| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 11/01/2012
[Nieuws]Google komt met écht persoonlijk zoeken uit
[Nieuws]App boycott SOPA, en andere successen in deze...
[Nieuws]Opera TV opent zijn winkeltje
[Hardware]Huawei brengt de dunste Android smartphone ui...
[Oor]Zero Project - e-world
[Site]FoxyUtils - PDF bestanden bewerken
[Site]Wiskunde in films
[Site]SOS Online Backup
[Tip]Tip: Gratis internet polls: LimeSurvey
[Software]Eulalyzer: de gebruiksvoorwaarden in simpele ...
[Software]BlueStacks: Android apps testen
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Hier spreekt men Nederlands: Textradio ...
Opera Neon: een compleet nieuwe browser-ervar ...
Hier spreekt men Nederlands: Made In VlaamsBr ...
Vragen van de lezers ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google komt met écht persoonlijk zoeken uit
Twee zoekmethodes: algemeen, en persoonlijk
Google mag dan al de meest populaire zoekmachine zijn, toch begonnen vele internauten vragen te stellen bij die almacht enerzijds, en de efficiëntie van de resultaten enerzijds. Zo kreeg Google het verwijt dat het zich verrijkt door de verkoop van illegale trefwoorden, zoals valse tickets voor de Olympische Spelen (1), begonnen sites zoals Search Engine Land hardop vragen te stellen bij het feit dat Google de webmasters de mogelijkheid ontnomen heeft om hun website hoog in de zoekresultaten te krijgen (2), en komen alternatieve zoekmachines zoals Volunia meer in de kijker, omdat zij betere resultaten lijken te leveren dan Google (3). Maar daarover later wellicht meer.
Feit is dat Google nu zijn troeven op tafel gelegd heeft - en een tool onthuld heeft waar het al lang naartoe aan het gaan was: gepersonaliseerd zoeken, via je sociale contacten. Daarvoor brengt het drie nieuwe tools uit:
- persoonlijke resultaten: informatie die enkel voor jou bestemd is, zoals foto's en postings van Google+, zowel die van jezelf als van vrienden die infom met je delen.
- profielen in search: zowel in automatisch aanvullen van trefwoorden als n de resultaten, waardoor je onmiddellijk de mensen zou moeten vinden waarmee je verwant bent, en die de moeite waard kunnen zijn om te volgen
- People & pages: om de profielen te vinden en Google+ pagina's rond een bepaald onderwerp.
Veel woorden, maar wat betekent het precies? We nemen daarvoor het voorbeeld dat Google zelf geeft - want deze "world in search" wordt slechts stilaan uitgerold, en momenteel kunnen wij het nog niet testen. Stel: je bent op zoek naar informatie over een vakantiebestemming. Je kan dan gewoon zoeken op het web, maar ook even gaan kijken naar de ervaringen van jouw vrienden op die plek. EN dus kan je via deze sociale zoektocht postings in Google+ vinden, van jouw vrienden of kennissen, over dit onderwerp, en natuurlijk ook foto's.
Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat Google in zijn sociale netwerk (eindelijk!) de search ingevoerd heeft - iets waarover waarnemers zich al verwonderd hadden dat het niet aanwezig was in het oorspronkelijke aanbod van Google+...
Waarom zo lang gewacht? Misschien uit angst voor de reactie van de gebruikers - zou hun privacy niet in gevaar komen, indien hun persoonlijke items zo volledig doorzoekbaar worden. Volgens ReadWriteWeb heeft Google deze persoonlijke search in elk geval goed aangepakt. (4)
Meer over de tool bij Search Engine Land (5) en het Google blog zelf (6)

4
5
6
geef uw reactie hier

[Nieuws] App boycott SOPA, en andere successen in deze strijd
De internauten geven zich niet zomaar gewonnen...
Ja, wij hier bij Netties besteden redelijk wat aandacht aan SOPA, de Amerikaanse "Stop Online Piracy Act". We moeten wel. Want de wet mag dan al gelden voor de VS, zij heeft gevolgen die tot in Europa doorzinderen. En als de lobbygroepen van de muziek- en platenindustrie in de VS geen halt toegeroepen wordt, wat is hun volgende stap? Het is ook opvallend dat de mainstream media, die er graag bij de kippen bij zijn om allerlei tech trivia (zoals X miljoen of miljard apps gedownload bij dit of dat besturingssysteem) gemakshalve het onderwerp van SOPA links laten liggen.

Daarom dus onze portie SOPA nieuws, om de lezer op de hoogte te houden van de strijd die geleverd wordt tegen de invoering van deze wet. Om te beginnen is er "Boycott SOPA", een android app die voor heel wat beroering zorgt. Het principe is simpel: met de app (en de camera van je android smartphone) kan je de streepjescode van allerlei producten van fabrikanten/uitgevers inscannen, en kom je te weten of dat bedrijf zijn steun heeft toegezegd aan SOPA of niet. Zo kom je te weten dat Coca-Cola SOPA steunt, maar Smirnoff niet. Je weet wat je dus drinken moet... (1)

Ondertussen wordt de strijd tegen SOPA natuurlijk ook uitgevochten waar de uiteindelijke beslissing vallen zal: in het Amerikaanse congres. Waar er in het begin van de behandeling van deze wet helemaal niet geluisterd werd naar de tegenstanders, die niet eens gehoord werden (enkel Google was als getuige gevraagd), zou er nu toch een hoorzitting komen waarbij de tegenstanders hun zegtje mogen doen. OP 18 januari komen een van de oprichters van Reddit.com, een beveiligingsexpert, de directeur van een hosting bedrijf die zich allen tegen SOPA uitgesproken hebben, aan het woordt. Of het congres oren heeft naar wat zij te zeggen hebben, is natuurlijk een andere zaak. Maar misschien kan de publieke opinie, die massaal tegen SOPA is, ook wat gewicht in de schaal leggen... (2)

En tot slot van dit SOPA-drieluik een opmerkelijke uitspraak, genoteerd bij Ars Technica: de eigenaars van auteursrechten moeten die hele SOPA vergeten, niet meer repressief werken, maar constructief, en een betere BitTorrent client bouwen. Content wordt via de klassieke kanalen te omslachtig getransporteerd op het web. In het artikel wordt de amusementsindustrie opgeroepen om meer gebruiksvriendelijke diensten te creëren, waarmee men legale content kan verwerven. (3) Het bewijs is er: in de VS bestaat Netflix, en kan je op legale manier hele reeksen en films op jouw tempo bekijken. Waarom doen zoveel mensen beroep op Bittorrent voor tv-reeksen? Omdat zij niet via een andere manier te krijgen zijn. Maar lees zelf deze gedachtengang, waarvoor natuurlijk ook iets te zeggen valt!

http://www.extremetech.com/computing/112579-boycott-sopa-an- ...
http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2012/01/09/reddit- ...
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/01/forget-sopa- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Opera TV opent zijn winkeltje
HTML 5 web apps voor allerlei toestellen
Op de IFA beurs in het najaar werd de tool al voorgesteld, en nu, op de CES beurs, heeft Opera aangekondigd dat de tool ook daadwerkelijk gebruikt kan worden: de Opera TV STore.

De bedoeling van dit 'winkeltje' is dat je er allerlei content en apps kan vinden die aangepast werd aan het grotere scherm. Dat wil zeggen dat ook het navigeren in het winkeltje aangepast werd, zodat je dat gemakkelijk kan doen met je gewone afstandsbediening van de tv. De apps kunnen bovendien geminimaliseerd worden, zodat je tv kan kijken, en dan een melding kan krijgen wanneer er iets in de app gebeurt.

Deze winkel is gebouwd rond de Opera browser, zodat je natuurlijk ook gewoon kan surfen. Wat wij vooral positief vinden is dat de hele store draait rond apps gemaakt in HTML 5, dus niet gebonden aan een bepaald toestel of OS.

Bij Geek.com vind je een demo van deze winkel.

http://www.geek.com/articles/news/opera-tv-store-opens-bring ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Huawei brengt de dunste Android smartphone uit
Huawei Ascend P1S is niet eens een centimeter dik

Tja, het is de CES beurs in Las Vegas. En zoals we gisteren al verteld hebben, is dat het moment waarop alle bedrijven met hun nieuwe hardware op de proppen komen. Zoveel dat het soms niet te volgen is.

Toch willen we even stilstaan bij deze aankondiging - enerzijds omdat die afkomstig is van Huawai, een bedrijf dat bij de modale gebruiker nu niet meteen bekend is, en anderzijds omdat eht om een toch wel uitzonderlijk toestel gaat.

Huawei zal je immers niet veel zeggen, maar wie rondloopt met een draadloos modem voor zijn laptop (via USB stick of kaart) zal deze naam wel tegengekomen zijn. Sinds kort heeft Huawei zijn werkterrein van modems uitgebreid naar smartphones.

Het toestel dat op CES voorgesteld werd is bijzonder, omwille van zijn slanke lijn: minder dan 1 cm (6,68 mm). Aan voord een dual-^core 1.5 GHz processor die Android 4.0 draait, 1 GB RAM heeft. Qua uiterlijk is er een 960 x 540 Super AMOLED touchscreen, dat dankzij zijn Gorilla glas tegen een stootje kan. Vooraan een 1.3 MP camera, achteraan een 8 MP camera. Bij TheVerge vind je enkele foto's.

http://www.theverge.com/2012/1/9/2693498/huawei-thin-26-inch ...
http://www.theunwired.net/?item=unveiled-huawei-announces-wo ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Zero Project - e-world
[electro] Ook dit is elektronische muziek, maar minder vrijblijvend dan bij de vorige artiest. Meer ritmes, meer afwisseling ook. Mooie muziek eigenlijk, die de vergelijking met een Tomita of zelfs een Jean-Michel Jarre toch wel kan doorstaan. Deze band heeft verschillende albums die je bij Jamendo gratis kan downloaden.

http://www.jamendo.com/en/track/732742
http://www.jamendo.com/en/artist/zero-project
geef uw reactie hier

[Site] FoxyUtils - PDF bestanden bewerken
Om een PDF bestand te bewerken, dan heb je meestal een desktop programma nodig. Maar met deze webdienst kan het ook: hij bevat verschillende PDF tools, zoals verschillende PDF bestanden samensmelten tot één enkel bestand; of omgekeerd: één bestand in verschillende PDF pagina's opsplitsen; een paswoord toekennen aan een PDF, enz.
[Taal: ENG]

http://www.makeuseof.com/dir/foxyutils-perform-common-pdf-fe ...
http://foxyutils.com/
geef uw reactie hier

[Site] Wiskunde in films
Wanneer er in een film een scène voorkomt waarin een onderwerp behandeld wordt dat ook jou interesseert, dan spits je de oren. Dat is het uitgangspunt van deze site, van een wiskundeprofessor van Harvard, Oliver Knill. Hij verzamelde filmfragmenten waarin wiksundige problemen besproken worden - met min of meer accuraat resultaat.
[Taal: ENG]

http://www.math.harvard.edu/~knill/mathmovies/index.html
geef uw reactie hier

[Site] SOS Online Backup
Deze webdienst biedt je de mogelijkheid om een online backup te maken van je Facebook account. Foto's, status updates en meer, worden er bewaard. Je krijgt in totaal 5 GB ruimte om alles op te slaan.
[Taal: ENG]

http://www.sosonlinebackup.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: Gratis internet polls: LimeSurvey
Bij Mater New Media vind je een uitstekende tabel waarin de verschillende diensten met elkaar vergeleken worden. In de volgende dagen gaan wij nader in op enkele van deze diensten.
LimeSurvey is een gratis open-source toepassing, erg gemakkelijk in gebruik. De dienst wordt als uitstekend beschouwd voor marketing, tevredenheid van de gebruikers. Je kan een onbeperkt aantal vragen stellen en antwoorden krijgen, en je kan een onbeperkt aantal enquêtes aanmaken. De enige beperking is de grootte van je database.
Je kan het sjabloon bewerken, en zelfs afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Ook aanwezig is Skip Logic (vragen overslaan), 20 verschillende soorten vragen, export functie, verdeling via email, url of link. Zelfs ondersteuning voor meerdere talen is aanwezig.

http://www.limesurvey.org/
http://www.masternewmedia.org/create-online-surveys-guide-to ...
geef uw reactie hier

[Software] Eulalyzer: de gebruiksvoorwaarden in simpele vorm
Wanneer je een nieuw programma installeert, of jezelf aanmeldt voor een nieuwe dienst, moet je steevast het vakje aanklikken "ik heb de gebruiksvoorwaarden gelezen en ben akkoord". Maar hoe vaak doe je dat echt. In 99,99 % van de gevallen heb je gewoon geen zin om je doorheen die droge materie te worstelen - wat je soms voor verrassingen kan zetten.
Deze desktop tool, EULAlyzer, moet deze EULA simpel maken, en gemakkelijk te lezen.

http://www.javacoolsoftware.com/eulalyzer.html
http://www.makeuseof.com/dir/eulalyzer-clarify-terms-and-con ...
geef uw reactie hier

[Software] BlueStacks: Android apps testen
Wil je wel eens zien hoe een bepaalde Android app werkt, maar heb je geen Android toestel bij de hand? Dan kan je met deze tool de app op jouw desktop uitproberen.

http://bluestacks.com/download.html
http://www.makeuseof.com/dir/bluestacks-run-android-apps-on- ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Apple brengt iOS 10.3 uit. Wat biedt het?... 28/03
Facebook Messenger laat je je locatie geduren... 28/03
Discussie tussen Google en adverteerders legt... 27/03
Twitter zal betalende versie van TweetDeck ui... 27/03
Facebook: @mention meldingen en emoji's voor ... 27/03
BMW 330e, Deel 4 : Einstein brain?... 24/03
Updates voor Google Allo, Duo en Photos... 24/03
Medium lanceert een abonnementsversie... 24/03
Android O: meldingen met snooze-functie... 23/03
Update van Google app en mobiele site... 23/03
Meer artikels ....
Hardware
Guetsli: Google maakt zijn nieuwe JPEG encode... 21/03
The Dot: een smart watch met braille... 20/03
Eye: zo laat je Android draaien op een iPhone... 16/03
Google en Levi's maken samen een slim jasje... 14/03
BMW 330e, Deel 2 : Auto’s met punten.... 09/03
Lenovo: nieuwe Yoga laptops en Tab tablets... 01/03
Barcelona: Sony Xperia Touch projector... 01/03
Barcelona: Sony met Xperia phones... 28/02
Barcelona: Samsung Galaxy Tab met S Pen... 28/02
Barcelona: Nokia is er terug!... 28/02
Meer artikels ....
Oor
Podcast Kritisch Denken over OnLife... 16/03
Pandora's nieuwe Premium streaming dienst bas... 14/03
Google Play Music brengt zijn eerste originel... 10/03
Podcatch: podcasts vinden... 08/02
Vlaamse podcasts: de lijst van Lode Roels... 22/12
30 podcasts om de feestdagen te overleven... 16/12
Podcast: Podgrond... 01/12
Podcast: Iemand... 22/11
Podcast: Onder mediadoctoren... 17/11
Hoorspel nieuws: Pallieter... 19/10
Meer artikels ....

Site
Skimcast: documenten gemakkelijker afdrukken... 28/03
Blocked in China... 27/03
Je steak bakken - maar dan wetenschappelijk... 27/03
Vrijdag multimedia: miniatuurhuizen... 24/03
Vrijdag multimedia: deuren en ramen... 24/03
Vrijdag multimedia: Mahjong... 24/03
Reddit laat voortaan posten naar profielen... 23/03
Hier spreekt men Nederlands: Zonnekaart... 23/03
Hier spreekt (zingt) men Nederlands: Kinderli... 23/03
Lexicity: oude talen leren... 22/03
Meer artikels ....
Tip
De tip van Hans: Intel: 'Gevaar slecht beveil... 28/03
De tip van Hans: SanDisk geeft iPhone-gebruik... 27/03
De tip van Hans: Hoe een machine menselijke p... 24/03
De tip van Hans: Spionagetechniek gebruikt li... 23/03
De tip van Wim W: Powerr onderdelen... 22/03
De tip van Hans: Dit moet je weten over de le... 21/03
De tip van Hans: Chip met 3D-geprinte lensjes... 20/03
Tip: opgelest voor dit superslim bedrog met e... 16/03
De tip van Hans: Zo vind je de geheime Netfli... 15/03
De tip van Hans: Goedkope software: altijd de... 14/03
Meer artikels ....
Software
Kindle voor iOS: nu met Send to Kindle optie... 28/03
Chrome 57 voor iOS met Reading List... 27/03
RadioPublic: enkel de beste episodes... 24/03
Website Realizer (shareware $59,95)... 23/03
XYplorer: vervanger voor Verkenner... 22/03
Cat GiF TV... 21/03
Note Fighter (Windows)... 21/03
Audacity update... 21/03
Bluetooth LE Explorer... 20/03
No Man's Sky in Hello Games: prachtig!... 16/03
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Februari
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728     
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017