| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 11/01/2012
[Nieuws]Google komt met écht persoonlijk zoeken uit
[Nieuws]App boycott SOPA, en andere successen in deze...
[Nieuws]Opera TV opent zijn winkeltje
[Hardware]Huawei brengt de dunste Android smartphone ui...
[Oor]Zero Project - e-world
[Site]FoxyUtils - PDF bestanden bewerken
[Site]Wiskunde in films
[Site]SOS Online Backup
[Tip]Tip: Gratis internet polls: LimeSurvey
[Software]Eulalyzer: de gebruiksvoorwaarden in simpele ...
[Software]BlueStacks: Android apps testen
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google komt met écht persoonlijk zoeken uit
Twee zoekmethodes: algemeen, en persoonlijk
Google mag dan al de meest populaire zoekmachine zijn, toch begonnen vele internauten vragen te stellen bij die almacht enerzijds, en de efficiëntie van de resultaten enerzijds. Zo kreeg Google het verwijt dat het zich verrijkt door de verkoop van illegale trefwoorden, zoals valse tickets voor de Olympische Spelen (1), begonnen sites zoals Search Engine Land hardop vragen te stellen bij het feit dat Google de webmasters de mogelijkheid ontnomen heeft om hun website hoog in de zoekresultaten te krijgen (2), en komen alternatieve zoekmachines zoals Volunia meer in de kijker, omdat zij betere resultaten lijken te leveren dan Google (3). Maar daarover later wellicht meer.
Feit is dat Google nu zijn troeven op tafel gelegd heeft - en een tool onthuld heeft waar het al lang naartoe aan het gaan was: gepersonaliseerd zoeken, via je sociale contacten. Daarvoor brengt het drie nieuwe tools uit:
- persoonlijke resultaten: informatie die enkel voor jou bestemd is, zoals foto's en postings van Google+, zowel die van jezelf als van vrienden die infom met je delen.
- profielen in search: zowel in automatisch aanvullen van trefwoorden als n de resultaten, waardoor je onmiddellijk de mensen zou moeten vinden waarmee je verwant bent, en die de moeite waard kunnen zijn om te volgen
- People & pages: om de profielen te vinden en Google+ pagina's rond een bepaald onderwerp.
Veel woorden, maar wat betekent het precies? We nemen daarvoor het voorbeeld dat Google zelf geeft - want deze "world in search" wordt slechts stilaan uitgerold, en momenteel kunnen wij het nog niet testen. Stel: je bent op zoek naar informatie over een vakantiebestemming. Je kan dan gewoon zoeken op het web, maar ook even gaan kijken naar de ervaringen van jouw vrienden op die plek. EN dus kan je via deze sociale zoektocht postings in Google+ vinden, van jouw vrienden of kennissen, over dit onderwerp, en natuurlijk ook foto's.
Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat Google in zijn sociale netwerk (eindelijk!) de search ingevoerd heeft - iets waarover waarnemers zich al verwonderd hadden dat het niet aanwezig was in het oorspronkelijke aanbod van Google+...
Waarom zo lang gewacht? Misschien uit angst voor de reactie van de gebruikers - zou hun privacy niet in gevaar komen, indien hun persoonlijke items zo volledig doorzoekbaar worden. Volgens ReadWriteWeb heeft Google deze persoonlijke search in elk geval goed aangepakt. (4)
Meer over de tool bij Search Engine Land (5) en het Google blog zelf (6)

4
5
6
geef uw reactie hier

[Nieuws] App boycott SOPA, en andere successen in deze strijd
De internauten geven zich niet zomaar gewonnen...
Ja, wij hier bij Netties besteden redelijk wat aandacht aan SOPA, de Amerikaanse "Stop Online Piracy Act". We moeten wel. Want de wet mag dan al gelden voor de VS, zij heeft gevolgen die tot in Europa doorzinderen. En als de lobbygroepen van de muziek- en platenindustrie in de VS geen halt toegeroepen wordt, wat is hun volgende stap? Het is ook opvallend dat de mainstream media, die er graag bij de kippen bij zijn om allerlei tech trivia (zoals X miljoen of miljard apps gedownload bij dit of dat besturingssysteem) gemakshalve het onderwerp van SOPA links laten liggen.

Daarom dus onze portie SOPA nieuws, om de lezer op de hoogte te houden van de strijd die geleverd wordt tegen de invoering van deze wet. Om te beginnen is er "Boycott SOPA", een android app die voor heel wat beroering zorgt. Het principe is simpel: met de app (en de camera van je android smartphone) kan je de streepjescode van allerlei producten van fabrikanten/uitgevers inscannen, en kom je te weten of dat bedrijf zijn steun heeft toegezegd aan SOPA of niet. Zo kom je te weten dat Coca-Cola SOPA steunt, maar Smirnoff niet. Je weet wat je dus drinken moet... (1)

Ondertussen wordt de strijd tegen SOPA natuurlijk ook uitgevochten waar de uiteindelijke beslissing vallen zal: in het Amerikaanse congres. Waar er in het begin van de behandeling van deze wet helemaal niet geluisterd werd naar de tegenstanders, die niet eens gehoord werden (enkel Google was als getuige gevraagd), zou er nu toch een hoorzitting komen waarbij de tegenstanders hun zegtje mogen doen. OP 18 januari komen een van de oprichters van Reddit.com, een beveiligingsexpert, de directeur van een hosting bedrijf die zich allen tegen SOPA uitgesproken hebben, aan het woordt. Of het congres oren heeft naar wat zij te zeggen hebben, is natuurlijk een andere zaak. Maar misschien kan de publieke opinie, die massaal tegen SOPA is, ook wat gewicht in de schaal leggen... (2)

En tot slot van dit SOPA-drieluik een opmerkelijke uitspraak, genoteerd bij Ars Technica: de eigenaars van auteursrechten moeten die hele SOPA vergeten, niet meer repressief werken, maar constructief, en een betere BitTorrent client bouwen. Content wordt via de klassieke kanalen te omslachtig getransporteerd op het web. In het artikel wordt de amusementsindustrie opgeroepen om meer gebruiksvriendelijke diensten te creëren, waarmee men legale content kan verwerven. (3) Het bewijs is er: in de VS bestaat Netflix, en kan je op legale manier hele reeksen en films op jouw tempo bekijken. Waarom doen zoveel mensen beroep op Bittorrent voor tv-reeksen? Omdat zij niet via een andere manier te krijgen zijn. Maar lees zelf deze gedachtengang, waarvoor natuurlijk ook iets te zeggen valt!

http://www.extremetech.com/computing/112579-boycott-sopa-an- ...
http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2012/01/09/reddit- ...
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/01/forget-sopa- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Opera TV opent zijn winkeltje
HTML 5 web apps voor allerlei toestellen
Op de IFA beurs in het najaar werd de tool al voorgesteld, en nu, op de CES beurs, heeft Opera aangekondigd dat de tool ook daadwerkelijk gebruikt kan worden: de Opera TV STore.

De bedoeling van dit 'winkeltje' is dat je er allerlei content en apps kan vinden die aangepast werd aan het grotere scherm. Dat wil zeggen dat ook het navigeren in het winkeltje aangepast werd, zodat je dat gemakkelijk kan doen met je gewone afstandsbediening van de tv. De apps kunnen bovendien geminimaliseerd worden, zodat je tv kan kijken, en dan een melding kan krijgen wanneer er iets in de app gebeurt.

Deze winkel is gebouwd rond de Opera browser, zodat je natuurlijk ook gewoon kan surfen. Wat wij vooral positief vinden is dat de hele store draait rond apps gemaakt in HTML 5, dus niet gebonden aan een bepaald toestel of OS.

Bij Geek.com vind je een demo van deze winkel.

http://www.geek.com/articles/news/opera-tv-store-opens-bring ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Huawei brengt de dunste Android smartphone uit
Huawei Ascend P1S is niet eens een centimeter dik

Tja, het is de CES beurs in Las Vegas. En zoals we gisteren al verteld hebben, is dat het moment waarop alle bedrijven met hun nieuwe hardware op de proppen komen. Zoveel dat het soms niet te volgen is.

Toch willen we even stilstaan bij deze aankondiging - enerzijds omdat die afkomstig is van Huawai, een bedrijf dat bij de modale gebruiker nu niet meteen bekend is, en anderzijds omdat eht om een toch wel uitzonderlijk toestel gaat.

Huawei zal je immers niet veel zeggen, maar wie rondloopt met een draadloos modem voor zijn laptop (via USB stick of kaart) zal deze naam wel tegengekomen zijn. Sinds kort heeft Huawei zijn werkterrein van modems uitgebreid naar smartphones.

Het toestel dat op CES voorgesteld werd is bijzonder, omwille van zijn slanke lijn: minder dan 1 cm (6,68 mm). Aan voord een dual-^core 1.5 GHz processor die Android 4.0 draait, 1 GB RAM heeft. Qua uiterlijk is er een 960 x 540 Super AMOLED touchscreen, dat dankzij zijn Gorilla glas tegen een stootje kan. Vooraan een 1.3 MP camera, achteraan een 8 MP camera. Bij TheVerge vind je enkele foto's.

http://www.theverge.com/2012/1/9/2693498/huawei-thin-26-inch ...
http://www.theunwired.net/?item=unveiled-huawei-announces-wo ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Zero Project - e-world
[electro] Ook dit is elektronische muziek, maar minder vrijblijvend dan bij de vorige artiest. Meer ritmes, meer afwisseling ook. Mooie muziek eigenlijk, die de vergelijking met een Tomita of zelfs een Jean-Michel Jarre toch wel kan doorstaan. Deze band heeft verschillende albums die je bij Jamendo gratis kan downloaden.

http://www.jamendo.com/en/track/732742
http://www.jamendo.com/en/artist/zero-project
geef uw reactie hier

[Site] FoxyUtils - PDF bestanden bewerken
Om een PDF bestand te bewerken, dan heb je meestal een desktop programma nodig. Maar met deze webdienst kan het ook: hij bevat verschillende PDF tools, zoals verschillende PDF bestanden samensmelten tot één enkel bestand; of omgekeerd: één bestand in verschillende PDF pagina's opsplitsen; een paswoord toekennen aan een PDF, enz.
[Taal: ENG]

http://www.makeuseof.com/dir/foxyutils-perform-common-pdf-fe ...
http://foxyutils.com/
geef uw reactie hier

[Site] Wiskunde in films
Wanneer er in een film een scène voorkomt waarin een onderwerp behandeld wordt dat ook jou interesseert, dan spits je de oren. Dat is het uitgangspunt van deze site, van een wiskundeprofessor van Harvard, Oliver Knill. Hij verzamelde filmfragmenten waarin wiksundige problemen besproken worden - met min of meer accuraat resultaat.
[Taal: ENG]

http://www.math.harvard.edu/~knill/mathmovies/index.html
geef uw reactie hier

[Site] SOS Online Backup
Deze webdienst biedt je de mogelijkheid om een online backup te maken van je Facebook account. Foto's, status updates en meer, worden er bewaard. Je krijgt in totaal 5 GB ruimte om alles op te slaan.
[Taal: ENG]

http://www.sosonlinebackup.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: Gratis internet polls: LimeSurvey
Bij Mater New Media vind je een uitstekende tabel waarin de verschillende diensten met elkaar vergeleken worden. In de volgende dagen gaan wij nader in op enkele van deze diensten.
LimeSurvey is een gratis open-source toepassing, erg gemakkelijk in gebruik. De dienst wordt als uitstekend beschouwd voor marketing, tevredenheid van de gebruikers. Je kan een onbeperkt aantal vragen stellen en antwoorden krijgen, en je kan een onbeperkt aantal enquêtes aanmaken. De enige beperking is de grootte van je database.
Je kan het sjabloon bewerken, en zelfs afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Ook aanwezig is Skip Logic (vragen overslaan), 20 verschillende soorten vragen, export functie, verdeling via email, url of link. Zelfs ondersteuning voor meerdere talen is aanwezig.

http://www.limesurvey.org/
http://www.masternewmedia.org/create-online-surveys-guide-to ...
geef uw reactie hier

[Software] Eulalyzer: de gebruiksvoorwaarden in simpele vorm
Wanneer je een nieuw programma installeert, of jezelf aanmeldt voor een nieuwe dienst, moet je steevast het vakje aanklikken "ik heb de gebruiksvoorwaarden gelezen en ben akkoord". Maar hoe vaak doe je dat echt. In 99,99 % van de gevallen heb je gewoon geen zin om je doorheen die droge materie te worstelen - wat je soms voor verrassingen kan zetten.
Deze desktop tool, EULAlyzer, moet deze EULA simpel maken, en gemakkelijk te lezen.

http://www.javacoolsoftware.com/eulalyzer.html
http://www.makeuseof.com/dir/eulalyzer-clarify-terms-and-con ...
geef uw reactie hier

[Software] BlueStacks: Android apps testen
Wil je wel eens zien hoe een bepaalde Android app werkt, maar heb je geen Android toestel bij de hand? Dan kan je met deze tool de app op jouw desktop uitproberen.

http://bluestacks.com/download.html
http://www.makeuseof.com/dir/bluestacks-run-android-apps-on- ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Abonnementenformule van Facebook voorlopig en... 23/10
... 23/10
Fact-checkers vertonen zelf ads van nepnieuws... 20/10
Microsoft Fall Creators Update: wat is er nie... 19/10
Facebook: de mogelijke terugkeer van je statu... 19/10
Facebook koopt tbh-app, enorm populair bij ti... 18/10
Extra beveiligde accounts bij Google nu mogel... 18/10
Google Calendar voor het web: een nieuw uiter... 18/10
Nieuwe taxivormen als Uber niet echt goed voo... 17/10
Ernstige zwakke plek ontdekt in WPA2 protocol... 17/10
Meer artikels ....
Hardware
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Garmin maakt Echo voor in de wagen... 19/10
Sony wil weer een robotje uitbrengen... 12/10
Kamigami: Robotjes zelf bouwen... 12/10
Google: nieuwe Pixel 2, Pixel 2XL smartphone... 06/10
Google: de Pixelbook... 06/10
Google: Home Mini, Home Max, DayDeam View, Pi... 06/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Meer artikels ....

Site
Starten met IFTT... 23/10
Hoe nooit in een #metoo situatie te belanden.... 23/10
Vrijdag multimedia: Google Maps nu ook met Pl... 20/10
Vrijdag multimedia: Nicola Calzo... 20/10
Hier spreekt men Nederlands: Energiepact... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: Holland Craft Be... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: RadiosOnline... 19/10
Replug: call-to-action... 18/10
SmileWidget: antwoorden op vragen... 18/10
Media Diversity Reviews... 17/10
Meer artikels ....
Tip
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Meer artikels ....
Software
Contextual: Getting Things Done... 23/10
Vrijdag appdag: Sharks!... 20/10
Dropbox met extra opties... 18/10
The Food Life... 17/10
HQ: Trivia game... 17/10
Dropped: klembord voor iPad... 16/10
Attribute Changer: bestanden... 12/10
IrfanView: nieuwe editie... 11/10
softwareSoda Player: torrents... 10/10
Celly: samen leren... 09/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017