij de sleutel had, dan kon Apple die inhoud niet doorsnuffelen en aan de autoriteiten geven - die zouden dan bij jou moeten aankloppen om de sleutel te verkrijgen.

Dit gezegd zijnde beklemtoont Ars Technica dat Apple voor de versleuteling tijdens het transport van de data naar iCloud de juiste praktijken toepast. Maar het is de versleuteling op de servers zelf die vragen oproept. Sommige waarnemers menen trouwens dat er voor àlle bedrijven die cloud diensten aanbieden regelmatige controles uitgevoerd zouden moeten worden, om te zien of de veiligheid wel strict nageleefd wordt.

Toch iets om over na te denken wanneer je gebruik wil maken van cloud-diensten...

http://arstechnica.com/apple/news/2012/04/apple-holds-the-ma ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Prismatic: sociaal nieuws opnieuw bekeken
Gaat af op wat mensen op Twitter delen

Vele internauten gebruiken Twitter ondertussen als nieuwsbron - waarbij zij uiteraard wel weten dat je de berichten op Twitter altijd even moet controleren, want kleine geruchten kunnen er aanzwellen tot grote flaters. Maar je kan via Twitter ook allerlei betrouwbare nieuwsbronnen volgen, journalisten, bloggers, familie en vrienden. Die hebben allemaal wat te vertellen.

En jij bent het die bepaalt hoe jouw "sociale nieuwskrant" eruit ziet, doordat jij kiest wie je volgt. En er zijn tools die jouw "krant" automatisch aanmaken, zoals Paper.ly. Nu is er een nieuwe dienst gelanceerd die een dergelijk aanbod wil brengen: Prismatic, dat zich een dienst noemt om sociaal nieuws te ontdekken. Daarbij wordt uitgegaan van het feit dat de mensen die jij volgt wellicht ook sommige onderwerpen niet vermeld hebben; Prismatic zou die onderwerpen dan oppikken, ook als ze buiten jouw directe interessesfeer liggen.

De dienst monitort àlle links die op Twitter gedeeld worden, en kijkt anderzijds naar de mensen die jij volgt en je eigen tweet, om te weten wat jou interesseert. Door die twee te combineren belooft Prismatic een frisse kijk te brengen op nieuws, dat toch nog binnen jouw belangstellingssfeer ligt.

Om uit te proberen.

http://bits.blogs.nytimes.com/2012/04/03/prismatic-hopes-to- ...
http://getprismatic.com/
geef uw reactie hier

[Hardware] Met de Samsung Ultrabook 13.3" Series 5 op de schoot
In een uitgebreide test namen we de Samsung Ultrabook Series 5 op de schoot, en we werden er warm van. Maar eerst even dit: In een eerste artikel over dit toestel maakten we melding van de oversize adaptor. Deze adaptor werd ons getoond bij de voorstelling van de Ultra in Amsterdam, met de verzekering dat dit de adaptor was die meegeleverd werd. Nu, bij het uitpakken van de test Ultrabook 13” (De 14” wordt voorlopig niet in Belgie geleverd), bleek dat de bijgeleverde adaptor veel kleiner was dan het exemplaar dat in Amsterdam getoond werd. Maar, het blijft een gewoon zwarte dikke adaptor, niet passend bij het slanke figuurtje van de Ultra. Komaan Samsungers, jullie kunnen beter. Maar wat vinden we nu van van deze Ultrabook die gelanceerd wordt met de woorden: snel, licht en dun?

We beginnen met het laaste: dun. Met 14,9 mm dikte is deze ultrabook inderdaad een slanke verschijning. Dit heeft zijn consequenties: geen optische schijf. Maar ook de afmeting van de poweraansluiting is klein. Je kan de voedingsplug in de audio output steken. Je voel wel dat het niet past, maar de ongeschreven regel dat een poweraansluiting nooit in een andere in/uitgang mag kunnen, is met de voeten getreden. Nu, je kan er niets fout mee doen, maar het geeft een onaangenaam gevoel.
14,9 mm is echt niet veel, zeker als je merkt dat het toestel ook nog pootjes heeft. Geen grote, maar ze zijn er. De bedoeling? Gewoon de ventilatie sleuven zitten onderaan en koeling is nu eenmaal nodig. Is dit slim of dom? Beide zouden we zeggen. Slim omdat de ultrabook onderaan een verwijderbaar klepje heeft voor eventuele uitbreidingen. En hier zit ook de ventilator, die op deze manier heel gemakkelijk stofvrij te maken is. Bovendien, als je je ultrabook op de schoot neemt, voel je de warme lucht over je dijen stromen. Zalig slim in de winter. Dom in een hete zomer. Nu, de lucht is niet heet, maar gewoonweg warm. Maar koeling onderaan is ook nog dom om volgende reden: Leg je de Ultra op je bureel, dan heb je geen problem, maar wat als je hem op het millimetersdikke tafelkleed legt bij de bomma? Weg koeling.... niet dat je het tafelkleed in brand gaat steken, maar je ultra moet kunnen ademen. Oppassen dus.

Samsung’s 13,3 “ ultrabook series 5 is een lichtgewicht. Meer valt er over het gewicht niet te zeggen. Evenmin is er over de omschrijving: snel iets te zeggen. Tot leven komen uit slaaptoestand in 2 en volledig opstarten in 20 sec. is snel. Maar.... De Samsung heft Windows 7 aan boord en die wil, zeker in de eerste maanden te pas en te onpas updates gaan installeren. Even je Ultra nemen om vlug iets te gaan Googlen is te verleidelijk, zeker als je op 20 seconden opgestart bent, maar dan moeten vaststellen dat windows eerst nog enkele minuten doorbrengt met updates te installeren? Nee, dat is niet leuk. Je kan die zoektocht naar en installatie van updates wel volledig beheersen, maar vroeg of laat moet je toch door die zure appel die tijdverlies heet..

Echte benchmark test hebben we niet gedaan op de Ultra. Benchmarks hebben zeker hun nut, maar zijn zowel veelbetekenend als nietszeggend.
Net zoals verbruikcijfers bij een auto geven ze een richting aan, maar zeggen ze weinig over de realiteit. Snelheid van een PC is subjectief, en de snelheid van een computer neemt af naargelang het aantal programma’s je hebt geinstalleerd, achtergrondtaken, beschikbaar vrij geheugen enzoverder. Vergelijk maar eens een pc die je een jaar intensief hebt gebruik met eenzelfde volledig nieuw toestel, net uit de doos. Het is verbazend hoeveel aan snelheid je hebt ingeboet.

Maar, om toch een idee te hebben testen we de Ultrabook voor iets waarvoor hij niet gemaakt is: CAD design. Normaal gebruik je hiervoor een zware desktop met een monitor van minstens 20”. Hoe bracht dit lichtgewicht ervan af? We gingen aan de slag met AutoCad 2012 3D. De rendering (inkleuren van 3D objecten) ging verrassend vlot. Geen probleem. Het programeren van ARM en PIC processors gaat gewoonweg snel. De volgende stap, simuleren van ingewikkelde electronische schakelingen met Pspice: De Ultra kan ook deze job aan. Vergeleken met onze desktop met Windows XP was hij even snel. 2 minuten 16 seconden tegenover 2 min 12 seconden. Een XP even snel als Windows 7? Het hangt allemaal af van geinstalleerde programma’s en instellingen. Ongetwijfeld kunnen we beiden sneller maken door allerlei instellingen te wijzigen. Natuurlijk zullen slechts weinig Ultrabooks deze zware taken moeten uitvoeren. In de praktijk zullen ze meer gebruikt worden voor ‘huis, tuin en keuken’ gebruik en licht kantoorwerk. En dat is een taak die de Series 5 spelenderwijze aankan. Foto’s en films zijn verrassend mooi en haarscherp dankzij het HD LED scherm, dat bovendien antireflecterend is. De resolutie is ‘slechts’ 1366x768, terwijl sommige concurrenten 1600x900 hebben. Stoort dit? Zeker niet, is het merkbaar? Ook niet, daarvoor is het 13.3 inch scherm te klein.

Onze conclusie? Ondanks de toegevingen die men heeft gedaan om het apparaat slank en rank te maken is het een zeer bruikbaar, knap en fijn toestel met een aangenaam toetsenbord. Het is zijn prijs meer dan waard.
Met de Samsung Ultrabook Series 5 mag je zowel op vergaderingen, in de stamkroeg als bij de schoonfamilie komen.
[Paul Liekens]

http://www.samsung.com
http://www.samsung.com/be/consumer/pc-peripherals-printer/no ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Chill Carrier - Waves of Tension
[elektronic] Een band uit Chemnitz, Duitsland. Chill van sfeer en ambitie. Om te relaxen. Ook zijn Star Train mag er zijn. Op Jamendo vind je in totaal 6 albums die je gratis mag downloaden.
http://www.jamendo.com/en/artist/Chill_Carrier
http://www.jamendo.com/en/track/913696
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Sanconet
Deze website wil patiënten en mantelzorgers helpen met informatie over een chronische aandoening of ernstige medische behandeling. Patiënten kunnen contact leggen met elkaar in de communities, en je kan er ook informatie krijgen over de diensten die de verschillende hospitalen aanbieden - zelfs een kwotering geven. Zo kan je dan een doordachte keuze maken.
[Taal: NL]

http://sanconet.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Cloudbattle
Iedereen heeft zijn mond vol over de Cloud. Maar wie biedt de beste diensten? Een goede, maar gewaagde manier om dat uit te proberen, is wedstrijden te houden. Dat is wat Cloudbatttle doet. Een eerste Cloudbattle tussen Microsoft Office en Google Apps trekt tussen 24 april en 5 juni doorheen Vlaanderen.
[Taal: NL]

http://cloudbattle.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Hits van Toen
Een leuke blog, die een ode wil brengen aan de (soms vergeten) hits uit de jaren '60, '70 en '80. Lekker herinnering ophalen, met het platenhoesje erbij en een verwijzing naar een YouTube filmpje!
[Taal: NL]

http://hitsvantoen.pimpblog.nl/
geef uw reactie hier

[Tip] Chrome's SEO Site tools uitgelegd 4: SEOmoz Linkscape
De volgende rubriek die je aantreft bevat informatie afkomstig van SEOmoz. Daar zie je een iets beter overzicht van de backlinks die een website heeft, plus de Page en Domain Authority - wat een kwotering geeft over het aantal en de kwaliteit van de backlinks - de links die dus verwijzen naar jouw site. Een hoge domain authority betekent dat het domein beter zal scoren bij search dan domeinen met een lagere kwotering.
Klik je in deze rubriek op View Linkscape Report, dan word je doorgesluisd naar Open Site Explorer. Daar kan je dan zoeken naar het domein om bij het resultaat tot 200 backlink url's te vinden die naar het domein verwijzen.

http://blog.kissmetrics.com/seo-site-tools/
geef uw reactie hier

[Software] ManicTime: hoeveel tijd gebruikt de software?
Windows XP/Vista:7 - 5,5 MB - freeware
Een gratis progje dat je vertelt welke sofware er hoe lang op je computer gedraaid heeft. Dat geeft je niet alleen een controle over je computer, maar is ook nuttig wanneer je bijvoorbeeld voor verschillende klanten werkt. De software geeft je immers ook per document een overzicht van de tijd.

http://www.manictime.com/
http://www.chip.de/downloads/ManicTime_43361411.html
geef uw reactie hier

[Software] Wingate: internetverbinding delen
Windows 2000/XP/Vista/7 - 25,8 MB - demo 30 dagen (koopprijs: vanaf 75 dollar)
Een zeer krachtige Gateway software, waarmee je internetdiensten op het plaatselijke netwerk kan delen. Je kan de software echter ook als Proxy gebruiken, of als Firewall. Ook handig is dat je regels kan opleggen, en dus bepalen kan welke software het internet opkan en welke niet, enz.

http://www.chip.de/downloads/WinGate_12997758.html
http://www.wingate.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Google Play Music: nu tot 50.000 songs... 27/02
Twitter brengt officiële WordPress plug-in ui... 27/02
Het internet wordt preuts!... 26/02
Wearable technologie: nieuwe Pebble Time...... 26/02
NSA, GCHQ stelen cryptosleutels van SIM-kaart... 24/02
Lenovo computers bevatten groot beveiligingsg... 24/02
Netties-redactie getroffen door virus!... 23/02
Wil Facebook een 3D wereld creëren... en will... 20/02
Be-Hackaton: apps voor mensen met een handica... 20/02
Pandora laat artiesten een boodschap ssturen... 20/02
Meer artikels ....
Hardware
Phorm van Tactus: hoesje wordt klavier... 20/02
Nieuwe technologie brengt fiber naar de livin... 18/02
LG lanceert Urbane Watch... 17/02
Honeywell: de Round Connected thermostaat.... 16/02
De eerste Ubuntu phones zijn er, maar moeilij... 13/02
LG volgt voorbeeld van Google met 'kartonnen'... 11/02
Eero: geen zwakke WiFi meer... 06/02
Telefoonhoesje Prynt maakt een Polaroid camer... 29/01
Denim update voor Windows Phone verbetert Lum... 19/01
Microsoft wil de OneDrive beter laten synchro... 13/01
Meer artikels ....
Oor
Dinsdag Tech45 dag: #231 De Nougabolle S... 17/02
Dinsdag Tech45-dag: #230 - Pannekoeken voor 4... 10/02
Dinsdag Tech45-dag: #229: een patent op geklu... 03/02
Dinsdag podcastdag: Tech45 #228 - Een air, da... 27/01
Dinsdag Tech4-dag: #227: Als ik in het Engels... 20/01
Dinsdag Tech45-dag: #226... 13/01
Dinsdag Podcastdag: Tech45 # 225: een tabke i... 06/01
Dinsdag Tech45 dag: de eindejaarsquiz!... 30/12
Dinsdag podcastdag: Tech45 #223: Totde tanden... 23/12
Dinsdag Tech45 dag: aflevering 222... 16/12
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Sudoku... 27/02
Vrijdag multimedia: Malin Fezehai (fotografie... 27/02
Hier spreekt men Nederlands: de Netties-nomin... 26/02
Hier spreekt men Nederlands: de Netties-nomin... 26/02
Gratis online RSS-feedreaders: The Old Reader... 24/02
Vrijdag multimedia: prachtige verborgen logo'... 20/02
Vrijdag multimedia: Touch Effects... 20/02
Vrijdag multimedia: Zac's Haunted House... 20/02
Hier spreekt men Nederlands: de Netties-winna... 19/02
Hier spreekt men Nederlands: de Netties-winna... 19/02
Meer artikels ....
Tip
Hoe je iPhone of Android beveiligen: Find My ... 24/02
Vrijdag appdag: Live Maps+... 20/02
Hoe je iPhone of Android vergrendelen: een pa... 16/02
Beter werken met Word: non-printing karakters... 12/02
Beter werken met Word: Verborgen tekst... 11/02
Beter werken met Word: je document inspectere... 09/02
Beter werken met Word: Kerning... 06/02
Beter werken met Word: Instant vertalen... 04/02
Beter werken met Word: 24 items in het Klembo... 02/02
Beter werken met Word: Formules en vergelijki... 30/01
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Blokken app... 27/02
Vrijdag appdag: De Nieuwe ichting... 27/02
TooMany Tabs voor Google Chrome... 26/02
Incredible StratPage... 26/02
YouTube for Kids: bescherm de onschuldige kin... 24/02
iBackup: bekijk je iPad backup vanuit je WInd... 20/02
LogeMeIn Hamachi: VPN... 19/02
Pushbullet: universele boodschapper... 19/02
OneNote 2013 free: nu met meer mogelijkheden... 18/02
iWork voor iCloud Beta Apps: nu ook zonder Ap... 18/02
Meer artikels ....

Februari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
232425262728 
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

December
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
(c)2015 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2015