| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 18/01/2012
[Nieuws]Facebook blijft groeien: +37% in 2011
[Nieuws]iTunes Match nu ook voor BelgiŽ en Nederland ...
[Nieuws]Leren 2.0: videochat in plaats van muziekles
[Nieuws]Google: inloggen met QR codes
[Nieuws]Protest tegen SOPA: Wikipedia deed het licht ...
[Nieuws]Alles wat je leest, bekijkt, kookt, valt te l...
[Hardware]Xperia S: smartphone voor de verschillende as...
[Hardware]Symantec moet pijnlijke bekentenis doen
[Oor]Leroy Forbes - Dream
[Oor]Falling You - Champagne
[Site]Is It Old?
[Site]Sleepyti.me: slaapcyclus
[Site]Convert Files: gratis bestanden omzetten
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Fruitstad TV
[Site]Hierspreekt men Nederlands: Kilotje minder
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Gebruik Antibiot...
[Tip]Gratis een online bevraging: Google Forms
[Tip]Gratis een online bevraging: eSurveys pro
[Software]Carom 3D: biljarten
[Software]AC3Filter: toonsporen scheiden
[Software]Free Fire Screensaver
[Software]Tor: anoniem surfen
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Facebook blijft groeien: +37% in 2011
Maar wat doen we eigenlijk op facebook?
Facebook blijft het niet slecht doen. In absolute cijfers trok Facebook verleden jaar 214,6 miljoen nieuwe gebruikers. En dat gaat ten koste van de concurrenten natuurlijk. Om te beginnen het internationale Google+, dat slechts 40 miljoen profielen heeft, waarvan er amper 17% actif is. Maar ook ten koste van de plaatselijke spelers, zoals een Netlog, een Hyves. De grootste groei kon Facebook verleden jaar in BraziliŽ neerzetten: 26,4%. (1)

Maar wat doen we eigenlijk op Facebook? Waarom is dit sociale netwerk zo populair? Welke behoefte bevredigt het? Volgens een recente studie van twee professoren van Boston Universiteit zou het gaan om twee behoeften: de behoefte om ergens bij te horen, en de behoefte om zichzelf voor te stellen. Voor de volledige uitslagen van dit onderzoek verwijzen wij graag naar een artikel bij ReadWriteWeb (2).

Het is trouwens niet zo "hip" voor de particuliere gebruiker om op Facebook te "zitten", noch getuigt het van een groot sociaal karakter. Een studie uit 2010 met de titel "narcisime en sociale netwerksites" besloot dat mensen met een hoog niveau van narcisme, en mensen met een laag zelfbeeld, meer uren per dag op Facebook doorbrengen dan andere.

Nu, het is allemaal goed en wel, die populariteit van Facebook. Maar is het wel zo slim van uitgevers, bedrijven, om hun eieren in de Facebook mand te leggen? Voor merken die vooral de bekendheid van hun naam nastreven, is het gebruik van Facebook te begrijpen. Of het nu op een bushokje, een tram, zelfs de deur van de WC is, of Facebook: als ze maar gezien worden. Maar voor een uitgever blijft het ons een raadsel.

Een uitgever moet het immers hebben van advertenties rond zijn content. Welnu, van alle advertenties op Facebook gaat geen centiem van de inkomsten naar de uitgever, alles naar Facebook. Meer nog: de uitgever bevolkt gratis Facebook met content. Een slim business plan kan je dat moeilijk nemen.

Neen, voor ons blijft Facebook een tool waar je contact houdt met je ouders of vrienden. Je persoonlijke homepage als het ware, zoals je die vroeger ook had bij Geocities bijvoorbeeld. Maar dan geautomatiseerd, een beetje meer Web 2.0...

http://www.pressetext.com/news/20120114002
http://www.readwriteweb.com/archives/study_why_do_people_use ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] iTunes Match nu ook voor BelgiŽ en Nederland beschikbaar
Maar toch geen algehele amnestie voor illegale songs

Toen Apple zijn nieuwe muziekdienst iTunes Match voorstelde, werden er heel wat wenkbrauwen gefronst. Deze dienst brengt namelijk jouw hele muziekbibliotheek (met een maximum van 25.000 songs) naar de cloud, zodat je je muziek vanop elk mogelijk toestel kan beluisteren.

De dienst kost de bescheiden som van $24,99 per jaar. En voor die luttele som leek het wel alsof je een algehele amnestie zou krijgen voor alle muziekbestanden die je "ergens" op het internet "gevonden" had - illegaal dus. Want die zouden ook naar de cloud overgezet worden, en zo een semilegale status krijgen. Apple zou daarvoor akkoorden afgesloten hebben met de muziekindustrie, zo heette het toen.

De nieuwe dienst werd stilaan wereldwijd uitgebouwd, want verwacht werd dat de servers van Apple's iCloud dienst heel wat verkeer zouden moeten verwerken. Deze week waren dan Nederland en BelgiÍ aan de beurt. En nu blijkt, zo brengt een artikel bij Webwereld aan het licht, dat Apple vooraleer de dienst op ons los te laten, enkele wijzigingen heeft doorgevoerd aan de gebruiksvoorwaarden.

Gedaan met de amnestie voor illegaal gedownloade bestanden, enkel legaal aangekochte songs worden naar de cloud gesynchroniseerd.

Wil dat dan zeggen dat enkel songs die je bij iTunes gekocht hebt naar de cloud kunnen? Neen, zo blijkt uit een navraag bij enkele internauten die de overstap al gezet hebben. @mfrissen bijvoorbeeld bevestigde dat songs die je bijvoorbeeld bij de artiesten zelf aangekocht hebt geen probleem opleveren. Songs die bij Amazon gekocht werden, echter wel, alsook songs met DRM van andere diensten buiten Apple's eigen iTunes - zoals ook in de gebruiksvoorwaarden van Apple aangegeven staat trouwens (2ŗ. @Livioo bevestigde dat songs die je zelf legaal geript heb van een cd evenmin problemen opleveren. Hoe Apple het verschil kan onderscheiden tussen een legaal geripte cd, die jouw eigendom is, en een cd die jij geleend hebt en daar een rip van gemaakt hebt, of songs die je van een vriend gekregen hebt, blijft ons een raadsel - en heel wat internauten zitten met deze vraag, zoals je uit de commentaren op het Webwereld artikel kan lezen.

Maar over het algemeen waren de internauten, die de overstap gezet hadden, erg tevreden over deze nieuwe dienst.

http://webwereld.nl/nieuws/109218/apple-verbiedt-illegale-mu ...
http://www.apple.com/legal/itunes/benl/terms.html#SALE
geef uw reactie hier

[Nieuws] Leren 2.0: videochat in plaats van muziekles
Methode krijgt toch veel kritiek: waar blijft persoonlijke relatie?

Skype, of videochat in het algemeen, wordt steeds vaker gebruikt. Onlangs hadden wij het erover dat er in de VS in menig huishouden kerstcadeautjes uitgepakt worden met Skype erbij, zodat oma en opa, neven en nichten die zich op afstand bevinden toch kunnen genieten van de snoetjes van de kinderen wanneer zij hun geschenken uitpakken, of hun nieuwjaarsbrief voorlezen (doen ze dat wel in de VS?).

Nu blijkt er een nieuwe trend te ontstaan in de VS, om Skype ook in te zetten bij het lesgeven, en dan wel bij naschoolse lessen - vooral muziekonderricht. In plaats van dat de leraar zich verplaatst naar het huis van de leerling, of de leerlingen bijeenkomen in het lokaal van de leraar, geschiedt het onderricht via Skype. Dat heeft natuurlijk zijn voordelen (er kunnen meer leerlingen tegelijk les volgen, er wordt bespaard op verplaatsingen wat natuurlijk ecologischer is). Maar volgens experten heeft deze manier van lesgeven toch ook heel wat nadelen. Want het echt persoonlijke is niet aanwezig. Leraar en leerling bevinden zich nog altijd het beste in dezelfde kamer. ER moet ook een band kunnen ontstaan tussen leraar en leerling, wat bij de ontwikkeling van het muzikale talent van de leerling bijna even belangrijk is als het talent zelf.

Maar anderzijds is het zo dat dit video-onderricht het muziekonderwijs laagdrempeliger maakt. Wat meer mensen (jongeren of ouderen) er gemakkelijker toe kan aanzetten om naar een instrument te grijpen. En via dit video-onderricht ben je niet langer beperkt tot het aanbod in jouw directe omgeving, maar kan je een leraar kiezen die zich op verre afstand bevind.

Momenteel is de VS een trendsetter bij dit video-onderricht. De afstanden zijn daar ook groter. Benieuwd of en wanneer er ook vioollessen met persoonlijke coaching per video verschijnen hier ten lande...

http://www.pressetext.com/news/20120113019
http://www.mtna.org/
1 reactie (lees ze en reageer ook)

[Nieuws] Google: inloggen met QR codes
En berichten over een gezincenter en open maps

Buiten zich op erg glad ijs wagen met zijn Google Plus Search World, heeft Google nog wat minder controversiŽle tech nieuwigheden uitgebracht. Even een overzicht.

Om te beginnen heeft Google een nieuwe methode bedacht om in te loggen, die spionnen en 'curieuzeneuzemosterdpotten' het leven zuur moet maken. Bij de technologie, die heel origineel "Sesame" (van "Sesam Open U") genoemd wordt, moet je je klavier niet meer aanraken. Google genereert namelijk een QR code, die je dan moet scannen met je smartphone. De app zal je vervolgens leiden naar een URL in je mobiele browser. Daar krijg je dan de keuze om je account bij Gmail of iGoogle te openen. Tamelijk omslachtig als je het ons vraagt. En wat als je meerdere Google accounts hebt? Bij WebProNews krijg je een heldere uitleg, met foto's. (1)

Een tweeede bericht betreft Google Maps. De zoekgigant heeft namelijk aangekondigd dat het samenwerkt met de Wereldbank voor een project dat de gegevens van de Google Maps gemakkelijker toegankelijk moet maken wanneer er zich een ramp voordoet. De landkaarten zelf zullen ook beter gebruikt kunnen worden door de openbare diensten voor hun planning en beheer (2).

Google Map Maker mag trouwens niet verward worden met OpenStreetMap, dat een open source project is, eigenlijk een concurrent van Google. Bij dit project kunnen burgers gegevens toevoegen aan de data op de landkaarten. Recent zijn er enkele incidenten geweet rond OpenStreetap, waarbij Google toch wel in een netelige positie belandde. Eerst was er het bericht als zouden twee werkenemers van Google betrapt zijn op het schrapen van data van OpenStreetMap. (3). Tamelijk onschuldig, maar deze week volgde dan een berucht dat toch wel wat ernstiger is: opnieuw zouden personen met een IP nummer dat naar Google verwijst dingen gedaan hebben op OpenStreetMaps die niet netjes zijn: de richting van ťťnrichtingstraten veranderd, ergens een vals Olympisch Stadium op de kaart gezet. Bij Web2.0 Asia Blog vind je voorbeelden van dit vandalisme. Google ontkent dat dit gebeurde in opdracht van de zoekmachine (4)

En dan is er tot slot het bericht dat Google in BelgiŽ gaat samenwerken met Child Focus: samen brengen zij het Familiecentrum voor Veilig internet uit. Dat is een online platform waar ouders tips kunnen vinden om het internet veiliger te maken voor kinderen.(5) Het zijn vooral praktische tieps, zoals hoe de ouders zoekfilters kunnen instellen, instellingen op YouTube, Picasa en Blogger correct kunnen aanpassen zodat de kinderen enkel content delen met de gewenste personen, enz.
http://www.webpronews.com/open-sesame-googles-newest-security-log-in-uses-qr-codes-2012-01
http://google-latlong.blogspot.com/2012/01/world-bank-and-google-join-forces-to.html

http://blog.mocality.co.ke/2012/01/13/google-what-were-you-t ...
http://www.theverge.com/2012/1/17/2714044/google-contractors ...
http://www.google.be/intl/nl/familysafety/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Protest tegen SOPA: Wikipedia deed het licht uit
Maar heeft het zin?

Woensdag hadden tal van sites een protestdag gepland tegen de SOPA, Protect IP Act (PIPA) wetsvoorstellen die verregaande maatregelen tegen piraterij illen invoeren waarbij enerzijds de basisrechten van de verdediging geschonden worden, en anderzijds de infrastructuur van het internet (DNS) in gevaar gebracht wordt.

Zo trok Wikipedia voor ťťn dag de stekker eruit van haar gewone site (de mobiele site bleef bereikbaar). Vele andere websites hadden in min of meerdere mate hun websie aangepast om hun protest tegen de wetsvoorstellen. Het protest was niet alleen digitaal: betogers trokken ook de straten op in San Francisco en New York City. Een overzicht van de protesten tegen SOPA en co vind je bij Techmeme (1)

Het protest mag dan al luid klinken, maar geloof nu niet dat dit wil zeggen dat ook gehoord wordt. Want de uitspraak van president Obama verleden weekend, dat hij niet zal toelaten dat er met het internet geknoeid wordt, wil enkel zeggen dat SOPA en PIPA in hun huidige vorm er niet komen. Er zal wellicht her en der aan de wet gesleuteld worden om de grootste bezwaren ogenschijnlijk weg te nemen, doch geloof maar dat de wet er komen zal. De Hollywood lobby is tť machtig in de VS.

Een van de factoren die in het hele debat meespelen is het feit dat wetgevers, senatoren, rechters vaak zelf weinig inzicht hebben in de werking van het internet, beseffen waarover deze voorstellen eigenlijk gaan. De amusementsindustrie schermt voortdurend met de jobs die verloren zouden gaan, de verliezen die zij leidt, maar komt nooit met cijfers af. En wanneer er dan toch concrete cijfers zijn, zoals in de Nederlandse zaak tegen The Pirate Bay, dan worden die nog verkeerd geÔnterpreteerd.

Tussen haakjes: de bewering van de rechter dat The Pirate Bay louter en alleen bestaat uit content die illegaal, tegen de wil van de artiesten op de website gezet werd, klopt niet, aldus Torrent Freak. Bij TPB zijn er namelijk heel wat artiesten die er zelf hun songs zetten, om er een breder publiek te kunnen bereiken. Om hen terwille te zijn, heeft The Pirate Bay nu een speciale rubriek gemaakt, zodat artiesten zichzelf kunnen promoten. Want voor (nog) onbekende artiesten is onbekendheid een veel groter dan piraterij... (2)(3)

Tot slot toch nog even de tegenpartij laten horen, een standpunt van de MPAA (Motion Picture of America), de vereniging die de belangen van de filmindustrie in de VS vertegenwoordigt. Dat noemt de protesten een stunt, en machtsmisbruik (4)

http://www.techmeme.com/120118/p2#a120118p2

http://torrentfreak.com/the-pirate-bay-launches-promo-platfo ...
http://thenextweb.com/media/2012/01/16/the-pirate-bay-is-set ...
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/01/sopa-livesan ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Alles wat je leest, bekijkt, kookt, valt te lezen op Facebook
Open Graph gaat van start. Wat staat ons te wachten?

Deze week gaat officieel OpenGraph van start. Dat is een soor van API waarin jouw gegevens verpakt zijn. Ontwikkelaars kunnen op basis van Open Graph apps gaan maken. Dat kunnen dan apps zijn die bijhouden wat je leest, wat je eet, wanneer en hoe lang je loopt, wat je aankoopt.

De meeste lezers die belang hechten aan hun privacy, zullen bij het lezen van deze zin krijsend weglopen. Want al die dingen gaan dan ook verschijnen in je tijdlijn. Je hele leven publiek, genoteerd, van dag tot dag. Geen dagboek meer nodig, geen greintje privacy meer. Ook welke films je ziet, via bijvoorbeeld een integratie van een app zoals NetFlix (enkel in de VS beschikbaar). Voortaan weet iedereen dat die stoere bink ook naar films kijkt zoals Titanic bijvoorbeeld...

Als je natuurlijk toestaat dat deze OpenGraph apps toegang krijgen tot jouw gegevens. Gelukkig zijn de Open Graph Apps allemaal opt-in, dat wil zeggen dat jij voor elke app uitdrukkelijk toestemming moet geven.

Er komt tussen haakjes geen "app store" voor deze apps - Facebook rekent er volledig op dat gebruikers die zullen ontdekken via de tijdlijn van hun vrienden. Ze zullen in elk geval meer dan genoeg informatie te zien krijgen op die tijdlijn en ticker!

Meer bij All Things D, Business Insider,

http://allthingsd.com/20120117/facebook-open-graph-actions-a ...
http://www.businessinsider.com/facebook-open-graph-netflix-2 ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Xperia S: smartphone voor de verschillende aspecten van je leven
Dezelfde inhoud op verschillende schermen

Tijdens de CES beurs in Las Vegas werden er zoveel persberichten de wereld in gestuurd, dat het gewoon niet mogelijk was om over al deze nieuwigheden te berichten. Daarom, met vertraging, een bericht dat toch onze aandacht trok.

Het gaat om een nieuwe smwartphone, de Xperia S van Sony. Ja, je leest het goed: van Sony - zonder het gebruikelijke achtervoegsel Ericsson, want voor dit toestel gaat Sony alleen op weg.

Dit is een smartphone met de gebruikelijke mooie specificaties (geleverd met Android 2.3, met upgrade naar Android 4.0), een 4,3" Reality SDisplay, camera aan voorkant en achterkant, 1,5 GHz dual core processor, intern flash geheugen van 32 GB, NVC, HDM, enz.

Maar het toestel heeft enkele bijzonderheden die het toch wel laten uitspringen boven de rest. Om te beginnen werkt Sony hier met zijn eigen ecosysteem: de inhoude van jouw toestel kan je heel simpel via een HDMI kabel op je Sony Entertainment Netwerk bekijken. Via NFC kan je de inhoud ook delen met andere NFC toestellen.

Verder zijn er de SmartTags, een speciaal accessoire niet groter dan een munt, dat het gemakkelijk moet maken om instellingen van je toestel te wijzigen. Want overdag heb je je zakelijke instellingen, 's avonds in de living je thuis instellingen, en in de auto nog andere instellingen. In plaats van die manueel via je scherm te moeten wijzigen, moet je gewoon met je toestel zo'n SmartTag in je living, je kantoor, je auto aanraken, en de instelling wordt automatisch gewijzigd.

Verder is er een Headset, de Smart Wireless Headset die zelfs een scherm bevat, waarop je tekstberichten lezen kan, binnenkomende oproepen, en meer. Je kan de headset zelfs gebruiken om MP3's af te spelen of FM-radio te beluisteren, zelfs wanneer je telefoon niet in de buurt is.

En tot slot een soort uurwerk, de SmartWatch, die je al eerder kon zien bij vorige toestellen van Sony Ericsson. Op het scherm van dit "uurwerk", dat via Bluetooth verbonden is met de smartphone, zie je tekstberichten, updates van je sociale media, en kan je je muziek bedienen.

Kortom, dit toestel heeft toch ook heel wat te bieden. Prijs en beschikbaarheid in BelgiÍ zijn nog niet bekend. Op onderstaand adres vind je een filmpje met demo.

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overvi ...
http://www.gottabemobile.com/2012/01/16/sony-xperia-s-video/
geef uw reactie hier

[Hardware] Symantec moet pijnlijke bekentenis doen
Eigen netwerk gehackt...
Eerst even dit stellen: wat Symantec overkomen is, kan in onze ogen elk bedrijf overkomen, en doet niets af aan de efficiŽntie van de producten die het bedrijf produceert. Een hack kan immers via allerlei toegangsdeuren uitgevoerd worden en een beveiliging is zo zwak en zo sterk als de zwakste schakel - de mens.

Dit gezegd zijnde: bij Symantec moet er deze week toch wel heel, heel veel gevloekt zijn. Verleden week werd namelijk bekend gemaakt dat "onbekenden" de broncode gestolen hadden van enkele producten, te weten Symantec Endpoint Protection 11.0 en Symantec Antivirus 10.2. Dat zijn beiden producten die al 5, 6 jaar oud zijn, dus was de diefstal op het eerste zicht wel vervelend maar niet zo ernstig. De hacker, die zichzelf Yama Tought noemt, publiceerde de code op een website als bewijs van zijn exploot. Beschamend voor Symantec, dat wel.

Erger werd het toen uitgezocht werd hoe de diefstal heeft kunnen plaatsvinden. En Symantec moest toegeven dat... het eigen netwerk gehackt was. Bovendien heeft een woordvoerder van Symantec moeten teogeven dat ook de broncode van Norton Antivirus Corporate Edition, Norton INternet Security, Norton Utilities, Norton GoBack, en pcAnywhere gestolen zijn. Enkele van die producten zijn echt toppers van het bedrijf.

Vooral de diefstal van de broncode van pcAnywhere baart zorgen. Dit product wordt door talloze internauten gebruikt om de eigen pc vanop elke computer op te roepen. Nu de broncode publiek is (althans, de hacker heeft aangekondigd dat hij hem publiek zal maken), zullen gebruikers zich ongerust gaan maken of zij dit product nog wel veilig kunnen gebruiken. Een zware slag voor Symantec. Een beveiligingsbedrijf dat moet toegeven dat het gehackt is... dat moet echt pijn doen!

http://www.pcworld.com/article/248300/symantec_backtracks_ad ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Leroy Forbes - Dream
[reggae] Feestelijke, opgewekte reggae Afrikaanse muziek. De panfluit is misschien wat ongewoon, maar de drums en samenzang op het swingende reggae ritme zijn heerlijk traditioneel. Bij Soundclick kan je, naast Dream, ook nog Dub Triangel beluisteren en d/l.
http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=505174&co ...
geef uw reactie hier

[Oor] Falling You - Champagne
[electro] "Exploring the beauty of voice and sound" is de odnertitel van deze band. Mooi is het wel, deze vrouwenstem, en de muziek niet te experimenteel. Op de site van de band kan je 8 songs beluisteren, heel gevarieerd.

http://www.fallingyou.com/
geef uw reactie hier

[Site] Is It Old?
Het zal jou ook al eens gebeurd zijn, dat je iets op Tiwtter of Facebook postte dat je tegen kwam bij je surftochten, maar dat eigenlijk al oud is. Deze site moet helpen om zulke blunders te voorkomen.
[Taal: ENG]

http://www.isitold.com/
geef uw reactie hier

[Site] Sleepyti.me: slaapcyclus
Vaak word je wakker zonder je uitgeslapen te voelen. Dat heeft dan minder te maken met het feit dat je te weinig geslapen hebt inuren, maar wel dat je op het verkeerde tijdstip bent gaan slapen; Een slaapcyclis duurt namelijk 90 minuten.
Deze site berekent het uur waarop je in slaap moet vallen: je geeft het uur in waarop je moet opstaan, en de site telt terug in cycli van 90 minuten. Denk er wel aan dat het gemiddeld nog 14 minuten duurt tussen het uitdoen van het licht en het in slaap vallen. Voeg die tijd er nog bij. Ikzelf moest om 21u of 22u30 gaan slapen; Dat zit er niet in - het volgende uur is 12u AM of 01.30 AM. Nu heb ik dus de officiŽle toelating voor mijn late nachten!
[Taal: ENG]

http://sleepyti.me/
http://www.makeuseof.com/dir/sleepytime-the-best-time-to-sle ...
geef uw reactie hier

[Site] Convert Files: gratis bestanden omzetten
Dat is wat deze site doet, en ze doet het goed. Je selecteert een bestand van je computer, of van het web, en kies het output formaat. En dan is het even wachten. (Bron: Wim W)
[Taal: ENG]

http://www.convertfiles.com/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Fruitstad TV
Nieuws uit Sint-Truiden, gepresenteerd in een mooi videomagazine. Per maand is er een samenvatting van de verschillende reportages die online gezet zijn. Een site die vol goede moed begonnen is, maar de laatste weken de updates in trager tempo uitbrengt.
[Taal: NL]

http://www.fruitstad.tv/site/index.php
geef uw reactie hier

[Site] Hierspreekt men Nederlands: Kilotje minder
Deze online coach, gemaakt in opdracht van CM (Christelijke Mutualiteit) wil je helpen om je gewicht onder controle te krijgen. DiŽten, maar ook bewegen is het geheim!
[Taal: NL]

http://www.kilootjeminder.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Gebruik Antibiotica correct
Al te vaak gebruiken we antibiotica verkeerd - we nemen de kuur niet volledig uit, worden terug ziek, en denken dan: ach, ik heb hier nog een doosje van het spul dat ik verleden keer voorgeschreven kreeg, en nemen de pillen in - om verwonderd te zijn dat de medicijnen neit werken.
Deze site wil je een correct gebruik van antibiotica bijbrengen.
[Taal: ENG]

http://www.gebruikantibioticacorrect.be/
geef uw reactie hier

[Tip] Gratis een online bevraging: Google Forms
Google Forms is een webgebaseerde dienst binen Google Docs. ook daarmee kan je een online bevraging creŽren. Je kan een onbeperkt aantal bevrangen aanmaken, zonder limiet voor vragen of antwoorden. Er zijn zeven soorten vragen waaruit je kan kiezen: multiple choice, uitklapmenu tekstvak, skip logic.
Je kan de vragen na publicatie nog altijd aanpassen, een thema kiezen, je bevraging inbouwen in een website, enz.

http://docs.google.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Gratis een online bevraging: eSurveys pro
Een webgebaseerde dienst om online bevragingen aan te maken; je kan zoveel peilingen maken als je wil, met een onbeperkt aantal vragen en antwoorden. Er zijn verschillende soorten vragen mogelijk, zoals multiple choice, uitklapmenu, tekstvlak, enz. Deze diensten zijn gratis, voor extra opties moet je betalen.

http://www.esurveyspro.com/
geef uw reactie hier

[Software] Carom 3D: biljarten
Windows all - 63,1 MB - freeware
Dit biljartspel heeft wel heel mooie 3D afbeeldingen, en een erg realistisch speelgevoel. Je kan de klassieke pool spelen, maar ook Karambol.

http://www.computerbild.de/download/Carom3D-423299.html
http://www.carom3d.com/
geef uw reactie hier

[Software] AC3Filter: toonsporen scheiden
Windows all - 2,5 MB - freeware
Dit is een decoder die mediaplayers die met DirectShow werken in staat stelt om toonsporen in Dolby Surround, Dolby ProLogic, Dolby Prologic II te bewerken. en afspelen, ook wanneer je geen 5.1 geluidskaart aangesloten hebt.

http://www.computerbild.de/download/AC3Filter-1380791.html
http://ac3filter.net/
geef uw reactie hier

[Software] Free Fire Screensaver
Windows all - 4,8 MB - freeware
is het wat koud in je bureautje? Dan zorgt deze screensaver voor warmte - hij zet namelijk je scherm in brand!

http://www.laconicsoftware.com/
http://www.computerbild.de/download/Free-Fire-Screensaver-42 ...
geef uw reactie hier

[Software] Tor: anoniem surfen
Windows all - 8,8 MB - freeware
Met deze tool kan je anoniem op het web surfen. Je pc blijft onbekend, doordat de gratis tool op het wereldwijde Tor-netwerk willekeurig computers kiest, via dewelke jouw surftocht omgeleid wordt. Je surftocht terugbrengen naar jouw computer, wordt dus heel moeilijk, bijna onmogelijk.

http://www.computerbild.de/download/Tor-Vidalia-Bundle-91814 ...
http://www.torproject.org/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft stopt nog wat meer AI in Office 365... 15/12
Ook Bing en Cortana worden slimmer, dankzij A... 15/12
Apple: nieuweversie vanFinal Cut Pro... 15/12
Facebook geeft aan Caesar wat aan Caesar toek... 14/12
Hopelijk is je spaarpot goed gevuld: de nieuw... 14/12
Twitter: laat de tweetstorm maar uitbarsten!... 14/12
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Google BelgiŽ Year in Sea... 15/12
Vrijdag multimedia: Geo Nature Photographer 2... 15/12
Hier spreekt men Nederlands: Lach je krom... 14/12
Hier spreekt men Nederlands: Data!... 14/12
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Mixer livestreaming app... 15/12
Djay Pro2: app met AI om muziek te mixen... 14/12
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiŽnt... 04/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017