| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 12/04/2011
[Nieuws]Zou er ook een abonnementsmodel voor e-boeken...
[Nieuws]Europeana opent zijn API
[Nieuws]Geotracking technieken worden steeds beter..
[Hardware]LG E900 met Windows Phone7 (2) Het WP7 bestur...
[Oor]Naoned - Allo Tonton
[Site]SXSW Awards: PopVox: informatie
[Site]SXSW Awards: DocumentCloud
[Site]SXSW Awards: GazeHawk
[Tip]Slim gebruik maken van Google Maps 7: foto's ...
[Software]Minder dan 1 MB: Bosskey
[Software]Minder dan 1 MB: Capster
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Hier spreekt men Nederlands: Textradio ...
Opera Neon: een compleet nieuwe browser-ervar ...
Hier spreekt men Nederlands: Made In VlaamsBr ...
Vragen van de lezers ...
Hier spreekt men Nederlands: Abitaz ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Zou er ook een abonnementsmodel voor e-boeken komen?
Boeken kopen of streamen?
Twee weken geleden kondigde online boek- en platenzaak Amazon aan dat het begon met een dienst waarbij jij je muziek in een virtueel kastje bij hen kon stoppen, om die dan te streamen waar je ook bent, op gelijk welk toestel: je desktop, je laptop, je mobieltje.... Uiteraard merkten waarnemers op dat de platenlabels dit niet zonder slag of stoot zouden aanvaarden. Maar het feit is dat de muziekindustrie toch zal moeten leren leven met het idee van streaming muziek. De tijd dat je echt muziek aankocht om te "bezitten" lijkt voorbij, het tijdperk van de abonnementen is aangebroken: tegen betaling van een bepaald bedrag krijg je toegang tot alle mogelijke muziek uit de hele wereld. Denk maar aan een dienst zoals Spotify, dat erg populair is in Europa.
In de VS werkt dat abonnementsmodel trouwens ook al voor films, denk maar aan Netflix en Hulu. Maar zou dat abonnementsmodel ook werken voor boeken?
Een Spaans bedrijf, 24symbols, wil het in elk geval proberen. Deze zomer start het met een abonnementsdienst waarmee het de "Spotify voor e-boeken" wil worden. Er zullen twee soorten abonnementen zijn: eentje gratis, gesubsidieerd met advertenties, en eentje dat 10 euro per maand kost. Alle boeken zijn DRM-vrij, maar dat maakt niet veel uit, want de dienst is volledig cloud-gebaseerd: de boeken worden gestreamd, je downloadt dus geen e-boeken om ze te lezen.
Nu is het idee dat advertenties in onze boeken zullen verschijnen niet meteen aantrekkelijk. Maar het idee van e-boeken per abonnement is nog niet zo slecht. Door het boek op een centrale plek in de cloud te zetten, heb je het in zekere zin altijd bij je, ook al heb je niet je iPad of laptop bij je waarop dat boek staat. Gewoon even inloggen op de server, en je kan gaan lezen.
Meer over dit interessante initiatief bij ReadWriteWeb.

http://www.readwriteweb.com/archives/streaming_or_buying_boo ...
http://www.24symbols.com/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Europeana opent zijn API
1500 instituten komen binnen handbereik
Europa mag terecht trots zijn op zijn musea. Die komen hoe langer hoe meer online. Een overkoepelend initiatief om alle musea op een centrale plek toegankelijk te maken is Europeana, een portaal dat toegang geeft tot de digtale bibliotheken van Europa. Er zijn meer dan 15 miljoen culturele objecten te vinden, zoals schilderijen, tekeningen, gearchiveerde documenten, brieven, radio-uitzendingen, filmen, nieuwsuitzendingen. Een 1500 instellingen werken mee aan Europeana, waaronder de British Library in Londen, het Rijksmuseum van Amsterdam, en het Louvre van Parijs.
Europeana heeft nu iets heel interessant gedaan: het heeft haar API publiek gemaakt. Dat is de Application Programming interface, en het wil dus zeggen dat andere toepassingen gebruik kunnen maken van de gegevens van Europeana, en er andere toepassingen op kunnen bouwen. Om de ontwikkelaars een duwtje in de rug te geven, heeft Europeana begin deze maand een eerste hackathon gehouden, een soort hackwedstrijd, om het potentieel te tonen van de API.
Bij ReadWriteWeb (1) vertellen ze over enkele van die projecten die er tijdens de hackaton ontwikkeld werden. Zo is er een project dat een nieuwe verpakking voor de API bedacht, zodat men de zoekopdracht kan uitvoeren op basis van geografische ligging. Door combinatie met OpenLayers kan men dan een vierkantje tekenen op een map, en zo de grenzen aangeven binnen dewelke gezocht mag worden.(2)
Een ander project wil je dan helpen om ook minder bekende stukken van onze cultuur te ontdekken, door een willekeurig beeld te tonen.(3). Kortom, razend interessante evoluties die bij Europeana staan te gebeuren. Tijd dus dat we daar wat meer aandacht aan besteden, dan altijd maar rond Google te hangen!

http://www.readwriteweb.com/archives/hacking_europes_cultura ...
http://amercader.net/blog/2011/04/europeana-hackathon
http://europeana.fe2.nl/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Geotracking technieken worden steeds beter..
Vluchten kan niet meer?
Anoniem zijn op het internet, kan dat nog wel? Je bent immers altijd opspoorbaar via je IP-adres (tenzij je omwegen gebruikt zoals proxies enz.). Die IP adressen worden trouwens ook gebruikt om te bepalen waar jij je bevindt. Want heb jij er al eens bij stilgestaan hoe het komt dat Google weet dat jouw desktop zich in Huppeldepul bevindt, alhoewel daar toch duidelijk geen GPS ingebouwd zit?
Die techniek was in het verleden nog redelijk vaag, en kon je locatie op 20 mijl na bepalen. Nu is er echter een nieuwe methode voorgesteld, die veel nauwkeuriger is - tot op 690 meter, om juist te zijn. De techniek maakt gebruik van Google Maps, data packet inspectie, IP adressen. Om de afstand te berekenen van de computer in kwestie, wordt bij deze methode de tijd genomen die een datapakket nodig heeft om bij die bewuste computer te geraken, en dit wordt dan in de overeenkomstige afstand omgezet.
De juiste uitleg vind je o.a. bij Webpronews. Wat wij vooral onthouden is dat dit een methode is die gebruikt kan worden zonder jouw inspraak, ook wanneer jij dus niet wil dat jouw locatie bekend is. Want het proces is puur client-onafhankelijk. Erger nog: zelfs al zou je je achter een proxy-server verbergen, dan zou deze methode dat kunnen vaststellen. De exacte locatie van jouw computer zou onbekend blijven, maar niet het feit dàt je een proxyserver gebruikt. En dat is een heel gevaarlijk punt - want zo verliest de proxyserver zijn nut als tool om censuur te vermijden: men moet maar gewoon bepalen dat al wie gebruik maakt van een proxyserver, geen toegang meer heeft tot bepaalde informatie of fora....

http://www.webpronews.com/geotracking-techniques-getting-clo ...
1 reactie (lees ze en reageer ook)

[Hardware] LG E900 met Windows Phone7 (2) Het WP7 besturingssysteem
Het OS wordt gekenmerkt door een heel gebruiksvriendelijk startscherm, met daarop tegels: phone (het aantal gemiste gesprekken), people (updates van de sociale netwerken); messages (sms); je afspraken, enz. Elk van deze tegels bevat een duidelijke omschrijving van wat de tegel is, en vaak bijkomende informatie, zoals het aantal sms-berichten dat je ontvangen hebt, hoeveel ongelezen mails, enz.
Uiteraard kan je zelf tegels toevoegen of verwijderen, naargelang eigen behoefte- en vermits wij geen speelvogel zijn, verdween bij ons de button die naar Xbox Live verwijst meteen van ons scherm.En ook de achtergrondkleur van het scherm kan je aanpassen.
Door op de drie puntjes onderaan het scherm te drukken, kom je in het uitgebreidere menu terecht; de elementen ervan kan je dus naar het hoofdscherm verplaatsen, gewoon door het menu item te selecteren en ingedrukt te houden. Elke nieuw geïnstalleerde app zal in deze lijst verschijnen. Hoe meer apps, hoe langer de lijst - er zijn helaas geen mappen om apps netjes te klasseren. Deze drie puntjes kom je trouwens overal op de phone tegen; zij geven aan dat er nog een uitgebreider menu beschikbaar is.
Multitasken is er niet bij. Je werkt in een toepassing, en met de back-toets kom je ofwel op het startscherm terecht, ofwel in de toepassing die je voorheen gebruikt had. Je kan wel een muziekspeler op de achtergrond draaien. Andere apps mogen echter niet op de achtegrond draaien, tenzij Microsoft ze uitdrukkelijk goedkeurt en ze batterij-vriendelijk zijn.
Omdat Microsoft de fabrikanten verboden heeft om een eigen UI (user interface) te gieten bovenop het Windows Phone7 besturingssysteem, zal je dus bij alle toestellen een gelijkaardige ervaring hebben. Heb je één WP7 toestel in handen gehad, dan zal het andere meteen vertrouwd aanvoelen. Microsoft wil hiermee het iPhone-gevoel benaderen, in plaats van de verbrokkeling bij de Android toestellen die elk hun eigen UI hebben.
Er moet ons toch wat kritiek van het hart over onze ervaring met de LG. Grondige tester als we zijn, gaan we eerst op zoek naar de manual van het toestel. Maar de LG site verplicht je om je eerst te registreren, vooraleer je zelfs maar de manual kan downloaden. En dat is toch een beetje vergezocht. Maar gelukkig is er een "smart manual" op de site, waarbij je aan de hand van korte filmpjes de werking van het toestel uitgelegd krijgt (2)
Handig in het menu vinden we de Settings (instellingen), waarbij er een onderscheid gemaakt wordt tussen "System Settings", en "Application Settings"; bij dat laatste kan je dus instellingen verfijnen voor de verschillende toepassingen die je op je phone geïnstalleerd hebt.

http://www.lg.com/uk/mobile-phones/all-lg-phones/LG-windows- ...
http://www.lg.com/uk/microsite/optimus-7/index.jsp
geef uw reactie hier

  

[Oor] Naoned - Allo Tonton
[Electro] Opnieuw electro, deze keer vanuit Frankrijk. De songs worden goed opgebouwd, met een zachte bas, instrumenten die aanzwellen. Spijtig dat de band slechts 3 songs op MySpace geplaatst heeft.

http://www.myspace.com/naonedsound
geef uw reactie hier

[Site] SXSW Awards: PopVox: informatie
PopVox kreeg de award voor de beste technologie voor sociale media en sociaal netwerken. Het is een dienst die real time informatie geeft over de huidige (Amerikaanse) wetgeving. Je kan ermee een wet opzoeken over een onderwerp dat jou bekommert, en zeggen of je het ermee eens bent of je je ertegen verzet. Dat gaat dan meteen naar het Amerikaanse Congress. Politici kunnen opvolgen welke wetten hete brandijzers zijn, en dus voeling houden met het publiek. Iets typisch Amerikaans dus, maar misschien niet slecht indien er ook iets dergelijk kwam voor de hele EU?
[Taal: ENG]

https://www.popvox.com/
geef uw reactie hier

[Site] SXSW Awards: DocumentCloud
Deze originele dienst behaalde geen award, maar behoorde wel tot de finalisten. Het is een dienst, een tool voor journalisten, waarmee zij publieke documenten kunnen publiceren in een webgebaseerde cataloog. Die documenten kunnen zij annoteren, dus van voetnoten voorzien, stukken die belangrijk zijn markeren, enz. Er behoort ook een viewer bij, zodat de journalist een DocumenteCloud document in zijn eigen website of artikel kan embedden.
[Taal: ENG]

http://www.documentcloud.org/home
geef uw reactie hier

[Site] SXSW Awards: GazeHawk
Dit is dan weer een technologie waarmee je kan zien waarnaar de bezoeker van je website kijkt wanneer hij op de site is. Met andere woorden: een eye-tracking technologie. Het speciale daarbij is dat de technologie werkt met een gewone webcam. Je kan je site laten testen door de dienst, of zelf aan de slag gaan met eigen testers. Goedkoop is de dienst niet, hij is dan ook eerder bedoeld voor professionele sites.
[Taal: ENG]

http://www.gazehawk.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Slim gebruik maken van Google Maps 7: foto's in de omgeving
Nog een optie die de meeste lezers wellicht niet kennen: foto's die in de nabije omgeving genomen zijn. Waar je ook gaat, er zal altijd iemand zijn die in die omgeving een foto genomen heeft. En die kan je dus ook op Google Maps zien. Daarvoor moet je dus naar een bepaalde plek gaan door op de pin te klikken; vervolgens kies je Street View, en boven rechts zal je nu Photos zien. Wanneer je nu "rondwandelt" in streetview, zal je historische foto's zien uit Flickr, Picasa Web Albums en Panoramio die voorzien van deze geotags.

http://lifehacker.com/5482716/google-adds-flickr-picasa-phot ...
geef uw reactie hier

[Software] Minder dan 1 MB: Bosskey
Windows - 0,006 MB - freeware
Perfect voor al wie op het werk al eens gaat "dwalen": met een simpele druk op een toetscombinatie verdwijnt het huidige venster (chat, game...) om een bepaald Word document te vertonen, wanneer je baas of een collega in de buurt komt.

http://www.chip.de/downloads/Bosskey_30973803.html
geef uw reactie hier

[Software] Minder dan 1 MB: Capster
Windows - 0,005 MB - freeware
Slechts 5 KB groot, doet dit progje slechts één taak: je kan namelijk bepalen of een bepaald programma al dan niet opgestart wordt bij het opstarten van jouw pc, afhankelijk van het feit of de caps lock (de toets om hoofdletters te vergrendelen) aan of uit is.

http://www.chip.de/downloads/Capster_47182418.html
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Amazon Echo wordt steeds slimmer - maar gaat ... 24/02
Microsoft Mail update: focused Inbox en @ment... 24/02
BMW gebruikt 3D augmented reality in zijn sho... 24/02
Update van WhatsApp status wil Snapchat uit d... 22/02
AirBnB baart nieuw soort startups: inspecteur... 22/02
Robots en belastingen, en angstwekkende exemp... 22/02
Hoera: onbeperkt e-lezen!... 22/02
De rol van vrouwen in de techwereld: nieuw in... 21/02
Snapchat wil extra zakcentje verdienen en ver... 21/02
oef! YouTube schrapt de 30-seconden advertent... 21/02
Meer artikels ....
Hardware
Nieuwe baby monitor bewaakt ademhaling via ra... 22/02
Leapp: 'Refurbished' maakt Apple-toestellen b... 22/02
Caavo: digitale assistent die het tv-kijken v... 17/02
Nieuwe functie bij HoloLens: ook anderen zien... 14/02
Beats X oortjes: vanaf 10 februari te koop... 09/02
Grote updates voor Logic Pro X voor Mac en Ga... 20/01
Autofill in combinatie met Lastpass: nieuw aa... 11/01
Nieuwe vorm van input: Synaptics... 09/01
CES 2017: Samsung... 06/01
CES 2017: Acer... 06/01
Meer artikels ....
Oor
Podcatch: podcasts vinden... 08/02
Vlaamse podcasts: de lijst van Lode Roels... 22/12
30 podcasts om de feestdagen te overleven... 16/12
Podcast: Podgrond... 01/12
Podcast: Iemand... 22/11
Podcast: Onder mediadoctoren... 17/11
Hoorspel nieuws: Pallieter... 19/10
Podcast: Wat Is... 13/10
Podcast: This American Life... 03/10
Podcast: Song Exploder... 21/08
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: De Ideale Wereld... 24/02
Vrijdag multimedia: Historische foto's... 24/02
Video's voor studenten-ingenieurs... 22/02
Taskade: minimalistisch to-do lijstje, om te ... 22/02
Hier spreekt men Nederlands: de Mandatenzoeke... 22/02
Hier spreekt men Nederlands: Told You So... 22/02
Hier spreekt men Nederlands: Slachtoffers en ... 22/02
WikiLeaks: de dossiers... 21/02
Picture.st: online foto's bewerken... 21/02
Bullshit generator... 20/02
Meer artikels ....
Tip
De tip van Hans: Hoe een cyberoorlog uitbreek... 24/02
De tip van Hans: 7 Gratis wifi-tools voor Win... 22/02
De tip van Hans: Vanuit Windows Foto’s een ve... 22/02
De tip van Hans: 7 belangrijke dingen die je ... 21/02
De tip van Hans: Hoe Google het web sneller e... 20/02
De tip van Hans: De dubieuze bedrijven die ha... 17/02
De tip van Hans: Wordt dit Windows 10 Cloud?... 16/02
De tips van Hans: 4 griezelige nieuwe trends ... 15/02
De tip van Hans: AR gaat de mens fundamenteel... 14/02
De tip van Hans: De 9 beste open source behee... 13/02
Meer artikels ....
Software
Instagram: tot 10 foto's of video's in één ca... 24/02
Overcast versie 3: nieuwe UI... 22/02
App helpt vluchtelingen en immigranten met re... 22/02
Chrome extensie: Synata - waar had je dat bes... 21/02
Chrome extensie: Facebook weerhouden om audio... 21/02
ReadKit: RSS reader voor de Mac ($9,99)... 20/02
Chrome extensie: Rearrange Tabs... 16/02
Extensie voor Edge: Turn off the lights... 16/02
IECookiesView... 15/02
LastPass: extensie voor Edge... 15/02
Meer artikels ....

Februari
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728     
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

December
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017