| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 07/03/2012
[Nieuws]Zoeken nog iets gemakkelijker op je mobiele t...
[Nieuws]Pre-roll video advertenties worden minder sto...
[Nieuws]Frankrijk wil zelf boeken digitaliseren
[Nieuws]YouTube gaat muzie streamen..
[Nieuws]Microsoft ViralSearch: hoe ontstaan memes?
[Nieuws]Google Play viert zijn eerste verjaardag met ...
[Hardware]Audio-pistool laat sprekers verstommen
[Oor]The Freak Fandango Orchestra - Late as Usual
[Oor]Mister Lies - Big Ideas
[Site]Variable Grid System: CSS code aanmaken
[Site]CSS3 Generator
[Site]CSS Usage: code spioneren
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Erfgoed in mijn ...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: e-Bijsluiter.be:...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Weg en verkeer
[Tip]Waarvoor gebruik je Wolfram Alpha? Wiskunde
[Software]Google Chrome Portable 18.0 bèta
[Software]JAlbum: fotoalbums maken
[Software]SimCity Beltoontjes
[Software]Nightly tester Tools: oudere extensies
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Zoeken nog iets gemakkelijker op je mobiele toestel
Iets gezocht op je ene toestel, terug te vinden op het andere

Google brengt af en toe verbeteringen uit aan haar Google zoekmachine, waarvan je denkt: dat is zo simpel, eigenlijk had dat er al lang moeten zijn.

Neem nu de nieuwe 'recent' optie. Die zorgt ervoor dat je, wanneer je iets opgezocht hebt op jouw desktop of laptop computer, die zoekresultaten meteen bij de hand hebt onder deze knop op jouw mobiele toestel. Je moet wel de "Web History" optie geactiveerd hebben, en ingelogd zijn op je Google account. Ga je bijvoorbeeld naar een bepaalde winkel, heb je als voorbereiding info daarover opgezocht op je gewone computer, dan staat die info op jou te wachten op je smartphone.

Simpel - zo simpel dat wij ons echt wel afvragen: waarom was dat er vroeger niet? Let wel dat niet alle zoekopdrachten hernomen worden onder deze Recent button - enkel geolocale zoekopdrachten. En het is natuurlijk een wortel die Google je voorhoudt, om alle maatregelen die je genomen had om je privacy te beschermen (door o.a. je zoekgeschiedenis te wissen) terug teniet te doen....

http://searchengineland.com/google-enables-cross-platform-lo ...
http://insidesearch.blogspot.com/2012/03/introducing-new-loc ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Pre-roll video advertenties worden minder storend
Simpele oplossing die adverteerder ook gelukkig moet maken

Je wil een video zien op YouTube. Maar dan verschijnt er eerst een reclamefilmpje dat je moet uitzitten, vooraleer je het échte filmpje mag zien. Vervelend, niet? velen vinden die "pre-roll" advertenties dan ook echt storend.

Maar er is een oplossing. En die werd bedacht door een bedrijf dat ook vroeger al een alternatieve captcha bedacht, Solve Media. In plaats van de gewone wiebelende letters en cijfers in te vullen, moest je de reclameslogan van een bedrijf invullen, vooraleer toegang te krijgen tot de content. Slim bedacht, want zo wordt de slogan goed in het hoofdje van de gebruiker gestampt.

Nu heeft Solve Media dus een dergelijk idee bedacht voor pre-roll advertenties. Je kan namelijk de advertentie stoppen, waneer je een bepaalde tekst intikt. Dat kan de naam van het merk of de slogan zijn. En hups, je gaat meteen over naar het échte filmpje.

Slim bedacht. Maar het is natuurlijk de vraag of de gebruiker de moeite zal doen om die tekst in te tikken; hij stoort zich wel aan de pre-roll advertentie, maar zit die wellicht liever uit dan de inspanning te moeten doen om de tekst te typen...

Bij Redeye VC vind je een demo van het systeem.

http://redeye.firstround.com/2012/03/video-pre-roll-advertis ...
http://allthingsd.com/20120305/solve-media-lets-you-skip-web ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Frankrijk wil zelf boeken digitaliseren
Slaagt overheid waar privébedrijf Google mislukt?

Het plan van Google om alle mogelijke boeken te digitaliseren, via de zoekmachine doorzoekbaar te maken, en dan zelfs te koop aan te bieden via links naar de uitgevers, blijft controverse uitlokken. Verleden jaar had Google getracht een akkoord te treffen dat alle uitgevers zou binden, door hen compensatie aan te bieden, maar een rechtbank in New York heeft dit akkoord afgeschoten.

Nu heeft Frankrijk aangekondigd dat het een dergelijk project wil lanceren - maar de opzet van dit project is toch enigzins anders, waardoor het naar onze mening ook eerlijker is, en meer kans op slagen erdien. Om te beginnen gaat het om boeken van voor het jaar 2001 die niet meer als papieren boek of online verkrijgbaar zijn. Het is de Franse Bibliothèque Nationale die een lijst opstelt van de boeken die in het project thuishoren, en die dan in de toekomst online verkocht zullen worden.

En verder wordt getracht de auteursrechten eerlijk te verdelen Er komt een nieuw bedrijd dat de auteursrechten int, en dat voor 40% eigendom is van de Franse overheid, terwijl de uitgevers de rest van de aandelen hebben. Het project belooft dat minstens 50% van de auteursrechten naar de uitgevers en auteurs zal gaan.

Wat het Franse project gemeen heeft met Google, is het feit dat het opt-out is. Dat wil zeggen dat alle auteurs en boeken in het project opgenomen worden, tenzij ze zich uitdrukkelijk binnen de 6 maanden verzetten.

Bij PaidContent lees je meer over het project. Wat wij wel zouden willen is dat het project nog verder opengetrokken wordt, over heel Europa, zodat er een heuse Europese bibliotheek ontstaat...

http://paidcontent.org/article/419-france-launches-google-st ...
http://www.letemps.ch/Page/Uuid/3fedad30-5f9e-11e1-b48c-741f ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] YouTube gaat muzie streamen..
... en moet muziek eigenlijk niet gratis worden?

Tegenwoordig lijkt het wel zo dat, wanneer je gewoon muziek horen van een bepaald genre, je naar een van de streaming muziekdiensten gaat. Wil je echter muziek horen van een bepaalde artiest, dan ga je naar YouTube, waar je meteen de song vinden kan. Een trend waarop Google nu inspeelt, want het wil een dienst voor het streamen van muziek lanceren, een beetje zoals Spotify.

Google biedt al muziek aan, via zijn Android webwinkel, Google Play, maar heeft voor de hele wereld de akkoorden op de muziekrechten nog niet in orde. Zo kan je in België bijvoorbeeld nog geen muziek aankopen in dat winkeltje. Het zal ons dan ook benieuwen of Google dit wél rond krijgt voor de streaming muziekdienst. (1)

Deze week verscheen er trouwens bij CNet een interessant artikel: zou muziek nu eigenlijk niet gratis moeten zijn? De achterliggende filosofie: vroeger kon je alleen muziek beluisteren, wanneer je hem aankocht - per cd of de goede oude vinyl LP. In het begin van de digitale muziek kon je die ook nog aankopen, via iTunes bijvoorbeeld, maar tegenwoordig wordt muziek gestreamd, heel vaak gratis (mits advertenties).

Fans kopen muziek om hem te hebben, en zo vaak mogelijk te beluisteren. Die reden om te betalen voor muziek is weggevallen, met de streaming diensten. Fans kopen echter ook muziek om hun favoriete band te steunen. Dat doen ze tegenwoordig eerder door naar hun concert te gaan en merchandise te kopen, dan door muziek in digitale vorm te kopen. Misschien gaan we zelfs naar een tijdperk dat bands geen albums meer uitbrengen...

Zoals altijd bij een artikel met een controversieel standpunt, zijn de vele reacties hierop interessant om lezen (2)

http://tech.fortune.cnn.com/2013/03/05/youtube-streaming/?ii ...
http://news.cnet.com/8301-13645_3-57572081-47/poll-should-mu ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft ViralSearch: hoe ontstaan memes?
En over Twitter dat niet de mening van het grote publiek weergeeft

Het is de droom van elke marketeer: iets maken dat viraal gaat op het internet. Wanneer een filmpje of artikel maar interessant genoeg is, zorgen de gebruikers zelf voor verspreiding - zelfs wanneer het om een reclamefilmpje gaat.

Maar wat maakt iets viraal? Hoe verspreidt het zich? Microsoft heeft nogmaals bewezen dat het een knap onderzoekslab heeft, want de jongens en meisjes van dit labo hebben nu een project uitgebracht, ViralSearch, dat onderzoek doet naar dit virale effect. Bijna een miljard berichten werd bekeken op Twitter, en er werd gezien hoe nieuws, video's, foto's verspreid raken en hoe viraal zij zijn. Deze data wordt voorgesteld op een interactieve tijdlijn van gebeurtenissen.

Bij het project kan je ook zoeken naar verhalen, zinnen, of zelfs Twitter gebruikers, om te zien hoe bepaalde mensen helpen om content viraal te maken. Voorlopig heeft Microsoft geen plannen om dit project tot een apart product te maken, maar het kan het bedrijf intern wel helpen om marketing enz. bij te staan. (1)(2).

Toch even iets vermelden over Twitter; het is nu eenmaal zo dat niet iedereen op Twitter zit, dit in tegenstelling tot Facebook. Twitter heeft nog altijd dat airtje van voor "geeks" te zijn. Het is dan ook logisch dat de meningen die je daar hoort, niet altijd de meningen van "het volk" zijn, de gewone mensen. Die stelling werd deze week bewezen door Pew Research Center, dat de resultaten van nationale (Amerikaanse) opiniepeilingen vergeleek met de toon in tweets als reactie op acht belangrijke gebeurtenissen, waaronder de uitslag van de presidentsverkiezingen, het eerste presidentsdebat, en de belangrijke toespraken van Barack Obama.

Uit het onderzoek blijkt dat de gesprekken op Twitter de ene keer meer liberaal waren dan wat in de opiniepeilingen geantworod werd, de andere keer meer conservatief. Maar altijd wel negatiever. Of dit ook het geval is in Europa, dat kan uit deze studie niet afgeleid worden (3)

http://www.theverge.com/2013/3/4/4064340/microsoft-viralsear ...
http://research.microsoft.com/apps/video/default.aspx?id=185 ...
http://www.pewresearch.org/2013/03/04/twitter-reaction-to-ev ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google Play viert zijn eerste verjaardag met weggevers en discounts
Meer dan 18 miljoen songs in de winkel

Een jaar geleden gaf Google zijn Android Market, de plek om apps voor de Android toestellen te halen, een nieuwe naam: Google Play. En dat moet gevierd worden. Gedurende een week lang zal je er een massa dingen gratis of met fikse kortingen kunnen downloaden: muziek, in-game content, tv-shows, boeken, enz. Helaas varieert het aanbod per land, want in ons land bijvoorbeeld kan je nog geen muziek vinden.

Google volgt trouwens netjes het scenario van Apple met zijn iTunes, en biedt voortaan in verschillende landen ook kaarten aan met een waarde op die je kan opkopen in de Google Play winkel, net zoals de iTune kaartjes die je aan de kassa in de grootwarenhuizen vindt. en in verschillende landen kan je je Google Play aankopen betalen via de rekening van je mobiele telefoonprovider.

Er zijn nu meer dan 700.000 apps en games in de Google Play winkel. Speciaal voor de verjaardag hebben verschillende ontwikkelaars leuke verrassingen bedacht. Op de speciale verjaardagslink kan je het bekijken.

https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_2013 ...
http://www.engadget.com/2013/03/05/google-play-first-birthda ...
http://googleblog.blogspot.be/2013/03/celebrating-google-pla ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Audio-pistool laat sprekers verstommen
Stilte!

Hoe vaak heb je het al meegemaakt dat je je in het gezelschap bevindt van een persoon die maar gewoon blijft doorratelen, op luide toon alle mogelijke trivia blijft vertellen alsof het de grootste filosofische praat is... En hoe vaak heb je dan gedacht: "oh, was er maar een manier om die persoon te stoppen..."

Wel, enkele wetenschappers aan het Japanse instituut in Skuba en de universiteit van Ochanomuzi werken aan een toestel, dat dit mogelijk moeten maken: een "speech jamming gun". Dat toestel moet de rust herstellen in bibliotheken bijvoorbeeld. Hoe?

Wel, het gaat om een beetje boerenbedrog. Want eigenlijk is het geen technologische oplossing die geluid laat verstommen, als wel een psychologische truc. In het als een tasergun vermomde toestel zit namelijk opname- en afspeel apparatuur, die weergeeft met 0,2 seconden vertraging wat de spreker zegt. Door zijn stem met die vertraging te horen, zou die in onzekerheid gebracht worden, en dus niet verder kunnen spreken. Een soort papegaai-effect als het ware.

Meer hierover bij Pressetext. Wij vinden het alvast goed gevonden. Nu nog een stoor-toestel voor gsm-beltoontjes en meldingen van sms-berichten, en voor uurwerken die het uur aanwijzen, en voor papiertjes van bolletjes, en voor kuchende mensen, en voor...

http://www.pressetext.com/news/20120302016
http://www.infowars.com/japan-invents-speech-jamming-gun-tha ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] The Freak Fandango Orchestra - Late as Usual
[folk] Een band die afkomstig is uit Barcelona, Spanje, maar die je eerder in Baskenland of de Balkan gesitueerd had. Snelle songs, met veel folk invloeden. Voor de ambiance!

http://www.jamendo.com/en/album/101727
http://www.jamendo.com/en/track/867666
geef uw reactie hier

[Oor] Mister Lies - Big Ideas
[alternative pop] Dromerige muziek, een zweverige maar zuivere mannenstem die hoog kan. Muziek om rustig van te worden. Gratis te proeven bij SoundCloud.
https://soundcloud.com/#mister-lies
http://misterlies.bandcamp.com/
geef uw reactie hier

[Site] Variable Grid System: CSS code aanmaken
Op deze site kan je een rooster aanmaken in CSS; je moet gewoon het aantal kolommen, de breedte van de kolom en de marge aanduiden. En dan krijg je de CSS code. Zo simpel is het.
[Taal: ENG]

http://grids.heroku.com/
geef uw reactie hier

[Site] CSS3 Generator
Dit is echt een prachtige tool voor de webmaster en ontwikkelaar. Want wie kan alle codes onthouden die je voor CSS nodig hebt? Hier wordt met gewone invulformulieren, waarin je kiest wat je hebben wil, een effect aangemaakt. Bevalt het je, dan kan je de CSS code downloaden. OM te bookmarken!
[Taal: ENG]

http://css3generator.com/
geef uw reactie hier

[Site] CSS Usage: code spioneren
Je leert het meeste door te kijken, en te begrijpen. Deze add-on voor Firefox helpt je om CSS te doorgronden, en de trucjes van anderen af te kijken. Kom je op een site die je wel interessant vindt van opzet, dan kan je via deze add-on zien welke CSS regels er toegepast worden.
[Taal: ENG]

https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/css-usage/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Erfgoed in mijn straat
Het IVOE maakt een inventaris op van het bouwkundig erfgoed. Huizen die speciaal zijn omwille van hun architecturale waarde worden daarin opgenomen. Deze hele inventaris staat online, en kan doorzocht worden. Je kan, via de rubriek "Ik zoek een..." op zoek gaan naar een bouwkundig relict, een historisch orgel, een oorlogsrelict, enz.
Wat vooral handig is, is dat je zo op de site kan nazien wat in jouw gemeenten aan bouwkundige erfgoed aanwezig is, en waarom het zo speciaal is. een ongelooflijk uitgebreide cataloog, om dagen in te zoeken!
[Taal: NL]

https://inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/relict/zoeken
https://inventaris.onroerenderfgoed.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: e-Bijsluiter.be: eindelijk leesbaar!
Wanneer je een medicijn moet innemen, dan doe je er best aan om de bijsluiter te lezen. Maar die zijn in zo'n klein lettertype opgesteld, dat je echt een vergrootglas nodig hebt om de tekst te lezen. Gelukkig is er nu een initiatief van Pharma.be, de koepelvereniging van de farmaceutische sector, om alle bijsluiters van de medicijnen van haar aangesloten leden online te zetten. In een duidelijk leesbaar lettertype. Onze ogen zullen hen dankbaar zijn!
[Taal: NL]

http://www.e-bijsluiter.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Weg en verkeer
Wil je weten waar er dit jaar aan de wegen gewerkt zal worden, en welke wegen je dus best vermijdt? Dan is dit de site die je deze informatie geven kan. Je krijgt er een overzicht van de nieuwe werven, maar wat praktische kant betreft is vooral de rubriek meldpuntwegen.be interessant: daar kan je melden waar er putten zijn of obstakels die het rijden gevaarlijk kunnen maken.
[Taal: NL]

http://www.meldpuntwegen.be/
http://www.wegenenverkeer.be/
geef uw reactie hier

[Tip] Waarvoor gebruik je Wolfram Alpha? Wiskunde
De zoekbalk van Wolfram Alpha kan wiskundige bewerkingen aan waarop andere zoekmachinees zich zouden verslikken. Je krijgt er zelfs een grafiek bij. In het artikel van How To Geek vind je een voorbeeld. Iets voor echte bollebozen!

http://www.howtogeek.com/106925/10-amazing-uses-for-wolfram- ...
geef uw reactie hier

[Software] Google Chrome Portable 18.0 bèta
Windows XP/Vista/Win7 - 1,4 MB - freeware
Versie 18 van de Crhome browser, maar deze keer in een portable versie, wat wil zeggen dat je hem op een stick kan zetten, en vandaar afspelen - wat ideaal is om de browser uit te testen zonder installatie. Via pre-rendering laadt Chrome op voorhand en in de achtergrond websites in, zodat die snel kunnen weergegeven worden.

http://www.chip.de/downloads/Google-Chrome-Portable-18.0-Bet ...
http://portableapps.com/
geef uw reactie hier

[Software] JAlbum: fotoalbums maken
Windows all - 46,6 MB - freeware
Met de freeware JAlbum kan je met één druk op de knop een fotoalbum op het internet aanmaken - inbegrepen miniatuurafbeeldingen als preview, of een automatische diashow. Bij Chip.de vind je een fotoreportage die toont hoe de software werkt.

http://jalbum.net/
http://www.chip.de/downloads/JAlbum_13013781.html
geef uw reactie hier

[Software] SimCity Beltoontjes
Android - iPhone
Ben je een fan van SimCity? Dan zijn deze beltoontjes iets voor jou. Ze zijn gratis bovendien. Chip.de heeft trouwens een heel pakket samengesteld met beltoontjes voor Android (MP3 formaaat) en iOS (M4R-formaat)

http://www.chip.de/downloads/SimCity-Klingelton-fuer-Android ...
geef uw reactie hier

[Software] Nightly tester Tools: oudere extensies
Firefox extensie - freeware
Met deze extensie voor je Firefox browser kan je ook oudere extensies, die niet meer compatibel zijn met de nieuwe versie van Firefox, draaien.

http://www.oxymoronical.com/web/firefox/nightly
http://www.chip.de/downloads/Nightly-Tester-Tools_37449214.h ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft stopt nog wat meer AI in Office 365... 15/12
Ook Bing en Cortana worden slimmer, dankzij A... 15/12
Apple: nieuweversie vanFinal Cut Pro... 15/12
Facebook geeft aan Caesar wat aan Caesar toek... 14/12
Hopelijk is je spaarpot goed gevuld: de nieuw... 14/12
Twitter: laat de tweetstorm maar uitbarsten!... 14/12
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Google België Year in Sea... 15/12
Vrijdag multimedia: Geo Nature Photographer 2... 15/12
Hier spreekt men Nederlands: Lach je krom... 14/12
Hier spreekt men Nederlands: Data!... 14/12
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Mixer livestreaming app... 15/12
Djay Pro2: app met AI om muziek te mixen... 14/12
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiënt... 04/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017