| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 03/02/2012
[Nieuws]Foodspotting wordt een Pandora voor lekkerbek...
[Nieuws]ACTA nog niet getekend, en Hollywood is alwee...
[Nieuws]Tumblr gaat zelf nieuws maken, gebaseerd op T...
[Hardware]Drive-by email: wat is het?
[Oor]Vrijdag hoorspeldag: De bronzen ruiter
[Site]Vrijdag multimedia: Ferrofluide beeldhouwwerk
[Site]Vrijdag multimedia: Trappen
[Site]Vrijdag multimedia: One hour per second
[Tip]De beste apps voor je Dropbox: Send To Dropbo...
[Software]Vrijdag alternatieve OS: Plan B: je Android t...
[Software]Vrijdag alternatieve OS: Wunderkit
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Hier spreekt men Nederlands: Textradio ...
Opera Neon: een compleet nieuwe browser-ervar ...
Hier spreekt men Nederlands: Made In VlaamsBr ...
Vragen van de lezers ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Foodspotting wordt een Pandora voor lekkerbekken
Nieuwe versie app laat je lekker eten ontdekken

Voedsel kiezen, bereiden, verorberen... het lijkt wel of het ons leven domineert, als je mag afgaan op de tv-programma's die errond draaien. Ook op het internet zijn er tal van sites en diensten die rond eten draaien. Een van de leukere plekken is Foodspotting, waar je foto's kan uploaden van maaltijden die je lekker vindt. Je zit in een restaurant, bij vrienden aan tafel, of thuis en hups: een foto, en uploaden maar. Of de andere tafelgenoten het leuk vinden dat jij ondertussen met je mobieltje bezig bent, dat laten we in het midden.

Want natuurlijk bestaat er ook een app van deze dienst, met versies voor de iPhone en Android. Daarvan is nu versie 3.0 uitgebracht, en die heeft een belangrijke nieuwigheid - het wordt als het ware een sociaal netwerk van foodies, een Pandora voor eten. Door middel van buttons kan je bij een foto een commentaar geven: Want it, Loved it, Tried it, Hide it. Dat laatste wil dus zeggen dat je niet van dit soort gerechten houdt, en het in de toekomst ook niet meer wil zien in de fotostream. Handig als je bijvoorbeeld vegetariër bent, en geen gerechten vol vlees wil zien.

Via de app zal je dus ook kunnen zien wat jouw vrienden lekker vonden, maar ook suggesties van wat mensen met gelijkaardige voorkeuren ook lekker vinden. De app gaat ervan uit dat mensen enkel foto's nemen van maaltijden die zij bijzonder genoeg vonden om op Foodspotting te vermelden. En als de app nog een beetje meer succes krijgt, dan zal je in de toekomst gewoon in een restaurant kunnen binnenstappen, opvragen welke foto's er gemaakt zijn van maaltijden die in dit restaurant genuttigd zijn, en zo je keuze maken voor je bestelling. Handig. Ah, en ook voor Windows Phone gebruikers bestaat er een versie - voor BlackBerry is er een onderweg.

http://www.theverge.com/2012/2/1/2764317/foodspotting-iphone ...
http://www.foodspotting.com/blog/posts/275-meet-foodspotting ...
https://market.android.com/details?id=com.foodspotting&featu ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] ACTA nog niet getekend, en Hollywood is alweer bezig
TPP is het nieuwste supergeheime handelsakkoord..

De lezer mag het ons echt niet kwalijk nemen dat wij zoveel digitale inkt besteden aan SOPA, PIPA, ACTA, HADOPI... Het is geen leuk maar droog nieuws, en het steeds maar moeten hameren op het belang van deze wetten en handelsakkoorden zal de lezer ongetwijfeld gaan vervelen. Toch kunnen we dit nieuws niet naast ons neerleggen.

Om te beginnen een bericht uit Webwereld, dat op het vlak van berichtgeving over deze problematiek uitstekend werk verricht. Daar lees je namelijk dat de Vlaamse minister Karel De Gucht een jammerbrief geschreven heeft aan het Europese Parlement, waarin hij betreurt dat ACTA als zo negatief voorgesteld wordt. (1) (2)Waarop je dan wel de vraag kan stellen: waarom werden de onderhandelingen dan in het opperste geheim gevoerd, en is er geen democratische besluitvorming rond geweest?

Ook Eurocommissairs Neelie Kroes heeft in een twitterspreekuur gesteld dat ACTA geen negatieve gevolgen heeft voor de Europese burger. De bestaande antipiraterijwetten worden niet veranderd door ACTA. Maar ze voegde er wel aan toe dat "de EU wetten omtrent copyright zeker nog verbeterd kunnen worden". Bovendien moest ze, aldus Webwereld, toegeven dat zij de onderhandelingen niet gevoerd heft, en dus niet alles in detail weet. (3)

Het ergelijke aan ACTA is dat de democratie buiten spel gezet werd, en alle onderhandelingen in het diepste geheim gevoerd werden, en dat Hollywood de drijvende kracht was achter ACTA en Co.. En we hebben, als je een artikel bij Ars Technica mag geloven (4), nog niet het laatste gezien van Hollywood: er zou gewerkt worden aan een nieuw, super geheim hoofdstuk over het intellectueel eigendom in de Trans-Pacific Partnership, een regionaal handelsakkoord. Wat daarin besproken en onderhandeld wordt, wordt geheim gehouden, maar er zouden toch enkele lekken zijn. Zo zou dit nieuwe IP hoofdstuk veel verder gaan dan ACTA, en zelfs het verbod op het nemen van een kopie uitbreiden tot die kopie in de buffer van een toestel... Ars Technica en MemeBurn hebben meer.

Waakzaamheid blijft dus geboden - het is niet omdat het lijkt alsof SOPA van de baan is (dat is het dus niet) dat je mag denken dat Hollywood verslagen is...

http://webwereld.nl/nieuws/109384/-tegenstanders-acta-geven-bewust-misinformatie-.html

http://lists.act-on-acta.eu/pipermail/hub/attachments/20120130/038edab1/attachment-0005.pdf

http://webwereld.nl/nieuws/109363/-acta-heeft-geen-gevolgen-voor-wet-en-vrijheid-.html

http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/02/beyond-acta- ...
http://memeburn.com/2012/02/if-sopa-was-an-aircraft-carrier- ...
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/02/shoe-on-the- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Tumblr gaat zelf nieuws maken, gebaseerd op Tumblr blogs
Navelstaarderij, of echt toegevoegde waarde?

Iedereen heeft wel iets leuks te melden - een opmerking, iets dat hem overkomen is, een leuke foto, een citaat. Maar niet iedereen heeft de tijd en de zin om dat feit uit te werken tot een hele blogposting. Voor deze mensen bestaat er Tumblr, een microblogsite, die zich echt gespecialiseerd heeft in het zo gemakkelijk mogelijk posten van berichten.

Dit heeft ervoor gezorgd dat Tumblr echt populair is: er zijn nu meer dan 43.000 blogs in totaal, goed voor maar liefst 16,9 miljard posts. Op een dag zoals donderdag komen daar nog eens 43.000 posting bij. Net als bij Twitter kan je het blog van anderen volgen, je kan hun postings 'rebloggen', of je kan je bumblelog privaat zetten.

Nu hebben de verantwoordelijken van Tumblr aangekondigd dat zij redacteurs in dienst zullen nemen, die al die content bekijken en daar een nieuwsrubriek van maken. Dat bloggingdiensten bepaalde blogs in het zonnetje zetten, is niet nieuw; Wordpress doet het bijvoorbeeld ook al: het zet op de startpagina een selectie blogpostings in de schijnwerpers. Bij Blogger is er een team dat content van deze blogdienst in een speciale sectie zet: Blogs of Note. Zelfs Twitter doet het, want het heeft onlangs een rubriek op haar site gemaakt, met daarin verhalen die populair zijn bij de gebruikers, met links naar artikels en de bijhorende Twitter boodschappen.

Tumblr gaat een stap verder, door de content van de blogpostings te bewerken, de nieuwswaarde eruit te halen en er een verhaal rond te bouwen waarbij natuurlijk verwezen wordt naar de Tumblr postings.(1)(2)

Maar daarmee is Tumblr eigenlijk al evenmin originel. Want Facebook heeft onlangs een speciale editor in dienst genomen, die voor het sociale netwerk content moet aanmaken.

Voorwaar, met al die nieuwsbronnen weet je na een tijdje niet meer waar je je nieuws moet halen!

http://www.nytimes.com/2012/02/02/business/media/tumblr-hire ...
http://thenextweb.com/socialmedia/2012/02/02/tumblr-hires-a- ...
http://www.tumblr.com/about
geef uw reactie hier

[Hardware] Drive-by email: wat is het?
En kan het je computer opeten?
Gisteren op de radio gehoord: drive-by mails zijn in opmars. Tijd dus om voor onze lezers even na te kijken wat dit is, en of het echt gevaarlijk is.

Even uitleggen wat de term "drive-by" wil zeggen. Want dit is een term die ook gebruikt wordt voor besmettingen op websites. Het wil eigenlijk zeggen dat het volstaat om langs te komen (op de website) zonder op iets te klikken, om toch besmet te worden met malware. Super gevaarlijk dus, maar gelukkig treedt, als je op zo'n slechtwillende website terecht komt, je antivirus in werking en weerhoudt het kwaadwillend script ervan om iets te mispeuteren op jouw computer en er bijvoorbeeld een virus of Trojaantje te planten.

In het verleden bestond dit soort malware dus enkel bij bepaalde websites, nu is die ook gesignaleerd in bepaalde mails. Voorlopig is het beperkt tot mails afkomstig van Federal Deposit Insurance Corporation. Daarbij gaat het om mails die een schadelijk HTML bestand bevatten. Open je de mail, dan loop je gevaar - tenzij je over een up-to-date antivirusprogramma beschikt, dat liefst nog geactiveerd is ook.

Je kan natuurlijk ook je mailprogramma zo instellen dat het geen html-mails weergeeft, doch enkel de gewone tekst van de mail. Maar dat zal je rap beu zijn, want de meeste mails bevatten tegenwoordig een of andere vorm van opmaak. Vooral wanneer zij van bedrijven komen, die er dan nog eens tal van afbeeldingen bovenop gooien.

Maar ben je er toch niet gerust in, dan is het mogelijk om heel simpel het weergeven van HTML-mails te deactiveren in Outlook 2007. Ga naar Tools / Trust Center / E-mail Security / en vink de optie aan:" Read all standard mail in plain text".

Bij Gmail worden alle mails automatisch weergegeven in Rich Text Format, dat is een formaat tussen platte tekst en HTML-mails in, waarbij tekst wel opgemaakt wordt, maar er geen afbeeldingen vertoond worden. Instructies voor Yahoo en Apple Mail vind je bij MSNBC.

http://www.msnbc.msn.com/id/46211081/ns/technology_and_scien ...
http://eleven-security.com/press-release/items/warning-drive ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Vrijdag hoorspeldag: De bronzen ruiter
Dit is een heel speciaal hoorspel - het is woordenkunst. Eigenlijk is het een gedicht van Aleksander Poesjkin over de man Jevgeni, die zijn lief verloor tijdens een overstroming. Hij steekt daarop een tirate af tegen het standbeeld van de bronzen ruiter - dat hem gaat achtervolgen, en tot zijn ondergang drijft.
Het speciale aan dit hoorspel is dat het vertaald werd door Hans Boland, die ook de tekst voordraagt. Omdat hij de teksten van binnen en van buiten kent, door zijn vertaling, brengthij ook de juiste intonaties, de nadruk op de alliteraties. Een pareltje van voordrachtkunst.

http://hoorspel.wordpress.com/2012/01/30/de-bronzen-ruiter/
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Ferrofluide beeldhouwwerk
Ferrofluid - vloeiend ijzer. Het heeft de manier veranderd waarop sculpturen gemaakt en bedacht worden. Geen vaste beeldhouwwerken meer, maar vloeiend, veranderend van vorm. De artiest maakt gebruik van de eigenschappen van het ijzer, zodat de beeldhouwwerken bewegen onder de invloed van magnetische velden. Deze stack bij Delicious geeft je met enkele filmpjes prima voorbeelden van hoe het werkt, en voorbeelden van zulke sculpturen. Indrukwekkend...
[Taal: ENG]

http://delicious.com/stacks/view/GFGCuT
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Trappen
Een trap kan heel simpel zijn, met enkele treden. Maar hij kan ook heel ingenieus zijn. Denk maar aan de beroemde tekening van Escher, met zijn trappen die nergens heen leiden, onlogisch zijn. Deze stack bij Delicious heeft het over trappen, waarvan sommigen je echt zullen verbazen. En bij sommigen krijg je meteen hoogtevrees...
[Taal: ENG]

http://delicious.com/stacks/view/CkWAaw
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: One hour per second
Elke seconde wordt er één uur video geüpload naar YouTube. Dat wil zeggen 24 uur elke 24 seconden. Deze site maakt de vergelijking met verschillende andere zaken, zodat je zou beseffen hoe immens veel dit eigenlijk is. Knap gemaakt!
[Taal: NL]

http://www.onehourpersecond.com/
geef uw reactie hier

[Tip] De beste apps voor je Dropbox: Send To Dropbox
Standaard biedt Dropbox je niet de optie om bestanden via mail te verzenden naar je map in de cloud. De "Send To Dropbox" tool echter biedt die optie wel.
Je moet gewoon je Dropbox account koppelen aan de app, en je krijgt een uniek e-mail adresz. Elke bestand dat je naar dat mailadres verzendt, wordt in je Dropbox account bewaard. Handig om bijvoorbeeld bestanden te bewaren vanop je mobiele telefoon, of om Gmail bijlagen in je Dropbox te zetten.

http://sendtodropbox.com/
http://www.labnol.org/internet/best-dropbox-apps/20672/
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag alternatieve OS: Plan B: je Android toestel terugvinden
Android OS - 72kb - freeware
Met deze gratis app kan je je verloren smartphone terug vinden, ook wanneer je daarvoor geen speciale app geïnstalleerd had. En dat is wel handig - want er zijn wel meer apps die een toestel kunnen terugvinden, maar die moet je op je toestel hebben staan, vooraleer het ergste gebeurt...

http://www.chip.de/downloads/Plan-B-Android-App_54254490.htm ...
https://www.mylookout.com/
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag alternatieve OS: Wunderkit
iOS - 17,5 MB - freeware
Onderweg met anderen samenwerken aan projecten, dat kan met deze gratis app voor de iPhone. Je kan taken aan teamgenoten toekennen, en opvolgen wie wat gedaan heeft. Je kan ook je vrienden uitnodigen via Twitter en Facebook.

http://www.chip.de/downloads/Wunderkit-iPhone-App_54270112.h ...
http://get.wunderkit.com/iphone/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Apple brengt iOS 10.3 uit. Wat biedt het?... 28/03
Facebook Messenger laat je je locatie geduren... 28/03
Discussie tussen Google en adverteerders legt... 27/03
Twitter zal betalende versie van TweetDeck ui... 27/03
Facebook: @mention meldingen en emoji's voor ... 27/03
BMW 330e, Deel 4 : Einstein brain?... 24/03
Updates voor Google Allo, Duo en Photos... 24/03
Medium lanceert een abonnementsversie... 24/03
Android O: meldingen met snooze-functie... 23/03
Update van Google app en mobiele site... 23/03
Meer artikels ....
Hardware
Guetsli: Google maakt zijn nieuwe JPEG encode... 21/03
The Dot: een smart watch met braille... 20/03
Eye: zo laat je Android draaien op een iPhone... 16/03
Google en Levi's maken samen een slim jasje... 14/03
BMW 330e, Deel 2 : Auto’s met punten.... 09/03
Lenovo: nieuwe Yoga laptops en Tab tablets... 01/03
Barcelona: Sony Xperia Touch projector... 01/03
Barcelona: Sony met Xperia phones... 28/02
Barcelona: Samsung Galaxy Tab met S Pen... 28/02
Barcelona: Nokia is er terug!... 28/02
Meer artikels ....
Oor
Podcast Kritisch Denken over OnLife... 16/03
Pandora's nieuwe Premium streaming dienst bas... 14/03
Google Play Music brengt zijn eerste originel... 10/03
Podcatch: podcasts vinden... 08/02
Vlaamse podcasts: de lijst van Lode Roels... 22/12
30 podcasts om de feestdagen te overleven... 16/12
Podcast: Podgrond... 01/12
Podcast: Iemand... 22/11
Podcast: Onder mediadoctoren... 17/11
Hoorspel nieuws: Pallieter... 19/10
Meer artikels ....

Site
Skimcast: documenten gemakkelijker afdrukken... 28/03
Blocked in China... 27/03
Je steak bakken - maar dan wetenschappelijk... 27/03
Vrijdag multimedia: miniatuurhuizen... 24/03
Vrijdag multimedia: deuren en ramen... 24/03
Vrijdag multimedia: Mahjong... 24/03
Reddit laat voortaan posten naar profielen... 23/03
Hier spreekt men Nederlands: Zonnekaart... 23/03
Hier spreekt (zingt) men Nederlands: Kinderli... 23/03
Lexicity: oude talen leren... 22/03
Meer artikels ....
Tip
De tip van Hans: Intel: 'Gevaar slecht beveil... 28/03
De tip van Hans: SanDisk geeft iPhone-gebruik... 27/03
De tip van Hans: Hoe een machine menselijke p... 24/03
De tip van Hans: Spionagetechniek gebruikt li... 23/03
De tip van Wim W: Powerr onderdelen... 22/03
De tip van Hans: Dit moet je weten over de le... 21/03
De tip van Hans: Chip met 3D-geprinte lensjes... 20/03
Tip: opgelest voor dit superslim bedrog met e... 16/03
De tip van Hans: Zo vind je de geheime Netfli... 15/03
De tip van Hans: Goedkope software: altijd de... 14/03
Meer artikels ....
Software
Kindle voor iOS: nu met Send to Kindle optie... 28/03
Chrome 57 voor iOS met Reading List... 27/03
RadioPublic: enkel de beste episodes... 24/03
Website Realizer (shareware $59,95)... 23/03
XYplorer: vervanger voor Verkenner... 22/03
Cat GiF TV... 21/03
Note Fighter (Windows)... 21/03
Audacity update... 21/03
Bluetooth LE Explorer... 20/03
No Man's Sky in Hello Games: prachtig!... 16/03
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Februari
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728     
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017